Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!

alternatief voor creme fraîche?

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
houstonwehaveaproblem
Amerika-expert
Berichten: 1563
Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
Locatie: Houston

alternatief voor creme fraîche?

Bericht door houstonwehaveaproblem »

Sinds ik hier ben (en eigenlijk al daarvoor) ben ik steeds op zoek naar creme fraîche. Ik kan het helaas niet vinden. Weet iemand of ze hier in de US creme fraîche hebben en onder welke naam het te vinden is?
Ik heb het nodig voor mijn italiaanse recepten met roomsaus. Ik heb hier al in verschillende italiaanse kookboeken gekeken en daar hebben ze het dan over heavy whipped cream. Dit heb ik dus al eens geprobeerd, maar dat is slagroom en in mijn ogen veel te vet.
Iemand enig idee of eventueel andere opties dan whipped cream?
Gebruikersavatar
Jasmino
Amerika-expert
Berichten: 7067
Lid geworden op: 15 mar 2004, 08:34
Aantal x V.S. bezocht: 11
Contacteer:

Bericht door Jasmino »

Een goed alternatief voor creme fraiche (voor gebruik in warme gerechten) is koffieroom of anders toch slagroom. Enne, creme fraiche is ook behoorlijk vet, hoor! Wanneer je room nodig hebt in koude gerechten, is sour creme een goed alternatief. DIe moet je niet gebruiken in warme gerechten omdat die anders gaat schiften.
"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty"
Winston Churchill

Hier schrijf ik over wat mij bezighoudt in mijn leven. Lees mee en laat een berichtje achter, leuk!
freekb2
Amerikakenner
Berichten: 427
Lid geworden op: 08 dec 2003, 18:36
Locatie: Nederland

Bericht door freekb2 »

Jasmino schreef: sour creme
Onthoud dit, het is ook bekent als zure room, maar op de verpakking bij 's lands grootste winkelbedrijf staat er sour creme op de verpakking. Alle schappen afzoeken naar zure room is dan dus ook niet nodig. Het zal overigens negen van de tien keer in de betreffende winkelketen links boven de creme fraiche staan
Dennis
AllesAmerika.com Webmaster
Berichten: 5575
Lid geworden op: 05 sep 2003, 10:34
Locatie: Louisville, KY
Contacteer:

Bericht door Dennis »

Dus is sour creme nu wel of niet hetzelfde als creme fraiche?
Dennis

AllesAmerika.com webmaster
AllesAmerika.com homepage | Lees de forumregels
Gebruikersavatar
houstonwehaveaproblem
Amerika-expert
Berichten: 1563
Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
Locatie: Houston

Bericht door houstonwehaveaproblem »

freekb2 schreef:
Jasmino schreef: sour creme
Onthoud dit, het is ook bekent als zure room, maar op de verpakking bij 's lands grootste winkelbedrijf staat er sour creme op de verpakking. Alle schappen afzoeken naar zure room is dan dus ook niet nodig. Het zal overigens negen van de tien keer in de betreffende winkelketen links boven de creme fraiche staan
Ehm...heb je het nu over Nederland? Daar weet ik de creme fraîche namelijk prima te staan ;-). Het is hier in de US waar ik problemen heb. Sour creme is ècht niet hetzelfde qua smaak als creme fraîche en het gaat inderdaad schiften als je het warm maakt. Voorlopig toch maar bij de whipped cream blijven dan? Jammer genoeg is die zo vloeibaar. Voor een dikke roomsaus moet ik er weer cornstarch doorheen mikken. Misschien moet ik me maar op het Mexicaanse eten gaan storten hier ipv het Italiaanse :roll: .
Gebruikersavatar
Jasmino
Amerika-expert
Berichten: 7067
Lid geworden op: 15 mar 2004, 08:34
Aantal x V.S. bezocht: 11
Contacteer:

Bericht door Jasmino »

Dennis schreef:Dus is sour creme nu wel of niet hetzelfde als creme fraiche?
Sour creme is niet hetzelfde als creme fraiche!
Creme fraiche wordt vooral gebruikt voor warme sauzen, en sour creme voor koude sauzen. Het verschil zit hem vooral in het vetgehalte. Sour creme bevat minder vet dan creme fraiche. Wanneer je sour creme gebruikt in een warme saus, is de kans groot dat de saus gaat schiften. Een beter alternatief voor creme fraiche is dan koffieroom.

Op deze site wordt het een en ander uitgelegd over de verschillende soorten room: http://members.chello.nl/~g.dubois/z2-w.html
"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty"
Winston Churchill

Hier schrijf ik over wat mij bezighoudt in mijn leven. Lees mee en laat een berichtje achter, leuk!
Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 18900
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Bericht door Petra/VS »

Heb je het weleens met Half and Half geprobeerd? Die is ook wel niet dik, maar wel minder vet dan whipping cream. Wij kunnen hier trouwens creme fraiche krijgen bij Whole Foods, hebben jullie die niet in Houston?
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 6813
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Bericht door ned in MO »

Ik gebruik cream cheese en dat werkt perfect
Gebruikersavatar
houstonwehaveaproblem
Amerika-expert
Berichten: 1563
Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
Locatie: Houston

Bericht door houstonwehaveaproblem »

Toevallig gisteren kip tandoori gemaakt van een pak wat ik had meegenomen uit Nederland. Daar moest dus crème fraîche in en ik heb het vervangen door crema mexicana. Dit werkte goed uit voor de smaak en het ging ook niet schiften (grootste probleem als je sour cream gebruikt). De saus bleef alleen iets dunner dan ik gewend ben, maar dat is vast wel op te lossen met corn starch.

Petra, ik geloof wel dat er in Houston Whole Foods zaken zitten, maar niet in de buurt. En om nou voor die crème fraîche zoveel om te gaan rijden...
Ik wil er wel eens heen, gewoon om te zien wat ze daar hebben. Net als dat we eens in de zoveel tijd naar Ikea en Chinatown rijden om daar etenswaar te halen.
You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails.
Reisverslag Nationale Parken Westen: http://reisverslagen.allesamerika.com/verslag205";
kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18396
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Bericht door kastelke »

Niet voor je roomsaus, maar ik heb hier nog een receptje liggen voor Kaastaart, en deze mevrouw was ook gewoon om Vlaamse ingrediënten te gebruiken. Dit zijn de tips:

Zij gebruikt dus sour cream i.p.v. platte kaas.
Aanvankelijk had ze het ook met Philadelphia kaas gebrobeerd, maar dat was énorm zwaar om te eten!
Dus: volle platte kaas van Danone werd Lucerne light sour cream
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
Gebruikersavatar
Joke
Amerikakenner
Berichten: 1201
Lid geworden op: 12 jul 2004, 19:56

Bericht door Joke »

Creme fraiche is a thick cream used in sauces and soups and as a condiment for fresh fruits. Learn how to make homemade creme fraiche. Plan ahead as this will take some time.

Difficulty: Easy

Time Required: 8-14 hours

Here's How:

1 cup whipping cream mixed with 2 tablespoons buttermilk.
Combine well in glass jar and cover.
Let stand at room temperature (about 70 degrees F.) for 8 to 24 hours, or until thickened.
Stir well and refrigerate.

Use within 10 days.

Tips:

Use as a thickener for soups or sauces.
Spoon over fresh fruits, puddings or warm cobblers.
Can be used in boiled recipes as it will not curdle.

What You Need:

buttermilk
whipping cream
glass jar
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer