Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Marina B
Amerika-ontdekker
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 sep 2017, 08:31
Aantal x V.S. bezocht: 9

Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor Marina B » 11 aug 2018, 16:49

Beste forum leden,

Hoewel net terug van een meer dan geslaagde reis in Canada, weten we al dat we in 2019 weer naar Noord Amerika willen. Er zijn drie opties; Hawaii, de kustroute vanaf Seattle t/m San Diego of een one way Zuid Westen.

Ik wil graag (weer) wat advies, hoewel ik dat vorig jaar ook al wel heb gekregen over het ZW, heb ik zelf ook nog extra informatie vergaard.

Wat willen we in een trip naar Zuid Westen?

Ons reisgezelschap is waarschijnlijk, slechts, 2 volwassen en 1 kind van dan 13 jaar. Hoewel je het met pubers nooit weet, maar die beweren zelf plannen te hebben voor een 'vakantie' met vrienden. We zullen zien. Die van 13 zit nog aan ons vast in ieder geval.

We willen in ieder geval veel natuur zien. Voor ons is de kust ook natuur en we zijn dol op de kust, dus dat zit er goed in verwerkt. We hebben hopelijk volgend jaar een ruime 3 weken. Ik ga nu uit van 23 nachten.

Ik wil in ieder geval naar Bryce en Page, daar nog niet eerder geweest. Zion ook niet, maar trekt mij minder (dat is overigens natuurlijk niet echt ergens op gebaseerd, maar je moet kiezen). Grand Canyon al wel geweest. Maar mijn zoon nog niet; is het dan alsnog de moeite waard? En moet dat dan 2 nachten?

We willen niet of nauwelijks 1x ergens overnachten. We willen bij voorkeur dus minimaal 2 overnachtingen. In Canada hebben we in de 3 weken dat we daar waren slechts 1x een hotel voor 1 nacht geboekt, de rest 2 of 3. Je doet gewoon niets met maar 1 overnachting.

Dit is tot nu toe even een grove opzet, geleend uit diverse eerdere ideeën van dit forum. Het probleem in deze route vind ik echter wel de veelheid aan 1 daagse overnachtingen.

Dit is 'm:

14-jul amsterdam - las vegas
15-jul las vegas
16-jul las vegas - Grand Canyon
17-jul GC
18-jul GC - Page
19-jul Page - Bryce
20-jul Bryce - Las Vegas
21-jul Las Vegas - Bishop
22-jul Bishop - Yosemite
23-jul Yosemite
24-jul Yosemite
25-jul Yosemite- SF
26-jul SF
27-jul SF
28-jul SF- Monterey
29-jul Montery- Pismo
30-jul Pismo - Santa Monica
31-jul SM
01-aug SM
02-aug SM - San Diego
03-aug SD
04-aug SD
05-aug SD - Los Angeles

Nog wat toelichting:

20 juli terug naar LV hoeft niet perse, maar leek mij de meest voor de hand liggende optie?
21 juli Bishop lijkt mij een goede inzet van een 1x overnachting.
28 en 29 juli Monterey 1 nacht en Pismo 1 nacht. Liever een leuke kustplaats tussen SF en LA voor 2 overnachtingen, tips welkom
30 juli Santa Monica hier vanuit zullen vast ook LA wel bezoeken. De stad die ons in de route het meest aanspreekt is SF.

Tickets liggen nog niet vast. Maar een one way bespaart je een dag en dat lijkt mij wel fijn, maar dus geen must!

Alvast bedankt weer voor het meedenken!

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 33256
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor Martin & Marianne » 11 aug 2018, 18:58

Ik vind het zelf heel jammer Zion niet te doen, maar als het je niet aanspreekt - en het is ook wel erg druk daar tegenwoordig - dan is dat prima. Je zou ook kunnen overwegen om in Phoenix te starten en vandaar naar de GC te rijden. Als je meer tijd wilt hebben overal kun je Page en Bryce over kunnen slaan - leuk om eens te doen in een reis met Monument Valley en Moab - en na de GC naar Las Vegas rijden.

Misschien ook geen Grand Canyon? Dan kun je meer tijd nemen voor het stuk naar Yosemite. Een overnachting in Death Valley is mooi, of rij tot aan Lone Pine. En dan twee nachten Mammoth Lakes of Lee Vining of Bridgeport. Dat geeft je tijd voor Bodie en Mono Lake.

Voor de kust is twee nachten in dezelfde plaats niet handig; je hebt meer tijd voor alles als je twee verschillende overnachtingen doet. Het hangt er natuurlijk wel af van wat je wilt doen onderweg.

Marianne

Marina B
Amerika-ontdekker
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 sep 2017, 08:31
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor Marina B » 11 aug 2018, 21:01

Dank voor je bericht, Marianne. Phoenix starten mag ook, wij zijn flexibel in start en eind. De voorwaarden zijn: Yosemite, San Francisco en heel graag Page en Bryce en dan de kustroute tot en met San Diego. Dus ook Grand Canyon is optioneel; misschien volstaat ook hier 1 nacht.

Bodie lijkt ons leuk dus 2 nachten in Mammoth Lakes/Lee Vining past ons goed.

Wat we willen doen onderweg langs de kust is niet eens zo bijzonder veel, behalve genieten van de route langs de kust en de stranden. Ik kan mij dus ook best voorstellen dat daar twee verschillende overnachtingen handig zijn. Daarom toch Monterey en Pismo. Ik overwoog nog even twee nachten Cambria te doen, maar weet dus niet of dat wijs is.

Ik ga nog even verder bekijken wat een optie is.

Is in principe een route zoals ik voor ogen heb: LV of Phoenix en dan via Yosemite naar SF en via de kust naar San Diego wel een logische variant?

tomhster
Amerikafan
Berichten: 232
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor tomhster » 11 aug 2018, 22:16

Met één nacht Grand Canyon redt je het wel, dan kun je in Page twee nachten blijven. Ik zou er ook zeker twee in de buurt van Bryce blijven. Zion overslaan snap ik niet. Alleen al de route door het park is spectaculair en het park heeft echt voor ieder wat wils. Een nacht opofferen in Santa Monica en één in San Diego lijkt mij dit meer dan waard.

Marina B
Amerika-ontdekker
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 sep 2017, 08:31
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor Marina B » 12 aug 2018, 10:23

Dank voor jullie suggesties. Ook weer even naar Zion gekeken en met name het reisverslag van Marianne heeft mij doen besluiten Zion wel op te nemen. Ik denk dat we meer hebben aan 'levende' natuur dan aan statige rotsblokken. Hoewel dat ook mooi kan zijn natuurlijk.
Of de volgorde nu het meest gunstig is, vroeg ik mij nog af. Ik heb alle verschillende opties in google maps gezet en kwam hierop uit.

Ik heb een grote voorkeur om in de parken zelf of zo dichtbij mogelijk te overnachten. Ik ga daar nog even voor kijken of dat mogelijk is.

14-jul amsterdam - las vegas
15-jul las vegas
16-jul las vegas - bryce
17-jul bryce - page
18-jul page
19-jul Page - zion
20-jul zion
21-jul zion - LV
22-jul LV - Bishop
23-jul Bishop - Yosemite
24-jul Yosemite
25-jul Yosemite
26-jul Yosemite - SF
27-jul SF
28-jul SF
29-jul SF - Monterey
30-jul Montery - Pismo
31-jul Pismo - Santa Monica
01-aug Santa Monica
02-aug Santa Monica - San Diego
03-aug San Diego
04-aug San Diego
05-aug San Diego huis

Nog een paar vragen:

Is Bishop de beste (leukste) optie op deze route?
Heeft iemand ervaring met Cambria? Het ligt (zover ik kan zien op google maps) redelijk in het midden van SF naar LA en ik dacht misschien hier 2 nachten en dan Monterey en Pismo daarvoor inruilen. Ik kan niet beoordelen wat er gunstig is aan die laatste twee behalve dat ik dit ontzettend vaak als overnachtingsplaatsen tegenkom op dit stuk van de kust.

Bedankt alvast!

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 33256
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor Martin & Marianne » 12 aug 2018, 11:18

De route is goed zo. Afhankelijk van weekenden en beschikbaarheid van kamers etc zou je het eerste stuk nog om kunnen draaien.
Voor de stop tussen Yosemite en LV kun je het beste kijken wat je allemaal wilt doen; veel wandelingen langs de Tioga Road, een bezoek aan Bodie? Veel tijd voor DV? Als je op de eerste twee vragen ja antwoordt is Mammoth Lakes niet gek. En anders kan Lone Pine ook. Zie hiervoor onze laatste 3 verslagen; dan heb je een idee van de mogelijkheden onderweg. Ik vind Lone Pine erg leuk, maar Bishop is wat groter.
Voor de tweede keer LV is een overnachting bij Fremont Street leuk (zie ons 2015-verslag).
Je kunt ook alle nachten LV achterelkaar zetten en dan van zion naar DV rijden en daar overnachten. En dan de volgende nacht in Mammoth Lakes of Lee Vining overnachten.

Wij zaten vorig jaar in Cambria. Is heel aardig, en als je een bezoek wilt brengen aan Hearst Castle eventueel ook wel handig voor twee nachten, maar het betekent wel dat je minder tijd hebt voor het stuk tussen SF en Cambria (aquarium in Monterey, walvistocht, wandelen bij Big Sur etc) en voor het stuk van Cambria naar LA want je zit ene volle dag in Cambria. En wat wil je daar doen? Je gaat dan niet meer terugrijden naar Big Sur lijkt me. Als je onderweg veel wilt doen is zoals ik al zei twee overnachtingen handiger. Waar je dan precies overnacht is niet zo interessant.
Het gaat niet echt om de plaatsen zelf, maar om wat je wilt zien en doen onderweg.

Marianne

AnitaV
Amerikafan
Berichten: 124
Lid geworden op: 09 apr 2016, 15:04
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor AnitaV » 12 aug 2018, 11:32

Point Lobos Reserve staat hoog op ons lijstje voor volgend jaar. Het schijnt een van de mooiste parken langs de Big Sur te zijn. Je kan er verschillende wandelingen doen.
https://pointlobos.org/

Marina B
Amerika-ontdekker
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 sep 2017, 08:31
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: Reis Marina B: one way (?) ZW zomer 2019

Berichtdoor Marina B » 13 aug 2018, 06:43

Bedankt voor jullie tips. Ik heb het stuk tussen SF en LA bekeken en ik denk dat ik het inderdaad zo laat. 1 overnachting omgeving Monterey en 1 omgeving Pismo. Hearst Castle staat inderdaad wel op de lijst om te gaan bekijken.

Tickets boeken lukt nog niet. Ik wil graag die one way erin inhouden eens kijken of dat lukt. Ik zag dat ik op mijn planning 1 nacht te weinig heb ingepland. In de meest ideale situatie vertrekken wij zondag 14 juli en vliegen wij op dinsdag 6 augustus weer terug. 5 Augustus komt er dus als overnachting bij.

Een paar opties: toevoegen aan het stuk tussen LV en Yosemite? Ik wil graag naar Bodie en ook de Tioga Pass heb ik wat interessante dingen gezien.
Toevogen aan lV? Ik heb daar twee nachten, maar mijn ervaring is dat het best lekker is om even wat meer tijd op 1 plek te hebben om wat te acclimatiseren.

Dag extra kust kan ook.

Gelukkig heb ik nog 11 maanden de tijd :)


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht