Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Over de staten Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, South Dakota, Ohio en Wisconsin.
Plaats reactie
Globetrotter70
Amerika-ontdekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 feb 2019, 18:35
Aantal x V.S. bezocht: 1

Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Globetrotter70 »

Hallo allemaal,
Wij gaan de laatste 3 weken van juni naar de VS. Ticket naar Chicago is reeds geboekt.
De verdere invulling van deze 3 weken ligt nog helemaal open. Wel willen wij kennissen bezoeken in Austin, in de buurt van Minneapolis.
Onze eerste gedachte is om met een huurauto door het midwesten te reizen tot aan Yellowstone Park.
Dus bijv. Chicago, Milwaukee, Duluth, Fargo, Medora (TRNP), Billings, Yellowstone, Teton NP, Custer NP, Bighorn, Badlands, Rapid City, Sioux Falls, Austin, Minneapolis, Chicago. Maar we hebben nog niets besproken, dus alle opties liggen nog open.
We zijn niet vies van een stukje autorijden, maar zie dat we toch al op 5500 km zitten.

Nu is mijn vraag, is dit allemaal wel te doen? Rekening houdend met een verblijf van meerdere dagen in Yellowstone, Teton NP en Austin te blijven?
Wij zijn overigens nog nooit in de VS geweest, dus alles is nieuw.

Als jullie opmerkingen of suggesties hebben, dan hoor ik dat graag.
In de tussentijd ga ik jullie reisverslagen lezen. Heel interessant allemaal. Bedankt daarvoor.

Groetjes Globetrotter70
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 636
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door USAreiziger »

Beste Globetrotter,

Mag ik vragen waarom je bovenstaande plaatsen (behalve austin) wilt aandoen? Is hier een specifieke reden voor? Want je kunt een veel mooiere en snellere route doen. Ik ben zelf een half jaar geleden terugkomen van een rondreis door de Midwest maar er zijn veel mooiere en leukere plaatsen om te bezoeken en ben daarom ook benieuwd naar jullie keuzes?

Groetjes

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Globetrotter70
Amerika-ontdekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 feb 2019, 18:35
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Globetrotter70 »

Hoi Monique,
Dit zijn niet persé plaatsen die we willen bezoeken, maar eerder de routepunten van de route die we eventueel willen gaan volgen.
Ben benieuwd naar jou leuke plaatsen/routes.
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 4944
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door hemmie »

Om er achter te komen of het haalbaar is zul je het moeten uitschrijven per dag (van-naar), met afstand en reistijd per dag. Vervolgens kun je je planning ook hier plaatsen, dan zul je wel reacties krijgen over of je overal voldoende tijd hebt, of suggesties om de route te verbetren.
Terug in Texas!
Gast

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Gast »

USAreiziger schreef:
17 feb 2019, 15:49
Ik ben zelf een half jaar geleden terugkomen van een rondreis door de Midwest maar er zijn veel mooiere en leukere plaatsen om te bezoeken
Ligt er ook helemaal aan hoe je de Midwest definieert.
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 636
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door USAreiziger »

Hi Globetrotter,

Ik was ook begonnen in Chicago en daarna ben ik doorgereden naar Starved Rock State Park. Als je van wandelen houdt is dit park een heel goed begin en absoluut een aanrader. Vervolgens ben ik 1 nacht in Pella, Iowa gebleven meer als tussenstop, dit is een klein Nederlands plaatsje met Nederlandse roots en Nederlandse bakkers. Nu heb je aan een paar uur voldoende maar het is gewoon apart dat je een stukje Nederland in de USA tegen komt. Ik vond het heel erg leuk maar ik zou er niet voor omrijden. Maar als je er langskomt of je wilt een tussenstop maken is Pella erg leuk. Vergeet niet dat de afstanden enorm zijn in de Midwest en het Westen van de USA, aan de oostkust liggen de bezienswaardigheden iets dichter bij elkaar namelijk.

De steden Lincoln of Omaha zijn als tussenstop ook de moeite waard. Wat jullie niet moeten overslaan is Scotts Bluff National Monument, helaas ben ik nog niet zover dat ik het op mijn website heb gezet (helaas te druk met werk) maar hier heb je echt het gevoel dat je naar het Westen rijdt van de USA en de cowboys en Indianen zult tegenkomen. Dit is zo een prachtig gebied maar het is niet al te groot. Je kunt hier een aantal prachtige trails lopen maar je hebt het wel binnen een halve dag gezien. Maar zeker de moeite waard op jullie reis naar het westen.

Van ScottsBluff naar Jackson is het een hele lange rit, ik kan je helaas geen advies over dit stuk geven want ik ben naar Colorado afgezakt en de Rocky Mountains in gegaan. Maar Casper zou een tussenstop kunnen zijn alhoewel ik je niet kan vertellen of het de moeite waard is.

Zoals je al aan hebt gegeven Grand Teton National Park kan alleen maar zeggen fantastisch mooi. Ik verbleef in het plaatsje Jackson Hole dat ook zeer de moeite waard. Het is een gezellig plaatsje met voldoende restaurants en winkels. Alleen de hotels kunnen behoorlijk prijzig zijn.

Yellowstone is ook prachtig, qua ligging kun je het beste in West Yellowstone een hotel boeken alleen zijn de prijzen hier ook heel erg hoog helaas. De hotels in Cody zijn goedkoper maar de afstanden zijn enorm en ik vond het niet te doen het heen en weer rijden.

Op de terugweg richting het oosten zou je een tussenstop kunnen doen in Cody, als je het echte wilde westen wilt beleven kun je een rodeo bijwonen die hier in het hoogseizoen bij dagelijks gegeven worden. Ook een bezoekje aan de Old Trail Town is zeker de moeite waard.

Devils Tower National Monument is ook zeker een stop waard. De meeste mensen gebruiken een bezoek als tussenstop. Dit is een heilige plek voor Native Americans en ook bekend geworden door de film van Steven Spielberg Close encounter of the third kind.

Vervolgens komen jullie in de staat South Dakota en daar zijn de Deadwood, Black Hills, Custer State Park, Mount Rushmore en Grazy Horse Monument zeker de moeite waard. Ik verbleef in Rapid City een prima uitgang punt om de bezienswaardigheden te bezoeken.

Dan kunnen jullie ook er voor kiezen om een bezoek te brengen aan Badlands National Park, ook zeker een aanrader! Onderweg kun je stoppen bij het western stadje 1880 town, in dit gebied is trouwens dances with Wolfs met Kevin Costner opgenomen.

Als tussenstop had ik voor Sioux Falls gekozen met zijn prachtige watervallen. Dit is trouwens ook op de route naar het plaatsje Austin waar jullie vrienden wonen. Vlak bij Austin ligt het plaatsje La Crosse in Wisconsin met zijn prachtige natuur en op weg naar Chicago zouden jullie een overnachting kunnen boeken in Galena. De dag toen ik vertrok vanuit Chicago ben ik vanuit Galena naar Chicago gereden en dit was goed te doen maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe laat jullie vertrekken.

Als je nieuwsgierig bent ik heb de meeste informatie op mijn website staan zodat jullie een idee hebben wat jullie kunnen verwachten. Helaas heb ik nog niet alles geplaatst omdat ik druk ben. Maar het zal een geweldige mooie reis worden.

Oh ja als jullie lid zijn van de ANWB kun je korting krijgen op hotels en musea enz. Dit heet Triple A (AAA) in de USA. Afhankelijk hoeveel Nationale Parken jullie gaan aandoen moeten jullie eens kijken of jullie goedkoper uitkomen om The America the beautiful Pass aan te schaffen voor 80 USD. Want toegang tot een National Park kost tegenwoordig al 35 USD per voertuig. En als je de route al weet boek zo snel mogelijk je hotels want in juni begint al een beetje het hoogseizoen.

Groetjes Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
ingrid14
Amerika-expert
Berichten: 4238
Lid geworden op: 04 jun 2013, 23:01
Aantal x V.S. bezocht: 15
Locatie: België, Genk

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door ingrid14 »

In 2017 gingen wij van Chicago via Minneapolis, North Dakota, Yellowstone, Glacier naar Seattle. Dit in 23 dagen (23ste dag terug thuis)
Jouw route is in mijn ogen wel te doen op 3 weken. Ik zou wel hier en daar een lange rijdag doen. Zo gingen wij in 1 rit van Minneapolis naar Dickinson (ND) met een stop in Fargo en Bismarck.

Probeer je wensen eens in een van-naar schema te zetten dan krijg je een duidelijker zicht.
voorbeeld
dag 1 ? - Chicago
dag 2 Chicago - Milwaukee
dag 3 Milwaukee - Minneapolis

Ik zou wel zo snel mogelijk proberen iets vast te leggen in Yellowstone.

Misschien haal je nog tips uit ons reisverslag (zie onderschrift)
Op mijn hoofdblog heb ik ook wat tips verzameld over reizen naar de USA.

Veel plezier met plannen !

Groetjes,

Ingrid
Ingrid's Travels&Trails :
NO+Nova Scotia?, winters Lapland, Europe 20-21-22-23, NW+V.I. 18, Chicago-Seattle 17, Seattle-SF 16, AK 19+15+14, CA 13+10, AZ+UT 12, NW Denver+CO UT WY SD 11
Tips reizen met tieners: AK AZ CA CO ID NE NV SD UT WY
Globetrotter70
Amerika-ontdekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 feb 2019, 18:35
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Globetrotter70 »

Bedankt voor jullie reacties. De uitgebreide reactie van Monique heeft me een zet in de andere richting gegeven. Hele mooie tips en een hele mooie website. Daar ben ik wel even zoet mee.
Ik denk ook dat de zuidelijke heen route boeiender is dan de noordelijke variant. Om te kijken of dit haalbaar is, heb ik de route opgedeeld in etappes.
Ben weer benieuwd naar jullie reacties en aanbevelingen. Nogmaals, dit is een ruwe schets, er staat nog niets vast.

6-9-2019 Aankomst Chicago-rijden tot Hotel in Princeton 180km Huurauto ophalen/boodschappen doen
6-10-2019 Princeton>Pella, Iowa 347km s middags Pella bezoeken
6-11-2019 Pella>Grand Island Koa Lincoln 526km lange reisdag
6-12-2019 Lincoln>Scottsbluff 512km lange reisdag
6-13-2019 Scottsbluff>Dubois 589km lange reisdag
6-14-2019 Dubois>Jackson 140km korte reisdag en 's middags wandelen
6-15-2019 Grand Teton NP. 0 km wandelen
6-16-2019 Grand Teton NP>Yellowstone NP 205km korte reisdag
6-17-2019 Yellowstone NP 0km YNP bezoeken
6-18-2019 Yellowstone NP 0km YNP bezoeken
6-19-2019 Yellow Stone NP>Burgess (via Cooke City) 465km lange reisdag
6-20-2019 Burgess Junction>Buffalo 130km korte reisdag en 's middags wandelen
6-21-2019 Buffalo>Rapid City 337km korte reisdag en stad bezoeken
6-22-2019 Custer State Park/Mount Rushmore/Crazy Horse 100 korte reisdag en bezienswaardigheden
6-23-2019 Rapid City>Badlands 148km korte reisdag en Badlands wandelen
6-24-2019 Badlands>Sioux Falls 442km lange reisdag
6-25-2019 Sioux Falls>Austin 314km korte reisdag en bezoek vrienden
6-26-2019 Austin 0km bezoek vrienden
6-27-2019 Austin>Minneapolis>Austin 350km shopping
6-28-2019 Austin>Chicago 610km lange reisdag
6-29-2019 Chicago 0km sightseeing
6-30-2019 Chicago 0km city +huurauto terugbrengen+terugreis

Totaal: 5395
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 41973
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Martin & Marianne »

Dat ziet er goed uit hoewel ik geen ervaring heb met het stuk ten oosten van de Black Hills.
Burgess - Buffalo begrijp ik niet helemaal. Ik zou via Cody rijden. Wil je de Beartooth Hwy meenemen als die open is?
USAreiziger schreef:
17 feb 2019, 17:19
Yellowstone is ook prachtig, qua ligging kun je het beste in West Yellowstone een hotel boeken alleen zijn de prijzen hier ook heel erg hoog helaas.
Qua ligging zou ik naar iets in het park kijken. Er zal al veel vol zitten, zeker de goedkoopste mogelijkheden, maar er zijn altijd annuleringen dus check de site regelmatig. Reserveren kan via www.yellowstonenationalparklodges.com.
Vooral een overnachting bij Old Faithful is een aanrader. Wil je tijd uittrekken voor de Lamar Valley dan is Cooke City ook een mogelijkheid. Wij waren in 2015 in Yellowstone, ook in juni. Misschien heb je iets aan ons reisverslag.
Je kunt ook overwegen om in de parken te kamperen, dat scheelt je heel veel geld. In 2017 hebben we twee nachten in Yellowstone gekampeerd. Misschien heb je ook iets aan dat verslag.

Marianne
Globetrotter70
Amerika-ontdekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 feb 2019, 18:35
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Globetrotter70 »

Hoi Marianne,

Bedankt voor je reactie.
Martin & Marianne schreef:
18 feb 2019, 06:37
Burgess - Buffalo begrijp ik niet helemaal. Ik zou via Cody rijden. Wil je de Beartooth Hwy meenemen als die open is?
Ja via Cody, over de Beartooth Hwy. Maar Burgess heb ik gekozen om de kilometers te verdelen. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn.

Ik heb overigens een foutje gemaakt in de einddatum. Wij reizen al op de 29e terug, niet op de 30e. Dus ik zal krapper moeten gaan plannen.

Bedankt alvast voor de tips. Ik ga zeker je reisverslagen lezen.

Groetjes Albert
Gebruikersavatar
gera_r
Amerikakenner
Berichten: 526
Lid geworden op: 16 nov 2010, 09:18
Aantal x V.S. bezocht: 9
Locatie: Gelderland

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door gera_r »

Wij hebben in 2015 een deel van jullie route gedaan. Op de lange route van de Badlands naar Sioux Falls, kom je langs het plaatsje Mitchell. Vergeet niet hier een korte stop in te plannen om Corn Palace te bezoeken. Een gebouw dat ieder jaar opnieuw bekleed wordt met de laatste mais/graan-oogst volgens een ander thema. Erg leuk om te zien.
Wij gingen hier nog iets verder van de route af richting De Smet. Mocht je zijn opgegroeid met de TV-serie "Het Kleine Huis" (Little House on the Prairie), dan is het misschien leuk om hier de originele locatie te bezoeken waar de schrijfster van deze beroemde boeken is opgegroeid. Er is hier nog zoveel over te zien en te bezoeken, dat je misschien niet de tijd hebt om 's avonds nog in Sioux Falls te arriveren. Dus op tijd vertrekken is wel aan te bevelen en anders de de overnachtingslocatie iets verleggen en in Brookings overnachten. Hierna zou je ook nog een andere locatie uit haar jeugd kunnen bezoeken: Walnut Grove in Minnesota. Ik zie dat dat dan ook prima op de route ligt naar je volgende bestemming Austin.

Voor onze ervaringen betreffende die dag: http://johanengera2015.blogspot.com/201 ... -huis.html
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 41973
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Martin & Marianne »

Leuke tips Gera! Wij hebben eens een planning gemaakt voor een oost=west reis en daar hadden we ook de Laura-locaties in opgenomen. Zie daarvoor en voor andere tips tussen Chicago en South Dakota hier onze planning (het is er nog steeds niet van gekomen, die oost-west reis).

Marianne
Zuperboer
Amerika-ontdekker
Berichten: 49
Lid geworden op: 07 jan 2016, 20:24
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Zuperboer »

Op reisdag 2 bezoeken jullie Pella. Op de route naar Lincoln ligt aan de I35 op 20 min van Des Moines de regio rond de plaats Winterset. Hier vind je de bruggen uit de bekende serie Bridges of Madison County. Deze zgn covered bridges met elk hun eigen naam en historie zijn een mooie onderbreking op jullie doorreis en als je er bv. 2 uurtjes voor uittrekt kun je al heel wat indrukken opdoen. De film van tevoren kijken verhoogt de pret.

Succes met de voorbereidingen.
Globetrotter70
Amerika-ontdekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 feb 2019, 18:35
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Globetrotter70 »

Geweldig, wat een reacties. Bedankt.
Op aanraden heb ik de 5 overnachtingen in Teton en Yellowstone al geboekt.
Als je goed zoekt zijn er leuke logcabines te krijgen voor een schappelijke prijs op maar een uurtje rijden van het NP.
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 41973
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Martin & Marianne »

Verkijk je niet op de afstanden in het park. Als je een uur buiten het park zit zul je heel veel reistijd hebben elke dag. Ik zou toch proberen iets in het park te vinden.
Voor Grand Teton is Jackson leuk, ook daar zijn wel redelijk geprijsde opties zoals de Ranch Inn of de Kudar Motel.

Marianne
Gebruikersavatar
gera_r
Amerikakenner
Berichten: 526
Lid geworden op: 16 nov 2010, 09:18
Aantal x V.S. bezocht: 9
Locatie: Gelderland

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door gera_r »

Zoals Marianne al zegt, verkijk je niet op de afstanden binnen Yellowstone, maar vooral ook niet op de maximum snelheid die er heerst en dan vaak nóg bij lange na niet gehaald kan worden. Je kunt hebben dat er bizons op de weg lopen, waardoor alles opgehouden wordt, maar wij kwamen zelf ook wegwerkzaamheden tegen met eenrichtingsverkeer. Dan heb ik het nog niet eens over al die uitzichtpunten, (korte)wandelpaden die je natuurlijk wilt gaan doen en soms noodzakelijk zijn om iets te kunnen zien. Ben nog nooit zo vaak in en uit de auto gestapt als in Yellowstone... :) Soms zijn parkeerplaatsen vol en kost het zoeken naar parkeerruimte ook nog enige tijd. Kortom teveel te zien en te weinig tijd; ik zou ook niet op een uur afstand rijden willen zitten van het park. Wij zaten zelf naast een nacht in Old Faithful (cabin) twee nachten in Gardiner (B&B) en een nacht in West Yellowstone (cabin bij een motel). Was allemaal heel betaalbaar, zelfs in het hoogseizoen.


En oh ja; je geeft aan dat je route zo'n 5500 km is. Onze ervaring is, dat je hierbij uiteindelijk nog een kwart bij moet optellen voor alle overige kms die je aflegt, zoals het rijden binnen parken, het heen en weer rijden naar restaurants, winkels en weet ik veel wat nog meer...
Globetrotter70
Amerika-ontdekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 feb 2019, 18:35
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Globetrotter70: eerste keer naar de VS (Midwest)

Bericht door Globetrotter70 »

We hebben in Yellowstone een logcabin gehuurd op 17 mijl van de ingang bij West Yellowstone. Voor Teton Park hebben we een logcabin in Victor gehuurd. Beiden via AirBnB. En ja, die afstanden.....maar daar rijden is geen straf voor ons.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer