Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Over de staten van New England, New York, Pennsylvania, New Jersey, Delaware, Maryland, West Virginia en Washington DC.
Plaats reactie
Roel15
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 aug 2019, 13:39
Aantal x V.S. bezocht: 1

Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Roel15 »

Hallo iedereen

Begin april 2020 reizen we met onze zoon van (dan) 1 jaar en dochter van 4 naar New York City. Het is de eerste keer dat we erheen gaan. Twee jaar geleden toerden we met onze dochter de Westkust van Canada af, en dat was een fantastische ervaring.

We plannen de reis naar NY begin april, daar we beiden in het onderwijs actief zijn en dus afhankelijk zijn van de schoolvakanties. We vernamen dat New York in de zomervakantie ontzettend heet kan zijn. Vandaar dus begin april.

We willen vooraf aan ons verblijf in New York (van +- 11 tot 18 april) nog een kleine rondrit maken vanuit Boston of Washington DC (startlocatie: afhankelijk van de bezienswaardigheden).
Aanvankelijk wilden we dan ook een deel van New England meenemen, maar wat opzoekwerk leerde me dat het daar nog behoorlijk winters kan zijn begin april en verscheidene bezienswaardigheden nog gesloten zijn (o.a. in de White Mountains).

Kortom: we zoeken nog enkele tips voor bezienswaardigheden, natuurparken in een straal van +- 700 km van New York, die de moeite zijn begin april. We houden van wandelen (nu korte tochten aangezien we dit met 2 kinderen ondernemen) en fietsen.

Een mogelijk reisschema zou kunnen zijn:
- 4 tot 6 april: Washington DC of Boston
- 6 tot 11 april: kleine rondrit
- 11 tot 18 april: New York City

Ik kijk al uit naar jullie tips.

Vriendelijke groeten

Roel
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 642
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Oosthuizen
Contacteer:

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door USAreiziger »

Hi Roel,

Dit klopt helemaal. April kan nog behoorlijk koud zijn in New England, alhoewel je tegenwoordig niks zeker meer weet met het rare weer overal. Ik zou dan toch persoonlijk voor Washington DC kiezen omdat het daar meestal toch wel zo'n 5 graden warmer is dan in New England. Mijn ervaring is dat vaak mooie trails zijn afgesloten als er bijvoorbeeld sneeuw ligt. Ik zou daarom toch niet het risico nemen en voor New England kiezen.

Boston en Washington zijn beide erg leuk maar Washington DC vind ik persoonlijk indrukwekkender. Ook de omgeving van Washington DC is ontzettend veel te zien je kunt alle kanten op. De meeste musea zijn gratis , een bezoek aan the mall http://www.traveltousa.nl/themall/ is uiteraard een must, dan heb je het prachtige Georgetown http://www.traveltousa.nl/georgetown/ en het indrukwekkende Arlington met het graf van de kennedy's. http://www.traveltousa.nl/arlington/

Vanaf Washington DC zou je naar Shenandoah National Park kunnen gaan als je echt op zoek bent naar natuur en mooie wandelingen. De temperaturen zijn hier beter dan in New England. http://www.traveltousa.nl/shenandoahnationalpark/ De rit vanaf Washington DC naar front Royal (hier begint het Shenandoah NP) is slechts maar 1,5 uur rijden.

Een uur vanaf Front Royal ligt Harpers Ferry bekend van de civil war en John Brown die het wapen arsenal heeft overvallen. Dit is een prachtig oud stadje en de natuur is hier ontzettend mooi. Ook hier kun je trails lopen. http://www.traveltousa.nl/harpersferry/

Een bezoek aan Lancaster (het land van de Amish) is ook een bezoek waard, je zou vanaf hier een bezoekje kunnen brengen aan Herseypark, misschien leuk voor je dochtertje. https://www.hersheypark.com/

Vanaf hier is de rit naar New York nog maar 3 uur dus goed te doen.

Je zou ook een andere route kunnen doen dan rij je naar de kust i.p.v. de binnenlanden en kun je eventueel Williamsburg, http://www.traveltousa.nl/williamsburg/, Jamestown, http://www.traveltousa.nl/jamestown/ of Yorktown http://www.traveltousa.nl/yorktown/aandoen. Deze omgeving is ook zeer de moeite waard en ook leuk voor jullie dochter. Genoeg keuzes in deze omgeving. Ik zou New England een keer in een ander seizoen bezoeken alleen raad ik het af tussen moeder en Vaderdag (mei,juni) i.v.m de black flies seizoen want de black flies zijn echt verschrikkelijk, deze zijn voornamelijk in de natuur aanwezig in de steden heb je er geen last van.

Groetjes

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
joycesander
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 20 sep 2010, 20:09

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door joycesander »

Ik lees even mee 😁

Wij willen ook in de meivakantie een soortgelijk rondje maken met onze 2 kids. Heen vliegen we op NY en terug vanaf Washington DC. Shenandoah, Lancaster en Hershey staan al op de planning. We houden van natuur. Wat zouden we er nog aan kunnen toevoegen?
Marielleh
Amerikafan
Berichten: 210
Lid geworden op: 19 aug 2018, 05:11
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Marielleh »

joycesander schreef:
07 sep 2019, 14:41
We houden van natuur. Wat zouden we er nog aan kunnen toevoegen?
Blue Ridge Parkway en evt. Great Smorkey Mountains.
www.hamakyreis.wordpress.com

2000 Jaar au pair in CT en een trip van NY via Florida en het zuiden naar LA
2002 Noordoost VS Zuidoost Canada
2019 Zuidoosten
2020 ̶F̶l̶o̶r̶i̶d̶a̶
Roel15
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 aug 2019, 13:39
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Roel15 »

Beste forumleden

Het is al een tijdje geleden dat jullie me tips gaven, waarvoor dank. We zijn er gericht mee op zoek gegaan wat betreft onze route. Ondertussen ligt alle accommodatie in Washington DC & NY reeds vast, alsook alle transport.

Tussen Washington DC & New York hebben we nog 4 dagen die nog niet vastliggen (we wilden het weer begin april - wanneer we afreizen - nog wat afwachten), waarbij we aan het volgende dachten:
dag 1 - 2: Washington DC
dag 3: DC - Shenandoah --> Tips voor een verblijfplaats/locatie?
dag 4: Shenandoah
dag 5: Shenandoah - Lancaster --> tips voor een verblijfplaats
dag 6: Lancaster - naar eventueel nog iets in het Catskillgebergte mee te nemen (Mohonk lake bv.?)
dag 7: Catskills - NY

dag 8 - 13: NY

- In Shenandoah willen we vnl. de skyline drive verkennen en eventueel een paar korte wandelingen maken. Daarvoor zijn we dan nog op zoek naar een centrale plek hiervoor, niet te ver van DC (max. 2,5 uur rijden). We keken al naar Front Royal, maar het mag eventueel nog iets verder noordelijker in het park zijn.
- De Great Smoky mountains lijken ons te ver om dit op 4 dagen in te plannen en dan nog naar NY te moeten rijden, maar ik kan uiteraard mis zijn.
- Lancaster lijkt ons een geschikte tussenstop.
- Wat is jullie mening over het Catskillgebergte? Is het de moeite om het mee te nemen voor één dag of kunnen we beter extra tijd voor Shenandoah of iets anders uittrekken? Ook hier zijn suggesties voor een verblijflocatie altijd welkom.

Vriendelijke groeten

Roel
Gebruikersavatar
chippie777
Amerikakenner
Berichten: 1175
Lid geworden op: 11 feb 2013, 17:29
Aantal x V.S. bezocht: 21
Locatie: NL
Contacteer:

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door chippie777 »

Lancaster is zeker een leuke plaats en daar vind je ook nog de Amish, mocht je daar in geïnteresseerd zijn. Vorig jaar deden wij een rondreis vanuit Boston met NY er in, Dit was in de zomer en inderdaad was het toen behoorlijk heet in NY. In 2013 hebben we een rondreis gemaakt vanuit Washington, wie weet haal je nog wat ideeën uit ons verslag van 2013.
Voor onze reisverslagen ga je naar:
http://chippie777.wordpress.com
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 42025
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Martin & Marianne »

Wij waren in 2012 in Lancaster en ook in DC. Misschien heb je iets aan ons reisverslag
Je hebt eigenlijk naar 1 dag in DC als ik het goed zie?

Marianne
Gebruikersavatar
tomaat85
Amerikakenner
Berichten: 796
Lid geworden op: 06 feb 2011, 18:27
Contacteer:

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door tomaat85 »

Mocht je idd maar 1 voor dag DC hebben is dat wel wat kort in mijn ogen maar goed, alles ligt vast schrijf je dus maar niet te lang bij stilstaan :wink:
Wel zou ik dan willen adviseren een fiets te huren en zo "snel" The Mall en alles eromheen te kunnen aanschouwen. Wat ons betreft echt een geweldige manier om alle monumenten te kunnen bekijken en ook nog naar Arlington kunnen zonder te moeten haasten en een paar schoenzolen te verslijten :) .
Voor de tussenstops zou ook ons verslag kunnen lezen (geen literair hoogstandje hoor :? ).
Shenandoah zitten wij in april dadelijk 4 nachten in een AirBnB,
deze (https://www.airbnb.nl/rooms/36478959?so ... bBKd64GNqL)
Lancaster vonden wij ook leuk (De Red Roof inn is ons bevallen en recht t/o zit een Applebee's :thumbup: ) The Amish "in het echt zien" is daar eenvoudig maar eerlijk is eerlijk, beetje circus is het wel :wink:
Heel veel plezier met het invullen van de laatste stukjes.
Oh, en mochten jullie fietsen leuk vinden, wij hebben in Jim Thorpe gefietst en (andere vakantie) in Poughkeepsie (Walkway over the Hudson). Beide redelijk "op de route"...
Grote Amerika fan
Roel15
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 aug 2019, 13:39
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Roel15 »

Martin & Marianne schreef:
08 feb 2020, 13:44
Wij waren in 2012 in Lancaster en ook in DC. Misschien heb je iets aan ons reisverslag
Je hebt eigenlijk naar 1 dag in DC als ik het goed zie?

Marianne
Niet helemaal: we landen de eerste dag rond 12.00, maar ik maak me dan niet meer de illusie dat we dan nog veel zullen gaan bezichtigen. Daarna hebben we een volledige dag en op de 3e dag halen we de huurwagen pas op om 16.00. In principe zitten we dus meer dan anderhalve dag in DC.

Dan zijn er 4 dagen die voorlopig nog niet vast liggen. We kunnen dus nog altijd een nacht bijboeken in de omgeving van DC.

Iemand ervaring met het Catskillgebergte of is Shenandoah meer de moeite?

Groetjes
Kletskous
Amerikakenner
Berichten: 976
Lid geworden op: 16 mar 2016, 09:33
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Kletskous »

Wij hadden ook zoiets qua tijd in Washington en vonden dat eigenlijk wel prima. Eigenlijk in totaal 2 dagen zeg maar.
Onze eerste middag zijn we langs het Pentagon gereden, konden er helaas niet in en de 9/11 Memorial was ook afgesloten of we konden het in elk geval niet vinden waar we erin konden. Verder die middag hebben we Arlington Cemetary bezocht; dat is echt wel heel groot en neemt best wat tijd in beslag, zeker als je ook de wisseling vd wacht wilt zien.
De volgende dag hadden we ook een volle dag. De auto vlakbij het Witte Huis geparkeerd en daarheen gelopen. Vervolgens doorgelopen naar The Mall. Het Washington Monument was helaas gesloten. We hebben op een gegeven moment inderdaad maar fietsen gehuurd want het is echt wel heel ver lopen. En het was bij ons zowat de heetste dag van onze vakantie (denk boven de 40 gr die dag) dus dat windje op de fiets was wel fijn. We hebben 1 museum bekeken en aan het einde van de dag vonden we het mooi geweest en zijn we lekker naar het hotel gegaan, even afkoelen in het zwembad.
En de volgende ochtend zijn we naar Great Falls geweest (mooi !) en vervolgens nog een paar uurtjes geshopt in een outlet (geloof Tanger Outlets). En halverwege de middag moesten wij naar het vliegveld voor onze vlucht naar Florida.

Wat ons betreft was dit prima om een indruk te krijgen van Washington DC ! We hebben de herkenbare highlights gezien en vonden dat voldoende.
We hadden nog wat meer musea kunnen bekijken maar onze tieners waren er ook wel klaar mee en wilden lekker naar het zwembad. Helemaal prima zo, vonden wij !
2002 : West-Amerika
2014 : Mexico
2017 : Florida
2019 : New York | Oost-Amerika | Florida

2024 : Java & Bali
Gebruikersavatar
Nathalie21
Amerikakenner
Berichten: 509
Lid geworden op: 02 jan 2012, 10:56
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Nathalie21 »

Leuk vooruitzicht Roel! Wens jullie veel plezier :)
2012: Californië, Arizona, Utah en Nevada
2014: Florida (en LA)
2015: Nevada, Arizona en Utah
2018: Florida
2019: New York en Westkust Florida
2024: Florida
The world is a book, and those who do not travel read only one page.
Roel15
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 aug 2019, 13:39
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door Roel15 »

Kletskous schreef:
13 feb 2020, 12:27
Wij hadden ook zoiets qua tijd in Washington en vonden dat eigenlijk wel prima. Eigenlijk in totaal 2 dagen zeg maar.
Onze eerste middag zijn we langs het Pentagon gereden, konden er helaas niet in en de 9/11 Memorial was ook afgesloten of we konden het in elk geval niet vinden waar we erin konden. Verder die middag hebben we Arlington Cemetary bezocht; dat is echt wel heel groot en neemt best wat tijd in beslag, zeker als je ook de wisseling vd wacht wilt zien.
De volgende dag hadden we ook een volle dag. De auto vlakbij het Witte Huis geparkeerd en daarheen gelopen. Vervolgens doorgelopen naar The Mall. Het Washington Monument was helaas gesloten. We hebben op een gegeven moment inderdaad maar fietsen gehuurd want het is echt wel heel ver lopen. En het was bij ons zowat de heetste dag van onze vakantie (denk boven de 40 gr die dag) dus dat windje op de fiets was wel fijn. We hebben 1 museum bekeken en aan het einde van de dag vonden we het mooi geweest en zijn we lekker naar het hotel gegaan, even afkoelen in het zwembad.
En de volgende ochtend zijn we naar Great Falls geweest (mooi !) en vervolgens nog een paar uurtjes geshopt in een outlet (geloof Tanger Outlets). En halverwege de middag moesten wij naar het vliegveld voor onze vlucht naar Florida.

Wat ons betreft was dit prima om een indruk te krijgen van Washington DC ! We hebben de herkenbare highlights gezien en vonden dat voldoende.
We hadden nog wat meer musea kunnen bekijken maar onze tieners waren er ook wel klaar mee en wilden lekker naar het zwembad. Helemaal prima zo, vonden wij !
Nathalie21 schreef:
13 feb 2020, 13:57
Leuk vooruitzicht Roel! Wens jullie veel plezier :)
Hele fijne en behulpzame reacties op dit forum. Dat waarderen we erg en het doet ons nog meer uitkijken naar deze reis.

Nog een vraagje i.v.m. New York. We zochten op dit forum al heel veel op omtrent de bezienswaardigheden in NY en omtrent de verschillende passen. Na snel rekenen denken we niet dat we echt profijt met een dergelijke pass gaan hebben. Daar we met twee kinderen van 1 en 4 reizen, willen we maar één bezienswaardigheid per dag vooraf inplannen en voor de rest hun ritme volgen. We pikken zo bv. ook het easter festival mee en wensen voor 2 dagen fietsen te huren (wat niet in de verschillende NY passen lijkt te zitten voor 2 dagen).
We zijn in NY van 11 - 17 april, wat dus in de lente-/paasvakantie valt (in België toch :D ). Zijn er bepaalde bezienswaardigheden die we in deze periode echt van tevoren dienen vast te leggen, wegens wachtrijen/uitverkocht, of is dat in deze periode niet vereist?

Ter info: we willen wel naar Liberty Island, maar niet tot in de Crown, want daar mag onze 1-jarige zoon niet in :D
Gebruikersavatar
chippie777
Amerikakenner
Berichten: 1175
Lid geworden op: 11 feb 2013, 17:29
Aantal x V.S. bezocht: 21
Locatie: NL
Contacteer:

Re: Ideeën voor een rondtrip in de omgeving van NY in april 2020 met kinderen

Bericht door chippie777 »

Wat wij een leuke “attractie” vonden was de New York Water Taxi. Er zijn 4 op-/afstap plaatsen en je komt vlak langs het vrijheidsbeeld. Je kunt er niet af bij het Liberty island maar je komt super dichtbij voor leuke (familie) foto’s. Onderweg vertellen ze nog leuke wetenswaardigheden. Je kan de hele dag gebruik maken en opstappen en afstappen waar je wilt. Wij vonden het een super relaxte manier om ons te verplaatsen door New York. De pas is 1 dag geldig en je kunt hem relatief goedkoop verlengen naar 2 dagen. Zeker met kleine kinderen is het een leuke attractie die ook nog eens wat rust creëert.
https://www.nywatertaxi.com
Voor onze reisverslagen ga je naar:
http://chippie777.wordpress.com
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer