BBQ lekkerbek, haha, leuke vondst en klopt denk ik wel.marcuscj schreef:Hoi Ineke,
Marcel is een BBQ lekkerbek.
Voor een echte BBQ gebruik je een pit of een smoker en houtskool.
Maar vele restaurants hebben dat equipment niet ,zo ze doen het gewoon in hun oven net als jij.
Maar op het menu is het BBQ ribs en vele mensen weten het verschil niet.
Ook heb je pork ribs en beef ribs (pork is beter)
Bij definitie is het niet altijd pork in het zuiden.
BBQ beef brisket is heel populair in Texas
Ook heb ik nog veel BBQ ratel slangen gegeten in Texas (beter dan kip) maar dat is een ander verhaal.
Toen ik eerder zei dat je wanneer je "BBQ" bestelt per definitie pork krijgt, bedoelde ik daarmee niet dat er niets anders gegrild wordt in het zuiden. Alleen, wanneer je bijv. een BBQ Sandwich bestelt, dan krijg je dus iets met pulled of chopped pork. Wil je kip, dan zul je dus een BBQ Chicken Sandwich bestellen. Kortom, BBQ zonder verdere toevoeging is (bijna altijd) pork.
En tja, wat de ribs betreft, smaken verschillen, maar hier in Den Haag zit een leuk Argentijns restaurant waar ze fantastische beef ribs op een houtskoolvuur maken. Daar kunnen pork ribs niet aan tippen. Krijg er meteen honger van.