New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Over de staten van New England, New York, Pennsylvania, New Jersey, Delaware, Maryland, West Virginia en Washington DC.
Plaats reactie
figarooke
Amerika-ontdekker
Berichten: 26
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:41

New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door figarooke »

Hallo
Ik overweeg een reis te maken naar New York - Philadelpia - Washington begin april 2020 voor 14 dagen. We zijn met 2 volwassenen en 2 tieners. Ik heb tickets gezien om heen te vliegen op New York en terug via Washington voor €2291 (rechtstreeks, zonder bagage)
Ik had gedacht aan 5 dagen New York, 2 dagen Philadelphia en 3 a 4 dagen Washington DC.
Nu is mijn vraag of ik na het verblijf in New York best een auto huur of de verplaatsing met trein of bus maak. Met een auto geeft meer vrijheid om onderweg nog wat extra te zien. Maar is een auto in Philadelphia en Washington DC een meerwaarde of juist een last?
Groetjes
Ann
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 635
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door USAreiziger »

Hi Ann,

Ik vind de auto een uitstekend vervoermiddel. Je zou op NY kunnen vliegen met de taxi naar je hotel en na je avontuur in NY een auto huren richting Philly en Washington DC. De auto is makkelijker dan het OV dus de auto is een meerwaarde en zeker geen last.

Groetjes

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
analogkid
Amerikakenner
Berichten: 1200
Lid geworden op: 28 dec 2009, 17:18
Aantal x V.S. bezocht: 9
Locatie: Arnhem

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door analogkid »

Heerlijk vooruitzicht! Wij hebben ongeveer dezelfde trip gemaakt, maardan andersom. Het was echt super. Wij zijn met de auto van DC via Philly naar NYC gereden en onderweg nog Great Falls meegepikt. De auto aan het einde van het bezoek aan DC gehuurd en aan het begin van NYC weer ingeleverd. Dan heb je er ook geen last van in de grote steden. En het was nog goedkoper dan met 2 personen met de trein (ware het niet dat we voor een leuke auto gekozen hebben :clap: )

Onze belevenissen liggen hier vast:

https://reisdcphillynyc.blogspot.com

Een paar tips:
- lekker fietsen in DC. De afstanden zijn best groot om te lopen, maar op de fiets ben je zo van The Capitol naar Lincoln Monument.
- probeer een sportwedstrijd mee te pikken, altijd leuk.
- bij TKTS last minute musicalkaartjes kopen voor de helft.
- Crown tickets voor Statue of Liberty regelen. Echt de moeite waard.
NO USA 2010; NYC 2012; Oost Canada / US 2012, DC/NYC 2018 http://reisnoordoostusa.blogspot.com/
Florida 2014, 2015, 2016, 2018; http://reisflorida2016.blogspot.nl
Gebruikersavatar
tomaat85
Amerikakenner
Berichten: 794
Lid geworden op: 06 feb 2011, 18:27
Contacteer:

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door tomaat85 »

Wat mijn betreft slaan de 2 eerdere reactie de spijker op zijn kop. In de steden NYC en DC heb je geen auto nodig, Philly ken ik niet.Onderweg zal er zat te zien zijn zonder overdreven van je route af te wijken (mocht dat al erg zijn?). Fietsen is een must in mijn beleving, niet alleen in DC maar ook in NYC. En hoewel ik er nog nooit geweest ben kom je (bijna) langs King of Prussia of Christiana mall (taxfree)..tenzij jullie tieners niet van shoppen houden... :shock:
Of misschien nog een leuke covered bridge meepakken (https://www.google.com/maps/place/Ashla ... 75.6578972)
Hoe dan ook, heel veel plezier gewenst en verdiep je ook even in het topic over autohuur voorzover nog niet gedaan :wink:
Grote Amerika fan
xThara
Amerika-ontdekker
Berichten: 65
Lid geworden op: 16 feb 2018, 14:38
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door xThara »

Wij zijn net terug. Aan onze vakantie en hebben dezelfde route gemaakt, alleen met een toevoeging van de niagara watervallen en weer terug naar NY. Ik ben blij dat we voor een auto hebben gekozen om naar philly en D.C. te rijden i.p.v. amtrack. Nu hadden we de vrijheid om ergens nog eventjes langer te blijven, zaten aan geen vertrektijden vast etc. Parkeren in Philadelphia was wel prijzig, 30 dollar voor 1 dag. Ons hotel lang bij de Mall King Of Prussia. Zoals hierboven vermeld, daar kun je goed winkelen. Er is idd geen tas op kleding bij die mall. Maar let op: tot 140 dollar (rond de 100 oog) is kleding ook in NY tax Free :D .

Het verkeer rondom philly en D.C. viel ook wel redelijk mee. D.C. was het wat druk omdat we op een werkdag aankwamen maar op zaterdag en zondag zie je hier bijna geen auto’s :shock:.

Wij hebben nog even de staat delaware meegenomen aangezien we toch een auto hadden en hier wat Apple producten ingeslagen (geen tax op ALLES). Aangezien er ook nog eens een aanbieding voor de iPad bij de Walmart was heeft me dit toch weer even 100 euro bespaard tov in NL kopen. Dus mochten je tieners nog iets van Apple willen, een spelcomputer, noem het maar op. Dan loont een auto misschien nog meer! Maar natuurlijk is dit niet het belangrijkste maar gewoon mooi meegenomen :lol: :lol:.
Timb
Amerikakenner
Berichten: 417
Lid geworden op: 06 okt 2015, 10:17
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door Timb »

Wij zijn met de bus van Ny naar Philadelphia gereden. Ook een hele leuke beleving en kost je nagenoeg niks. We waren met z`n 4-en en betaalden 40 dollar heen en terug incl. gereserveerde stoelen. In de 3 steden die je noemt heb je idd geen auto nodig tenzij je onderweg nog ergens wil stoppen. In Washington hebben we de auto 4 dagen in de parkeergarage gezet. Mocht je toch iets verder willen dan heb je altijd nog de Uber :-)
roelb
Amerika-expert
Berichten: 5828
Lid geworden op: 17 mar 2009, 13:10
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door roelb »

Het kan beide. Maar als je kiest voor de auto, doe het dan andersom. De autohuur vanuit Washington/Virginia is vele malen goedkoper dan de autohuur vanuit New York. Waar je de auto inlevert doet er niet toe, de huurprijs wordt bepaald door de locatie waar je hem ophaalt.

En als je op Washington vliegt, kijk dan of je een route kunt vinden die je naar DCA brengt ipv IAD. Fijne luchthaven, steenworp afstand van de stad. Je kunt dan de eerste dagen makkelijk zonder auto doorbrengen (metroritje van 10 minuten vanaf vliegveld tot hartje Washington).

De dag dat je weg gaat uit DC haal je op het vliegveld je auto op. En in New York doe je hetzelfde: je levert je auto in op de dag dat je daar aankomt. Gewoon een drop vestiging ergens dichtbij je hotel kiezen. Verder heb je in de stad niets aan die auto en die kost je alleen maar erg veel geld. En vanuit Manhattan naar JFK of EWR met het OV is snel, simpel en goedkoop.

Voor wat betreft de route op de heenweg, als je kiest voor DCA is dat nooit direct (DCA is geen internationaal vliegveld). Dat zal dan bijvoorbeeld AMS-DTW-DCA zijn. Maar dat levert je zoveel tijdswinst op bij aankomst.

Bijvoorbeeld deze route: AMS-DTW-DCA op 1 april, JFK-AMS op 15 april, Skyteam (Delta/KLM): https://flights.app.goo.gl/kwNkD

EUR 458 pp voor basic economy (bagage apart EUR 100 retour, geen stoelselectie), EUR 567pp voor main cabin (met bagage, stoelselectie, etc).

Boek je basic ecnomy, kies dan voor boeken via KLM. Je kunt dan op de Delta vluchten nog steeds stoelen selecteren voor check-in. Wil je het tarief inclusief alles boeken, koop dan via Delta en kies voor de optie "Move to main" die je meteen na het volgen van de link vanaf Google Flights krijgt. De KLM website biedt voor dit soort tickets met meerdere bestemmingen de optie om het normale tarief te kiezen vaak niet. Dat kun je wel boeken, maar moet je gaan bellen. De Delta website is dan een stuk sneller.

Twijfel je nog maar denk je het binnen 1 dag zeker te weten: koop dan nu die tickets. Je hebt 24 uur om kostenloos te cancellen. Maar boek je niet dan kan morgen het tarief opeens veel hoger zijn.
figarooke
Amerika-ontdekker
Berichten: 26
Lid geworden op: 16 aug 2009, 21:41

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door figarooke »

De tickets zijn al geboekt: heen op JFK en terug via IAD.
Ik ga voor de auto gaan ipv de trein of bus omdat we dan toch wat meer vrijheid hebben om onderweg te stoppen. Ik weet alleen nog niet goed hoeveel dagen van de 14 dagen we een auto huren (na het bezoek aan NY) en wat we allemaal kunnen bezichtigen tussen NY en Washington om toch nog wat natuur mee te pikken. Ik ben me volop aan het inlezen op het forum. :wink:
Gebruikersavatar
Tipsy_1
Amerika-expert
Berichten: 4837
Lid geworden op: 14 jan 2010, 15:03
Aantal x V.S. bezocht: 20

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door Tipsy_1 »

enkele stop mogelijkheden voor met de auto:
- Great Falls (ga je zelf al aan, ik vind beide "kanten" (verschillende staten) echt de moeite)
- Van NY naar Philly misschien via de Jersey shore? Wij vinden dat altijd heel aangenaam; Atlantic City (overnachting) en Cape May zijn heel leuk. Ik vind de ferry van Cape May naar lewes delaware erg tof en het is eens iets anders (dolfijnen). je moet eens kijken of je van daar misschien aar philly kan doorsteken.
- als dat te ver is kan je als verpozing van de rit ook gewoon even stoppen in bvb Bucks country (covered bridgjes), bij de Delaware river of in Princeton of zo
- "vlakbij" washington is Shenandoan NP erg leuk, wij hebben daar 3 x een beer gezien
- misschien te ver om, maar mijn favoriete plek aan de noordoostkust is toch wel Watkins glen/ itchaca. Als je een mini road trip wil... NY -> Itchaca -> Dutch country (amish) -> gettysburg -> great falls -> washington.
Van de drie steden die je gaat bezoeken vinden wij Washington DC met sprong de saaiste. ik vind 1 dag daar meer dan genoeg :lol: maar vast niet iedereen is het daar mee eens. Philly is erg gezellig en NY, tja... daar verveel je je geen seconde al ben ik na een dag NY altijd wel blij dat ik terug nar de rustigere Jersey country side mag (wij wonen een uurtje van NY)
Gebruikersavatar
Nootje
Amerikafan
Berichten: 292
Lid geworden op: 21 aug 2011, 19:25
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

Re: New York - Philadelphia - Washington DC met auto of openbaar vervoer?

Bericht door Nootje »

Wij gingen met megabus van DC naar Philadelphia en van Philadelphia naar New York. Cheap en prima geregeld!
Wanneer je bovenin de plekken voorin reserveert, heb je ook nog goed uitzicht onderweg!
Daarnaast hebben we veel gebruik gemaakt van Uber in DC. In Philadelphia kun je bijna alles lopend af.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer