Meer salaris in Amerika?

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9871
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Hockey » 10 feb 2019, 17:36

Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
Het lijkt me eerder dat jij wakker moet worden en niet net moet doen alsof het gras in andere landen groener is, dat is het namelijk niet.
Je mist inderdaad het punt van Almere Vak V. De vraag is niet of het in andere landen beter is dan hier, de vraag is of het hier inderdaad zo goed is als wordt voorgespiegeld. En daarop is het antwoord nee.

Gebruikersavatar
Harry
Amerika-expert
Berichten: 5478
Lid geworden op: 06 feb 2005, 13:43
Partner van: jaha
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Tolkamer
Contacteer:

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Harry » 10 feb 2019, 18:00

In mijn wereld is het antwoord volmondig ja. :D

Gebruikersavatar
Almere vak V
Amerika-expert
Berichten: 2299
Lid geworden op: 23 jan 2017, 23:37

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Almere vak V » 10 feb 2019, 20:14

Okay, ik snap dat je het nog steeds niet begrijpt. Ik zal het je stapje voor stapje proberen uit te leggen. Maar ik begrijp dat je in je eigen wereldje zit... :blink:
Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
Geef dan eens antwoord op de vraag of er een beter land is dan Nederland om te wonen
Het was de vraag niet of er een beter land is dan Nederland om te wonen.

1. De vraag is wat het beste is. Het zelf regelen of het de staat laten regelen.
2. Je zit op een Amerika forum. Dus dan hebben we het wat mij betreft over 2 landen. Nederland en Amerika en dan mag je onze Vlaamse vrienden er nog bijhalen dan zitten we op 3. Wilde je het over goeie zorg hebben?? Dan kunnen we het over België hebben. Honderd keer beter georganiseerd dan in Nederland op dat gebied. Daar hebben ze nog nooit van een wachtlijst gehoord. Burn outs trouwens ook niet. Met je auto wellicht...
3. Kwalificeer beter land. Beter als in beter eten, beter weer, beter what ever?? Heb je even?? In België is het eten beter, in Frankrijk zijn de wegen beter, in Duitsland zijn de auto's beter, in Oostenrijk zijn de bergen hoger, in Zwitserland is de sneeuw beter, in Italië is het weer beter, in Spanje is het voetballen beter. Moet ik doorgaan??
Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
en waarom ga je daar dan niet heen?
Mijn vrouw wil hier blijven wonen voor haar ouders. Heeft vast ook iets te maken met die goeie zorg van je...
Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
Durf je niet?
Jawel, het huis hebben we al. We wonen er alleen niet 365 dagen per jaar.
Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
of is het hier toch niet zo slecht als je voorspiegeld?
Je hoort mij nergens zeggen dat het hier slecht is. Ik zeg alleen dat het niet zo goed is als mensen denken. Maar sowieso kunnen mensen er slecht tegen als er kritisch naar Nederland wordt gekeken. Nee, we zijn geen sociaal land. Nee, Schiphol is niet het beste vliegveld van de wereld.
Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
Het lijkt me eerder dat jij wakker moet worden en niet net moet doen alsof het gras in andere landen groener is, dat is het namelijk niet.
Het gras bij mij is altijd groener. Ik heb namelijk kunstgras...
Harry schreef:
10 feb 2019, 16:35
P.S. Ik heb exact de BMW gekregen die ik besteld heb.
Blij voor je.

Kunnen we het dan nu weer hebben over hetgeen waar het hier over gaat zonder dat we de hele wereld er bij halen??

tetouani
Amerikakenner
Berichten: 567
Lid geworden op: 09 apr 2009, 22:35
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door tetouani » 11 feb 2019, 07:00

Gezellig dit.

Bertus
Amerikafan
Berichten: 188
Lid geworden op: 25 feb 2012, 11:58
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Wijk aan Zee

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Bertus » 11 feb 2019, 15:03

Jongens stop hier toch mee

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3378
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Ziva » 11 feb 2019, 16:48

Harry schreef:
10 feb 2019, 16:05
Amerika is een mooi vakantieland, maar ik zou nooit in zo’n keiharde samenleving willen leven.
Als jij nog nooit van je leven in Amerika hebt gewoond en er alleen maar komt om vakantie te vieren kun je dus niet zo'n uitspraak doen omdat je gewoon geen idee hebt waar je het over hebt. Hoe kun je nou zoiets zeggen als je niet in beide landen hebt gewoond? Waar haal je die wijsheid vandaan, van die paar keer dat je op vakantie komt? Van wat je op tv ziet? Realiseer je dat je dan ook vaak schrijnende gevallen ziet en niet de mensen die gewoon prima kunnen rondkomen.

Keihard voor mensen die verkeerde keuzes maken misschien maar Almere slaat de spijker op zijn kop als hij zegt dat de keuzes die je in Amerika zelf kunt maken in Nederland voor je gemaakt worden en je daar dan ook nog eens de hoofdprijs voor betaald waarbij je ondertussen steeds "minder waar voor je geld krijgt" terwijl je wel meer bent gaan betalen.

Ik vind persoonlijk dat ik beter af ben in Amerika. Ik had in Nederland ook een goede baan maar woonde in een klein huis, met buren aan alle kanten, geen tuin of groen om lekker te genieten, geen fatsoenlijke parkeerplek te krijgen. Ja, mijn gezondheidsverzekeringen waren goed geregeld maar daar betaalde ik dan ook wel de hoofdprijs voor door belastingen. Alles heeft zijn prijs en het hangt er maar net af wat je zelf belangrijk vindt.

Ik hoop dat je die BMW van je een beetje fatsoenlijk kunt parkeren en dat er niet gelijk wordt ingebroken of de auto zelf wordt gestolen. Ik zal aan je denken als ik mijn SUV in mijn grote tuin parkeer zonder de deuren op slot te doen ;)

Gebruikersavatar
Almere vak V
Amerika-expert
Berichten: 2299
Lid geworden op: 23 jan 2017, 23:37

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Almere vak V » 11 feb 2019, 19:16

Het laatste wat ik over de discussie met Harry wil zeggen is dat ik het niet eens met hem oneens ben. Ik probeer hem alleen uit te leggen hoe de situatie was, hoe die nu is en dit in vergelijking tot Amerika. En wat we daar inmiddels voor betalen en wat je er (nog) voor krijgt. Dan kunnen we er vervolgens allerlei andere landen bij gaan halen waar het beter of slechter is. Maar dat is de discussie niet. Daar heb ik moeite mee.

Komt bij dat ik al vanaf midden jaren 90 gespecialiseerd ben in inkomensrisico's. Dus veelvuldig te maken heb met de wet- en regelgeving hieromtrent. Ik al 15 jaar niet meer in Nederland werk maar dit in Amerika doe voor een zeer specifieke doelgroep. Maar nog wel er elke 3 jaar keurig voor zorg dat ik mn Wft Inkomen geldig hou. Dus (helaas...) weet ik, nog steeds, waar ik over praat.

Als mensen hier dan een heel eenzijdig beeld weergeven over de situatie, danwel in Nederland, danwel in Amerika, voel ik me genoodzaakt om daar iets over te zeggen. Zeker als er dan allerlei superlatieven worden gebruikt over hoe fantastisch het hier wel niet geregeld is. En dat is allemaal waar, als je gewoon aan het werk bent. Maar hoe fantastisch is het als je, in het beste geval arbeidsongeschikt wordt ipv werkeloos en je gaat er 30% aan inkomen op achteruit. In het beste geval...

Gebruikersavatar
Allard
Amerikafan
Berichten: 339
Lid geworden op: 08 jul 2012, 13:19
Aantal x V.S. bezocht: 6
Contacteer:

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Allard » 13 feb 2019, 14:29

Mijn dank voor de aanvullende bijdragen. Nog steeds zeer informatief voor mij. Politiek is vaak ook een stukje emotie. Het uitwisselen van inzichten en waarnemingen hoeft niet altijd even gezellig te zijn. Een overmaat aan verbloemende taal kan er nog wel eens voor zorgen dat je er niet aan toe komt je punt te maken.

Maar goed, ik heb de begintijd van usenet nog meegemaakt. Dat was wel even heel andere koek.

Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3378
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Meer salaris in Amerika?

Bericht door Ziva » 13 feb 2019, 21:46

*Off topic aan* Ik zie niet in wat er verkeerd is aan deze discussie, het gaat toch prima? Een klein grapje hier en daar moet kunnen of zijn we werkelijk zo snel beledigd nu? *off topic uit*

En tja, ik denk dat sommige dingen duidelijk wel beter geregeld zijn in het ene land ten op zichte van het andere land. Ik ben liever arbeidsongeschikt in Nederland dan in Amerika bijvoorbeeld, gewoon omdat het vangnet beter is en je minder risico loopt.

Maar kijken we naar ziektekosten, dan is het voor mij al weer een heel ander verhaal. In Nederland vond ik het fijn om nooit van mijn leven een doktersrekening of medicijn rekening te zien, het is fijn om te weten dat je krijgt wat de doktor je voorschijft en je niet zelf hoeft na te denken over veel dingen. Dat is echt een luxe!

Maar kijk in naar de behandelingen zelf, in Nederland had ik altijd het gevoel dat alles "snel snel snel" moest. De dokter had 5-10 minuten de tijd en dat was het. Hier krijg ik veel regelmatiger controles op bloed, hart, bloeddruk etc. De behandelingen zijn langer en uitgebreider vind ik. Helemaal als ik bijvoorbeeld tandartsen vergelijk, ik ben hier rustig een uur kwijt voor een "normale" gebitsreiniging waar ik in Nederland misschien 15 minuten voor kreeg. Of je dat alles prettig vindt is natuurlijk een ander verhaal, maar ik geef het alleen aan omdat als je dingen gaat vergelijken je misschien ook het totale plaatje moet meenemen.

Qua salaris verdien ik hier per saldo minder maar omdat ik meer mag houden en de huizen en kosten van levensonderhoud voor mij lager zijn ben ik een stuk rijker dan ik in Nederland was.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer