oortjes schreef:... Nada. Wel viel het me op hoeveel verschillende soorten ingemaakte varkenspoten (pig feet) ik hier kan kopen...
Ik moet eerlijk toegeven dat mijn lijstje ontzettend kort is in deze rubriek, maar als je dus echt niets kan vinden moet je dit eens proberen... Echt Super :
Pulled Pork (voor de vrije vertalers : Getrokken Varken )
1 large onion, chopped
6 garlic cloves, peeled
1 pickled jalapeño pepper, seeded and chopped
2 teaspoons of Chipotle chile powder
1 Tbsp tomato paste
2 Tbsp Dijon mustard
3/4 cup distilled white vinegar
1 bay leaf
1 teaspoon paprika
1/3 cup ketchup
2 teaspoons Worcestershire sauce
1/4 cup light brown sugar
3 lbs of pork butt, trimmed of excess fat
Hamburger buns
Purée all of the sauce ingredients (everything except the pork and the buns) in a blender until smooth. Put sauce and pork into a large pot and add 1 quart of water. Bring mixture to a boil and simmer, covered, turning frequently, for 2 hours or until the meat pulls apart easily with a fork. Remove from heat and cool pork in the sauce. When cool, shred the pork into small pieces. Remove the pork from the sauce and set aside. Reduce the sauce by two thirds. Add the pork back to the sauce. Serve hot over open-face hamburger buns.
If you have extra time, marinate the pork in the sauce overnight or for several hours before cooking.
Je kunt pulled port ook heel goed in the Crockpot maken.
Maar niet in Nederland dus, want daar kun je dingen (volgens mijn zus) niet kopen. Past dat niet in het rijtje van lekkernijen? Crockpot recepten (want je kunt in Nederland geen crockpot kopen)?
Ik kan hier trouwens erg weinig varkens poten vinden. Dan moet ik echt naar een internationale market. Ik gebruik ze voor snert. Lekker.
Marby schreef:
Maar niet in Nederland dus, want daar kun je dingen (volgens mijn zus) niet kopen. Past dat niet in het rijtje van lekkernijen? Crockpot recepten (want je kunt in Nederland geen crockpot kopen)?
Margaret
Moet ze op Google zoeken naar een slowcooker. Daar staan een aantal online shops die ze verkopen. Verder kan het geen kwaad eens te informeren bij het Kookpunt op het Noordplein te Rotterdam. Zij verkopen zo'n beetje alles dat met koken te maken heeft.
Marby schreef:Je kunt pulled port ook heel goed in the Crockpot maken.
Maar niet in Nederland dus, want daar kun je dingen (volgens mijn zus) niet kopen. Past dat niet in het rijtje van lekkernijen? Crockpot recepten (want je kunt in Nederland geen crockpot kopen)?
Hi Marby,
Er is een draad 'Culinair Amerika' .. Daar staat ook het één en ander over de Crockpot - Zie hier
sweatbox schreef:
Moet ze op Google zoeken naar een slowcooker. Daar staan een aantal online shops die ze verkopen. Verder kan het geen kwaad eens te informeren bij het Kookpunt op het Noordplein te Rotterdam. Zij verkopen zo'n beetje alles dat met koken te maken heeft.
Dat is precies de winkel waar mijn slowcooker ook vandaan komt! Ik moest er een eindje voor rijden, maar het was het waard. Ideaal zo'n ding.
Ik heb zo'n pan wel zien staan bij familie vorige maand, maar wist niet waar het voor was .
Als ik volgend jaar daar ga wonen staan die pan zeker op mijn lijstje.
Ben niet zo gecharmeerd van het eten van mijn schoonfamilie, veel fried fish, fried chicken, ribs in alle soorten en maten, zelf niet zo'n vleesliefhebber.
Ik denk dat met zo'n slowcooker een wat gezondere maaltijd op tafel komt . Hier heb ik een ouderwetse gietijzeren pan voor stoofgerechten, met de slowcooker hoef je minder op te letten..vermoed ik....
Ik heb niet alle 5 de pagina's gelezen dus misschien heeft ieamnd het al gezegd, maar er is inderdaad een Subway in Eindhoven maar ook in Maastricht en Heerlen. Ben ik effe blij dat ik weer in Heerlen woon Ik ga echt twee keer in de week!
En toch vind ik de Subway in Amerika wel lekkerder dan die wij hier hebben. Je kunt ook kiezen uit veel meer soorten kaas etc als je het mij vraagt! Maar goed, we zullen verder niet klagen, want het blijft zeker een leuke zaak om te gaan eten!
Wat ik overigens ook erg lekker vind is Quiznos. Ik ben vorig jaar voor mijn werk in Arizona geweets en ben daar een aantal keer gaan lunchen! Heerlijk gewoon! Alleen jammer dat ik hem bij mijn schoonmoeder nog niet ben tegen gekomen. Dus als wij gaan verhuizen, zullen wij het gewoon met Subway moeten doen! haha
Ze mogen wat mij betreft hier in Nederland ook nog wel een Starbucks openen! Heerlijk die frappuchinos!
Sandy schreef: Er is een draad 'Culinair Amerika' .. Daar staat ook het één en ander over de Crockpot
Bedankt voor de link, Sandy! Ik heb die draad met veel plezier gelezen. Vooral het verhaal van de ratelslangen was, uhm, interessant.
Ik heb kontakt opgenomen met Het Kookpunt (die hebben trouwens ook een filiaal in Breda), en die willen na aanbetaling (faktuur of bankoverschrijving) best wel zo'n ding voor mijn zus achterhouden. Nu moet ik alleen nog even bedenken hoe ik haar naar die winkel kan lokken zonder dat ze direct weet waar het voor is.
Das grappig dat jij Subway in amerika lekkerder vind, ik was namelijk afgelopen week met amerikaanse kennissen bij Subway en hij plaatste toen de opmerking dat het hier beter was. Hij had schijnbaar een paar keer in amerika een doorweekt broodje gehad en dat is natuurlijk niet lekker. Ik ben zelf wel bij Subway in amerika geweest maar kan me niet meer goed herinneren hoe het smaakt want het is alweer zo'n 6 jaar geleden.
Wat betreft Starbucks, in Aken in Duitsland is er een en laat dat nou heel dicht bij Heerlen liggen Daar hebben ze ook een pizzahut en volgens mij hebben ze die in Limburg niet meer maar dan ga ik gewoon even over de grens
Mij favoriet is ook de York peppermint pattie en de muffins van Perkins zijn ook heerlijk. En ...... de Tunafishsandwich van Subway.
Voor de handigheid hier een lijstje om uit te printen van alle vestigingen in Nederland.
Groetje van Henky
Vrijstraat 23
Eindhoven 5611 AT
0031-40-2692138
Locale Web Page
In Missouri (trouwens ook in California, want daar heb ik ze leren kennen) is er een keten die Quizno's heet. Voor sandwiches vind ik die lekkerder dan Subway.
Maar hele goed sandwiches vind je hier in the omgeving van St. Louis trouwens ook bij de Panera Bread Company. Die bakken al hun brood in de zaak, en dat is echt lekker brood, niet van die kleffe troep. Die hebben bv. een hele lekkere 9-granen brood, en ook een zalige apple-cinnamon bagel.
Marby schreef:
Maar hele goed sandwiches vind je hier in the omgeving van St. Louis trouwens ook bij de Panera Bread Company. Die bakken al hun brood in de zaak, en dat is echt lekker brood, niet van die kleffe troep. Die hebben bv. een hele lekkere 9-granen brood, en ook een zalige apple-cinnamon bagel.
Margaret
Mmm, ja, Panera!!! En Corner Bakery hebben we hier ook, heel lekker brood. Maar de lekkerste sandwiches heeft Whole Foods.
Ik vind Subway's wraps erg lekker, het brood niet zo.
Natuurlijk zijn er zat lekkere dingen in de States te vinden, maar wat mij opvalt is de hoeveelheid suiker die overal in wordt gedaan.
Hierdoor wordt de smaak van een heleboel voedingsmiddelen totaal verpest. Brood is bijna niet te vreten omdat het stijf staat van de conserveringsmiddelen en de suikers. Je kunt het brood gewoon 2 weken laten liggen en dan staat er nog geen schimmel op.
Ik heb zelf een tijd in Italie gewoond en ben dus gewend om alles natuurlijk te bereiden/eten. En suiker in de sugo(tomatensaus) is just not done . Bijna alles wat orgineel uit Europa komt geven zij een twist en dan wordt het na mijn mening er niet beter op. Een pizza hoort dun en knapperig te zijn en niet panfried en greasy. But he' who am I?
Wat ik wel lekker vind zijn hashbrowns, die eten wij altijd 's morgens bij het ontbijt voordat we aan een lange wandeling beginnen.
1998 - skitrip Breckenridge
1999 - 1ste motorhome trip
2000 - motorhome trip (thema canyons)
2001 - motorhome trip (thema woestijnen)
2002 - skitrip Breckenridge
2003 - motorhome trip
2004 - motorhome trip
2006 -1 jaar door Amerika met eigen Bounder
Brood zo lang houdbaar? Ik weet niet waar jij brood haalt maar als ik het van de bakker haal moet ik het echt niet lang laten liggen anders is het wit en pluizig
24th of September, 2 year wedding anniversary
During the romantic dinner she said:
I love you, but I need to burp now...
Dit lijkt bijna een topic over brood te zijn geworden, maar het past nog in het topic dus hier mijn bijdrage: ik wist van tevoren dat ik het lekkere brood uit NL ging missen. Als iemand aan mij vroeg wat ik zou gaan missen uit NL dan was dit wel een van de dingen. Het voorverpakte brood is inderdaad weken houdbaar. Ik eet dat dus alleen geroosterd. Maar er is ook vers brood te krijgen (hier bijv voorverpakt van Artisan of La Francaise) of bij de delicatessen van de betere supermarkets (Larry's, Whole Foods) en die is inderdaad net zo lekker als Nederlands brood, alleen superduur.
Ik heb nog niet bij Quiznos gegeten sinds ik terug ben, maar Subway is voor mij hetzelfde als McDonalds of BK, niet superlekker eten maar soms heb je er gewoon zin in. En in NL had het meer een nostalgische functie dan echt lekker.
The views and comments posted in these fora are personal and do not necessarily represent the those of the Management of AllesAmerika.com Forum.
The Management of AllesAmerika.com Forum does not, under any circumstances whatsoever, accept any responsibility for any advice, or recommentations, made by, or implied by, any member or guest vistor of AllesAmerika.com Forum that results in any loss whatsoever in any manner to a member of AllesAmerika.com Forum, or to any other person.
Furthermore, the Management of AllesAmerika.com Forum is not, and cannot be, responsible for the content of any other Internet site(s) that have been linked to from AllesAmerika.com Forum.