Pagina 1 van 1

Drieënhalve dag Washington

Geplaatst: 11 jan 2020, 22:09
door Laredo
Mijn vrouw en ik willen in april drieënhalve dag naar Washington gaan. Donderdag heen, maandag terug. Netto dus een goede drie dagen om wat te doen. Zijn er ervaringen van zo’n korte stedentrip aan de andere kant van de oceaan? Voor NY zie je ze wel vaker en we hebben veel behoefte om aan onze Amerika verslaving te voldoen 😉 NY al vaker geweest dus Washington lijkt ons heel tof.

Veel hier al gelezen over Washington maar wat ik moeilijk kan vinden zijn tips om te verblijven zodat we goed kunnen winkelen en naar de standaard “attracties” kunnen in en rond Washington.

Planning zal globaal als volgt zijn: White house, rondje Mall, Arlington cemetery en dan tussendoor shoppen (het liefst een gewone mall en een outlet). Mocht het nog lukken qua tijd dan een bezoek aan het Pentagon of de omgeving. Tips zijn meer dan welkom! Ook over jetlag ervaringen en tips qua hotels!

Re: Drieënhalve dag Washington

Geplaatst: 12 jan 2020, 09:01
door Martin & Marianne
Wij zaten in 2012 in de Holiday Inn in Arlington. Goed gelegen voor zowel de metro als om lopend wat te verkennen.
Wij hadden 3 nachten maar om echt iets van de stad te zien is dat te weinig. Misschien heb je iets aan ons reisverslag.

Marianne

Re: Drieënhalve dag Washington

Geplaatst: 12 jan 2020, 09:18
door Aurora
Wij zaten in het Americana hotel in Arlington. Vanaf daar kun je via het Crystal Gateway Marriot de metro nemen en ook gelijk naar de Dunkin. Je steekt de weg over en loopt het Marriot in, dan ga je een lange gang in en kom je bij de winkels van Crystal city en ook de metro.

Op minder dan 5 minuten lopen van het hotel zit een Whole Foods, waar je warme en koude foodbars hebt om daar te eten of eten mee te nemen.

Wij hadden 3 dagen in Washington en hebben veel kunnen zien vanaf daar.

Re: Drieënhalve dag Washington

Geplaatst: 12 jan 2020, 10:19
door analogkid
Wij zijn in 2018 ruim 3 dagen in DC geweest tijden een stedentripje East Coast. Wij verbleven in Kimpton Hotel Monaco. Echt op een super locatie. En het hotel heeft standaard (gratis) fietsen bij het hotel. Hier hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt want DC leent zich heel goed voor fietsen. De Mall is behoorlijk uitgestrekt en op de fiets is dat ideaal. Wij zijn ook een dagje vanuit Old Town Alexandria met de fiets naar Mt. Vernon geweest. Was ook een heel leuk uitstapje.

Hier is ons verslag over o.a. DC http://reisdcphillynyc.blogspot.com/

Overigens is het Kimpton hotel wel vrij prijzig, maar wij hadden een superdeal via Hotwire.

Re: Drieënhalve dag Washington

Geplaatst: 12 jan 2020, 11:44
door Kletskous
Wij zijn ongeveer 2 dagen in Washington geweest en hebben best een prima indruk gehad.

Dag 1: middags aangekomen. Langs Pentagon opgereden (konden er niet in) en Arlington Cemetary. Helemaal rondgewandeld, wisseling vd wacht gezien etc.
Dag 2: White House + The Mall. Deels gelopen en daarna toch maar fietsen gehuurd want idd grote afstanden. En het was meer dan 40 gr die dag dus lopend bijna niet te doen. We zijn 1 museum in geweest en vonden dat wel prima. Ook nog even aan het zwembad kunnen liggen bij het hotel.
Dag 3: Great Falls natuurgebied en een shoppingmall. Hadden die dag tijd tot ca. 14.00 uur ofzo.

Wij hadden een hotel in Arlington. Prima qua afstand. Wij hebben alles met de auto gedaan.
Dag 2 vlakbij het Witte Huis geparkeerd en toen te voet verder.

Re: Drieënhalve dag Washington

Geplaatst: 12 jan 2020, 16:43
door Laredo
Bedankt voor de tips! Kan ik wat mee. Ga inderdaad even op priceline kijken voor een nog scherper geprijsd hotel. Zie goede vluchttijden met United en KLM waarbij de eerste nu goedkoper is en ook nog gratis 1 koffer mee laat nemen. Dat heeft nu de voorkeur boven een NL maatschappij.

Enige wat ons nu nog even tegenhoud is toch de jetlag en hoeveel je kunt "genieten" tijdens zo'n korte trip. Aan de andere kant heb ik Europa wel weer even gezien en gaan we van de zomer met kinderen weer op vakantie naar Spanje, ook lekker maar wel anders :D