Welk camper verhuurbedrijf?

Hier kun je alles bedicussiëren over vervoer in en naar Amerika: vliegtickets, auto- en camperhuur, en openbaar vervoer.
Plaats reactie
Samantaatje
Amerika-ontdekker
Berichten: 58
Lid geworden op: 27 nov 2012, 17:56
Aantal x V.S. bezocht: 1

Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Samantaatje »

Hebben jullie ervaring met verschillende camper verhuurbedrijven? Ik zie door de bomen het bos niet.. Welke is wat betreft prijs/kwaliteit verhouding het best..?
El-Monte, Road Bear, Cruise America.. etc
Mies2301
Amerikakenner
Berichten: 482
Lid geworden op: 21 aug 2012, 09:41
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Mies2301 »

Wij hebben 1x met Road Bear camper gereisd. Ze zijn niet de goedkoopste, maar bieden wel vrij nieuwe campers aan voor de verhuur, ik geloof dat ze maximaal 1 of 2 jaar oud zijn.
Dit is zo goed bevallen, dat we volgend jaar weer met een Road Bear camper zullen reizen.

De overige aanbieders heb ik geen ervaring mee.
Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3733
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Marenko »

Wij gaan volgend jaar voor de vijfde keer met Roadbear.
Roadbear koopt ieder jaar zijn campers nieuw. Dit jaar hoorden we bij Roadbear ook al dat alle fourwind en Leprechaun campers al weer verkocht waren toen wij onze camper terug brachten. Wij hebben op vier reizen nog nooit een probleem gehad met de camper.
girltje155
Amerikafan
Berichten: 217
Lid geworden op: 02 nov 2011, 16:24
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door girltje155 »

Wij gingen voor de goedkoopste op dat moment en dat was Cruise America. Grote verrassing dat de camper gloednieuw was (slechts 3500 mijl), maar je kan ook een oudere camper meekrijgen van 3 jaar oud. Wij vonden de prijs het belangrijkste.
We zijn er bijna! Maar nog niet helemaal.
dimona
Amerika-expert
Berichten: 4904
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door dimona »

Het valt volgens mij niet te zeggen waar je het beste af bent. Wij hebben bij Moturis een keer een erg goed uitgeruste camper meegekregen waar een waardeloze accu in lag en bij Cruise America kregen we er eentje mee die al behoorlijk uitgeleefd was. Een camper van 2 jaar oud klinkt misschien niet oud, maar campers die vrijwel continu worden verhuurd, slijten snel. Er ligt een wereld van verschil tussen een nieuwe camper en een twee jaar oude camper (al is het maar vanwege al het vuil dat zich in de loop van de tijd verzamelt in bedden en stoelen en ander inventaris). Ik zou dus gewoon kijken naar de aanbiedingen die de aanbieders hebben ten tijde van jouw reis en daar de meest aantrekkelijke uit kiezen, want je hebt geen invloed op de leeftijd van de camper die je meekrijgt.

Klein minpuntje van Cruise America vind ik dat je een camper meekrijgt die er uit ziet als een rijdend reclamebord. Andere verhuurders hebben doorgaans wat meer ingetogen belettering op hun campers staan. Het zal voor de meeste mensen geen beslispunt zijn, maar bij gelijke geschiktheid enzo...
karin 49
Amerikafan
Berichten: 215
Lid geworden op: 15 aug 2012, 15:21
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door karin 49 »

Ik denk dat het ook uit maakt wat voor camper je zoekt, wij zochten een compacte en dan is de keuze beperkter.
We gaan voor een 19 ft van Cruise Amerika.
Ik denk dat het altijd een verrassing is wat je krijgt.

Succes met het maken van je keuzes :)

bye bye Karin
Gebruikersavatar
Gypsygirl1
Amerika-expert
Berichten: 1933
Lid geworden op: 19 okt 2006, 00:33
Aantal x V.S. bezocht: 9
Locatie: Graft-de Rijp NH
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Gypsygirl1 »

Wij huurden al verschillende keren een Cruise America/Canada 25ft camper, ze waren altijd goed maar ze zijn wat minder lux.
Ze hebben geen slide out, zonneluifel of tv en er staat reclame op de zijkant (mooie plaatjes van Amerika).
Wij vinden dat allemaal geen probleem en reizen zo een stuk goedkoper.
Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3733
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Marenko »

Ik heb regelmatig verschillende offertes opgevraagd, ook van cruise. Maar wij huren altijd in het naseizoen en boeken voor 31 oktober, dus vroegboekkorting. Dan scheelt het in prijs maar heel weinig met andere verhuurders. (Minder dan 100 euro) Daarvoor rijden we wel altijd een nieuwe camper, met luifel slide-out en tv (alhoewel we die weinig gebruiken) en daarnaast heeft Roadbear ook bedden die 2 meter lang zijn en dat vindt met name Ko wel erg prettig.
Gebruikersavatar
Rob
Amerika-expert
Berichten: 14853
Lid geworden op: 06 feb 2004, 14:53
Partner van: Annie
Aantal x V.S. bezocht: 27
Locatie: Biggekerke ZLD
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Rob »

Totaal nu 12 camperreizen gedaan, 2 keer met R-B (C-30) en die willen wij niet meer wegens het vele gerammel tijdens het rijden zelfs met een splinternieuwe die we bij de fabriek opgehaald hebben.
10 keer met El Monte waar we verschillende types gehad hebben (C-22, C-29, CS-30, FS-31 en AS-32/34) van nieuw (3.000 mile) tot 3 á 4 jaar oud (35.000 mile) en nooit problemen mee gehad.
Trip nummer 13 is al geboekt en is weer een A-Class van El Monte.
Gebruikersavatar
sachasenne
Amerika-expert
Berichten: 6911
Lid geworden op: 03 mei 2007, 15:29
Partner van: syce
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Saoudi Arabie
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door sachasenne »

:offtopic:
Had je er al niet beter ééntje gekocht Rob? ;-)
Groetjes,
Carine
PieterP
Amerika-ontdekker
Berichten: 46
Lid geworden op: 27 aug 2012, 16:36
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door PieterP »

Wij hebben in 2009 hele slechte ervaringen gehad met Road Bear. We kregen een camper mee van nog geen jaar oud die over de weg zwabberde, als gevolg van zoals later bleek versleten stuurkogels. Dat heeft ons vervolgens twee dagen gedwongen oponthoud gekost -en uren lang in een garage rondhangen- omdat Road Bear van mening was dat dit onder de garantie van Ford viel. Bovendien mocht het niet gerepareerd worden bij het gespecialiseerde bedrijf waar we terecht waren gekomen, omdat de Ford garage in dat stadje geen trucks kon repareren. Na twee dagen geruzie is de camper daar alsnog gerepareerd op kosten van Ford.
Road Bear heeft geen enkele moeite gedaan om ons weer snel op weg te helpen -het had eigenlijk in twee uur gerepareerd kunnen worden, nieuwe kogels erin en klaar. Het RB hoofdkantoor wilde dat we nog honderden kilometers zouden doorrijden, al slingerend, op zoek naar een truck Ford garage. Dat hebben we geweigerd. Toen we de camper inleverden, kregen we zelfs nog ruzie over de 50 dollar die we hadden betaald voor de eerste diagnose. Volgens het huurcontract hoef je onder 50 dollar geen toestemming te vragen.
Dat was eens, maar nooit meer Road Bear. We hebben wel vaker iets gehad met campers, maar dat werd altijd perfect opgelost.
Dan die zogenaamde kwaliteit van RB die de hogere prijs zou moeten rechtvaardigen: de campers verschillen in geen enkel opzicht van die van bijv Moturis, behalve dan dat er bij RB plastic op de vloer in de cabine was geplakt om de witte vloerbedekking schoon te houden t.b.v. de verkoop. In 2011 hadden we een prima camper van Moturis en ook in 2013 gaan we weer met deze verhuurder in zee.
1991: CA, AZ, UT, NV
1992: NY, CT, MA, MAINE
1994: NM, AZ, UT
1996: NYC
1998: BC, WA
2009: CO, WY, MT, ND, SD, NE
2011: CA, NV, UT
2013: CA, AZ, NV, UT
2015: CA, AZ, NM, UT, NV
2018: CA, AZ, UT, NV
Gebruikersavatar
nieuwenoord
Amerika-expert
Berichten: 13814
Lid geworden op: 08 feb 2005, 17:34
Partner van: Albert
Aantal x V.S. bezocht: 11
Locatie: Macisvenda, Spanje
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door nieuwenoord »

Voor ons vijf keer perfecte campers en service bij Road Bear en twee keer Moturis. De eerste keer Moturis was redelijk, de tweede keer probleem op probleem met de campers en veel gezeur over de oplossingen onderweg.

Road Bear, altijd weer nu voor ons.
Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3733
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Marenko »

Btw dat plastic op de grond was toentertijd niet alleen bij Roadbear. En is er sinds 2010 ook niet meer.
Het kan in 2009 ook nog zo zijn dat je toen geen nieuwe camper hebt meegekregen. Dat was het enige jaar dat ze ook de campers van het jaar ervoor nog hadden rijden.
Dat het toen niet goed is opgelost valt verder ook niet goed te praten.
schellie
Amerikafan
Berichten: 193
Lid geworden op: 23 apr 2008, 16:16

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door schellie »

Natuurlijk zal er verschil zitten tussen een jonge nieuwe camper en een camper die al 40.000 mijl of meer op de teller heeft staan. Maar splinternieuw wil niet altijd zeggen zonder gebreken, hier kunnen diegenen die een nieuwe camper af fabriek gehaald hebben voor diverse verhuurders over mee praten, je bent een feite een testrijder en alle gebreken en rammeltjes komen bij zo,n eerst rit naar boven. Je moet er wel van uit kunnen gaan dat bij de grote verhuurders die zaken doen met Europa de technische staat van de camper in orde is. Kijk bij de overname van een camper deze heel goed na, van binnen en van buiten en laat alles noteren en maak er eventueel foto,s van. Probeer ook of alles werkt , zoals koelkast,verwarming, pomp, slide out,warm water, sluiten de deuren goed, enz. Kijk ook eens onder de moterkap,vooral bij een wat oudere camper, olie,koelvloeistof remvloeistof, is de accu schoon(optisch). Kijk de banden goed na of er nog voldoende profiel op zit , laat eventueel de bandenspanning controleren voor je wegrijdt . Ben je het niet met sommige dingen eens verlang dan dat ze gerepareerd worden en willen ze dit niet laat het dan op het huurcontract zetten. Het lijkt allemaal heel veel, maar liever wat langer bij de verhuurder dan na enkele dagen met ergerlijke problemen zitten. Over het algemeen valt het allemaal reuze mee en natuurlijk zijn er uitschieters, maar schroom je niet om die dan kenbaar te maken. Verder is het natuurlijk ook het budget wat je ter beschikken hebt, want er zijn toch wel grote prijsverschillen.
Succes schellie
dimona
Amerika-expert
Berichten: 4904
Lid geworden op: 14 mar 2011, 21:42
Locatie: Maryland

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door dimona »

schellie schreef:Maar splinternieuw wil niet altijd zeggen zonder gebreken, hier kunnen diegenen die een nieuwe camper af fabriek gehaald hebben voor diverse verhuurders over mee praten, je bent een feite een testrijder en alle gebreken en rammeltjes komen bij zo,n eerst rit naar boven.
Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Wij hebben zelf ooit een nieuwe camper gekocht en het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat we alle mankementen verholpen hadden (we hadden allerlei elektronica-ellende waardoor uiteindelijk zowel het bedieningspaneel als de koelkast zijn vervangen). Vaak kom je er ook pas na verloop van tijd achter dat bepaalde dingen niet goed functioneren. Een berucht probleem is bijvoorbeeld de vochtwering. Alle naden en kieren moeten vochtwerend zijn en er hoeft maar een kleine spleet ergens te zitten of je hebt een gigantisch probleem (allereerst al om te vinden waar het zit). Dus ja, je kunt geluk hebben, maar houd er rekening mee dat een camper niet vooraf uitgebreid getest is voor hij wordt afgeleverd. Zou wel een leuke bijverdienste zijn trouwens, campers uittesten 8)
Jedinja
Amerikafan
Berichten: 292
Lid geworden op: 11 aug 2008, 18:04

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Jedinja »

Wij hebben dit jaar voor het eerst een camper gehuurd en dat bij Moturis gedaan. Is goed bevallen, we vonden de service goed. We hadden problemen met de creditcard (tijdelijke blokkade door de bank, ik ga nooit weer met 1 cc naar Amerika!) maar dat is goed opgelost en we kregen de camper wel mee. We dachten een keer problemen te hebben bij het dumpen en we werden in no time teruggebeld. Voordeel vonden wij dat je bij Moturis fietsen bij de camper kunt huren. Is ons erg goed bevallen om zo in de NP's rond te kunnen fietsen.
Samantaatje
Amerika-ontdekker
Berichten: 58
Lid geworden op: 27 nov 2012, 17:56
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Welk camper verhuurbedrijf?

Bericht door Samantaatje »

Dank voor alle reacties!

We hebben toch voor Road Bear gekozen. Via Tioga Tours toch aantrekkelijke aanbieding van Road Bear kunnen krijgen, relatief gezien niet eens heel veel duurder tov de andere verhuurbedrijven, dan toch maar voor de zekerheid van een relatief nieuwe camper gekozen. (Eerder in Ijsland een camper rondreis gemaakt, met een camper van 3-4jr oud, prima staat, maar toch kleine dingen die dan kapot waren zoals de gordijnrails, lampjes op het dashboard die bleven branden en de watertank die je niet helemaal kon vullen aangezien hij dan ging lekken).
We hopen dat we de goede keus hebben gemaakt!
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer