Reis Annemarie1376: autorondreis 3 weken SF-SF september 2019

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Annemarie1376
Amerika-ontdekker
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 jan 2019, 20:20
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Annemarie1376: autorondreis 3 weken SF-SF september 2019

Bericht door Annemarie1376 » 17 apr 2019, 15:27

Had ik een heel verhaal getypt, is alles weg, balen. Dan maar even een verkorte versie.

Marianne, ik zei dat ik niet weet wat voor jou misschien betaalbaar is, dus zo vreemd is mijn opmerking niet. Kennissen van ons betaalden vorig jaar zonder blikken of blozen 300 dollar per nacht. Ik bedoel maar. Het is heel persoonlijk en hangt af van je portemonnee. Ik hield en houd de site van de lodges in de gaten, wie weet. Het lijkt me zeker mooi om in de GC te overnachten.
Met het achtje denk ik dat mijn kennis bedoelt via Barstow naar Las Vegas en dan Zion, Bryce, MV, GC, dus het hele rondje andersom en daarna weer in Las Vegas terugkomen voor een paar overnachtingen. De eerste keer alleen als doorreis gebruiken. Ik krijg nog een schema van hem wat hij precies bedoelt. Die stop in Barstow is naar mijn idee dan wel fijn, als je vanaf LA komt. Als je gelijk doorreist naar Las Vegas is dat snel gekeken 5 uur.

PSVWally, we willen in Monterey vooral de 17miles drive rijden, Fishermans Wharf bekijken, misschien Carmel, we zijn niet van plan een walvistoer te boeken. De dag erna richting Pismo Beach willen we een wandeling in Point Lobos doen en verder vooral genieten van onze toer langs de Highway1 (hopelijk in niet al te veel mist).
Vind je het echt teveel doorkarren de eerste week? Dan bedoel je met name Barstow-Williams-Monument Valley denk ik? Ja dat is waarschijnlijk te gek. Ik ga de Grand Canyon lodges beter in de gaten houden voor een extra stop. En misschien is de route volgens het achtje nog een idee.

Jerommeke10 dank voor je tip over Monument Valley. Er is niet veel betaalbaars beschikbaar, we oriënteren ons nog waar we willen/kunnen overnachten. Fijne tip ook over de gratis-annulatie-politiek, ik dacht eerlijkgezegd dat er maar weinig geannuleerd zou worden. Maar dat ga ik nog beter in de gaten houden, net als de vliegtickets :lol: .

MarcoOpstal, dat was mijn idee ook, waarom geen 2 uurtjes rijden naar Monterey na de vlucht. Waarschijnlijk kunnen we rond 16.00 uur wegrijden, maar misschien zijn we wel kapot moe (kans is groot) door het tijdsverschil en is een half uur rijden al teveel. Sja... Mijn man is overigens wel een liefhebber van autorijden, we toeren in NL ook veel, dus dat is voor hem geen straf. Misschien kiezen we uiteindelijk wel voor een overnachting tussen SF en Monterey in.

Dank voor het actieve meedenken!

jerommeke10
Amerikakenner
Berichten: 704
Lid geworden op: 18 jan 2011, 23:46

Re: Reis Annemarie1376: autorondreis 3 weken SF-SF september 2019

Bericht door jerommeke10 » 17 apr 2019, 18:03

Hey, uit jouw post begrijp ik dat je nog geen tickets hebt...

Ik ben zo vrij geweest om even de ticketprijzen te vergelijken op jouw data. Heen en terug SF kost ongeveer hetzelfde als een vlucht naar LV en retour SF. Ik zou echt niet twijfelen. Je lost het probleem van die ongelukkige eerste 5 dagen zo helemaal op. Je moet dan ook die eerste dag niet gaan rijden (al zie ik dit zelf ook niet echt als een probleem), maar je valt in één keer midden in de actie van LV (de luchthaven ligt op het einde van de strip). Je hoeft zelfs de eerste dagen in LV geen auto te huren. Je kan vanuit LV onderlangs of bovenlangs GC een rondje doen, en dat laten afhangen van de beschikbare accomodatie. En als je de kustroute wil doen, plak je die na Yosemite (zo'n 3.5 uur rijden naar Cambria). Geen 'lange rijdagen meer want elke dag meer dan voldoende actie.

Dan krijg je dit, wat richting perfectie gaat :wink:

13-sep aankomst LV
14-sep LV
15-sep LV
16-sep LV-Williams (GC)
17-sep MV
18-sep Page
19-sep Bryce
20-sep Zion park hotel
21-sep Zion park hotel
22-sep LV
23-sep DV
24-sep Mammoth Lakes/Lee Vining
25-sep Mammoth Lakes/Lee Vining
26-sep Yosemite
27-sep Yosemite
28-sep EEN EXTRA DAG ZOMAAR
29-sep Yosemite -Cambria
30-sep Cambria -Monterey
1-okt Monterey-SF (auto inleveren)

Je kan dan nog heel wat gaan schuiven. Een dagje minder LV kan gerust ook. Idem voor Mammoth Lakes. En Zion-DV kan ook, bespaart je ook een dag. Heel veel keuze dus maar altijd een luxe-probleem.

I rest my case :wink:

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer