Reis Nikokliko: vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019.

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Nikokliko
Amerika-newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 aug 2018, 11:10
Aantal x V.S. bezocht: 1

Reis Nikokliko: vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019.

Berichtdoor Nikokliko » 12 aug 2018, 14:34

Hallo allemaal,

Volgend jaar wil ik samen met mijn vriendin een trip maken naar Amerika! Vanwege werk zitten we vast aan een bepaalde periode: tussen 25 februari en 7 april willen we in totaal 5 weken rondreizen.

We hebben flink wat info opgezocht in boeken en forums, maar weten nog steeds niet welke route we precies gaan nemen. Vooral omdat niet alle NP’s rond die tijd open zijn, kunnen we niet alle highlights mee pakken.

Wat we sowieso willen zien/doen :

Combinatie van steden (San Francisco, LA, Las Vegas, San Diego?) en NP’s (welke zijn mogelijk in die periode?)
Reizen/overnachten willen we het liefst met een campervan (jucy) als dat te doen is die periode
Enkele sportwedstrijden bezoeken (NBA/NFL/College/tips?)

Het liefst zouden we ook richting Portland gaan, maar de vraag is of dat in de periode dat we gaan te doen is en niet teveel uit de richting ?

Kortom, wie kan ons adviseren in het uitstippelen van onze route? We willen veel zien in 5 weken, maar ook niet te gehaast rondreizen. Alle tips zijn welkom!

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 33256
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019

Berichtdoor Martin & Marianne » 12 aug 2018, 15:09

Er zijn geen parken gesloten, maar er kunnen wel wegen gesloten zijn, en wandelingen maken zal niet overal lukken zo vroeg in het jaar. Het kan zijn dat je in parken als Yosemite en sequoia sneeuwkettingen bij je moet hebben (en die mogen niet onder een huurauto). Maar het kan ook zijn dat er geen sneeuw ligt of verwacht wordt en dat je zonder problemen die parken in rijdt.
Heb je de NPS-sites al bekeken? Je kunt daar kijken voor de mogelijkheden in de lente. Zie bijvoorbeeld https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/winter.htm.
Als de Jucy een must is kijk dan eerst eens waar je die kunt huren en of een one way mogelijk is, of dat je de auto op dezelfde locatie weer moet inleveren. Dat bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
In maart zou ik zelf kiezen voor parken als Death Valley, Joshua Tree, Zion, Arches en Canyonlands. Of ga zuidelijker, richting Tucson. En ik zou zelf ook Yosemite willen bezoeken.

Kijk eens in de verslagen van forumlid Kalaman voor zijn reizen in het voorjaar. Dan heb je een idee van de weersomstandigheden.

Marianne

USAreiziger
Amerikafan
Berichten: 298
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis Nikokliko: vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019.

Berichtdoor USAreiziger » 12 aug 2018, 19:47

Ik sluit me volkomen aan bij Marianne, ondanks alle Nationale Parken open zijn, zijn de noordelijke nationale parken zoals bijvoorbeeld Grand Teton en Yellowstone meestal moeilijk begaanbaar door sneeuwval. Zelfs Bryce Canyon in Utah kan sneeuw liggen. De staten California, Nevada, Arizona dus de zuidelijke staten zoals Marianne al zei is het klimaat erg goed waardoor je meer mogelijkheden hebt zeker als je de reis met een camper wilt doen. Hebben jullie al een idee waar je wilt beginnen en eindigen?

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/

Nikokliko
Amerika-newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 aug 2018, 11:10
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Nikokliko: vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019.

Berichtdoor Nikokliko » 12 aug 2018, 20:19

Dank voor de reacties!

Het idee is om in Las Vegas te beginnen (vanwege goedkope tickets) en oostelijk te rijden richting Zion-Canyonlands-Grand Canyon-Phoenix en dan via San Diego richting San Francisco. Van SF weer landinwaarts via Sacramento-Yosemite- Visalia terug naar Las Vegas. Op deze manier komen we als laatst op de plekken waar slechter weer wordt verwacht.

Het idee van een camper staat overigens nog niet vast. Het leuk ons een avontuurlijk manier van reizen. Heb echter ook gelezen dat het niet perse goedkoper is (misschien zelfs eerder duurder). Daarnaast vraag ik me af of het overnachten in een camper wel zo commfertabel is wanneer het in de nacht koud wordt.

Zijn er nog Amerikaanse sportfanaten die ons kunnen adviseren met tickets/must go to evenementen :) ?

mtl
Amerika-expert
Berichten: 5022
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Reis Nikokliko: vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019.

Berichtdoor mtl » 12 aug 2018, 21:08

Sport? NBA Basketbal en NHL IJshockey. Begin april start ook MLB Honkbal.

tomhster
Amerikafan
Berichten: 232
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Reis Nikokliko: vijf weken (zuid) west Amerika, maart 2019.

Berichtdoor tomhster » 13 aug 2018, 00:51

Inderdaad. De NFL is net over en het honkbal zit in die periode nog in de voorbereiding. Ik zou een ijshockeywedstrijd proberen mee te pakken. Zeker in Las Vegas organiseren ze er een hele show omheen en de wedstrijd gaat lekker snel heen en weer, dus er is veel te zien. Je kunt vaak aan goedkopere (maar wel originele) kaarten komen via StubHub.