Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
alternatief voor creme fraîche?
- houstonwehaveaproblem
- Amerika-expert
- Berichten: 1563
- Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
- Locatie: Houston
alternatief voor creme fraîche?
Sinds ik hier ben (en eigenlijk al daarvoor) ben ik steeds op zoek naar creme fraîche. Ik kan het helaas niet vinden. Weet iemand of ze hier in de US creme fraîche hebben en onder welke naam het te vinden is?
Ik heb het nodig voor mijn italiaanse recepten met roomsaus. Ik heb hier al in verschillende italiaanse kookboeken gekeken en daar hebben ze het dan over heavy whipped cream. Dit heb ik dus al eens geprobeerd, maar dat is slagroom en in mijn ogen veel te vet.
Iemand enig idee of eventueel andere opties dan whipped cream?
Ik heb het nodig voor mijn italiaanse recepten met roomsaus. Ik heb hier al in verschillende italiaanse kookboeken gekeken en daar hebben ze het dan over heavy whipped cream. Dit heb ik dus al eens geprobeerd, maar dat is slagroom en in mijn ogen veel te vet.
Iemand enig idee of eventueel andere opties dan whipped cream?
- Jasmino
- Amerika-expert
- Berichten: 7067
- Lid geworden op: 15 mar 2004, 08:34
- Aantal x V.S. bezocht: 11
- Contacteer:
Een goed alternatief voor creme fraiche (voor gebruik in warme gerechten) is koffieroom of anders toch slagroom. Enne, creme fraiche is ook behoorlijk vet, hoor! Wanneer je room nodig hebt in koude gerechten, is sour creme een goed alternatief. DIe moet je niet gebruiken in warme gerechten omdat die anders gaat schiften.
"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty"
Winston Churchill
Hier schrijf ik over wat mij bezighoudt in mijn leven. Lees mee en laat een berichtje achter, leuk!
Winston Churchill
Hier schrijf ik over wat mij bezighoudt in mijn leven. Lees mee en laat een berichtje achter, leuk!
Onthoud dit, het is ook bekent als zure room, maar op de verpakking bij 's lands grootste winkelbedrijf staat er sour creme op de verpakking. Alle schappen afzoeken naar zure room is dan dus ook niet nodig. Het zal overigens negen van de tien keer in de betreffende winkelketen links boven de creme fraiche staanJasmino schreef: sour creme
- houstonwehaveaproblem
- Amerika-expert
- Berichten: 1563
- Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
- Locatie: Houston
Ehm...heb je het nu over Nederland? Daar weet ik de creme fraîche namelijk prima te staanfreekb2 schreef:Onthoud dit, het is ook bekent als zure room, maar op de verpakking bij 's lands grootste winkelbedrijf staat er sour creme op de verpakking. Alle schappen afzoeken naar zure room is dan dus ook niet nodig. Het zal overigens negen van de tien keer in de betreffende winkelketen links boven de creme fraiche staanJasmino schreef: sour creme
- Jasmino
- Amerika-expert
- Berichten: 7067
- Lid geworden op: 15 mar 2004, 08:34
- Aantal x V.S. bezocht: 11
- Contacteer:
Sour creme is niet hetzelfde als creme fraiche!Dennis schreef:Dus is sour creme nu wel of niet hetzelfde als creme fraiche?
Creme fraiche wordt vooral gebruikt voor warme sauzen, en sour creme voor koude sauzen. Het verschil zit hem vooral in het vetgehalte. Sour creme bevat minder vet dan creme fraiche. Wanneer je sour creme gebruikt in een warme saus, is de kans groot dat de saus gaat schiften. Een beter alternatief voor creme fraiche is dan koffieroom.
Op deze site wordt het een en ander uitgelegd over de verschillende soorten room: http://members.chello.nl/~g.dubois/z2-w.html
"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty"
Winston Churchill
Hier schrijf ik over wat mij bezighoudt in mijn leven. Lees mee en laat een berichtje achter, leuk!
Winston Churchill
Hier schrijf ik over wat mij bezighoudt in mijn leven. Lees mee en laat een berichtje achter, leuk!
- Petra/VS
- Medebeheerder
- Berichten: 18900
- Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
- Locatie: Washington DC metro
- Contacteer:
Heb je het weleens met Half and Half geprobeerd? Die is ook wel niet dik, maar wel minder vet dan whipping cream. Wij kunnen hier trouwens creme fraiche krijgen bij Whole Foods, hebben jullie die niet in Houston?
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
- houstonwehaveaproblem
- Amerika-expert
- Berichten: 1563
- Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
- Locatie: Houston
Toevallig gisteren kip tandoori gemaakt van een pak wat ik had meegenomen uit Nederland. Daar moest dus crème fraîche in en ik heb het vervangen door crema mexicana. Dit werkte goed uit voor de smaak en het ging ook niet schiften (grootste probleem als je sour cream gebruikt). De saus bleef alleen iets dunner dan ik gewend ben, maar dat is vast wel op te lossen met corn starch.
Petra, ik geloof wel dat er in Houston Whole Foods zaken zitten, maar niet in de buurt. En om nou voor die crème fraîche zoveel om te gaan rijden...
Ik wil er wel eens heen, gewoon om te zien wat ze daar hebben. Net als dat we eens in de zoveel tijd naar Ikea en Chinatown rijden om daar etenswaar te halen.
Petra, ik geloof wel dat er in Houston Whole Foods zaken zitten, maar niet in de buurt. En om nou voor die crème fraîche zoveel om te gaan rijden...
Ik wil er wel eens heen, gewoon om te zien wat ze daar hebben. Net als dat we eens in de zoveel tijd naar Ikea en Chinatown rijden om daar etenswaar te halen.
You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails.
Reisverslag Nationale Parken Westen: http://reisverslagen.allesamerika.com/verslag205";
Reisverslag Nationale Parken Westen: http://reisverslagen.allesamerika.com/verslag205";
-
kastelke
- Amerika-expert
- Berichten: 18396
- Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
- Locatie: Oakville, Ontario
- Contacteer:
Niet voor je roomsaus, maar ik heb hier nog een receptje liggen voor Kaastaart, en deze mevrouw was ook gewoon om Vlaamse ingrediënten te gebruiken. Dit zijn de tips:
Zij gebruikt dus sour cream i.p.v. platte kaas.
Aanvankelijk had ze het ook met Philadelphia kaas gebrobeerd, maar dat was énorm zwaar om te eten!
Dus: volle platte kaas van Danone werd Lucerne light sour cream
Zij gebruikt dus sour cream i.p.v. platte kaas.
Aanvankelijk had ze het ook met Philadelphia kaas gebrobeerd, maar dat was énorm zwaar om te eten!
Dus: volle platte kaas van Danone werd Lucerne light sour cream
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
Creme fraiche is a thick cream used in sauces and soups and as a condiment for fresh fruits. Learn how to make homemade creme fraiche. Plan ahead as this will take some time.
Difficulty: Easy
Time Required: 8-14 hours
Here's How:
1 cup whipping cream mixed with 2 tablespoons buttermilk.
Combine well in glass jar and cover.
Let stand at room temperature (about 70 degrees F.) for 8 to 24 hours, or until thickened.
Stir well and refrigerate.
Use within 10 days.
Tips:
Use as a thickener for soups or sauces.
Spoon over fresh fruits, puddings or warm cobblers.
Can be used in boiled recipes as it will not curdle.
What You Need:
buttermilk
whipping cream
glass jar
Difficulty: Easy
Time Required: 8-14 hours
Here's How:
1 cup whipping cream mixed with 2 tablespoons buttermilk.
Combine well in glass jar and cover.
Let stand at room temperature (about 70 degrees F.) for 8 to 24 hours, or until thickened.
Stir well and refrigerate.
Use within 10 days.
Tips:
Use as a thickener for soups or sauces.
Spoon over fresh fruits, puddings or warm cobblers.
Can be used in boiled recipes as it will not curdle.
What You Need:
buttermilk
whipping cream
glass jar
-
- Vergelijkbare Onderwerpen
- Reacties
- Weergaves
- Laatste bericht
-
- 13 Reacties
- 2261 Weergaves
-
Laatste bericht door AnnInBC
-
- 6 Reacties
- 2068 Weergaves
-
Laatste bericht door Martin & Marianne
-
- 13 Reacties
- 8944 Weergaves
-
Laatste bericht door Petra/VS