Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7563
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door USInsider »

Vraagsteller moet samen met zijn vrouw het immigratie-proces naar de US beginnen, hoe eerder hoe beter.
RaphaelB
Amerikafan
Berichten: 153
Lid geworden op: 11 jan 2018, 11:49

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door RaphaelB »

Onze baby heeft een Amerikaans en Nederlands paspoort, en ik ben getrouwd, dus ik zou er zo legaal kunnen wonen als het papierwerk rond is. Ik hoop alleen dat mijn oudste dochter die hier is opgegroeid, daar kan aarden.

Het zit me ook dwars dat m’n vrouw er in principe niks aan gedaan heeft om het te laten slagen hier, ik vind het egoistisch dat dat in principe van mij wel verwacht gaat worden in de usa. Uiteraard ga ik er alles aan doen om er wat van te maken daar. Als zij er alles aan had gedaan en moeite had genomen om er hier wat van te maken, en het lukte alsnog niet, dan was m’n overweging makkelijker geweest.

Ik moet ook wel zeggen dat de Nederlandse maatschappij erg verhufterd. Veel onvriendelijke mensen die idd weinig voor elkaar over hebben.
Het is in de USA veel makkelijker om contact te maken en de meeste mensen zijn daar zo ontzettend vriendelijk en sociaal. Kan me wel voorstellen dat m’n partner hier moeite heeft.

Zij is idd ook wat introvert, we wonen 20 min van Rotterdam en Den Haag vandaan waar wel wat Amerikanen zitten maar ook daar zocht ze geen contact mee.

Deze situatie geeft me slapeloze nachten, en stel de relatie loopt daar op de klippen dan ben ik best wel de sjaak in de VS.

Zij kwam hier terecht in een gespreid bedje, ik heb een zeer fijne flexibele baan en fijn nieuwbouw huis. Daar in de USA moeten we letterlijk vanaf 0 gaan beginnen, helaas zonder spaarcenten omdat ze oa om de 3 maanden haar familie heeft bezocht. Helaas verzachtte al die bezoeken het leed niet, zij is hier nog steeds unhappy. Sterker nog, het heeft haar doen beseffen dat ze volgens mij niet langer in NL wilt blijven ook al zegt ze dat ze gewoon bij mij wilt zijn.

Qua werk, waarom zou men in de USA iemand uit het verre Nederland met (Nederlands) accent aannemen, als daar ook Amerikaanse IT’ers in de rij staan.

Het viel me ook op dat m’n salaris daar een stuk lager zal worden en ik veel minder vrije dagen zal hebben.

Ik wil ook niet later op mn sterfbed denken van had ik het maar wel geprobeerd. Feit is dat mijn vrouw hier niet gelukkig zal worden.

Het plan is dan ook dat zij daar eerst werk en een (huur)huis gaat zoeken. Ik ben dan van plan (zodra de papieren rond zijn) om als backup een aantal maanden onbetaald verlof te nemen en dus mijn werk en woning nog even aan te houden. Want het gaat niet werken om vanaf hier te solliciteren. Ik moet daar ter plekke zijn om werk te zoeken en te kijken of het allemaal goed gaat lopen. Daarna pas zal ik hier alles op gaan zeggen.

Kortom, een hoop gezeur van mijn kant, en deze topic wordt misschien langdradig, maar ik waardeer al jullie reacties zeer en vindt het knap wat jullie daar in de VS bereikt hebben. Ik heb zelf namelijk erg veel moeite om de knoop door te hakken omdat ik op de 1 of andere manier er nog steeds niet 100% achter sta. Het zal misschien inderdaad die ‘schijnzekerheid’ zijn
Hard Rock Cafe.
Amerikafan
Berichten: 262
Lid geworden op: 26 jul 2017, 10:33
Aantal x V.S. bezocht: 8

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Hard Rock Cafe. »

Soms is het eens goed om je zorgen van je af te schrijven. :3some:
Gebruikersavatar
Pete.Z
Amerika-expert
Berichten: 7930
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Pete.Z »

Mijn vrouw is ook Amerikaanse, en is wel helemaal ingeburgerd hier. Spreekt perfect Nederlands (en Italiaans,Frans en Duits) en heeft een goeie baan. Ook soms best heimwee, maar dat lijkt me logisch, zo ver van huis. Wij hebben al lang besloten dat naar Amerika verhuizen niet handig is, vooral omdat je dan met een gigantisch pensioengat komt te zitten. Wij gaan dus ieder jaar die kant op, en over een paar jaar willen we een grote camper daar kopen en voor langere periodes gaan.

Maar je moet er wel zelf wat van maken, en als de heimwee jou vrouw zo verlamt dat dat niet lukt, zal je nu moeten besluiten om daarheen te gaan, als je dat zelf echt wil, zodat je daar wat kan opbouwen. Hoe langer je wacht met een besluit, hoe lastiger het is.
Laatst gewijzigd door Pete.Z op 20 jan 2018, 17:59, 1 keer totaal gewijzigd.
ANY
Amerika-expert
Berichten: 3032
Lid geworden op: 09 mar 2004, 17:47
Locatie: Ithaca,NY

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door ANY »

Qua werk, waarom zou men in de USA iemand uit het verre Nederland met (Nederlands) accent aannemen, als daar ook Amerikaanse IT’ers in de rij staan.
Accent moet geen probleem zijn. Er zijn veel nationaliteiten hier.
Info Ithaca & Finger Lakes Regio: http://www.flregio.blogspot.com"
Mooie plekjes noordoosten: http://noordoosten.blogspot.com/"
http://www.annaharalson.com/
Gast

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Gast »

Als je verhuist, heeft je vrouw dan ook een goede kans op werk daar, of blijft ze dan ook thuis zitten?

Het lijkt me een goed idee om dat vooral goed af te spreken, zodat niet alle financiële verantwoordelijkheid op jou komt te liggen. Je zult het al zwaar genoeg hebben met je eigen aanpassing aldaar.

Het feit dat bijna al je spaargeld is opgegaan aan haar tripjes naar de VS doen bij mij trouwens een groot alarm afgaan.

Sterkte!
Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19661
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Petra/VS »

Een ding over het je vrouw verwijten dat zij er "niets" aan heeft gedaan. Heimwee is iets heel ergs en daar praat je jezelf niet uit. Zo te lezen heeft zij heel erge last van heimwee.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2246
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Big Al »

Ik sluit me aan bij Petra. Als emigrant (NL -> VS) viel het me toch wel tegen hoe moeilijk het soms kan zijn en hoeveel je moet opgeven als je je geboorteland verlaat. Derhalve kan het niet zo zijn dat je vrouw niets heeft gedaan - ze heeft al grote offers gebracht door alles achter te laten voor jou. Als niet-emigrant kan het moeilijk zijn om precies in te schatten hoe groot die offers zijn, en dat verschilt natuurlijk ook per persoon. Ik proef uit je bericht dat je meer van haar verwachtte, maar het is ook goed om te overwegen of dat wellicht meer was dan ze aankon.

Jullie hebben voor elkaar gekozen en samen gebouwd aan de toekomst met elkaar. Een baan, woning, geld, en zelfs gezondheid zijn secundair - laat jullie je relatie niet afpakken door de omstandigheden.
Gebruikersavatar
Loek
Amerika-expert
Berichten: 3998
Lid geworden op: 04 mei 2004, 17:23
Locatie: South Carolina, USA
Contacteer:

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Loek »

Jullie moeten bij jezelf ook nagaan waar die heimwee precies op is gericht. Heimwee naar Amerika, of heimwee naar de familie. Als je je overal in de US kunt vestigen bij een eventuele verhuizing, is het vinden van werk over het algemeen geen probleem. Maar als je gebonden bent aan de plaats waar de familie woont, kan dat afhankelijk van die plaats wel een obstakel vormen. Het is bijvoorbeeld in de ICT in Chicago makkelijker werk te vinden dan bijvoorbeeld in Holbrook AZ. Daar komt bij dat Amerikanen zelf ook vrij mobiel zijn en dat het niet ongewoon is voor die familie om zelf te verhuizen als je net in hun buurt bent gaan wonen.
Het viel me ook op dat m’n salaris daar een stuk lager zal worden en ik veel minder vrije dagen zal hebben.
Waarschijnlijk is er een hoop veranderd in NL sinds ik daar weg ben. Toen ik als ICT'er uit NL vertrok en in de US een vergelijkbare baan nam, hield ik netto het dubbele over van wat ik in NL verdiende. Ook het bruto salaris was een stuk hoger, maar misschien dat de Nederlandse salarissen zijn gestegen. Dat je minder vakantiedagen zult hebben is over het algemeen waar, al ligt het ook aan bij welk bedrijf je gaat werken. Bij een van mijn laatste werkgevers had ik 24 vakantie dagen per jaar na 5 jaar werkverband. Nu heb ik 365 vakantiedagen per jaar ;-)

Zoals anderen al zeiden, zullen jullie de voor en nadelen van emigreren naast elkaar moeten zetten. En dat lijstje is erg persoonlijk wat er zitten veel "intangibles" tussen. Dingen waar alleen jullie een waardeoordeel over kunnen maken. Laat je niet teveel leiden door alleen de materialistische zaken. Je vrouw mist nu veel zaken in Amerika (kan ze die opnoemen?), maar mogelijk krijg jij met hetzelfde te maken als jij naar de US verhuist. Ik zou over je (jonge) kinderen niet teveel inzitten; die passen zich over het algemeen beter aan dan volwassenen.

Nog een kleine tip voor jou en andere werkzoekenden in de US: Amazon is aan het zoeken naar een tweede hoofdkwartier in de US. Als die beslissing is gevallen levert dat voor de stad van keuze 50,000 nieuwe banen op met een gemiddeld salaris van $100,000/baan. Zoiets moet je in gedachten houden als je gaat beslissen waar je wilt wonen.
Bluebonnet
Amerikafan
Berichten: 103
Lid geworden op: 06 aug 2017, 13:57

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Bluebonnet »

Iets wat ik wel even nog wil aankaarten, al hoop ik dat het helemaal niet van toepassing zal zijn: wat als het huwelijk stuk loopt?

Ik ben sinds kort gescheiden, was een nachtmerrie (al jaren voor ik eindelijk de moed had de scheiding aan te vragen), en 1 van de dingen waar m'n man steeds mee dreigde was dat hij me het land zou laten uitzetten en dat ik de kinderen dan niet meer zou zien tot ze volwassen waren en naar Europa konden reizen.

De meeste scheidingen zijn gelukkig niet zo agressief als wat ik achter de rug heb, maar zelfs een normale scheiding kan grote gevolgen hebben voor de immigrant. Als je een Green Card op basis van huwelijk hebt en hier nog niet lang genoeg bent om citizenship aan te vragen is het heel lastig om te mogen blijven. Geen probleem als je naar Nederland terug wilt, maar wat als dit je thuis is geworden?
FlyingKat
Amerika-ontdekker
Berichten: 57
Lid geworden op: 01 okt 2017, 20:49

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door FlyingKat »

Ik denk dat TS eerder bang moet zijn om in de VS te blijven steken, als het huwelijk daar stuk loopt. De permanent residency kan hij gewoon behouden als hij hem eenmaal heeft. Aangezien ze al langer getrouwd zijn heeft hij ook niet met removal of conditions te maken. Mocht er een scheiding volgen, dan heeft dat verder geen effect. Wel op het eventueel aanvragen van US citizenship - dat kan dan pas na 5 jaar ipv 3 jaar. Maar als TS dan niet meer getrouwd is raakt hij dan wel zijn NL nationaliteit kwijt.

Maar als het huwelijk daar stukloopt, dan zijn de kansen van TS om de baby mee te nemen naar NL bijzonder klein. Dus, als hij dan die kleine wil blijven opvoeden en zien, zal hij in de VS moeten blijven. Dat is ook niet even leuk als je verder niemand (meer) hebt.

Bluebonnet, erg naar voor je wat je allemaal meemaakt. De dreigementen van je man waren loos - als jij rechtmatig (in de VS?) aanwezig was, dan kan hij je niet het land laten uitzetten. Zo werkt dat niet. (En ja, dat heb ik ook zelf meegemaakt, evenals een scheiding als permanent resident, dus alles wat ik zeg is ook als 'ervaringsdeskundige').
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2246
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Big Al »

Loek schreef:Nog een kleine tip voor jou en andere werkzoekenden in de US: Amazon is aan het zoeken naar een tweede hoofdkwartier in de US. Als die beslissing is gevallen levert dat voor de stad van keuze 50,000 nieuwe banen op met een gemiddeld salaris van $100,000/baan. Zoiets moet je in gedachten houden als je gaat beslissen waar je wilt wonen.
Ik zou heel voorzichtig zijn voordat ik een baan bij Amazon zou zoeken. Het bedrijf is berucht om de bijzonder harde, wrede, en wellicht meedogenloze behandeling van werknemers (zowel witte- als blauwe-boorden).

In 2015 publiceerde de New York Times een artikel over de sfeer bij Amazon. Volgens Bo Olsen is niet ongewoon om een volwassen man huilend een vergadering te zien verlaten. (https://www.nytimes.com/2015/08/16/tech ... place.html)

Een beetje tegengas in het voordeel van Bezos: https://www.forbes.com/sites/georgeande ... ce-expose/

En voor de volledigheid een pro-Amazon artikel van een werknemer: https://www.linkedin.com/pulse/amazonia ... iubotariu/

Ik werk nu bij een vrij groot financieel informatiseringsbedrijf (40.000+ werknemers) in de VS en sommige managers komen van Amazon. Bij sommige van hen zie ik inderdaad de Amazon-cultuur zoals die in de NYT beschreven werd. We halen opgelucht adem als ze weer vertrekken.

Overigens kunnen Apple en Google er ook wat van.

Gelukkig zijn er talloze grote en kleine bedrijven waar het goed toeven is. Zoals anderen al hebben aangegeven zal het niet zo moeilijk zijn om een baan in de IT-sector te vinden, al ik dat wel afhankelijk van de regio en je eventuele specialisatie.

Je kunt ook het inkomen niet 1:1 vergelijken met Nederland. De levenskosten verschillen hier nogal per regio (soms wel tot 30% of meer) en bedrijven passen de lonen vaak aan. Dan is er nog het verschil in belastingen, secondaire arbeidsvoorwaarden, enz.

Hebben jullie een derde in Nederland die jullie zou kunnen helpen alle zaken op een rijtje te zetten? Daar zou heel veel waarde in kunnen zitten.
Laatst gewijzigd door Big Al op 23 jan 2018, 09:23, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2246
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Big Al »

Loek schreef:Ik zou over je (jonge) kinderen niet teveel inzitten; die passen zich over het algemeen beter aan dan volwassenen.
Misschien, maar dat hangt ook van het kind af. Onze dochter (nu 11) heeft het er nog steeds moeilijk mee dat we twee jaar geleden van Colorado naar Virginia zijn verhuisd.
Bluebonnet
Amerikafan
Berichten: 103
Lid geworden op: 06 aug 2017, 13:57

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Bluebonnet »

FlyingKat schreef:Bluebonnet, erg naar voor je wat je allemaal meemaakt. De dreigementen van je man waren loos - als jij rechtmatig (in de VS?) aanwezig was, dan kan hij je niet het land laten uitzetten. Zo werkt dat niet. (En ja, dat heb ik ook zelf meegemaakt, evenals een scheiding als permanent resident, dus alles wat ik zeg is ook als 'ervaringsdeskundige').
In de meeste gevallen zijn dat inderdaad lose dreigementen, maar vanwege de achtergrond van m'n man hebben meerdere advokaten me aangeraden om zo snel mogelijk citizen te worden. Wat ik dus ook gedaan heb. Bij het interview kwam ik erachter dat iemand had geprobeerd m'n aanvraag te ondermijnen. Was heel raar, we zaten gewoon over koetjes en kalfjes te praten, en ze stelde de vragen van de test, ging allemaal heel ontspannen, natuurlijk geslaagd want die vragen zijn hartstikke makkelijk, en toen begon ze me ineens gerust te stellen dat ik al lang genoeg legaal in Amerika was dat ik de aanvraag gewoon zelf kon doen en dat m'n spouse geen invloed erop had. Was een vreemd einde van het gesprek.
FlyingKat
Amerika-ontdekker
Berichten: 57
Lid geworden op: 01 okt 2017, 20:49

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door FlyingKat »

Bluebonnet, even voor de duidelijkheid - ik wilde niet overkomen alsof ik het allemaal maar loze kreten vond van jou, hoor. Ik begrijp best dat je deze keuzes hebt gemaakt! Want zo'n figuur kan het ook allemaal maar al te goed spelen en ook al had hij je uiteindelijk niet werkelijk het land uit kunnen laten zetten, hij had het je wat dat betreft wel moeilijk kunnen maken. Gelukkig hebben ze daar doorheen gekeken. Het zekere voor het onzekere nemen kan echt geen kwaad. Zelf ben ik met min of meer het tegenovergestelde bedreigd, vandaar ook mijn advies aan TS - pas op dat je niet in de VS blijft steken (= moet kiezen tussen je kind zien en in je eigen land willen wonen). Nu wilde ik zelf in de VS blijven en heb dat ook gedaan, maar je neemt een dual US/NL citizen niet zomaar mee naar NL als je daar in scheiding geraakt.

TS - ik ken jullie relatie natuurlijk helemaal niet, en ik wil ook niet impliceren dat jullie richting scheiding gaan. Het is alleen een 'onderdeel' dat ik ook even onder je aandacht wilde brengen. Ga je natuurlijk helemaal niet nodig hebben. :)
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7563
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door USInsider »

de emige periode waarin de US echtgenoot de foreign spouse het moeilijk kan maken is in de eerste twee jaar na het huwelijk in geval van een Conditionele Groene Kaart (CR-1). Hij/zij kan dan weigeren de petitie voor Removal of Conditions te helpen indienen.
Dat is hier niet het geval omdat TS en zijn vrouw meer dan twee jaar zijn getrouwd. Hij is een Immediate Relative die meteen een Groene Kaart krijgt uitgereikt zonder condities.
(Overigens bestaan er voor vrouwen/kinderen in echt slechte huwelijken een mogelijkheid toch een eigen Groene Kaart aan te vragen - IMBRA regulering.)

Inderdaad is het een idee drie jaar na aankomst citizenship te overwegen. Getrouwd met een US citizen heb je dan (nu) het recht om ook Ned.lander te blijven. Als de oudere dochter (?) nog onder de 18 jaar is, geldt voor haar hetzelfde bij mijn weten, duaal burgerschap.
Het voordeel van US citzenship is oa. dat je meer clerances kunt krijgen mocht je IT/high tech werkgever voor de overheid werkzaamheden verrichten, dat je voor de overheid kunt werken/vrijwilligen, dat je niet het land uitgezet kunt worden, en dat je ev. langere tijd buiten de US kunt verblijven en dan toch besluiten terug te gaan. Ik dacht dat er dan bij studie ook meer beurzen beschikbaar komen.
Gebruikersavatar
MichelH
Amerikakenner
Berichten: 1154
Lid geworden op: 23 jun 2008, 16:45
Aantal x V.S. bezocht: 8
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door MichelH »

Je kunt wellicht iets gerichter zoeken naar een verblijfplaats:

https://www.emerce.nl/nieuws/twintig-st ... ier-amazon

Verwacht alleen wel wat concurrentie qua sollicitaties.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2246
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Big Al »

USInsider schreef: Het voordeel van US citzenship is oa. dat je meer clerances kunt krijgen mocht je IT/high tech werkgever voor de overheid werkzaamheden verrichten, dat je voor de overheid kunt werken/vrijwilligen, dat je niet het land uitgezet kunt worden, en dat je ev. langere tijd buiten de US kunt verblijven en dan toch besluiten terug te gaan. Ik dacht dat er dan bij studie ook meer beurzen beschikbaar komen.
Houdt er wel rekening mee dat het verkrijgen van een "security clearance" afhankelijk kan zijn van een eventueel tweede nationaliteit, zeker als het om hogere "clearances" gaat.

Je kunt ook op een groene kaart als vrijwilliger voor de overheid werken en ook voor politieke campagnes. Je mag deze laatste echter niet financieel steunen. Wat de overheid betreft, het hangt wellicht ook vanaf of het de lokale/regionale/staatsoverheid is of de federale overheid.
USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7563
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door USInsider »

Ik mag niet vrijwilligen voor de county hier, omdat ik geen US citizen ben. Maar inderdaad dit is per staat verschillend, CA is daar moeilijk in.
Hier in CA mag je niet als non-US citizen niet werken voor de county, en ook niet niet voor de staat.
Bij mijn weten ook niet voor de city, maar dat heb ik nooit gecheckt.

Was voor ons dual citizenship mogelijk geweest dan hadden we dat gedaan.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2246
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Mijn Amerikaanse vrouw heeft heimwee

Bericht door Big Al »

Vreemd. Het lijkt erop dat de California Department of Fish and Wildlife zelfs illegale buitenlanders toelaat tot het vrijwilligersprogramma. Er wordt met geen woord gerept over Amerikaans staatsburgerschap. Een rijbewijs is een vereiste, maar in CA kunnen illegale buitenlanders dat ook krijgen.
a. Eligibility
All NRVP applicants must meet the following minimum eligibility requirements.

1. No felony convictions.
2. Available to volunteer during office hours and occasional weekend assignments.
3. Willing to perform various duties, as assigned.
4. Able to work with minimal supervision.
5. At least 18 years of age.
6. Possess a valid California Driver's License with acceptable driving record and medical approval.

https://www.wildlife.ca.gov/Explore/Vol ... NRVP/Admin
De federale overheid staat ook buitenlanders toe als vrijwilligers:
Can non-U.S. citizens, residing outside the U.S., volunteer with a Federal agency?

Citizens of countries other than the U.S., who reside outside the U.S. are eligible to participate in Federal sponsored volunteer programs only if they are accepted for one of the Exchange Visitor Program categories through a designated sponsoring organization that is certified by the U.S. Department of State - see: http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1267.html. Both the U.S. National Park Service - see: http://www.nps.gov/oia/ and the U.S. Forest Service have international programs - see: http://www.fs.fed.us/global/visitor_program For more information refer to the U.S. Customs and Immigration Service which is part of the Department of Home Land Security -- See: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis.

Can non-U.S. citizens, residing within the U.S., volunteer with a Federal agency?

Individuals who are not U.S. citizens, but who reside in the U.S., may volunteer (1) if they are a lawful permanent residents; or (2) if they are non-immigrant aliens with F-1 or J-1 visa status, who are bona fide students residing in the U.S. solely to pursue a course of study at a recognized, approved institution of education. Foreign students may volunteer with a Federal natural resource agency if they have successully received permission to engage in Optional Practical Training (OPT), Curricular Practical Training (CPT) or Academic Training (AT). For more information and instructions, students should consult the international student advisor at their university. An offer of employement or verification of a volunteer placement must be submitted with the student's application for OPT, CPT or AT. F-1 student visa holders may be required to submit applications for off-campus training and work to the international student advisor and United States Citizen and Immigration Services (USCIS) several months in advance of the proposed start date of the program. J-1 student visa holders may participate in academic training with the approval of their academic advisor and the J-1 responsible officer at their sponsor organization or institution.

https://www.volunteer.gov/faq.cfm
In San Diego County kunnen buitenlanders ook als vrijwilliger bij het Sheriff's Department werken, mits ze een aanvraag voor het Amerikaanse staatsburgerschap hebben ingediend (https://www.sdsheriff.net/volunteer_svp.html).
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer