USA-reis in 2020 -> Aanpak, keuzes

Als je reisvraag niet over een specifieke staat of regio gaat, hoort het hier thuis.
mikekiwi
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 jan 2019, 07:49
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: USA-reis in 2020 -> Aanpak, keuzes

Bericht door mikekiwi » 14 jan 2019, 22:31

Zo, afgelopen zaterdag naar de vakantiebeurs geweest. In eerste instantie viel het me tegen wat er aan stands waren, dat was minder dan dat ik me had voorgesteld. Maar uiteindelijk toch wat nuttige gesprekjes gehad, voor het eerst een keer een camper aan de binnenkant bekeken en wat papiermateriaal meegenomen om te lezen.

We hebben nog geen keuzes gemaakt, maar het lijkt erop dat we voor (een variant op) het "Standaardrondje" door het zuidwesten gaan. Dat lijkt ons voor een eerste keer een goede keuze. De daaropvolgende 3 amerika-vakanties zijn ook al bekend :mrgreen:

Ook neigt de weegschaal naar een auto-vakantie en niet met de camper, diverse argumenten om die keuze zo te maken gehoord die ons wel hout leken te snijden.

Er was één reisadviseur die voorstelde om 2 weken zuidwesten te doen en dan naar NY te vliegen om daar dan nog in een weekje NYC, Amish, Philadelpia en Washington DC te doen. Op zich een aantrekkelijk voorstel, maar dat haalt de rust uit het schema in het zuid-westen en moeten we dingen die we daar willen doen gaan schrappen. Lijkt ons geen goede keuze, al was het wel lekker out-of-the box gedacht.

Weer genoeg brandstof om ons in de komende weken mee bezig te houden...

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19008
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: USA-reis in 2020 -> Aanpak, keuzes

Bericht door PSVwally » 14 jan 2019, 22:38

Als dat voorstel door reisagent wordt gegeven mag hij er ook bij vertellen dat je dat eigenlijk beter andersom zou kunnen doen. Van de oost naar de westkust ben je, vanwege de tijdzones, vaak maar een paar uur tijd. Van west naar oost kost het je over het algemeen een dag. Natuurlijk afhankelijk vd vluchttijden.

Ik ben dan trouwens ook benieuwd hoeveel dagen en waar/zij je naar de westkant laat gaan

mikekiwi
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 jan 2019, 07:49
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: USA-reis in 2020 -> Aanpak, keuzes

Bericht door mikekiwi » 14 jan 2019, 22:46

Ha, dat is een leuke idd.
Voorstel was erg generiek, we zijn niet heel erg in detail gegaan. Ik heb een rondje op een kaartje getekend gekregen dat rond Vegas was, dus alle NP's en geen San Francisco en LA. Dat dus dan in 2 weken doen. Dan met vliegtuig naar NY, daar 2 a 3 dagen en dan met huurauto van NYC via Amish, de PA Grand Canyon, naar Philadelphia en Washington DC en dan vanuit daar naar huis vliegen.
Laatst gewijzigd door markro op 27 jan 2019, 09:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bovenliggende quote is niet nodig, is verwijderd.

WeernaardeVS
Amerikafan
Berichten: 153
Lid geworden op: 28 aug 2017, 13:38
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: USA-reis in 2020 -> Aanpak, keuzes

Bericht door WeernaardeVS » 23 jan 2019, 15:16

Code: Selecteer alles

Wel gaan we kijken of we her een der een cabin o.i.d. op een camping kunnen bemachtigen ter afwisseling van hotels/motels.
In ons rondje NW kwamen we verscheidene State Parks tegen waar je een Yurt kon huren.
Ik weet dat KOA-campgrounds ook wel cabins hebben, maar ook wel State Parks of National Forest oid, maar wij zijn nooit op KOA's geweest omdat het ons niet aanspreekt. Ik heb geen idee hoe het in het rondje Las Vegas is. Wij gaan in mei dit jaar dit kant op.
PAardrijden
Misschien is dit wat? http://pariariverranch.com/index.html.
Het paardrijonderwerp komt vaker langs. Misschien even zoeken in het forum. Mogelijk vind je ook nog een verblijf op een leuke ranch. :wink:
Geocaching
Inderdaad leuk, hebben wij vroeger ook wel gedaan toen dochter wat jonger was. Nu gaan we meer voor de bij voorkeur wat uitdagendere wandelingen.

mikekiwi
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 jan 2019, 07:49
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: USA-reis in 2020 -> Aanpak, keuzes

Bericht door mikekiwi » 26 jan 2019, 14:45

Dank voor de ranch-tip, zoiets gaan we idd opzoeken, deze is in ieder geval opgeslagen :thumbup: Uitdagender wandelingen doen we overigens ook wel, klimmen en klauteren gaat die meid goed af...

Inmiddels is besloten dat we toch het zuidwesten gaan doen; we gaan idd het "standaardrondje" zoals op deze site is gecreëerd als uitgangspunt nemen en kijken of we daar nog wat aanpassingen in willen doen. Camper wordt het niet, wel met de auto.

Uitgangspunt bij de topicstart was om het iets anders te willen doen, maar hoe meer we lezen en op Youtube hebben bekeken, hoe meer we ervan overtuigd zijn dat het zuidwesten het meeste bied aan natuurpracht, afwisseling met cultuur en steden.

Nu dus verder uitpluizen en een reisschema in Excel op touw gaan zetten met overnachtingen, uitstapjes, etc... Idee is om voor aankomende zomer alles al uitgekristalliseerd te hebben zodat we na de zomervakantie van 2019 (zuid-Frankrijk, ook leuk) als we de exacte data weten wanneer we weg kunnen, het een en ander in gang kunnen zetten...
Laatst gewijzigd door markro op 27 jan 2019, 09:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bovenliggende quote is niet nodig, is verwijderd.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer