Whale watching Portland (begin juli)???

Over de staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming en Alaska.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ingeringe
Amerika-ontdekker
Berichten: 14
Lid geworden op: 15 nov 2007, 09:08

Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door Ingeringe »

Begin juli 2008 zijn wij voor een aantal dagen in Portland. Nu leek het ons leuk om een whale watching trip te gaan maken... Op internet heb ik kunnen vinden dat je in de wintermaanden de meeste kans hebt op het 'spotten' van de walvissen.

Heeft iemand ervaring met het 'spotten' van deze enorme beesten in Juli?

Bedankt!!!
Inge
marcuscj
Amerikakenner
Berichten: 1015
Lid geworden op: 15 feb 2004, 21:55
Locatie: oregon,usa

Re: Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door marcuscj »

Ingeringe schreef:Begin juli 2008 zijn wij voor een aantal dagen in Portland. Nu leek het ons leuk om een whale watching trip te gaan maken... Op internet heb ik kunnen vinden dat je in de wintermaanden de meeste kans hebt op het 'spotten' van de walvissen.

Heeft iemand ervaring met het 'spotten' van deze enorme beesten in Juli?

Bedankt!!!
Inge
Niet de juiste tijd.
Ze zwemmen naar het zuiden December 20-Jan5.
Terug naar het Noorden Maart22- Maart 29.
gebruikerP

Bericht door gebruikerP »

Ik heb 2 maal walvissen gaan spotten en ook effectief gezien. Beide malen tijdens de maanden juli en augustus.

De regios waar wij toen zaten waren wel elders. Vancouver (Canada), is wel aan de west-kust :P. En in Cape Cod aan de oostkust (regio Boston MA) waar er echt massas aanwezig waren voor het plankton dat daar aanwezig was toen. Op beide plaatsen waren de soorten natuurlijk verschillend. In Vancouver zagen we potvis en in boston echte bultrugwalvissen en nog een andere soort, er kwam er zelfs 1 tegen onze boot zwemmen :), heb er mooie fotos van.
enthusiast
Amerikafan
Berichten: 289
Lid geworden op: 05 apr 2006, 16:34
Locatie: Haarlem

Bericht door enthusiast »

Toen ik in september in Oregon was (st. Stevens state park), heb ik een walvis gezien vanaf het strand (shipwreck beach). Het was een grey whale die lekker aan het eten was, want hij was gedurende langere tijd zichtbaar. Dat was mazzel, want meestal zitten ze in die tijd van het jaar nog een stuk noordelijker, maar het kan dus wel!

Er zijn trouwens zoveel prachtige dingen te zien aan de kust van Oregon, dat je je ook kunt vermaken zonder walvissen te spotten! :wink:

Skanda
gebruikerP

Bericht door gebruikerP »

Je moet gewoon gaan met het gedacht dat je er geen zal zien :).
Nuja, de mensen die met de boat een whale watch trip wensen te doen kunnen daar steeds informeren om te vragen of er iets te zien valt. Zij gaan jou zeker geen blaasjes wijsmaken.

Walvissen zijn cool om te zien , omdat je ze in groep kan spotten. Die potvis dat we zagen kwam af en toe boven en bleef dan een dik half uur onder water, was niet zo prettig maarja. Dat is de keuze van het beestje natuurlijk ;).

Om een idee te geven, dit was midden in de zomer , wel aan de oostkust bij Cape Cod:

Afbeelding

*Note mod,

Grote van de foto aangepast.
Svp foto's niet groter dan 640 bij 480 plaatsen.
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 41917
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Bericht door Martin & Marianne »

Gezien de grootte van de foto is het nog een geluk dat Philip een potvis (die worden zo'n 10 meter groot) heeft gezien en geen blauwe vinvis (die kunnen wel 25 meter groot worden. :lol:

Wij hebben in juli whalewatching gedaan bij de San Juan Islands in de buurt van Seattle. Daar zwemmen ze rond die tijd altijd wel rond. Op minstens 95% van de tochten daar zie je wel walvissen.

Martin
gebruikerP

Bericht door gebruikerP »

Hehe bovenstaande was een jonge bultrug :).
Potvisje ziet er lelijker uit :P, met dikke kop en smalle bek :).

Anyways, met de opwarming van de aarde etc, je moet gewoon ff informeren bij de mensen die de tochten organiseren :). Meestal zijn die goed op de hoogte.
Frank1967
Amerikafan
Berichten: 100
Lid geworden op: 08 jan 2017, 14:01
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door Frank1967 »

We gaan in juni naar de westkust, en reizen via Olympic NP een aantal dagen langs de kust naar het zuiden: Kalaloch - Newport- Cannon Beach - Crescent City. Heeft er iemand recente ervaringen met walvis spotten in die periode? En waar kunnen we zo'n trip het beste boeken?
Staten bezocht: CA, NE, UT, AR, CO, WY, ID
bigroc
Amerikafan
Berichten: 153
Lid geworden op: 01 okt 2008, 11:24
Aantal x V.S. bezocht: 16
Locatie: regio Rotterdam

Re: Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door bigroc »

Wij waren verleden jaar op 8 augustus in Depoe Bay en hebben in de baai grijze walvissen gezien. Je kan er ook boottochten boeken.
Er zit een Whale Watching Center, waar je informatie kan krijgen:
Whales in Oregon!

People come from all over the world to learn about the gray whales that travel along the Oregon coast each year. Whales are visible from Oregon's shores all year long although some months are better than others.

In the Winter we watch nearly 20,000 gray whales from mid-December through mid-January as they travel south to the warm lagoons of Baja Mexico.

Spring watching begins in late March as the gray whales travel north on their way towards Alaska. The first surge swims by around the end of March and we watch the north-bound whales all the way until June.

Summer & Fall bring whales that feed along our coast from June to mid-November. We typically don't see hundreds of whales during this time but we consistently see between 5 and 15 whales every day!



Groetjes
Mirjam
http://usadegroot.wordpress.com

1990/1991/1994,NY&Florida/Westkust/muziekrondje
1999/2005/2007:Florida
2009:westkust
2011:west & YNP
2013:NY-Orlando
2014:Florida
2016:Denver eo
2017:NO
2018:NW
2019:NW&Canada
2022:Muziek&Texas
2023:Texmex
Franciscus
Amerikakenner
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 jun 2017, 21:00
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door Franciscus »

Wij reisden in juli 2017 langs de kust van Oregon. We hebben geen excursie gedaan dus ik weet niet hoeveel je er dan kan zien maar we hebben wel diverse walvissen gezien vanaf de kust. Onder andere vanaf Otter Crest State Scenic Viewpoint / Cape Foulweather Lookout. Daar waren ook rangers aanwezig die bijhielden hoeveel walvissen er passeerden en allerlei dingen te vertellen hadden. Met gratis koffie!
2017 juli/augustus: 6 weken Eclips-Roadtrip, grote ronde vanuit Portland
2014 april/mei: 3 weken ronde vanuit LA
2000 mei/juni: 4 weken Seattle - LA
1998 mei/juni: 3,5 week ronde vanuit Las Vegas
1997 mei: 2,5 week LA - SF en 1 week Miami / Florida Keys
Gebruikersavatar
Almere vak V
Amerika-expert
Berichten: 3026
Lid geworden op: 23 jan 2017, 23:37

Re: Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door Almere vak V »

marcuscj schreef:
10 dec 2007, 19:28
Ze zwemmen naar het zuiden December 20-Jan5.
Terug naar het Noorden Maart22- Maart 29.
Is dit de dienstregeling van 2018 of 2019?? :wink:
Franciscus schreef:
12 feb 2019, 08:32
Daar waren ook rangers aanwezig die bijhielden hoeveel walvissen er passeerden en allerlei dingen te vertellen hadden. Met gratis koffie!
Je hebt grofweg gezegd twee soorten walvissen. Degene die met hun jongen noord/zuid en zuid/noord zwemmen. En de walvissen die zo'n beetje het hele jaar in hetzelfde gebied blijven. Die eerste is meestal leuker. Die zwemmen vaak in een groep. En als ze jongen hebben zijn de orca's nooit ver weg. Zeker als je het hoger op gaat zoeken. En zeker als je in de richting van Vancouver gaat. Ga je zeker orca's zien.

Wat Franciscus aangeeft klopt. Vaak staan er rangers/vrijwilligers op allerlei punten langs de kust tijdens de "reisperiodes" om walvissen te tellen. Meestal te herkennen aan 1 of ander hesje wat ze aanhebben. Zeer enthousiaste mensen die je met veel liefde en plezier uitleggen waar je op moet letten en waar je ze het beste kunt zien.
Als je een tikkie geduld, of geluk. Hoeveel tijd heb je nodig voor geluk zullen we maar zeggen. Is de kans bijna 100% dat je er eentje ziet. We zijn regelmatig aan de kust dat we er niet op letten en er ook geen zien. Of op de terugweg zoiets hebben van, heej, we hebben niet naar walvissen gezocht. Maar als je langs de kust zorgt dat je ergens op een rots terecht komt. Parkeerplaatsen genoeg meestal. Is het een kwestie van geduld. En soms gewoon het bootje met toeristen in de gaten houden. Als dat bootje stil blijft liggen kan je er de donder op zeggen dat er een walvis in de buurt is.
Frank1967
Amerikafan
Berichten: 100
Lid geworden op: 08 jan 2017, 14:01
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Whale watching Portland (begin juli)???

Bericht door Frank1967 »

Bedankt voor jullie reacties! Via de website van het Whale Watching Center in Depoe heb ik nu een kaart gezien met de plekken langs de kust waar de kans het grootst is dat je walvissen (vanaf strand/rotsen). Dan kunnen we nog altijd ter plekke beslissen of we een boottocht boeken.
Staten bezocht: CA, NE, UT, AR, CO, WY, ID
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer