Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1281
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Markstaal »

Thanks Daniel, ik neem je advies over wat betreft de Sequoia's.

We houden beiden erg van wandelen, dus dat zou inderdaad een mooie optie zijn. We wouden eerst naar Glacier Point gaan met de auto om het uitzicht te bekijken. Is de Panorama Trail een beetje goed te doen? Het is natuurlijk wel allemaal naar beneden dus dan is 10 mile nog wel te overzien.

Hoe gaat dit verder met de bus, ik las in een topic van jouw dat dit een tour was? Is er ook een shuttle oid wat minder lang duurt? Ik zag dat de shuttle service verder alleen rondom Yosemite Valley is via NPS.
Gebruikersavatar
Dave_m
Amerikafan
Berichten: 107
Lid geworden op: 11 aug 2014, 13:46
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Dave_m »

De Panoramatrail is een leuke route om te wandelen. Beginnend bij Glacier Point heb je eerst een prachtig uitzicht.
Het is niet allemaal naar beneden. Er zit een stuk bij wat best wel omhoog gaat. Ik weet nog goed dat mijn vriendin en ik er een beetje moeite mee hadden. We zijn geen getrainde wandelaars... :wink:
Je kan op het laast de Mist trail of John Muir trail kiezen. John Muir is wat makkelijker.
Bij de Mist trail wandel je langs de waterval naar beneden.

Je kiest dan een one way rate trip naar Glacier Point.
https://www.travelyosemite.com/things-t ... bus-tours/
En ik zou de vroege pakken.

Het is zeker een aanrader om deze trail te doen.

Betreft de Sequoia's vond ik de Merced wat tegenvallen. Wel weinig mensen gezien waardoor heel rustig en stil was.
Mariposa Grove vond ik wel beter, omdat er natuurlijk wat meer bomen staan. Ik ben er wel geweest voordat ze alles gingen verbouwen..
Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1281
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Markstaal »

@Dave_m Bedankt voor je uitleg! Het lijkt mij ook erg mooi, net even wat video's bekeken en dit geeft toch wel een mooi beeld van het park. Hoe lang duurt een one way vanuit de vallei naar Glacier Point ongeveer? Vind het wel redelijk prijzig voor een enkeltje naar boven. Eventueel kunnen we overwegen rond Glacier Point zelf wat te gaan wandelen.
Gebruikersavatar
Dave_m
Amerikafan
Berichten: 107
Lid geworden op: 11 aug 2014, 13:46
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Dave_m »

Ik denk met de bus dat je ongeveer tussen een 1 uur en 1,5 uur onderweg bent.
Het is wel prijzig maar wel de moeite waard.
Als jullie goed getraind zijn kunnen jullie ook de Four Mile Trail en Panorama Trail combineren. Maar dat is in mijn ogen een heftige wandeling.
Dan hoef je geen bustrip te doen.
Ik heb ze beide apart gedaan.

Er zijn nog genoeg andere wandelingen die je kunt doen. Taft Point bijvoorbeeld. Die bij Glacier Point begint.

Kijk eens op deze site van Martin en Marianne:
http://wandelingen-usa.nl/Yosemite/Yosemite.html
Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1281
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Markstaal »

Het combineren wordt ons ook te veel :wink: we houden van wandelen maar zijn ook geen getrainde wanderlaars. 1-1.5h valt inderdaad mee, ik ga me er nog even in verdiepen. De wandel site had ik er ook al even bij gehad. Bedankt voor je antwoord.
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 42126
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Martin & Marianne »

Ik zou voor de Mariposa Grove gaan Wij vonden de Merced Grove best aardig (zie ons 2015-verslag bij 25 juni), maar net als bij de Tuolumne Grove staan er maar iets van 20 sequoia's, en die zijn wel groot, maar niet zo indrukwekkend als die in de Mariposa Grove.
Als je vanuit Oakland richting Oakhurst rijdt valt het met het omrijden ook wel mee. Niet eerst naar El Portal gaan natuurlijk. Als je niet de PT gaat lopen kun je dan na de Mariposa Grove eventueel nog naar Glacier Point rijden. Ik ozu dan ook de wandleing naar taft Point of Sentinel Dome doen.
Markstaal schreef:
05 aug 2019, 10:22
Hoe gaat dit verder met de bus, ik las in een topic van jou dat dit een tour was? Is er ook een shuttle oid wat minder lang duurt? Ik zag dat de shuttle service verder alleen rondom Yosemite Valley is via NPS.
Het heet een tour bus, sneller dan met die bus gaat het niet, er zijn geen shuttles. Er zijn mensen die met de tour bus naar Glacier Point gaan en weer terug, maar de meeste mensen (zeker op de eerste bus) nemen een one way. Reken op ongeveer een uur rijden. Zie ook mijn wandelsite.
Ook nog een mogelijkheid: met de 4mile trail omhoog en via de PT naar beneden. Maar in oktober zijn de dagen kort, ik zou dat niet zo snel doen. Overigen: sowieso wel handig om een zaklantaarn mee te nemen voor het gevalje niet vroeg terug bent.

Marianne
Laatst gewijzigd door Martin & Marianne op 05 aug 2019, 14:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1281
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Markstaal »

Bedankt Marianne! Ik hou beide opties even open staan voor nu. Eens kijken hoe ik alles het meest efficiënt kan gaan indelen.

Als Mariposa Grove zoveel mooier is dan nemen we dit in overweging.

De tip van de zaklamp neem ik ook mee!
Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1281
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Markstaal »

We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug. Wederom een mooie reis gehad. De rechtstreekse vlucht op SFO uitgevoerd door United met de Dreamliner is goed bevallen. Auto ophalen ging snel, we namen een Toyota RAV4 mee met 7000 mile op de teller. Met een tijd van een kleine 1,5 week hebben we toch genoeg kunnen doen en het gevoel gehad dat we toch een behoorlijke tijd weg zijn geweest. Ook het weer viel erg mee, elke dag temperaturen gehad tussen de 25 en 30 graden.

Korte samenvatting:

San Francisco:

Mooie stad zoals verwacht. We waren voor 8 uur 's ochtends in het centrum waar we eerst de meeste bezienswaardigheden lopend hebben bezocht. Daarna fietsen gehuurd bij Alcatraz Bikes & Tours (30€ voor 2 fietsen via groupon) en naar the Palace of Fine Arts gereden en over de Golden Gate Brug gefietst, daarna nog een bezoek aan de Cable Cars en Lombard Street gedaan. We zaten hebben overnacht in Oakland (Executive Inn & Suites), wat prima te doen was via het OV (zaten binnen 20min in het centrum vanaf het hotel). Het hotel en het ontbijt waren erg goed!

Yosemite:

Vanuit SF eerst via de Mariposa Grove het park in gereden en de trail gelopen naar de Grizzly Giant. Was voor ons de eerste keer dat we Sequoia's hebben gezien. Daarna naar onze camping gereden via Tunnel View waar de zon aan het ondergaan was, we zaten op Yosemite bug resort in een verwarmde tent. Erg leuke plek tussen El Portal en Midpines in. De volgende dag het park in gegaan, rond half 9 waren we al bij Glacier Point en het was redelijk rustig. Wat een geweldig mooi uitzicht! Daarna naar de vallei gegaan en wat korte wandelingen gedaan. Hier was het heel erg druk en de grootste parkeerplaats voor het visitorscenter was afgesloten. Rond het einde van de middag reden we terug richting El Portal waar we tegen werden gehouden door een ranger die vertelde dat er brand was tussen El Portal en Midpines en dat omrijden waarschijnlijk beter zou zijn. We hebben het er toch op gewaagd en konden 3 mile voor de camping niet meer verder. Er zat niks anders op dan om te rijden. na 2,5 uur kwamen we bij de camping aan waar het net voorbij de camping weer afgesloten was. Gelukkig was de camping er nog, we waren er even bang voor. De hele avond vlogen blus helikopters over de camping heen, ook hadden we geen stroom mee. Hadden voor de zekerheid onze spullen al een beetje ingepakt voor het geval dat. Gelukkig konden we blijven maar de ochtend erna konden we er nog niet langs, dus weer omrijden. We reden via Coulterville de Tioga Pass op, geweldig mooie route! Bodie en Mono Lake bezocht en daarna doorgereden naar Bishop waar we verbleven, erg leuk plaatsje! Lekker gegeten en even bij de plaatselijke brouwerij gezeten.

Bishop - Las Vegas:

Vanuit Bishop ging de route door naar Las Vegas. Dit keer reden we niet via Death Valley omdat we dit de afgelopen 2 jaren al hadden bezocht. We reden eerst naar Big Pine en sloegen af op de 168 richting Oasis, erg mooie route met slingerweggetjes door Inyo National Forest. Ook deze dag waren we vroeg vertrokken en reden rond half 1 Las Vegas binnen, eerst even langs Premium Outlets North geweest en daarna door naar het hotel.

Las Vegas:

We waren blij om hier weer te zijn, we hadden de stad toch wel een klein beetje gemist afgelopen juni. We verbleven 3 nachten in een gerenoveerde kamer in Harrah's via Caesars Diamond. Mooie ruime kamers en de indeling van het hotel was erg prettig, binnen 5 minuten vanaf de kamer naar de parkeergarage. Het casino was relatief klein en overzichtelijk. Na aankomst via MyVegas bij de Aria gegeten, dit keer een stuk beter dan afgelopen jaar. Ook onze Freeplay opgehaald waar we na 5 spins met 200$ weer naar buiten liepen. De dag erna rustig aangedaan en in de stad gebleven, gegeten bij Ruth's Chris Steakhouse in Harrah's. Erg goed restaurant maar wel prijzig. Na het eten werden we opgehaald door Maverick voor een helikopter vlucht boven de strip, wat een geweldige ervaring! De laatste volle dag weer naar de outlets geweest, de koffers zaten inmiddels behoorlijk vol :lol:. In de avond nog naar Cirque de Solei: LOVE geweest wat ook erg de moeite waard was. Weer heel wat rewards kunnen gebruiken net als de extra's via Caesars, scheelt toch weer een hoop!

Al met al weer een mooie trip gehad ook mede door jullie advies, bedankt!

Hier nog een korte blog via Polarsteps:

www.polarsteps.com/MarkStaal2/2107117-r ... 4f222fbd90
Gebruikersavatar
BonnyR
Amerika-expert
Berichten: 1639
Lid geworden op: 31 jan 2015, 15:34
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door BonnyR »

Leuk even een verslagje te lezen! Balen in Yosemite natuurlijk, maar net wat je zegt blij dat je überhaupt nog naar je camping kon.
90 - Fl naar CA
91 - CA rondje W-kust ( Seattle)
92 - FL tot Atlanta
94 - Canada
96 - Alaska + MS Rdam
99 - FL + Keys
2004 - W-kust
2016 - O-kust
2018 - NY
2019 - W-kust
Gebruikersavatar
Mrvanilla
Moderator
Berichten: 6640
Lid geworden op: 04 mar 2013, 07:13
Aantal x V.S. bezocht: 15

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Mrvanilla »

Klinkt als een goede reis. Geluk met die brand uiteindelijk toch...

Afgelopen dagen was Yosemite best rustig, zeker de Tioga Pass. In de vallei zelf zoals altijd aardig druk, maar geen Efteling praktijken. Kon overal parking vinden en zelfs bij de restaurants en visitor centra was het prima vertoeven. Een verademing.
Groetjes,
Daniel
Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1281
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Markstaal: Korte trip ZW oktober

Bericht door Markstaal »

@Mrvanilla
Ja echt geluk gehad met de brand!

Wat heerlijk is dat, zo geniet je toch meer van het park. Wij waren er ook in het weekend, dus op zich logisch dat het zo druk was, zeker met 25 graden erbij. Wel blij dat we het park hebben kunnen zien, we vonden het erg mooi!
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer