Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Over de staten van New England, New York, Pennsylvania, New Jersey, Delaware, Maryland, West Virginia en Washington DC.
Plaats reactie
blikje
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mar 2019, 17:34
Aantal x V.S. bezocht: 0

Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Bericht door blikje » 10 mar 2019, 17:44

Komende zomer gaan wij (stel met twee kinderen van 7 en 5) voor het eerst naar de VS. Het tot op heden uitgestippelde rondje ziet er uit als hieronder beschreven. Heeft iemand goede tips en suggesties voor ons? Alleen NY staat vast en is geboekt. Wij hoeven niet elke dag attracties te bezoeken; houden erg van rustig aan doen, sfeer proeven gewoon door er te zijn en gaan bijv. graag regelmatig een middagje zwemmen in een meertje/zwembad met de kinderen of gewoon naar de plaatselijke speeltuin. Dit rondje is nu tot stand gekomen vanwege afstanden (niet al te veel rijden) en de hoop dat het een beetje afwisselend is zo (stad, natuur, meer, oceaan, kleine dorpjes, natuur). Tips over route, overnachtingsadressen of 'things to do' zijn allemaal welkom.

dag 1 - 4: New York
dag 5: hotel halverweg New York - Erie
dag 6 - 9: Erie (of omgeving)
dag 10 - 11: Dayton/Columbus (of omgeving)
dag 12 - 14: salt fork state park (of omgeving)
dag 15 - 16: Pittsburgh (of stad of omgeving)
dag 17 - 19: Washington
dag 20 - 22: cape may
dag 23: 's avonds vlucht terug naar huis

Groet & dank alvast!

Gebruikersavatar
gera_r
Amerikafan
Berichten: 397
Lid geworden op: 16 nov 2010, 09:18
Aantal x V.S. bezocht: 8
Locatie: Gelderland

Re: Rondje NY, lake Erie, Columbus, Washington, Cape May: tips gevraagd!

Bericht door gera_r » 10 mar 2019, 18:07

Hallo Blikje,
In Dayton heb je het US Air Force Museum.
Uit mijn verslag die dag dat wij er waren: "Kort gezegd is het een museum van Amerikaanse vliegtuigen die ingezet zijn geweest in internationale oorlogen door de jaren heen. Ik dacht dat het er van elke oorlog 1 zou zijn, maar ik denk eerder dat er 1 van elke type vliegtuig is. Er staan er zoveel! Bovendien is er geschreven documentatie op informatieborden en ander documentatiemateriaal.
In totaal 6 hallen, van het formaat voetbalveld ieder, schat ik... Steeds 2 naast elkaar, daarachter weer 2 en daarna weer 2. Ze worden weer met elkaar verbonden door middel van een verbindingshal met informatie en documentatie.
De eerste twee hallen gaan over de eerste en de tweede wereldoorlog. Het neemt bijna 3 uur van onze tijd in beslag. Zoveel vliegtuigen en ze vallen bijna niet te fotograferen... En dat blijkt ook wel, want ze zijn erg donker uitgevallen.
In de tweede twee hallen komen de Koreaanse en de Vietnam oorlog aan bod. De vliegtuigen zijn al aardig gegroeid. En ten slotte de Koude oorlog, de Golf oorlog en de oorlog tegen Iraq en in Afghanistan. Van de laatste twee zijn nog geen vliegtuigen te zien, maar wel allerlei andere exposities.
Ten slotte, aan het eind van deze hallen is nog een ronde hal met nucleaire raketten. Volgens mij zijn ze nooit gebruikt, hahaha, maar indrukwekkend is het wel.
Het is trouwens allemaal indrukwekkend, als je die grote vliegtuigen, bommenwerpers, straaljagers enz. zo bij elkaar ziet staan. Wil je het goed doen, dan heb je toch zeker wel 2 dagen nodig om het te bekijken. De entree is gratis, dus dat kan geen belemmering zijn.
Buiten staan nog een stuk of wat grote vliegtuigen opgesteld die we nog even langslopen. Er is een mogelijkheid om met een busje mee te gaan naar een ander deel van het museum, die een mijl verderop ligt. Maar er gaan er nog maar twee en we hadden daarvoor moeten reserveren. Dus voor ons gaat dat niet door."
Onze laatste vakantie in het Noordwesten. https://johanengera2019.blogspot.com/20 ... veerd.html
Links naar onze voorgaande 7 vakanties zijn hier ook te vinden.

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8855
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Bericht door markro » 10 mar 2019, 18:43

Er zijn meerdere routes te bedenken om van New York City naar Erie te rijden.
Een mogelijkheid is om via het Finger Lakes District te gaan met in Watkins Glen een bezoek aan het Watkins Glen State Park. Bovendien liggen er in de buurt van de plaats Ithaca meer parken met watervallen (Buttermilk Falls State Park, Taughannock Falls State Park).

In de plaats Corning (NY) bevindt zich het prachtige Museum of Glass, waar men glasblaasdemonstraties kan bijwonen. Vonden wij erg de moeite waard.

Het Kinzua Bridge State Park, waar men een oude, door storm verwoeste spoorbrug kan bezoeken is interessant.

Columbus is de hoofdstad van de staat Ohio. Hier kan men een bezoek brengen aan het Ohio Statehouse.
En er zijn meer bezienswaardigheden.

Ten zuidoosten van Columbus ligt het fraaie Hocking Hills gebied/State Park, waar men lekker kan wandelen (Old Man's Cave, Ash Cave, Cedar Falls [mits er water in de rivier staat]).

Bij de plaatsen Millersburg en Berlin in de staat Ohio, circa 2 uur rijden ten noordoosten van Columbus, zit je middenin Ohio's Amish Country. Mooi gebied, kan je meer te weten komen van deze bevolkingsgroep, bezoek woonhuis/boerderij/museum, kaasmakerij.

En het hierboven genoemde vliegtuigmuseum bij Dayton is inderdaad erg de moeite waard.

Succes met de voorbereiding van jullie reis.
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

blikje
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mar 2019, 17:34
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Bericht door blikje » 10 mar 2019, 20:38

Columbus/Dayton heb ik idd gekozen vanwege vliegtuigmuseum waar in elk geval man en zoon (7) erg enthousiast van worden.

Ik ga Finger Lakes District eens bekijken Markro. Iets noordelijker dan ik in eerste instantie van plan was, maar als ik het zo lees klinkt het goed!

Ook de andere tips ga ik natrekken.

Dank allebei!

blikje
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mar 2019, 17:34
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Bericht door blikje » 17 mar 2019, 16:48

Ik ben inmiddels een stukje verder. Vanaf Columbus gaan we wat zuidelijker (dus niet meer richting Pittsburgh) richting Charleston (West-Virginia) en vanaf daar richting Shenandoah N.P.
Heb inmiddels op de meeste plekken ook accommodaties op het oog (afgezien van Washington, daarvoor ga ik me eerst eens in het Washington topic verdiepen).

Waar ik nog wel mee zit is de laatste dagen. Ik wil eigenlijk graag aan het strand/in de buurt van het strand ergens tussen Washington en New York. Ik had eerst Cape May op het oog, maar nu twijfel ik. Heeft iemand nog goede tips voor een stop van een paar dagen ergens tussen Washington en New York? Liefst een beetje in de buurt van de oceaan.

Gebruikersavatar
Tipsy_1
Amerika-expert
Berichten: 4097
Lid geworden op: 14 jan 2010, 15:03
Aantal x V.S. bezocht: 20
Locatie: New Jersey, USA
Contacteer:

Re: Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Bericht door Tipsy_1 » 17 apr 2019, 12:48

voor het laatste deel van je route: stranden ten N van Washington DC
misschien kan je de ferry tussen Delaware (Lewes) en Cape May inplannen, dat is erg leuk om te doen (echt zo'n gezellig sympathiek ferry'tje) en dan strand/kust doen aan de Delaware/Maryland zijde en aan Cape May. Je hebt echt prachtige stranden in die omgeving. Wij gaan er graag naar toe.
Wij vonden Ocean City in Delaware (of is het Maryland... die twee staten komen op dit schiereiland samen) erg leuk maar we waren hier in de winter en hadden het strand voor ons alleen. Onder Ocean City ligt een "national seashore" Assateague Island, erg uitgestrekt met witte stranden, duinen, marshes, lagunes en wilde paarden.
Atlantic City heeft ook stranden, een boardwalk en casino's. Wij vinden het daar erg leuk voor 1 nacht.
En heel de Jersey Shore is eigenlijk gezegend met witte stranden, maar het kan er wel druk zijn. Zelf zou ik voor Cape May kiezen.
Mijn reisverslagen: http://reisverhalenhomepage.webs.com/ (sorry je moet soms een paar keer refreshen ivm foutmeldingen)
Na heel wat roadtrips verhuisd naar de East Coast in Oct 2018

blikje
Amerika-newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mar 2019, 17:34
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis blikje: rondje NY, Lake Erie, Columbus, Washington, Cape May - tips gevraagd!

Bericht door blikje » 30 apr 2019, 21:44

Dankjewel Tipsy. Het is idd de Jersey Shore geworden voor de laatste dagen. Een uitstapje naar Atlantic City staat voor mij ook op de planning. En die ferry klinkt goed, daar ga ik eens naar kijken. Dank.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer