De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Voor algemene vragen over de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Suzannetg
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 apr 2018, 16:12

De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Suzannetg » 10 apr 2018, 17:37

Hallo allemaal,

Wij een gezin van vier personen willen graag een reis gaan maken naar zuid/west Amerika. Kids nu 12 en 14 jaar. De bedoeling is dat dit pas over een paar jaar gaat gebeuren. Aangezien wij onervaren zijn en tot nu toe enkel vakanties gehad hebben op 1 lokatie via een reisbureau kunnen we niet vroeg genoeg beginnen. Wij zijn nog enkel in Europa geweest en 1x Aruba. Lekker makkelijk reisje kiezen boeken en gaan.

Dus mijn eerste stap was ook naar reisbureau's kijken voor geplande reizen. Al snel viel mij op dat het een behoorlijk strak schema is waarin je bijna dagelijks vertrekt naar de volgende plek. Langere reizen hield in een groter rondje dus niet meer tijd. Dus ging ik verder kijken. Tja zelf plannen is dan een optie. Dat lijkt me zeker het leukste. Maar er is zoveel te zien en rekening mee te houden dat ik behoorlijk wat info mis.

Dus nu dacht ik als eerste stap aan een boek/reisgids. Het liefst waarin de nationale parken staan, bezienswaardigheden en mooie routes. Dus hierbij de eerste vraag heeft iemand een tip voor een goed boek? Ik heb namelijk nu al zoveel websites openstaan dat ik het ff niet goed meer weet, dus leek 1 boek als basis voor nu even het fijnste.

Waarschijnlijk willen we een auto huren en hotels boeken. Dit als reden dat zowel mijn man als ik kunnen rijden, zie mezelf nog niet in een kamper rijden namelijk. Tevens wat makkelijker in grote steden lijkt me en je hebt geen beperking zoals death valley. En sneller. :wink:

Er zijn zoveel dingen om te bekijken dat tips van ervaren reizigers zeer welkom zijn. Ik vind alles mooi :roll:
La en san Francesco willen we zeker bezoeken. De heren willen zeker naar Alcatraz en onze dochter een dag shoppen :o . Aangezien we met iedereen rekening willen houden zal dat shoppen er toch ergens bij moeten.

Page, Yosemite, grandcanyon, death valley zijn wel plekken die ik wil zien. Las Vegas hoort er toch ook wel bij. Een leuk cowboy achtig/gost dorpje zou leuk zijn als we daar even doorheen kunnen.

De duur van de reis is nog afhankelijk van mijn werk. De voorkeur is 3/4 weken in Amerika maar het zou zomaar onmogelijk zijn als ik dat niet vrij krijg. In principe is 3 weken verlof de max en in zomer. Want tja we moeten helaas dan gaan ivm schoolgaande kinderen. Aangezien het waarschijnlijk pas over een paar jaar plaats gaat vinden kan ik nog geen bevestiging krijgen voor langer verlof.
Gezien de jetlag wil ik niet meteen 1 of 2 dagen later aan het werk. Denk meer aan 4-5 dagen. Is dit overdreven??

Ook wil ik rekening houden met het weer. Gezien de zomer zou overheersend 40+ Toch wel iets teveel vinden. Weet dat dit op sommige plekken niet te voorkomen valt maar het moet niet de overhand hebben.

Aangezien het dus nog even duurt en de duur van mijn verlof niet duidelijk is wil ik me op twee reizen voorbereiden. 2,5 week en 3-4 weken.

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 6875
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Zaventem

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Marcopstal » 10 apr 2018, 17:49

Bekijk eens de voorbeeldroute op het forum hier. In basis voor 21 dagen doch eenvoudig uitbreidbaar. De echte highlights zitten er alvast in.

Wat de temperaturen betreft, aan de kust en in Yosemite zal het niet TE warm zijn, maar eens je in de woestijngebieden komt (central valley, Death Valley, Mojave, ...) zijn die temperaturen van 40+ nagenoeg gans de zomer mogelijk. Let, het is een droge warmte, dus totaal iets anders dan wat we hier gewoon zijn.

Het beste om de jetlag te overwinnen is om zo snel mogelijk terug in je normale routine te stappen.
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16/19
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18
Midwesten: 02
South: 07/11

Aurora
Amerika-ontdekker
Berichten: 78
Lid geworden op: 05 dec 2017, 16:44

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Aurora » 10 apr 2018, 17:57

Mijn ervaring met de jetlag is dat als je in je gewone ritme stapt er niet veel last van hebt. Twee dagen na thuiskomst aan het werk was voor mij geen enkel probleem.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 34350
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Martin & Marianne » 10 apr 2018, 18:29

Stap eens een bibliotheek binnen en bekijk daar eens wat reisgidsen. Dan zie je ook welke gids je het meeste aanspreekt. Mooie gidsen waar niet alleen de bezienswaardigheden in staan maar ook routes zijn de Lannoo gidsen. De ANWB heeft een gids voor het zuidwesten, misschien is dat ook wel iets.
Een folder van een reisbureau is best handig om een idee te krijgen van wat je allemaal kunt bezoeken, maar verder zou ik inderdaad weg blijven van reisbureaus; de kennis daar is vaak heel beperkt, en de standaardreizen zijn veel te gehaast.
De voorbeeldroute kun je via dit topic vinden: je hebt dan alle highlights van het zuidwesten te pakken. Dat kan in 3 weken, maar mooier is het als je wat meer tijd hebt. Heb je minder tijd dan kun je een one way doen zodat je een deel kunt overslaan; bijvoorbeeld geen kust of niet het stuk tussen LA en de Grand Canyon. Ben je bang voor de warmte dan kun je eens kijken naar een route met wat meer bergen; dus bijvoorbeeld Colorado meenemen; of naar Yellowstone.
Wij zijn zelf al meerdere keren met de kinderen in de zomervakantie geweest en we hebben de hitte nooit als een bezwaar ervaren. Ook de afgelopen zomer zijn we met de inmiddels volwassen dochters in de zomer naar het westen geweest en we hebben zelfs een aantal nachten gekampeerd. Misschien kun je wat ideeën opdoen uit onze verslagen voor verschillende routes en voor de activiteiten in de parken.
Ik ga vaak de dag na terugkomst al weer aan het werk. Je komt vaak in de vroege ochtend terug in Nederland; dan heb je een dag om even bij te komen. Hoe sneller je weer in je normale ritme zit hoe sneller je van je jetlag af bent.

Marianne

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8558
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor markro » 11 apr 2018, 08:07

Hartelijk welkom bij AllesAmerika en op dit forum.

Suzannetg schreef:Dus nu dacht ik als eerste stap aan een boek/reisgids. Het liefst waarin de nationale parken staan, bezienswaardigheden en mooie routes. Dus hierbij de eerste vraag heeft iemand een tip voor een goed boek? Ik heb namelijk nu al zoveel websites openstaan dat ik het ff niet goed meer weet, dus leek 1 boek als basis voor nu even het fijnste.


De blauwe reisgids van Lannoo betreffende het zuidwesten van de USA is een mooi voorbeeld van een reisgids met landkaartjes, beschrijvingen van bezienswaardigheden en routes. In de topics onder de volgende links vind je nog wat meer gegevens in mijn berichten.

Hierbij een paar links naar eerdere onderwerpen:
- Toeristische informatie ter plaatse en/of reisgids.
- Reisgidsen

Suzannetg schreef:Er zijn zoveel dingen om te bekijken dat tips van ervaren reizigers zeer welkom zijn. Ik vind alles mooi :roll:

Veel ideeën en tips kan je vaak vinden in reisverslagen. Er staan er veel op het forum:
- Reisverslagen, algemene website van AllesAmerika
- Roadbooks en reisverslagen - Zuidwesten, zo heeft ieder reissubforum een reisverslagentopic
- en je vindt bij meerdere forumleden in hun onderschrift hun reisverslagen aangegeven.
Marco.

Onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Terpies
Amerikakenner
Berichten: 1286
Lid geworden op: 06 nov 2015, 10:16
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Terpies » 11 apr 2018, 09:21

De ervaring leert: hoe meer keus hoe groter de paniek om te kiezen en als je een keus maakt nog meer paniek(omdat je denkt dat je misschien iets misloopt).

Probeer eerst eens voor jezelf een aantal dingen op een rijtje te zetten en ga dan gerichter informatie zoeken. Je geeft al aan zomer en 3-4 weken, waar wil je ongeveer naar toe, wat wil je graag zien, wat zijn de dingen die in je opkomen als je aan Amerika denkt.
Voor een eerste kennismaking met de US is een roadtrip in het zuidwesten de meest voor de hand liggende keus (vanwege de natuur en de bezienswaardigheden), maar wellicht heb je hele andere voorkeuren.

Er is zoveel te zien dat je als je een reisgids pakt gelijk al door de bomen het bos niet meer ziet.

De suggestie is al gegeven om eens voor een idee naar de voorbeeld route te kijken, de jarenlange ervaring van alle mensen op dit forum samen heeft tot een rondje geleid wat voor de meeste mensen die voor de eerste keer gaan een haalbaar schema oplevert langs een groot aantal highlights waarmee je een onvergetelijke vakantie gaat hebben.

Zie dit forum als een grote interactieve reisgids waar meer in staat dan een groot aantal reisgidsen samen. De info op dit forum is juist door het groot aantal Amerika specialisten met echte (en recente) ervaring veel objectiever en krachtiger om je te helpen bij het samenstellen van je reis, dan welke reisgids ook.

Suzannetg
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 apr 2018, 16:12

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Suzannetg » 11 apr 2018, 11:49

Bedankt voor de reacties. Kan er zeker wat mee. En gelukkig hebben we nog even. Idd zuid/west Amerika is denk ik een voor de hand liggende keuze voor een eerste reis. Er zijn veel bekende plekken en parken dus ga je daar snel naar kijken. Al moet ik zeggen dat we de kant van new york ook bekeken hebben. En ik moet ook zeggen dat ik iedereen al gewaarschuwd heb. We hebben namelijk de bedoeling om dit in principe eenmalig dit te doen. Maar al door dingen te bekijken smaakt het nu al naar meer. Ik denk zelf doordat wij met vieren zijn en ook naar alle vier willen kijken dus vier meningen we in west de meeste variatie kunnen vinden om ieders wens te voldoen.

Wij zijn mensen die ook graag mooie dingen bekijken maar tevens ook mensen die graag veranderen. Dus niet te lang op een plek. Of alleen op een plek puur om te relaxen :lol:

Het grappige is dat ik een briefje heb gemaakt met dingen die ik nu graag wil zien. Welke steden, parken en highway 1 en route 66. Vele verwijzen naar de route hier op het forum van 21 dagen. En wat blijkt, alles van mijn briefje staat in die route.
Die route lijkt me top, en indien mogelijk met verlof zou ik hem iets langer willen maken. Langer in de vorm van meer tijd op bepaalde plekken dus meer relax momenten. Wellicht wat daagjes strand. Maar dan zou ik hem wel omdraaien en dus het eerste deel als laatste doen.

Wat voor mij als moeders ook een reden is om voor hotels te kiezen is de was. Vooral het beddengoed en handdoeken. Ik ga er nu even vanuit dat dat bij een hotel aanwezig is. Hoe werkt dat met een camper?? Want drie of vieren weken op hetzelfde beddengoed vind ik niet zo fris. En wasdagen inlassen ff geen zin in een reis als deze. Tevens willen we de bagage niet opofferen voor ladingen handdoeken.

Heb nu alzoiets van over een aantal jaren??? Heb er nu al zin in.

De hitte is opzich geen punt. We houden van de zomer en lekker warm weer. Het ging me er enkel om de erg hete plekken zoals death valley.

Een reisbureau staat zeker onderaan mijn lijstje. Meerdere redenen. Minder eigen inbreng, hun leggen de hotels ook vast. Minder voorpret en flexibiliteit. Het lijkt me juist leuk om verschillende overnachtingen te doen. Van luxe tot simpel. Bij een reisbureau moet je toch kiezen voor of simpel of luxe.

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 6875
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 26
Locatie: Zaventem

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Marcopstal » 11 apr 2018, 12:33

De voorbeeldroute bevat uiteraard de meeste highlights, daar is ze ook voor opgesteld. Op zich is het dus niet verbazend dat je lijstje er grotendeels mee overeenkomt.

Waar je start en welke richting je uitgaat maakt op zich niet zo heel veel uit.

Denk eens goed na over het "relaxen aan het strand". De kust is frisser (niet koud uiteraard) maar ook de watertemperatuur is er niet zo heel erg hoog. Misschien is het eerder een optie om te relaxen aan een meer (zoals Lake Powell bvb) of bvb in Vegas in een hotel met mooie zwembaden.

In hotels heb je uiteraard telkens je incheckt propere lakens en handdoeken.

Overschat de "hitte van Death Valley" ook niet. Ik geef herhaaldelijk het voorbeeld wat wij hadden in 2014: Death Valley 118°F en Las Vegas gedurende 4 dagen 114°F. Die 4 graadjes maakten het verschil niet.
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16/19
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18
Midwesten: 02
South: 07/11

Ron Notenboom
Amerikakenner
Berichten: 526
Lid geworden op: 01 feb 2015, 15:30
Partner van: Sjaan
Aantal x V.S. bezocht: 5
Locatie: Naaldwijk

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Ron Notenboom » 11 apr 2018, 14:11

Een site die zeker de moeite van het bekijken waard is: www.ontdek-amerika.nl

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3258
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor hemmie » 11 apr 2018, 14:32

Dat wassen valt wel mee denk ik, zowel in hotels als op campings kun je wassen, er zijn wasmachines en drogers (aan was ophangen doen ze niet) en de wasprogramma's duren niet lang. Je kunt dus best tijdens een vrije avomd een was doen. Waarschijlijk moet je toch kleding wassen als je meerdere weken gaat, dan is een extra was draaien met beddengoed ook geen drama lijkt me.
Terug in Texas!

Terpies
Amerikakenner
Berichten: 1286
Lid geworden op: 06 nov 2015, 10:16
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Terpies » 11 apr 2018, 18:24

In de voorbeeld route heb je sowieso verschillende plaatsen die je eventueel als startpunt kunt nemen voor het rondje.

Zo blijf je flexibeler als de tickets naar Las Vegas bv goedkoper zijn dan naar Los Angeles of San Francisco. Kijk ook als je tickets gaat zoeken naar verschillende dagen: op woensdag of donderdag al vertrekken kan soms ook veel schelen,

Ook de kosten van een huurauto of camper kan verschillen per plaats, dus maak ook daar een flexibel punt van.

Gelukkig heb je nog alle tijd om je route uit te stippelen en zijn de vliegtickets nog niet bestelbaar. Wel zou je al een beetje kunnen kijken voor prijzen van komende zomer, zodat je een beetje weet waar de verschillen zitten en wat je kunt verwachten qua route, prijzen, overstap tijden en vliegtijden.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 34350
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Martin & Marianne » 11 apr 2018, 18:30

Suzannetg schreef:Wellicht wat daagjes strand.

Met voldoende tijd kun je dat doen, maar het is ook wel heerlijk om in de parken voldoende tijd te nemen. En daar kun je vaak ook prima relaxen, zoals bijvoorbeeld aan een strand langs de Merced river in Yosemite.

Suzannetg schreef:Wat voor mij als moeders ook een reden is om voor hotels te kiezen is de was. Vooral het beddengoed en handdoeken. Ik ga er nu even vanuit dat dat bij een hotel aanwezig is. Hoe werkt dat met een camper?? Want drie of vieren weken op hetzelfde beddengoed vind ik niet zo fris. En wasdagen inlassen ff geen zin in een reis als deze. Tevens willen we de bagage niet opofferen voor ladingen handdoeken.

Vaders kunnen ook een was draaien. Als je het slim aanpakt kost je dat nauwelijks tijd. En als je niet gaat kamperen zul je ook wel eens een was draaien dus dat lijkt me geen argument om wel of niet met een camper te reizen.
Wij hadden vorig jaar een aantal van die compacte handdoeken mee; handig als je eens onderweg wilt zwemmen of voor op het strand. Zijn ook snel droog en nemen nauwelijks ruimte in.

Marianne

Suzannetg
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 apr 2018, 16:12

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Suzannetg » 17 mei 2018, 17:51

Inmiddels flink wat gelezen en gekeken. Wat ben ik verdergekomen??? Helemaal niets. Ik wordt eerder onzekerder. Vooral de roadbooks die ik allemaal lees. Zoveel info dat ik denk nou waar ga ik dat allemaal vandaan halen.
Ik ben ook met teveel dingen tegelijk bezig. Eigenlijk met alles tegelijk. Dus terug naar de basis, de route.

Hoe ga ik de route bepalen? Wil natuurlijk teveel zien. Dus moet serieus gaan kijken wat ik zeker wil zien. En is dat ff stoppen kijken, foto maken en doorgaan. Of een paar uur ervoor uit trekken of een paar dagen. Daar ga ik dus nu mee beginnen en alles eromheen laat ik even. Nu heb ik een idee hoe ik het ga doen en hoor daar graag feedback over.

Ik heb reisgidsen met voorgekauwde routes. Daar wil ik alle stops opschrijven. Dus van alle routes. Ga reisverslagen lezen en kijken op YouTube en ga bijhouden wat ik van iets vind. Dus krijg ik een beter overzicht van de dingen die ik zeker wil zien, graag wil zien en die minder belangrijk zijn voor me. Tevens krijg ik dan hopelijk ook een beeld of het korte of lange bezoekjes worden. Maar dat Is in principe iets wat ik later nog goed ga bekijken. Als ik zo al wat op een rijtje kan zetten lijkt mij stap 2 om te kijken hoe de route dan loopt ongeveer. Is het haalbaar??? En daarna in detail bekijken wat ik er wil doen en hoelang ik denk nodig te hebben.

Is dit wat of zeggen jullie dat ik het beter anders aan kan gaan pakken.????

Soms denk ik ook, doe niet zo moeilijk en kies gewoon een rondje. Het is zo mooi dat ik toch niet alles kan zien wat ik wil zien.

Ed-USA
Amerikafan
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 jul 2017, 09:30
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen

Berichtdoor Ed-USA » 17 mei 2018, 18:51

Vooral die laatste zin is absoluut waar. Hoe je ook plant, je komt altijd dagen tekort, want er is zoveel te zien. Genoeg is genoeg, 100% perfect wordt het nooit, maar gelukkig is er volgend jaar weer een zomervakantie.

Het aangegeven basis-rondje vormt echt een goede basis en bevat alle belangrijke highlights die je in een 3-weekse mid-west reis zou moeten zien. Neem dat als uitgangspunt en check per opgenomen plaats wat er te zien/doen is en hoeveel dagen je er zou willen doorbrengen. Op ontdek-amerika.nl is veel info over de Nationale Parken (maar ook andere bezienswaardigheden per staat) te vinden, perfect compact beschreven. Over de steden is ook genoeg te vinden op internet (reisgenie.nl bijvoorbeeld). In het basis-rondje is bijvoorbeeld één volle dag LA plus nog wat uurtjes op de reisdagen ervoor en erna opgenomen. Ik zou daar zelf twee dagen van maken: één dag voor Universal Studio's of Disney Anaheim (beide leuk voor de kids lijkt me) en één voor Santa Monica/Venice beach, Beverly Hills, Walk of Fame, Griffith Observatory,...Alleen jij kan echter bepalen hoeveel dagen jij waar wilt doorbrengen.

Aan het eind van het plannen kan je checken of je nog bepaalde plaatsen of activiteiten mist en deze toevoegen aan de route. Je zult zien dat je dan dagen tekort komt en dan komt het moeilijkste: het schrappen van dagen op basis van compromissen. Zo kom je echter wel tot een perfect op je wensen afgestemde reis.

Laatste stap is het reserveren van bezienswaardigheden en hotels/campings/camper en het per dag bepalen van de route die je wilt rijden, onderweg tussen twee plaatsen is namelijk ook genoeg te zien. Succes!

Emootje
Amerikafan
Berichten: 177
Lid geworden op: 02 aug 2014, 17:58
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Emootje » 17 mei 2018, 20:28

Bij ons was het ook zo: waar gaan we starten, wat gaan we doen, hoe lang gaan we? Ik heb een route in Excel gezet en die heb ik steeds aangepast. Zit nu op versie 4 en die wijkt op flink wat plaatsen af van versie 1. Maar door het steeds aan te passen maak je het wel steeds makkelijker, wij hebben met elkaar echt goed overlegd wat we willen en hoe. Dus wat willen we echt zien en waar hoeven we niet heen...
En wat het aantal weken vrij betreft: ik wist in 2014 al dat ik dit jaar (voor het eerst) naar Amerika zou gaan. Dus heb ik al ruim van tevoren aangegeven dat ik graag een 4e week vrij wil (ik mag er ook max 3). En met een goede reden, en dat is dit natuurlijk, was dit geen probleem.
Ik zou het gewoon proberen.
Heel veel plezier met de voorpret, dat is echt geweldig. Net als de mensen op dit forum, die zijn ook geweldig. Zoveel hulp, zoveel tips... :clap: :thumbup:
Raymond

Ron Notenboom
Amerikakenner
Berichten: 526
Lid geworden op: 01 feb 2015, 15:30
Partner van: Sjaan
Aantal x V.S. bezocht: 5
Locatie: Naaldwijk

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Ron Notenboom » 18 mei 2018, 10:22

Ik zou ook adviseren om de voorbeeld ronde van dit forum als uitgangspunt te nemen voor een eerste reis. Zet deze reis in een Excelsheet en ga daaruit verder aanpassen naar jullie wensen. Dan ontstaat er vanzelf een route waarover je tevreden bent. En op voorhand zijn jullie verzekerd van een geweldige vakantie. Succes.

gastxyz

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor gastxyz » 18 mei 2018, 11:39

Zou gewoon dit doen, beter kan het niet qua afwisseling en steden en landschappen:

01. reis naar LA
02. LA
03. LA - Pismo Beach
04. Pismo Beach - Hwy 1 - Monterey
05. Monterey - Walvistocht - SF
06. SF (Alcatraz)
07. SF - Yosemite
08. Yosemite
09. Yosemite - Tioga Pass - Bodie - Mono Lake - Mammoth Lakes
10. Mammoth Lakes - Death Valley
11. Death Valley - Las Vegas
12. Las Vegas (shoppen)
13. Las Vegas - Valley of Fire - Springdale
14. Springdale (Zion)
15. Springdale - Bryce Canyon
16. Bryce Canyon - UT-12 - Capitol Reef NP - Torrey
17. Torrey - Capitol Reef - Goblin Valley - Moab
18. Moab (Arches + UT-128)
19. Moab (Canyonlands + Dead Horse Point SP)
20. Moab (overig)
21. Moab - Moki Dugway - Goosenecks SP - Monument Valley
22. Monument Valley - Horseshoe Bend - Page
23. Page - Antelope Canyon - Grand Canyon South Rim
24. Grand Canyon SR
25. Grand Canyon SR - Phoenix
26. Phoenix (shoppen)
27. Phoenix - Thuis
28. Thuis

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 34350
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: De eerste tips voor roadtrip met 4 personen.

Berichtdoor Martin & Marianne » 18 mei 2018, 12:34

Suzannetg schreef:Inmiddels flink wat gelezen en gekeken. Wat ben ik verdergekomen??? Helemaal niets. Ik wordt eerder onzekerder. Vooral de roadbooks die ik allemaal lees. Zoveel info dat ik denk nou waar ga ik dat allemaal vandaan halen.

Ik weet niet wat je allemaal hebt gelezen; je noemt roadbooks, of bedoel je reisverslagen? Planningen/roadbooks lezen is misschien niet zo handig om mee te beginnen; dan zie je inderaad erg veel omdat veel mensen alle mogelijkheden noteren terwijl in de parktijk vaak minder wordt gedaan. Als je reisverslagen leest zie je beter wat reëel is op een dag.

Waar twijfel je nu over? Waarom zou je niet de voorbeeldroute aanhouden? Weet je al hoeveel tijd je hebt en hoe je wilt reizen? Daar zou ik eens mee beginnen.
En wat voor soort reis wil je maken: wil je veel rijden en overal korte bezoekjes brengen of liever wat minder rijden en meer tijd voor wandelingen en andere activiteiten?
In het eerste geval is de route van Arno prachtig. Maar wil je het wat rustiger aan doen dan zou ik de voorbeeldroute nemen en daar een dag of 3 of 4 extra voor uittrekken.

Marianne


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht