Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 07 apr 2018, 16:23

Hallo iedereen,

Ik lees al een heel poosje mee op dit forum en we hebben ook al heel wat tips van het forum afgehaald! We gaan namelijk over 3 maanden voor ruim 3 weken voor de eerste keer naar Amerika met onze zoon van 17 en onze 2 dochters van 13 jaar. Ik heb al gezocht, maar helaas nog niet gevonden, dus vandaar even een nieuw topic, want ik zou graag nog wat activiteiten toe willen voegen aan onze reis. Ik zal het reisschema hieronder zo neerzetten en daarachter al wat activiteiten die geboekt of gepland staan.

Daarnaast heb ik afgelopen donderdag onze campingovernachtingen in Panguitch uit de reis gehaald, omdat wij qua ongedierte niet van die helden zijn en we gehoord hebben dat we daar niet aan ontkomen op een camping. Ik heb nu dus nog 2 nachten in te vullen tussen Zion en Bryce, maar er is niet zoveel keus meer, dus tips zijn meer dan welkom, want anders moeten we straks 2 nachten in de auto blijven. :shock:

Onze kinderen zijn niet echt gek op wandelen en mijn dochter en ik hebben ook angst van afgronden dus bepaalde trails zijn niet weggelegd voor ons. :oops:

dag 1 12 Juli SanFrancisco aankomst
dag 2 13 Juli San Francisco stad verkennen met hop on hop off en 's middags Alcatraz
dag 3 14 Juli San Francisco fietsen over de golden gate en terug met de pont
dag 4 15 Juli San Francisco → Yosemite Park (Bass Lakes) → onderweg bezoek Mariposa
dag 5 16 juli Bass Lake → Yosemite (Mammoth Lakes) → onderweg Yosemite Valley
dag 6 17 juli Mammoth → Death Valley → 317 km (onderweg eerst nog langs Bodie
dag 7 18 juli Death Valley → Las Vegas → 200 km
dag 8 19 juli Las Vegas
dag 9 20 juli Las Vegas → Zion Nat Park (Springdale) → 255 km welke trail is leuk voor de kids?
dag 10 21 juli Zion Nat Park → Bryce Nat Park (Panguitch) → 198 km
dag 11 22 juli Bryce Nat Park
dag 12 23 juli Bryce Nat Park → Moab → 404 km
dag 13 24 juli Moab raften
dag 14 25 juli Moab → Monument Valley → 234 km
dag 15 26 juli Monument Valley → Page → 196 km
dag 16 27 juli Page anitloup Canyon
dag 17 28 juli Page → Grand Canyon (Tusayan) → 219 km
dag 18 29 juli Grand Canyon → Needles → 395 km via route 66
dag 19 30 juli Needles → Palm Springs → 303 km
dag 20 31 juli Palm Springs → Los Angelos → 172 km
dag 21 1 aug Los Angelos → rondrit stad met hop on hop off Hollywood Sign, walk of fame etc
dag 22 2 aug Los Angelos → Warner Bross
dag 23 3 aug Los Angelos → Amsterdam

Ik hoop dat jullie nog wat leuke dingen weten of andere tips hebben! Zeker voor die 2 "open nachten".

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 7357
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 28
Locatie: Zaventem

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Marcopstal » 07 apr 2018, 16:58

Jullie hebben niet echt veel tijd voor Yosemite. Hier zijn mooie wandelingen te doen, maar met slechts één overnachting en dan nog in Bass Lake, wat toch weer een flinke eind van het park weg is wordt dat moeilijk. Bridalveil Fall en Yosemite Falls zijn in de vallei te doen. Deze zijn vrij vlak. Vernall Falls is een aanrader doch ik vrees dat jullie tijd te beperkt is. Glacier Point zou toch niet mogen ontbreken.

In Death Valley zijn er veel kleine zaken te zien die weinig wandelen vereisen. Het zwembad aan Furnace Creek is leuk

In Las Vegas kan je 1001 zaken doen.

Voor Zion is de tijd eerder kort. Je verliest een uur onderweg en het zal druk zijn wanneer je aankomt. The narrows lijkt me ideaal.

Voor Bryce hebben jullie veel tijd, hier had 1 nacht voldoende geweest want dit is een eerder klein park.

Voor Moab hebben jullie veel te weinig tijd, zeker als je nog eens wil raften. Dan zou je hier eigenlijk 3 dagen moeten zijn.

Voor Page is de tijd ruim. Als je alleen Antelope Canyon wil doen dan volstaat 1 nacht. Je kan wel tijd spenderen op Lake Powell natuurlijk . Een boot huren of kayaks is mogelijk.
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16/19/20
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18/20
Midwesten: 02
South: 07/11

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37005
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Martin & Marianne » 07 apr 2018, 17:28

Inderdaad jammer dat je zo weinig tijd hebt voor Yosemite. Misschien is Bass Lake nog te wijzigen in iets in de vallei? Kijk eens naar Half Dome Village (op http://www.travelyosemite.com). Dat scheelt je veel tijd op de volle dag Yosemite. De Mariposa Grove (ik denk dat je dat bedoelt en niet Mariposa?) kun je dan onderweg doen. Voor het kleine Bryce trek je meer tijd uit, wat zijn de plannen daar?

Onze kinderen zouden ook zeggen dat ze niet van wandelen houden, maar je zult toch echt een aantal wandelingen moeten doen; dat is de leukste en beste en soms enige manier om iets van een park te zien. En uiteindelijk vonden onze dochters het altijd erg leuk.

In Zion is de Narrows leuk om te doen. En de trail naar de Emerald Pools. Bij die laatste klim je wel en je hebt er wel afgronden maar het pad is altijd breed genoeg. Neem eventueel de Kayenta Trail om de afgronden te vermijden. Maar het is er nergens echt eng. Leuk en vlak is de Pa'rus Trail, die start bij het visitor center.

Voor Bryce kun je kijken naar iets in Tropic als er naast het park (Ruby's Inn, Bryce vIew Lodge) niets meer vrij is. Ik zou daar 1 nacht doen, en dan een nacht in Torrey. Op die manier heb je meer tijd voor de rit naar Moab en voor Moab zelf. Zie voor het stuk naar Torrey ons 2015-verslag. Wij hadden daar een motel, en in 2017 zaten we in een cabin op een camping. Is goed bevallen.
Voor Page kun je eens naar ons 2017-verslag kijken. En zie onze oudere verslagen (vanaf 2002) voor onze vakantie met de kinderen. Je kunt via de index zoeken op parken en bezienswaardigheden. In 2008 waren wij ook in Moab. Wij vonden toen de Fiery Furnace Walk erg leuk. Deze moet je wel reserveren, via http://www.recreation.gov.
Misschien het raften voor Page bewaren zodat je in Moab meer tijd hebt voor de parken daar?

En ken je http://www.ontdek-amerika.nl al?

Marianne

Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 07 apr 2018, 17:39

Dank voor jullie snelle reactie. We hadden eerst 2 nachten in Mammoth maar dan ben je Yosemite eigenlijk al voorbij dus ik heb dat nog om kunnen zetten naar Bass Lake. Ik baal eigenlijk wel een beetje want door het reisburo is dat niet helemaal juist naar ons gecommuniceerd. Er werd gezegd dat we met Mammoth Lakes goed zaten voor het Yosemite maar hier op het forum heb ik gelezen dat dat nog een hele tour is om daar vandaar terug te rijden naar Yosemite. Wat raad je ons aan om vanuit Mammoth nog te ondernemen? Wij willen in ieder geval Bodie bezoeken maar dat zal geen dagtaak zijn.

Ik bedoel inderdaad Mariposa Grove. Die wilden we eigenlijk onderweg van SF naar Bass Lake doen. Is dat te doen. Best jammer dat ik me niet eerst op dit forum heb gestort alvorens alles te regelen....een beginnersfoutje zullen we maar zeggen.

Ook realiseer ik me dat we misschien beter nog een nacht in de buurt van Zion kunnen blijven en dan maar 1 in Bryce in plaats van 2. Die optie kan ik gelukkig nog zelf invullen. The Narrows had ik zelf ook al gezien en lijkt me inderdaad geweldig! Ik ga ook zeker even jullie reisverslagen lezen en naar Torrey kijken.

We overnachten in Furnace Creek dus dat is wel leuk om even af te koelen na een dagje death valley.

Aan Moab is niet veel meer te doen. Als we vroeg vanuit Bryce weg gaan dan kunnen we nog een halve dag spenderen in Moab. Het raften is een halve dag trip dus dan hebben we nog een middag op de volgende dag en evt nog een ochtend op dag 3 voordat we naar Monument Valley doorrijden.

Ik heb me nu vooral op het eerste deel tot ongeveer Zion geconcentreerd dus de rest moet ik nog echt helemaal gaan inlezen. De hotels liggen inmiddels wel vast alhoewel ik daar ook nog wel in kan schuiven tegen meerkosten.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37005
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Martin & Marianne » 07 apr 2018, 17:50

Een extra nacht Zion is ook mooi. Maar als het lastig is met wijzigingen kun je Zion ook zo laten en de tweede nacht Panguitch wijzigen naar Torrey.
Jammer dat alles vast ligt, met zelf boeken kun je meestal nog gratis annuleren, daar was ik even van uitgegaan.
Rondom Mammoth Lakes is meer dan genoeg te doen (zie ook daarvoor ons 2015-verslag, vanaf 21 juni), je kunt nog tijd doorbrengen in Yosemite, of je kunt naar Bodie en Mono Lake. Maar met 1 nacht ML en een bezoek aan Bodie heb je niet heel veel tijd daar. Misschien nog even naar de Alabama Hills bij Lone Pine.
Als vroeg opstaan geen probleem is kun je in DV de zonsopkomst bij Zabriksie Point bekijken. Of ga er een half uur voor zonsondergang naar toe.
Een mooie route naar Las Vegas is die via Badwater, Shoshone en Red Rock canyon (zie hier ons verslag van die route).

Marianne

Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 07 apr 2018, 18:46

Ik ga de optie Torrey zeker ook even bekijken. De nachten in Panguitch zijn al geannuleerd, dus ik moet ze sowieso anders indelen. We willen natuurlijk wel een bezoekje aan Bryce brengen, maar ik lees ook vaak dat Bryce per auto ook goed te doen is. Ik vind het heel lastig.

We hebben via het reisbureau geboekt. Wel zelf de route uitgestippeld, maar we zijn niet voldoende geïnformeerd helaas, waardoor ik na het vele lezen hier nu tegen steeds meer dingen aan ga lopen.

Is de Mariposa Grove vanuit SF wel te doen in 1 dag? En dan door naar Bass Lake voor de overnachting. Daar vroeg weg naar Yosemite Valley, vanwaar we hoogtepunten kunnen doen. Dan door via de Tioga pass naar Mammoth Lakes. Dan vanuit Mammoth naar Bodie en dan Mono Lake of Lone Pine.

We willen ook niet al te laat Death Valley in rijden....pffff wat een dilemma's.

Wat komen we onderweg tussen Mammoth en Furnace Creek dan tegen? Is dat de route die je hieronder beschrijft Marianne?

Ik vind het zo moeilijk, haha....het wordt vast een mooie reis, maar ik vind het ook heel lastig om uit al het moois het mooiste en leukste te kiezen, zonder dat we onszelf voorbij hollen.

Hoe is trouwens de Tioaga Pass? Aangezien dochterlief en ikzelf niet zo van de afgronden zijn? Omrijden lijkt me sowieso geen optie dus we moeten wel, maar dan ben ik erop voorbereid.

Groetjes, Yvonne.

Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 07 apr 2018, 18:50

PS ik zie het Torrey Days Inn Capitol Reef nog beschikbaar voor die nachten....ervaringen daarmee?

Heather
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 06 dec 2017, 21:09
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Heather » 07 apr 2018, 19:26

Wij reizen ook in juli 2018 (zie ook reis Heather).
We hebben 3 kinderen van 19, 13 en 11.
Behalve wandelen gaan we paardrijden in Monument Valley, The Narrows in Zion, fietsen in Zion (maar dat kan evengoed in een ander park).
We hebben 1 overnachting in Ruby's Inn Bryce.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37005
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Martin & Marianne » 07 apr 2018, 20:01

Ik zou de Mariposa Grove inderdaad doen als je van SF naar Bass Lake gaat. Je rijdt dan wel iets heen en weer maar je hebt er die dag voldoende tijd voor. Anders gaat het af van de tijd de volgende dag en dat zou jammer zijn.
In 2015 reden wij van SF naar Yosemite Valley met onderweg een wandeling bij Glacier Point; dat ging ook prima.

De dag dat je naar ML rijdt zou ik proberen vroeg te vertrekken zodat je niet heel laat in de vallei bent. Anders zou het lastig kunnen worden om een parkeerplaats te vinden. Je zou dan bijvoorbeeld naar de Vernal Fall kunnen lopen - tot de brug, of iets verder totdat je links een grote rots in de rivier hebt; daar heb je een prachtig uitzicht. Daarna wordt het erg steil en minder prettig als je niet van afgronden houdt.
Langs de Tioga Road is het mooi om even te stoppen bij Olmsted Point en Tenaya Lake en iets verder bij Tuolumne Meadows. Hier kun je even de korte wandeling naar Soda Springs lopen (zie hier voor ons verslag van dat stuk).
De Tioga Pass is niet eng vind ik. De weg is breed en er zitten geen scherpe bochten in.

Vanuit ML kun je eerst langs Mono Lake rijden (rechtsaf de 120 op), en daarna door naar Bodie. Je rijdt dan wel iets heen en weer maar dat is te overzien.
De Alabama Hills kun je inderdaad doen tussen Mammoth Lakes en Death Valley. Zie hier (in omgekeerde richting) voor ons bezoek daar. En hier de Alabama Hills in de ochtend.
Yvonne71 schreef:PS ik zie het Torrey Days Inn Capitol Reef nog beschikbaar voor die nachten
Wat bedoel je met nachten? Je hebt toch maar 1 nacht daar? Ik zou 1 nacht bryce doen en 1 nacht Torrey.
Wij hebben alleen ervaring met de Broken Spur (ligt naast de Days Inn als ik me niet vergis) en Austin Chuckwagon en Thousand Lakes RV Park. Maar alles is prima lijkt me. Zoeken jullie kamer voor 5 man? Of neem je een luchtbed mee?
Bij Bryce is een overnachting aan te raden; de kleuren van de rotsen zijn met name tegne de avond en n de vroege ochtend het mooist.
Voor wandelingen daar kun je eens naar mijn wandelsite kijken.
Vanuit de auto zie je niets, je zult sowieso moeten stoppen bij de viewpoints. Maar een stuk naar beneden lopen (het makkelijkste via de Queens Garden Trail) is echt de moeite.

Marianne

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8855
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door markro » 07 apr 2018, 20:31

Yvonne71 schreef:PS ik zie het Torrey Days Inn Capitol Reef nog beschikbaar voor die nachten....ervaringen daarmee?
De Days Inn in Torrey is een prima hotel uit het middensegment. Wij hebben er goede ervaringen mee.

Hierbij een link naar de beoordelingen van de forumleden betreffende accommodaties in de plaats Torrey, UT,
zie: https://beoordelingen.allesamerika.com/ ... &sort=naam

En voor de beoordelingen op Tripadvisor, klik hier.
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8855
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door markro » 07 apr 2018, 20:46

Yvonne71 schreef:Ik heb nu dus nog 2 nachten in te vullen tussen Zion en Bryce, maar er is niet zoveel keus meer, dus tips zijn meer dan welkom, want anders moeten we straks 2 nachten in de auto blijven. :shock:
Een paar suggesties voor die overnachtingen. Je kan eens kijken bij (in richting van Zion naar Bryce):
- Mount Carmel: https://beoordelingen.allesamerika.com/ ... n&staat=UT
- Hatch: https://beoordelingen.allesamerika.com/ ... h&staat=UT / Tripadvisor, Bryce Zion Inn in Hatch: https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review ... _Utah.html
- Bryce: https://beoordelingen.allesamerika.com/ ... n&staat=UT
- Tropic: https://beoordelingen.allesamerika.com/ ... c&staat=UT

Het mooiste is als je in of dichtbij het Bryce Canyon National Park zelf overnacht, maar daar hangt een prijskaartje aan.
Daarna is Tropic een heel goede keus, en Hatch is ook best om te doen. Je moet echter iets meer rijden.
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8855
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door markro » 07 apr 2018, 21:15

Yvonne71 schreef:We willen natuurlijk wel een bezoekje aan Bryce brengen, maar ik lees ook vaak dat Bryce per auto ook goed te doen is. Ik vind het heel lastig.
Komende over Highway 12 in Utah (Scenic Byway 12), is er een afslag naar het Bryce Canyon National Park. Nadat je bij de ingang van het park het parkrangerhuisje bent gepasseerd, loopt er 1 weg het park in, van noord naar zuid. Deze is niet lastig voor mensen met hoogtevrees, want je ziet niets van de canyon in de diepte. Breng een bezoek aan het Visitor Center (informatie, winkel, sanitaire stop) en rijd die weg helemaal af naar het eindpunt. Draai daar om en ga dezelfde weg terug. Dan liggen alle uitkijkpunten en startpunten voor wandelingen aan de rechterzijde van de weg. Je gaat het park dus via dezelfde weg in, en ook weer uit. Probeer tijd te vinden om een wandeling te maken, liefst naar beneden toe, dan beleef je het park op zijn best. Zoals Marianne al aangeeft, de Queens Garden Trail (start bij Sunrise Point) is het makkelijkst en daar ondervind je (vermoedelijk) het minste last van hoogtevrees. Toch zijn er ook mensen die hoogtevrees hebben en toch ook de Navajo Trail (start bij Sunset Point) kunnen doen. Ga daar anders toch eens kijken, want ook de aanblik naar beneden, van achter een hek vandaan, is spectaculair met alle haarspeldbochten, zig-zag naar beneden. Een mooie wandeling is de rondwandeling van de Navajo en Queens Garden Trails aan elkaar.

Landkaart van de Bryce parkfolder (kan je inzoomen): https://www.nps.gov/brca/planyourvisit/maps.htm
Yvonne71 schreef:Hoe is trouwens de Tioaga Pass? Aangezien dochterlief en ikzelf niet zo van de afgronden zijn? Omrijden lijkt me sowieso geen optie dus we moeten wel, maar dan ben ik erop voorbereid.
Mensen met hoogtevrees interpreteren hoogtes, en de angsten daarvoor, allemaal op hun eigen manier. De ene hoogtevrees is de andere niet.
Ik weet wat het is, want ik heb er heel erge last van. Tijdens het rijden via de weg over de Tioga Pass heb ik daar echter geen enkele hinder van gehad.
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 07 apr 2018, 21:48

Wat ben ik blij met dit forum! We hebben besloten om inderdaad vanuit Springdale nu een nacht zoeken in de buurt van Bryce en dan door naar Torrey. Dat maakt ook de rit naar Moab (die 404 km) wat korter door het in 2 etappes te doen.

We gaan ons ook over de hoogtevrees proberen heen te zetten hoor! Maar ik zag bijv de Angel's landing in Zion en dat gaat me echt te ver :lol:
Overigens kan ik vanachter een hek prima de afgrond in kijken maar als ik maar niet over smalle paden met afgrond ernaast hoef te lopen of met de auto langs afgronden hoef te rijden. Ik ben bijvoorbeeld ook niet bang om te vliegen.

Ook hebben we net tijdens het avond eten besloten dat we absoluut the Narrows gaan lopen in Zion! Maar is dat nog te combineren met een andere trail of bijvoorbeeld ook te combineren met fietsen?

We zoeken een kamer voor 5. Ik wist niet dat je een luchtbed mee mocht nemen!? We hebben overal een kamer voor 5 of 2 kamers geboekt.

We willen ook een stukje route 66 meepakken. Heeft iemand daar nog leuke tips voor?

Paardrijden lijkt me overigens ook wel heel leuk maar ik geloof niet dat de rest van de familie daar heel open voor staat :D

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3754
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door hemmie » 07 apr 2018, 23:42

Wij boeken ook altijd kamers voor 5, dus waar 5 personen zijn toegestaan, maar vaak zijn daar dan geen 5 slaapplaatsen. Je kunt dan (tegen betaling) een rollaway bed krijgen, of ze verwachten dat er een klein kind is dat wel ergens bij past ofzo. In beide gevallen gebruiken wij gewoon een matje en slaapzak, zo weten we zeker dat we die 5e slaapplaats hebben, kost het ons niets extra, en aangezien we met 5 op de kamer mogen houden we ons aan de regels.
Terug in Texas!

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1368
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door IngridZw » 07 apr 2018, 23:43

In Tropic hebben we overnacht in een cabin van Bryce Pioneer Lodge. Een grote kamer met 3 tweepersoons bedden. Badkamer was wat aan de kleine kant maar verder prima. Er is ook een campinggedeelte bij. Tropic ligt net achter Bryce, dus ook gunstig voor de volgende dag op weg naar Capitol Reef.
In Zion ParK motel heb je ook de optie voor een kamer met 3 bedden of een appartement. Het motel ligt op een prima locatie in Springdale en is niet duur. Wij hebben er tot nu toe 2 keer overnacht.

De Narrows is het verlengde van de Riverside Walk. Die moet je dus eerst wandelen. Fietsen gaat niet. Voor de trail moet je bij de laatste stop van de shuttle bus uitstappen.

Voor een leuk stukje route "66 pak je de afslag Seligman. Vervolgens is de route '66 via het westernstadje Oatman erg mooi. Deze afslag ligt net achter Kingman. Dus best wat afwisseling op de route en je kan er rustig de tijd voor nemen want Needles is puur een overnachtingsplaats. Misschien om wat te zwemmen aan het eind van de dag.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8855
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door markro » 08 apr 2018, 09:24

Yvonne71 schreef:We gaan ons ook over de hoogtevrees proberen heen te zetten hoor! Maar ik zag bijv de Angel's landing in Zion en dat gaat me echt te ver :lol:
Overigens kan ik vanachter een hek prima de afgrond in kijken maar als ik maar niet over smalle paden met afgrond ernaast hoef te lopen of met de auto langs afgronden hoef te rijden. Ik ben bijvoorbeeld ook niet bang om te vliegen.

Ook hebben we net tijdens het avond eten besloten dat we absoluut the Narrows gaan lopen in Zion! Maar is dat nog te combineren met een andere trail of bijvoorbeeld ook te combineren met fietsen?
Bij hoogtevrees raad ik de Angels Landing Trail ook niet aan. Wat je wel zal kunnen doen zijn de wandelingen, die als "Easy" staan genoemd op het infoblad van de link hieronder.
Bij de Weeping Rock Trail staat wel genoemd "Short, but steep. Minor drop-offs", maar dat valt reuze mee. Het "steep" slaat vooral op het feit dat het wandelpad iets omhoog loopt. Ook de Lower Emerald Pool is een wandeling, die jullie wel kunnen doen, verwacht ik.
De wandeling door (een stukje van) de Narrows staat wel genoemd bij "Strenuous", maar het is een vlakke wandeling, die na de wandeling langs de rivier (Riverside Walk) overgaat in het waden door de rivier. Afhankelijk van het weer, de temperatuur en hoogte van het water, kan deze wandeling ook gesloten zijn. Vraag vooraf in het bezoekerscentrum of de trail toegankelijk is. Je kan eventueel speciale waterschoenen en wandelstokken huren in een outdoorwinkel in de plaats Springdale.

Website Zion NP van de NPS: https://www.nps.gov/zion/index.htm
Infoblad met plattegrondje: https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/ ... 18TEAR.pdf
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Ron Notenboom
Amerikakenner
Berichten: 764
Lid geworden op: 01 feb 2015, 15:30
Partner van: Sjaan
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Naaldwijk
Contacteer:

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Ron Notenboom » 08 apr 2018, 12:47

V.w.b. Route 66: Op jullie dag 18 van Grand Canyon naar Needles zou ik adviseren een korte stop te maken in Seligman. Daarna terug naar de I40 en dan iets voorbij Kingman de Oatman Road naar Oatman om daar een kijkje te nemen. En dan via de Oatman-Topock Hwy door naar Needles. Zoek je in Needles nog een hotel dan kan ik de Best Western Colorado River Inn (met zwembad) zeker aanbevelen.
Reisverslag 2018: https://www.pindat.com/reis/dagboek/not ... s-usa-2018
2010: New York + California
2011: Florida
2014: Florida
2015: Zuid West USA
2018: Utah-Nevada-Wyoming-Colorado
2020: Oregon + Washington

Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 08 apr 2018, 13:21

Dank weer voor alle reacties. Ik kan de reis steeds meer vorm gaan geven! Ik heb Oatman even opgezocht en dat gaan we zeker aandoen. Ik hoorde ook dat er ergens onderweg nog de auto van Bonnie & Clyde te bewonderen is. Iemand daar ervaringen mee? Lijkt me namelijk ook wel leuk om een korte stop te doen.

Wat we ons ook afvragen....maar wat we ongetwijfeld ook wel kunnen vinden met wat google werk, is hoe laat de zon opkomt en ondergaat. Hebben we in juli lange dagen?

Maar nog even over die kamer....ik mag er toch van uitgaan dat als je voor 5 man reserveert...je ook voor 5 man een bed hebt????

Je kunt toch eventueel wel fietsen in Zion....welleswaar niet de Narrows natuurlijk maar een andere route? Is dat leuk? Iemand daar ervaring mee. Dan kunnen we het afwisselen met lopen en blijft het voor de kinderen ook leuk :D

Yvonne71
Amerika-ontdekker
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 apr 2018, 07:43

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door Yvonne71 » 08 apr 2018, 15:18

Er blijven maar vragen komen....want als we van Bodie naar Furnace Creek rijden...waar gaan we dan death valley in en wat is er onderweg nog de moeite waard om te stoppen? Want ik zie dat alle hoogtepunten, Zabriskie, Badwater en Dantes View redelijk dicht bij Furnace Creek liggen of pas erna dus die kunnen we dan op de weg van Furnace Creek naar Las Vegas doen. Zabriskie dan sowieso eerst de zonsopgang. Dan terug voor ontbijt en daarna uitchecken.

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3754
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Reis Yvonne71: activiteiten met 3 pubers in Zuidwesten + tip hotel Bryce Canyon.

Bericht door hemmie » 08 apr 2018, 15:25

Hoeveel slaapplaatsen er zijn staat in de beschrijving van de kamer, ik kom vaak genoeg kamers tegen waar 5 personen op mogen maar alleen 2 queens staan. Meestal kun je, als er geen extra bed of sofabed staat, een rollaway krijgen, maar die moet je volgens mij reserveren (op=op) en extra betalen.
Terug in Texas!

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer