Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
een Amerikaans gerecht..Bread Pudding
een Amerikaans gerecht..Bread Pudding
Daar zijn we thuis helemaal verslaafd aan tegenwoordig en super makkelijk te maken!!
Het lijkt alleen wel veel op de wentelteefjes die mijn moeder vroeger altijd maakte van oud bruin brood.
Het lijkt alleen wel veel op de wentelteefjes die mijn moeder vroeger altijd maakte van oud bruin brood.
-
Chi Sin X
- Amerika-expert
- Berichten: 1533
- Lid geworden op: 06 jun 2006, 14:16
- Aantal x V.S. bezocht: 6
- Locatie: Antwerpen
Is dat iets als het oervlaamse gerecht broodpudding?
Het lijkt erop idd, alleen het vewrschil is dat het brood in het Belgische recept fijn wordt geprakt met de melk, en op Amerikaanse wijze in kleine stukjes wordt getrokken en daar het melkmengesel over heen gieten.
Hierbij zal ik het recept geven hoe ik het maak:
4 eireren
2 koppen melk= 2 cups
1 kop suiker
theelepel kaneelpoeder
vanille extract
eventueel cacao
boter/margarine
6 tot 8 sneden een dag oud brood, licht bruin is het smakelijkst.
*vierkant over blik invetten met boter
*brood in kleine stukjes verdelen en samen met eventuele rozijnen in ovenblik doen
*eieren, melk,suiker, kaneel en vanille opkloppen tot een schuimig mengsel en over het broodmengsel gieten
*klontjes boter over het geheel verdelen
*in voorverwarmde oven ca. 180 C. en in ca. 45 min. bakken
Ik laat het altijd afkoelen in de oven en dien het nog warm op met bananenpudding/ijs en nog eventueel slagroom....
Hierbij zal ik het recept geven hoe ik het maak:
4 eireren
2 koppen melk= 2 cups
1 kop suiker
theelepel kaneelpoeder
vanille extract
eventueel cacao
boter/margarine
6 tot 8 sneden een dag oud brood, licht bruin is het smakelijkst.
*vierkant over blik invetten met boter
*brood in kleine stukjes verdelen en samen met eventuele rozijnen in ovenblik doen
*eieren, melk,suiker, kaneel en vanille opkloppen tot een schuimig mengsel en over het broodmengsel gieten
*klontjes boter over het geheel verdelen
*in voorverwarmde oven ca. 180 C. en in ca. 45 min. bakken
Ik laat het altijd afkoelen in de oven en dien het nog warm op met bananenpudding/ijs en nog eventueel slagroom....
Ik maak het ook ! maar dan van van overgebleven (bruin) noten/rozijnenbrood. Ik gebruik een ei-vervanger ipv. eieren. Verder doe ik er rozijnen in en/of stukjes gedroogde abrikozen. De rozijnen uiteraard eerst even in de rum geweekt. Geen suiker. Wel een extra scheutje rum of een scheutje sinasappel-likeur door het mengsel.
Variatie: een laag van het broodmengsel, dan een laag verse appelmoes, dan weer een laag broodmengsel in de vorm.
Andere variatie: het brood in boterhammen snijden, die licht roosteren, vervolgens met Nutella besmeren, dan stuk trekken en verder zoals beschreven door Wiepster.
Voor erbij: vla gemaakt van melk en (Bird's) custardpudding.
Variatie: een laag van het broodmengsel, dan een laag verse appelmoes, dan weer een laag broodmengsel in de vorm.
Andere variatie: het brood in boterhammen snijden, die licht roosteren, vervolgens met Nutella besmeren, dan stuk trekken en verder zoals beschreven door Wiepster.
Voor erbij: vla gemaakt van melk en (Bird's) custardpudding.
- Knabbeltje
- Amerikakenner
- Berichten: 815
- Lid geworden op: 18 feb 2006, 17:37
- Aantal x V.S. bezocht: 23
- Locatie: Prov. Antwerpen
wiepster schreef:Het lijkt erop idd, alleen het vewrschil is dat het brood in het Belgische recept fijn wordt geprakt met de melk, en op Amerikaanse wijze in kleine stukjes wordt getrokken en daar het melkmengesel over heen gieten.
Hierbij zal ik het recept geven hoe ik het maak:
4 eireren
2 koppen melk= 2 cups
1 kop suiker
theelepel kaneelpoeder
vanille extract
eventueel cacao
boter/margarine
6 tot 8 sneden een dag oud brood, licht bruin is het smakelijkst.
*vierkant over blik invetten met boter
*brood in kleine stukjes verdelen en samen met eventuele rozijnen in ovenblik doen
*eieren, melk,suiker, kaneel en vanille opkloppen tot een schuimig mengsel en over het broodmengsel gieten
*klontjes boter over het geheel verdelen
*in voorverwarmde oven ca. 180 C. en in ca. 45 min. bakken
Ik laat het altijd afkoelen in de oven en dien het nog warm op met bananenpudding/ijs en nog eventueel slagroom....
Lijkt me een gemakkelijk recept met ingredienten die iedereen wel in huis heeft .Eens iets anders dan onze broodpudding en wentelteefjes .Ik ga dit zeker eens uitproberen
- Ineke
- Amerikakenner
- Berichten: 951
- Lid geworden op: 18 sep 2004, 17:58
- Aantal x V.S. bezocht: 20
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Mijn favoriete (pas ontdekte) recept:
140 gr in blokjes gesneden wittebrood, 2 appels in blokjes, 120 ml melk, 60 ml room, 1 ei, suiker naar smaak
smeer ovenschaal met boter in
helft van broodblokjes en 1 appel, handje rozijnen/krenten/sucade (dit heb ik er zelf bijverzonnen)
andere helft broodblokjes en appel
in een kom melk, room, ei goed door elkaar roeren, suiker en kaneel (koekkruiden)naar smaak toevoegen, dit mengsel over broodblokjes gieten
ongeveer 35 minuten in een hete oven, 175 C
warm opdienen met een bolletje kaneelijs
yummie yummie
gr, Ineke
140 gr in blokjes gesneden wittebrood, 2 appels in blokjes, 120 ml melk, 60 ml room, 1 ei, suiker naar smaak
smeer ovenschaal met boter in
helft van broodblokjes en 1 appel, handje rozijnen/krenten/sucade (dit heb ik er zelf bijverzonnen)
andere helft broodblokjes en appel
in een kom melk, room, ei goed door elkaar roeren, suiker en kaneel (koekkruiden)naar smaak toevoegen, dit mengsel over broodblokjes gieten
ongeveer 35 minuten in een hete oven, 175 C
warm opdienen met een bolletje kaneelijs
yummie yummie
gr, Ineke
In de US kan ik nergens sucade en/of geconfijte vruchtjes kopen.
(Niet helemaal waar, het is me een keer gelukt in de afgelopen 12 jaar).
Iemand ?!
Voor wie van goudrenetten appels houdt: ik heb pas een US appelsoort gevonden die qua smaak in de buurt komt: Black Oxford.
Maar tot nu toe heb ik die alleen nu en dan bij de Whole Foods kunnen kopen.
He Ineke, ik ga jouw versie zeker proberen, ik heb nog een pakje speculaaskruiden ergens.
(Niet helemaal waar, het is me een keer gelukt in de afgelopen 12 jaar).
Iemand ?!
Voor wie van goudrenetten appels houdt: ik heb pas een US appelsoort gevonden die qua smaak in de buurt komt: Black Oxford.
Maar tot nu toe heb ik die alleen nu en dan bij de Whole Foods kunnen kopen.
He Ineke, ik ga jouw versie zeker proberen, ik heb nog een pakje speculaaskruiden ergens.
Yep, in klontjes of brokjes verdelen, dan krijg je het wat donkerder en smeuiger bovenop.Iris_1982 schreef:Hoe moet ik me dat voorstellen?? gewoon boter in klontjes hakken en dat over het geheel strooien?wiepster schreef:
*klontjes boter over het geheel verdelen
..
of moet ik ze uitsmeren?
Trouwens, heel leuk al de variaties en tips!! Appel lijkt me idd ook heel lekker, heb hier weer oud brood liggen en de appels van oortjes, ga het vanavond proberen!!
Hoi Ineke, ziet er lekker uit dit recept. Maar het is wat onduidelijk zo zonder interpunctie en witregels midden in een zinIneke schreef:Mijn favoriete (pas ontdekte) recept:
140 gr in blokjes gesneden wittebrood, 2 appels in blokjes, 120 ml melk, 60 ml room, 1 ei, suiker naar smaak
smeer ovenschaal met boter in
helft van broodblokjes en 1 appel, handje rozijnen/krenten/sucade (dit heb ik er zelf bijverzonnen)
andere helft broodblokjes en appel
in een kom melk, room, ei goed door elkaar roeren, suiker en kaneel (koekkruiden)naar smaak toevoegen, dit mengsel over broodblokjes gieten
ongeveer 35 minuten in een hete oven, 175 C
warm opdienen met een bolletje kaneelijs
Bedoel je dat je de andere helft broodblokjes en appel moet mengen in een kom met melk, room & ei enz?
M.a.w. is de tekst die ik rood heb gemaakt, één zin of staat het los van elkaar en bedoel je:
De helft van de broodblokjes, appel & rozijnen in een kom.
Daar bovenop de andere helft van de broodblokjes & appel (zonder rozijnen).
In die volgorde en daarover de melk en het room mengsel?
Sandy
-
Bennogr
- Amerika-expert
- Berichten: 6619
- Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
- Locatie: Philadelphia, PA
De Minneapolis (Minnesota) Star Tribune heeft een recept voor bread pudding gemaakt van doughnuts!
Voor de ECHTE liefhebbers en mensen die niet bang zijn iets heel nieuws te proberen:
http://www.startribune.com/436/story/900450.html
Voor de ECHTE liefhebbers en mensen die niet bang zijn iets heel nieuws te proberen:
http://www.startribune.com/436/story/900450.html
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.
- Ineke
- Amerikakenner
- Berichten: 951
- Lid geworden op: 18 sep 2004, 17:58
- Aantal x V.S. bezocht: 20
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Sorry voor de evt. onduidelijkheid
de volgorde is:
bodem bedekken met de helft van de broodblokjes
hierop de helft van de appelblokjes en de rozijnen enz
dan de rest van de broodblokjes en appelblokjes erop
Vervolgens mengsel van ei, melk, room, suiker en kruiden er overheen gieten
Ik denk trouwens dat die volgorde niet zoveel uitmaakt
het vloeibare gedeelte moet er alleen als laatste overheen gegoten worden
Succes, Ineke
de volgorde is:
bodem bedekken met de helft van de broodblokjes
hierop de helft van de appelblokjes en de rozijnen enz
dan de rest van de broodblokjes en appelblokjes erop
Vervolgens mengsel van ei, melk, room, suiker en kruiden er overheen gieten
Ik denk trouwens dat die volgorde niet zoveel uitmaakt
het vloeibare gedeelte moet er alleen als laatste overheen gegoten worden
Succes, Ineke
Heb het uitgeprint en ga het binnenkort proberen,thanks Benno !Bennogr schreef:De Minneapolis (Minnesota) Star Tribune heeft een recept voor bread pudding gemaakt van doughnuts!
Voor de ECHTE liefhebbers en mensen die niet bang zijn iets heel nieuws te proberen:
http://www.startribune.com/436/story/900450.html
-
Bennogr
- Amerika-expert
- Berichten: 6619
- Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
- Locatie: Philadelphia, PA
Nutrisystems. Levert een doos met een maand eten af. Ik heb 1 maand besteld, hoop dat ik dan zo gewend ben aan minder eten, dat ik vanzelf doorga. En het zal dan ook weer warm genoeg zijn om te gaan fietsen. (de winter hier in Minnesota is verrassend mild, haast geen sneeuw en weinig vorst tot nu toe).
Of een nieuw lidmaatschap bij de YMCA, op de tredmill en het zwembad in.
Wordt belangrijk, ik wil nog een tijdje mee.
Er zijn overigens tig dieeten in de VS, de een NOG beter dan de andere. Je wordt daar rond deze tijd mee doodgegooid.
Of een nieuw lidmaatschap bij de YMCA, op de tredmill en het zwembad in.
Wordt belangrijk, ik wil nog een tijdje mee.
Er zijn overigens tig dieeten in de VS, de een NOG beter dan de andere. Je wordt daar rond deze tijd mee doodgegooid.
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.
Oh Benno, je moet ons echt - in een aparte topic ?! - op de hoogte houden. Ik zie ook aldoor hier advertenties van Nutri-systems. Maar ik heb een angstig vermoeden dat ik die maaltijden zal consumeren tezamen met mijn andere 'normale' eten voor die dag. Idem dito een blikje SlimFast - best te doen vooral de koffie-smaak - maar als vervanging van een maaltijd ? Lukt me dus niet.
Overigens er zijn op veel plaatsen ook lokale initiatieven, koks/chefs en dietistes die maaltijden samenstellen, koken en invriezen, die kun je dan ophalen of laten bezorgen.
Ik kook inmiddels al jaren dieet. Zie mijn aanpassingen voor de brood-pudding hierboven. Punt is wel dat hoe gezonder hoe duurder, want vooral verse (organische) groenten/aardappelen en organisch fruit is nogal prijzig.
Succes met alles, en ja, je moet nog lang mee, veels te leuk je regelmatig hier op het forum te ontmoeten !
(P.S. Ik weet niet hoeveel ruimte je hebt, wij hebben zo'n eliptical exerciser hier staan. In WI gebruikte mijn man die in de winter, hier in CA gebruik je zo'n ding vooral in de zomer !)
Overigens er zijn op veel plaatsen ook lokale initiatieven, koks/chefs en dietistes die maaltijden samenstellen, koken en invriezen, die kun je dan ophalen of laten bezorgen.
Ik kook inmiddels al jaren dieet. Zie mijn aanpassingen voor de brood-pudding hierboven. Punt is wel dat hoe gezonder hoe duurder, want vooral verse (organische) groenten/aardappelen en organisch fruit is nogal prijzig.
Succes met alles, en ja, je moet nog lang mee, veels te leuk je regelmatig hier op het forum te ontmoeten !
(P.S. Ik weet niet hoeveel ruimte je hebt, wij hebben zo'n eliptical exerciser hier staan. In WI gebruikte mijn man die in de winter, hier in CA gebruik je zo'n ding vooral in de zomer !)