Ok ik begrijp het ... persoonlijk haal ik dat niet uit zijn post hier .. en over andere berichten kan ik niet oordelen, die heb ik niet voldoende gelezen[/url]nieuwenoord schreef:Het gaat mij niet zozeer om het wel of niet houden van Nederlandse gerechten, maar meer om de snerende manier waarop John erover schrijft.
Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Voedingswaren versturen 2
Voedingswaren versturen 2
Note Petra: voortzetting van dit topic.
Sandy
- Petra/VS
- Medebeheerder
- Berichten: 18900
- Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
- Locatie: Washington DC metro
- Contacteer:
Dit is meta-discussie, over schrijfstijlen kunnen we eindeloos discussieren (in het off-topic forum dan wel graag). Dit onderwerp gaat over etenswaren en als minivan rijdende soccermom
vraag ik iedereen daar weer naar terug te keren.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
- houstonwehaveaproblem
- Amerika-expert
- Berichten: 1563
- Lid geworden op: 07 apr 2005, 15:44
- Locatie: Houston
Misschien is het handiger als je duidelijk maakt wat je precies aan voedsel wilt meenemen of opsturen. De meeste verse dingen en vlees(producten) mogen dus niet.
Ik vind de Poolse worst waar Benno het over had net zo lekker als de Nederlandse rookworst en het is hier wel te krijgen. Hier in Texas zelfs gewoon bij Walmart, maar ik weet niet hoe dat elders zit.
Zelfs een grote stad als Houston met zijn vele restaurants heeft bijna niks op Indonesisch gebied. Ik weet niet waar jij heen gaat, maar Indonesisch eten koken voor je gastgezin is denk ik wel iets bijzonders. Als je er zelf tenminste van houdt. Neem wat boemboe's mee uit Nederland. Je kunt bij de toko zakjes kopen of van die cups. Persoonlijk vind ik alles van Conimex niet echt geweldig. Probeer Koningsvogel of anders dus die zakjes van de toko. Kroepoek die je zelf nog moet bakken wordt hier erg gewaardeerd en ook satésaus.
Begin dit jaar heb ik voor een aantal vrienden een rijsttafel gemaakt. Ze vonden dat allemaal heel bijzonder en zeuren me sindsdien de oren van het hoofd wanneer ik ze weer uitnodig. Hier is de link naar wat foto's in mijn blog.
Ik vind de Poolse worst waar Benno het over had net zo lekker als de Nederlandse rookworst en het is hier wel te krijgen. Hier in Texas zelfs gewoon bij Walmart, maar ik weet niet hoe dat elders zit.
Zelfs een grote stad als Houston met zijn vele restaurants heeft bijna niks op Indonesisch gebied. Ik weet niet waar jij heen gaat, maar Indonesisch eten koken voor je gastgezin is denk ik wel iets bijzonders. Als je er zelf tenminste van houdt. Neem wat boemboe's mee uit Nederland. Je kunt bij de toko zakjes kopen of van die cups. Persoonlijk vind ik alles van Conimex niet echt geweldig. Probeer Koningsvogel of anders dus die zakjes van de toko. Kroepoek die je zelf nog moet bakken wordt hier erg gewaardeerd en ook satésaus.
Begin dit jaar heb ik voor een aantal vrienden een rijsttafel gemaakt. Ze vonden dat allemaal heel bijzonder en zeuren me sindsdien de oren van het hoofd wanneer ik ze weer uitnodig. Hier is de link naar wat foto's in mijn blog.
You can't change the direction of the wind, but you can adjust your sails.
Reisverslag Nationale Parken Westen: http://reisverslagen.allesamerika.com/verslag205";
Reisverslag Nationale Parken Westen: http://reisverslagen.allesamerika.com/verslag205";
-
peet
- Amerikakenner
- Berichten: 437
- Lid geworden op: 25 okt 2005, 20:52
- Locatie: Oneonta NY
- Contacteer:
Hier zijn de meeste producten om een hollandse stamppot te maken inderdaad goed te verkrijgen. Ik durf een amerikaan best een goede stamppot voor te zetten. Ik denk zeker dat dit iets echt nederlands is zeker wel iets op trots op te zijn.
Petra
Petra
http://www.vandijkjes.punt.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Every day is a gift, not a given right
Every day is a gift, not a given right
- Petra/VS
- Medebeheerder
- Berichten: 18900
- Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
- Locatie: Washington DC metro
- Contacteer:
Eigenlijk een beetje droevig, dat we naar de Indonesische cuisine moeten "grijpen" om "Nederlands" te koken
. That said, toen ik met de International Night van de school van mijn jongste met een tafel voor Nederland stond, liep er een Indonesische voorbij. Ze vroeg me, waar de kroepoek was. Huh?
Ze was ouder en wist veel van Nederland af, natuurlijk was die gelegenheid geen plek om uitgebreid te gaan kletsen over hoe of wat, maar ze vertelde in ieder geval, dat ze naar Nederland gaat voor een goede rijsttafel. Die vind je volgens haar in Indonesie niet. Wel de individuele gerechten, maar niet zo'n "tafel".
Voor Amerikanen is Indonesisch niet zo vreemd, er zijn (althans in dit gebied) Thaise restaurants op iedere straathoek (bijna meer dan Chinezen)! De Thaise cuisine, hoewel ook weer heel anders, lijkt wel wat op de Indonesische (ze hebben ook sateh, bijvoorbeeld).
Als je echt Nederlands wilt koken denk ik nog steeds, dat een pannenkoek met spek, kaas en appel het lekkerst is voor anderen
.
Ondertussen kijk ik naar het programma "Bizarre foods" op het Travel Channel. Hij at net cavia's in Ecuador. Het kan altijd nog vreemder...
Ze was ouder en wist veel van Nederland af, natuurlijk was die gelegenheid geen plek om uitgebreid te gaan kletsen over hoe of wat, maar ze vertelde in ieder geval, dat ze naar Nederland gaat voor een goede rijsttafel. Die vind je volgens haar in Indonesie niet. Wel de individuele gerechten, maar niet zo'n "tafel".
Voor Amerikanen is Indonesisch niet zo vreemd, er zijn (althans in dit gebied) Thaise restaurants op iedere straathoek (bijna meer dan Chinezen)! De Thaise cuisine, hoewel ook weer heel anders, lijkt wel wat op de Indonesische (ze hebben ook sateh, bijvoorbeeld).
Als je echt Nederlands wilt koken denk ik nog steeds, dat een pannenkoek met spek, kaas en appel het lekkerst is voor anderen
Ondertussen kijk ik naar het programma "Bizarre foods" op het Travel Channel. Hij at net cavia's in Ecuador. Het kan altijd nog vreemder...
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
In New York ken ik ook maar een Indonesisch restaurant, en er zijn er, geloof ik, twee of drie. Aan de westkust lijkt het wat beter te zijn, maar ook daar zijn er niet veel. Maleisische restaurants zijn in ons deel van het land wel in opkomst.houstonwehaveaproblem schreef:...Zelfs een grote stad als Houston met zijn vele restaurants heeft bijna niks op Indonesisch gebied.
Alle gangbare ingredienten zijn hier bij grote Aziatische supermarkten te koop. Bumbu's, kecaps, kemiri, jahe, kencur, kunyit, sereh.. het is er allemaal. Wie dat nu allemaal koopt weet ik niet, want Indonesiers zie je niet zo vaak.
--john
- Karinita
- Amerikakenner
- Berichten: 1072
- Lid geworden op: 18 sep 2006, 13:16
- Aantal x V.S. bezocht: 11
- Locatie: Tilburg
- Contacteer:
Dat zagen we in Peru ook veel. Cavia = cuy (spreek uit als koei) is een echte delicatesse daar. Wij hebben ons er toch maar niet aan gewaagd. Het is echt duidelijk een complete cavia die op je bord ligt, maar het schijnt wel lekker te zijn.Petra/VS schreef:Ondertussen kijk ik naar het programma "Bizarre foods" op het Travel Channel. Hij at net cavia's in Ecuador. Het kan altijd nog vreemder...
Karin
-
Magnolia87
- Amerikakenner
- Berichten: 1244
- Lid geworden op: 04 mei 2006, 18:05
Re: Voedingwaren versturen? ? ? ?
Nou, mijn Amerikaanse vrienden vonden de boerenkool anders maar al te lekker die ik daar voor ze gemaakt had!!!Sandy schreef:Haha ... ja ik zou eerlijk gezegd Amerikanen hier ook geen Nederlandse stampot durven voorschotelen. Daar moet je volgens mij mee opgegroeid zijn om te begrijpen dat het lekker isJohnNJ schreef:Zijn de gastheren Amerikanen? Dan is "typisch Hollandse pot" geen goed idee. Dat vinden ze hoogstwaarschijnlijk niet lekker. "Typisch Vlaamse pot" of een aantal Barbantse en Limburgese gerechten zou kunnen, maar de klassieke "Hollandse pot" niet. Holland heeft geen eetcultuur. Stamp- en hutspotten, vleesmengsels gemaakt van paardenvlees of runderoren, hoofdkaas, veel te lang gekookte groenten... men doet daar de gemiddelde Amerikaan geen plezier mee.
--john![]()
Dan maar de Indische rijsttafel : ))
Dat viel mij ook op ... ik heb Indisch en Nederlands bloed, maar zie er toch vrij Indisch uit ... En ik zag niet veel mensen zoals ik (eigenlijk helemaal niet).JohnNJ schreef:..... want Indonesiers zie je niet zo vaak.
Toen ik aan de Amerikanen vroeg van welke afkomst ze dachten dat ik was, wisten ze het ook niet ... "you look Dutch" zeiden ze maar
Maar dat is een ander onderwerp ....
Sandy
-
Verelle
- Amerikakenner
- Berichten: 479
- Lid geworden op: 08 nov 2005, 10:13
- Aantal x V.S. bezocht: 11
- Locatie: Noord Holland
Je hebt gelijk als je zegt dat je de Nederlandse kost niet op een menu kaart vind in Nederlandse restaurants. Wel, ik kan je ook vertellen dat wat je voorgeschoteld krijgt in Italiaanse restaurants ook niet veel te maken heeft met wat je in een typisch Italiaans gezin te eten krijgt. Net zo dat je een rijsttafel ook niet in Indonesie voorgeschoteld krijgt.JohnNJ schreef:Je hebt vast wel eens van de frikadel gehoordjerbia schreef:Ik ben zeker van een andere generatie? Nooit van gehoord.
Hoofdkaas wordt gemaakt van de varkenskop. Balkenbrij, een andere lekkernij, bevat traditioneel darmen & pens, met boekweitmeel als bindmiddel. Hoofdkaas is overigens in de U.S. ook wel te krijgen.
Maar je hebt wel gelijk denk ik. De klassieke Hollandse pot heeft het zwaar te verduren, en is al enige tijd op de terugtocht. Ik heb in Nederland wel eens gezocht naar een restaurant dat zich specialiseerde in de klassieke Hollandse keuken, maar zoiets lijkt niet eens te bestaan. In Noord-Brabant en Limburg zijn wel restaurants met typische streekgerechten op de menukaart, en in Belgie is het helemaal geen probleem. Belgen houden van lekker eten, en besteden daar ook aandacht, tijd en geld aan. Hollanders (niet Nederlanders) houden ook wel van lekker eten, maar het moet vooral niet te duur zijn
--john
Ik denk dat de typisch Nederlandse gerechten helemaal nog niet aan populariteit hebben ingeboet en zeker in de winter zullen de hutspot, zuurkool, erwtensoep en dergelijke nog vele malen per week op de Nederlandse tafels staan. Bovendien is typisch hollandse pot ; aardappelen, groente en vlees met jus, ik denk dat bij veel gezinnnen als ik zo om mij heen kijk het nog gewoon standaard is.
Ik begrijp je opmerking niet over Hollanders (niet Nederlanders) houden van lekker eten, maar het moet vooral niet te duur zijn. Willen Amerikanen dan wel veel geld uitgeven?
Helaas is het eten buiten de deur veel duurder in Nederland en Nederlanders zullen over het algemeen minder vaak uit eten gaan dan veel Amerikanen om die exacte reden. Maar ik vind persoonlijk buiten de deur eten in Amerika een niet zo'n bijzondere aangelegenheid, omdat je in veel gevallen niet echt de tijd voor je maaltijd kan nemen. Ik heb het ergens anders ook al een keer geschreven, ze komen je hoofdgerecht al brengen als je je voorgerecht nog niet eens op hebt. Je brengen de rekening als je net je hoofdgerecht op hebt, ze zeggen take your time, maar onder tussen zitten ze te wachten hoe snel je vertrekt.
In Amsterdam zijn er een aantal restaurants waar de Nederlandse keuken op de kaart staat: D'Vijf Vliegen, De Roode Leeuw.
1998 - skitrip Breckenridge
1999 - 1ste motorhome trip
2000 - motorhome trip (thema canyons)
2001 - motorhome trip (thema woestijnen)
2002 - skitrip Breckenridge
2003 - motorhome trip
2004 - motorhome trip
2006 -1 jaar door Amerika met eigen Bounder
1999 - 1ste motorhome trip
2000 - motorhome trip (thema canyons)
2001 - motorhome trip (thema woestijnen)
2002 - skitrip Breckenridge
2003 - motorhome trip
2004 - motorhome trip
2006 -1 jaar door Amerika met eigen Bounder
-
Bennogr
- Amerika-expert
- Berichten: 6619
- Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
- Locatie: Philadelphia, PA
De Hollandse keuken is best te eten. Omdat mijn moeder (en overigens ook de moeder van mijn Amerikaanse vrouw -- uit Tiffin, Ohio) groente doodkookte, wil dat niet zeggen dat hutspot of boerenkool niet te eten zou zijn. Of dat "de" Nederlandse keuken alles platkookt.
Plus natuurlijk het verhaal van de hutspot, Leidens ontzet en zo. Dat maakt het gerecht NOG smakelijker voor Amerikanen.
Ik maakte die gerechten al in Nederland op een meer smakelijke manier klaar: eerste de aardappels koken tot ze bijna gaar zijn en dan een paar minuten de groente er bovenop. De smaak van de groente en de goede dingen die in die groenten zitten, blijven dan veel beter behouden.
Kruiden in de hele boel mengen, helpt ook.
Dit is natuurlijk typische winterkost, die vooral in het hoge noorden hier in Minnesota past.
D'r zijn nog wel meer echt, en goede Nederlandse maaltijden te bereiden, neem alleen al de spek- en appelpannekoek. Die kennen ze hier in de VS niet, wat ze hier pannekoeken noemen is echt iets heel anders.
Ik maak af en toe echte Nederlandse pannekoeken omdat ik de smaak mis (net zoals de smaak van boerenkool en hutspot), ik keer ze altijd om met een mes of zo, mijn zoon, de Amerikaanse Nederlander, kan de pan zo opwippen, dat de pannekoek in de lucht omdraait, en hij vangt die dan nog goed op ook!
Het is maar hoe je je eigen keuken bekijkt, d'r zijn Amerikaanse recepten die ik niet eens durf te eten, Lutefisk (tegenwoordig ook Amerikaans, tenminste tussen de Skandinaviers in Minnesota dan) is zoiets, gebleekte vis, ik moet er niet aan denken.
En is dat Calvinisme er niet zo lnagzamerhand uit in Nederland? D'r wordt tegenwoordig boven de rivieren even hard gezopen als daaronder. De kerken staan verder leeg. En de restaurants (en bars) zitten vol.
Wij hebben in de jaren zestig natuurlijk ons steentje bijgedragen aan die 'ont-Calvanisering' van Nederland. De gevestigde orde aanvallen en macro-biotisch eten ontdekken -- ook best te eten -- om maar eens twee dingen te noemen, de luiken zijn toch wel een beetje open gegaan en de zwarte hoeden en zwarte kleren zijn op zolder gelegd of meegegeven met de voddenman.
Plus natuurlijk het verhaal van de hutspot, Leidens ontzet en zo. Dat maakt het gerecht NOG smakelijker voor Amerikanen.
Ik maakte die gerechten al in Nederland op een meer smakelijke manier klaar: eerste de aardappels koken tot ze bijna gaar zijn en dan een paar minuten de groente er bovenop. De smaak van de groente en de goede dingen die in die groenten zitten, blijven dan veel beter behouden.
Kruiden in de hele boel mengen, helpt ook.
Dit is natuurlijk typische winterkost, die vooral in het hoge noorden hier in Minnesota past.
D'r zijn nog wel meer echt, en goede Nederlandse maaltijden te bereiden, neem alleen al de spek- en appelpannekoek. Die kennen ze hier in de VS niet, wat ze hier pannekoeken noemen is echt iets heel anders.
Ik maak af en toe echte Nederlandse pannekoeken omdat ik de smaak mis (net zoals de smaak van boerenkool en hutspot), ik keer ze altijd om met een mes of zo, mijn zoon, de Amerikaanse Nederlander, kan de pan zo opwippen, dat de pannekoek in de lucht omdraait, en hij vangt die dan nog goed op ook!
Het is maar hoe je je eigen keuken bekijkt, d'r zijn Amerikaanse recepten die ik niet eens durf te eten, Lutefisk (tegenwoordig ook Amerikaans, tenminste tussen de Skandinaviers in Minnesota dan) is zoiets, gebleekte vis, ik moet er niet aan denken.
En is dat Calvinisme er niet zo lnagzamerhand uit in Nederland? D'r wordt tegenwoordig boven de rivieren even hard gezopen als daaronder. De kerken staan verder leeg. En de restaurants (en bars) zitten vol.
Wij hebben in de jaren zestig natuurlijk ons steentje bijgedragen aan die 'ont-Calvanisering' van Nederland. De gevestigde orde aanvallen en macro-biotisch eten ontdekken -- ook best te eten -- om maar eens twee dingen te noemen, de luiken zijn toch wel een beetje open gegaan en de zwarte hoeden en zwarte kleren zijn op zolder gelegd of meegegeven met de voddenman.
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.
- Tink
- Amerikakenner
- Berichten: 789
- Lid geworden op: 22 mar 2005, 00:27
- Locatie: Portland, OR
- Contacteer:
Ik denk dat je daar een verkeerde indruk van hebt.Verelle schreef: Maar ik vind persoonlijk buiten de deur eten in Amerika een niet zo'n bijzondere aangelegenheid, omdat je in veel gevallen niet echt de tijd voor je maaltijd kan nemen. Ik heb het ergens anders ook al een keer geschreven, ze komen je hoofdgerecht al brengen als je je voorgerecht nog niet eens op hebt. Je brengen de rekening als je net je hoofdgerecht op hebt, ze zeggen take your time, maar onder tussen zitten ze te wachten hoe snel je vertrekt.
De Amerikanen zouden het niet anders willen en vinden vaak die langzame service die ze in Europa krijgen een ramp.
Eten buiten de deur is hier meer een gewone aangelegeheid die je even snel tussendoor doet want je moet weer snel aan het werk.
Wat jij ziet als overhaasten wordt hier gezien als efficiency. Zaken waar je lang op je eten en je rekening moet wachten zijn niet populair hier. Dat ze snel de rekening brengen is wat hun betreft alleen maar service. Als jij er voor kiest om nog een half uur te blijven zitten moet je dat helemaal zelf weten en niemand zal je weg kijken. Ik kan me nog goed de tijd herinneren dat we uit eten gingen in Nederland dat je een half uur de aandacht van een ober probeert te krijgen om je rekening te vragen, afschuwelijk. Nee, dan heb ik liever de service hier.
Er zijn best wel veel wat met noemt ' tablecloths' restaurants waar je romantisch en uitgebreid kunt tafelen.
Als je rustig aan wilt doen met je gangen, dan moet je gewoon je wensen kenbaar maken en zeggen dat je de tijd ervoor wilt nemen. Het is heel gewoon hier om te zeggen hoe je het hebben wilt, mensen zijn altijd bereid je het naar de zin te maken, dat heet ook wel service. Tenminste dat is onze persoonlijke ervaring.
--
Tink
Tink
-
Bennogr
- Amerika-expert
- Berichten: 6619
- Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
- Locatie: Philadelphia, PA
Ik heb van de week weer eens drie uur lang in een restaurant gezeten, praten, eten, drinken met een bevriend echtpaar. Geen druk om maar te vertrekken, alleen komen ze regelmatig water brengen en vragen of we nog iets nodig hebben.
Inderdaad, die ene keer per twee jaar dat ik bij McDonald's kom sta ik na vijf minuten weer buiten.
"Het" Amerikaanse restaurant, "de" Amerikanen, het bestaat dus allemaal niet.
Inderdaad, die ene keer per twee jaar dat ik bij McDonald's kom sta ik na vijf minuten weer buiten.
"Het" Amerikaanse restaurant, "de" Amerikanen, het bestaat dus allemaal niet.
Nog 1 keer verhuisd, naar Philadelphia.
Strikt genomen is dat waar. De protestante kerken hebben een groot deel van hun traditionele aanhang verloren, en ze zullen bij alle ontkerkelijking voorlopig niet meer de invloed krijgen die ze vroeger hadden. Het calvinisme heeft echter tevens in sterke mate het Nederlandse volkskarakter beinvloed. Die invloed is nog steeds allesoverheersend. Moraliseren, met de vinger wijzen, discussies over de zin van het leven, praten over de normen en waarden die aan anderen moeten worden opgelegd... het zit de Hollanders in het bloed.Bennogr schreef:....En is dat Calvinisme er niet zo lnagzamerhand uit in Nederland?...
"Wij zijn en blijven calvinisten" zei de rooms-katholiek Gerard van het Reve altijd. De Hollander weet van nature precies wat God wil, en hij waant zich daarom bewoner van een oase op een planeet vol morele, zedelijke en justitiele dwalingen. Normen en moraal kenmerken zijn taalgebruik. Praten wordt meestal preken. Nederlandse politici en journalisten zeggen vaker hoe het moet dan hoe het is.
Maar dat is de buitenkant. Er is ook een binnenkant waaraan de Hollander zelf moet voldoen. Wie er veel hooggestemde principes op na houdt, regels van God, regels van boven in ieder geval, kan zich er niet aan houden en dat veroorzaakt schuld. Het geeft de Hollander een mooi gevoel precies te weten hoe anderen moeten leven en handelen, maar het voordurend er zelf niet aan te kunnen voldoen leidt tot een bijna masochistisch schuldbesef. Hij blijft immers zondigen. Enige hypocrisie helpt de Hollander dit probleem op te lossen. Hij doet gewoon wat anders dan hij preekt. Hij doet alsof. Zo behoudt de socialist zijn kapitaal en de christen zijn buitenhuis.
Vanwege mijn geringe binding met Nederland kijk ik eigenlijk min of meer als een toerist naar de zeden & gewoonten van de inwoners. Hoe vreemd het ook moge klinken: Als ik in het seculiere Nederland ben, heb ik regelmatig het gevoel in een sterk religieuze samenleving terecht te zijn gekomen. Moralisme gecombineerd met schoolmeesterschap lijkt een favoriete bezigheid van velen te zijn. Men heeft overal uitgesproken meningen over, en geeft die ook regelmatig en ongevraagd. Ik zie in Nederland overal amateur-dominees.
Integendeel, dat was juist een beweging met sterke calvinistische trekken. De discussie daarover kan echter maar beter plaatsvinden in het off-topic-gedeelte van het forum.Wij hebben in de jaren zestig natuurlijk ons steentje bijgedragen aan die 'ont-Calvanisering' van Nederland..
--john
- nieuwenoord
- Amerika-expert
- Berichten: 13784
- Lid geworden op: 08 feb 2005, 17:34
- Partner van: Albert
- Aantal x V.S. bezocht: 11
- Locatie: Macisvenda, Spanje
- Contacteer:
-
- Vergelijkbare Onderwerpen
- Reacties
- Weergaves
- Laatste bericht
-
- 6 Reacties
- 5154 Weergaves
-
Laatste bericht door Corv