Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!

Koken in Amerika

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3001
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Koken in Amerika

Bericht door Ziva »

Big Al schreef:Het probleem dat wij hier hebben is de hoogte. Het kan wel drie kwartier duren voordat de aardappelen gaar zijn... We gebruiken dan ook de snelkookpan vrij veel.
Ik zal wel de enige zijn die dit niet snapt maar wat heeft de hoogte met de snelheid het koken van aardappelen te maken? Sorry als ik nu echt heel blondT overkom hoor ;)
Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 9303
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Koken in Amerika

Bericht door markro »

Kampeerders en bergbeklimmers die op grote hoogte willen koken, gebruiken vaker een hogedrukpan. Op grote hoogte is de luchtdruk namelijk zoveel lager dat water bij een veel lagere temperatuur kookt. Koken in water maakt het voedsel dan niet gaar. Bovendien worden eventuele ziekteverwekkers in het rauwe voedsel niet onschadelijk gemaakt.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hogedrukpan
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2070
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 9 jaar in Virginia

Re: Koken in Amerika

Bericht door Big Al »

Het kookpunt van water daalt naarmate de hoogte toeneemt (vanwege de lagere atmosferische druk). De lagere temperatuur is de oorzaak van de langere kooktijden.
Gebruikersavatar
Dento
Amerika-expert
Berichten: 9863
Lid geworden op: 08 sep 2003, 07:36
Locatie: Thornton, Colorado, USA
Contacteer:

Re: Koken in Amerika

Bericht door Dento »

Hetzelfde geldt voor bakken in de oven en het rijzen van deeg: ook dit kan vanwege de hoogte langer duren, en je moet recepten vaak aanpassen:
Adjusting Leavening Agents

At high elevations, the decreased air pressure causes leavening agents to react too quickly. When a cake rises too fast, no leavening gasses remain when it's cooked, and it becomes coarse and sunken. Decrease the amount of leavening agent to avoid this. At 5,000 ft. decrease baking powder or soda by 15-25%, and by 25% or more at 7,000 ft.

Adjusting the Volume of Eggs

The New High Altitude Cookbook says, "One early cookbook recommended the addition of an egg as the only change in converting a sea-level recipe for high altitude. Today, the recommendation is to always use extra-large eggs in all baking. The protein in the eggs strengthens the cell structure and makes up for dryness in the air creating velvety, moist cakes."

Other Ingredient Adjustments

- Keep eggs at room temperature prior to use and don't over beat them.
- Increase liquid to compensate for the dryness of flour. Consider using buttermilk or sour cream.
- Increase the amount of flour. 1 tbs up to 5,000 ft, 2 tbs at 6,500 ft and 3 tbs at over 6,500 ft.
- Reduce sugar. Up to 5,000 ft decrease by 1 1/2 - 2 1/2 tbs and over 6,500 ft. decrease by 3 tbs.
- Do not use self-rising flour as it will over-expand.
- Do not over-mix ingredients.
- When using boxed cake mix, do not automatically follow its high altitude directions. Add an egg.

Changing Oven Temperature

You may have to increase baking temperature. At 3,500 - 6,500 ft. increase by 15%-25% and 6,500 ft. and over increase by 25%. You may need to do a little experimenting - sometimes oven temperature needs to be slightly decreased for cakes to rise properly and slowly. Invest in an oven thermometer so you know the exact temperature of your oven.
~ “Experience is something you don't get until just after you need it.” - Steven Wright ~

Onze website | Mijn blog
Gebruikersavatar
Machteld
Amerikafan
Berichten: 293
Lid geworden op: 01 dec 2010, 07:35
Locatie: Hillsboro, OR

Re: Koken in Amerika

Bericht door Machteld »

Koekjes komen ook platter uit de oven als we in de bergen zitten haha. En je moet ze langer bakken :)
A Dutch girl in Oregon!
Dutch in Oregon op Facebook!
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer