Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!
Kwark?
Kwark?
Ik wilde onlangs een echte Nederlandse kwarktaart maken en kwam er niet echt uit wat te gebruiken.
Is er uberhaupt iets als kwark hier te vinden? En als niet, wat kan ik als alternatief gebruiken? Cream cheese alleen is veel te vet en ook te zoetig.
Is er uberhaupt iets als kwark hier te vinden? En als niet, wat kan ik als alternatief gebruiken? Cream cheese alleen is veel te vet en ook te zoetig.
- Mark & Martine
- Amerikakenner
- Berichten: 554
- Lid geworden op: 01 jul 2005, 20:12
Re: Kwark?
Hoi Zudie,
Ik weet natuurlijk niet wat je door je kwark zou doen om het goed "op te laten stijven", maar met een beetje vollere yoghurtsoort lukt dat ook prima. De smaak is behoorlijk vergelijkbaar met een kwarktaart. Eerlijk gezegd vind ik de yoghurt variant zelfs nog ietsje lekkerder. Maar er moet wel een geleermiddel doorheen natuurlijk, anders heb je weinig te snijden
Succes! martine
Ik weet natuurlijk niet wat je door je kwark zou doen om het goed "op te laten stijven", maar met een beetje vollere yoghurtsoort lukt dat ook prima. De smaak is behoorlijk vergelijkbaar met een kwarktaart. Eerlijk gezegd vind ik de yoghurt variant zelfs nog ietsje lekkerder. Maar er moet wel een geleermiddel doorheen natuurlijk, anders heb je weinig te snijden

Succes! martine
Canada & NO USA 2016: http://www.swijnenburgersontour2016.wordpress.com
Florida 2017: http://swijnenburgersontour2017.wordpress.com
Canada & Alaska 2018: http://swijnenburgersontour2018.wordpress.com
Florida 2017: http://swijnenburgersontour2017.wordpress.com
Canada & Alaska 2018: http://swijnenburgersontour2018.wordpress.com
- jerbia
- Amerika-expert
- Berichten: 3961
- Lid geworden op: 11 okt 2006, 13:41
- Aantal x V.S. bezocht: 12
- Locatie: vlakbij 's-Hertogenbosch
Re: Kwark?
Je zou ook yoghurt een nacht kunnen laten uitlekken in een vochtige theedoek hangend aan de kraan of boven een kom. De structuur van de yoghurt wordt dan als die van kwark. Je kunt het daarna zelf naar behoefte zoeten (mijn moeder maakte dat vroeger wel eens).
- Mark & Martine
- Amerikakenner
- Berichten: 554
- Lid geworden op: 01 jul 2005, 20:12
Re: Kwark?
Lekker, dan krijg je "hang op" 

Canada & NO USA 2016: http://www.swijnenburgersontour2016.wordpress.com
Florida 2017: http://swijnenburgersontour2017.wordpress.com
Canada & Alaska 2018: http://swijnenburgersontour2018.wordpress.com
Florida 2017: http://swijnenburgersontour2017.wordpress.com
Canada & Alaska 2018: http://swijnenburgersontour2018.wordpress.com
- ned in MO
- Amerika-expert
- Berichten: 6813
- Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
- Locatie: Bradenton, FL
- Contacteer:
Re: Kwark?
Ik heb het wel eens gemaakt met sour cream. Gaat ook best hoor.
- Georgie
- Amerika-expert
- Berichten: 3446
- Lid geworden op: 04 mei 2006, 17:58
- Aantal x V.S. bezocht: 12
Re: Kwark?
hebben ze in grote supermarkten niet iets als fromage frais ofzoiets met een dergelijke naam. Dat is namelijk kwark.
States visited: FL, CA, NV, AZ, NJ, NY, NC, VA, SC, TX, OK, IL, MD, PA, WA, OR, IN, OH, MI, WI, MA, ME, NH, VT, CT, RI
Reisverslag Foodie camperreis met peuter naar de Pacific Northwest
Reisverslag Foodie camperreis met peuter naar de Pacific Northwest
Re: Kwark?
Fromage frais nog nooit hier gezien. Maar New Orleans is daarin ook geen wereldstad. 
Hangop is nog steeds te zoetig eigenlijk. Misschien moet ik het gaan zoeken in een mengsel van hangop, sour cream en cream cheese.
Of uitzoeken hoe je zelf kwark maakt.
Heb een informatieve pagina op Wikipedia gevonden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quark_(food)
Kan dus wel vergeten dat ik het hier kan krijgen.
Dank voor het meedenken.
(Oh, en je stijft op met gelatine)

Hangop is nog steeds te zoetig eigenlijk. Misschien moet ik het gaan zoeken in een mengsel van hangop, sour cream en cream cheese.
Of uitzoeken hoe je zelf kwark maakt.

Heb een informatieve pagina op Wikipedia gevonden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quark_(food)
Kan dus wel vergeten dat ik het hier kan krijgen.

Dank voor het meedenken.
(Oh, en je stijft op met gelatine)