Pagina 1 van 1

Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 01 mei 2018, 10:34
door MarcSt
Beste mensen

Tijdens onze US rondreis willen we ook naar de Niagara Falls en van de US de grens oversteken om aan Canadese kant 1 nacht te overnachten. Hebben we iets van documenten,visum of iets dergelijks nodig ? Moeten we op iets letten wanneer we met onze huurwagen de grens oversteken ?
Bedankt voor jullie info, nog nooit in Canada geweest dus vandaar...

Re: Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 01 mei 2018, 10:58
door Marcopstal
Je moet door de Canadese Immigratie, vergelijkbaar met de US immigratie. Aangezien je per wagen gaat heb je geen bijzondere documenten nodig. Sommige verhuurders eisen dat je dit aangeeft bij het ophalen van de huurwagen (het feit dat je ook naar canada gaat). Op zich is het evenwel geen probleem, wat met Mexico bvb een andere zaak is.

Re: Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 01 mei 2018, 13:05
door MarcSt
Bedankt Marcopstal

Re: Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 01 mei 2018, 15:01
door markro
@ MarcSt: het is wat makkelijk om te zeggen dat je geen bijzondere documenten nodig hebt, want wij weten hier op het forum niets van jou. Ik bedoel o.a.: welke nationaliteit heb jij / door welk land is jouw paspoort uitgegeven? Misschien heb jij wel een visum nodig.
Ook mag je niet alle goederen zomaar de grens mee over nemen, denk aan voedingsmiddelen, planten, dierlijke producten, brandhout.

Verdiep je in de regels: https://www.cbsa-asfc.gc.ca/menu-eng.html

Zoals Marc al aangeeft, meldt bij het ophalen van de US-huurauto, dat je de grens naar Canada over gaat en zorg er voor dat dit op jouw huurovereenkomst komt te staan.
Houd er rekening mee in jouw planning, dat de grenscontrole best wel wat tijd kan vergen, reken op circa een uur. Ook als je weer terug gaat naar de USA.

Re: Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 01 mei 2018, 15:04
door Martin & Marianne
Ik dacht dat je een vlucht nam?
Kijk bij de autohuur inderdaad of je met de huurauto naar Canada mag. Ik vraag me af of wij dat wel gedaan hebben, maar goed om even te checken. Meestal is Canada wel toegestaan.

Marianne.

Re: Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 02 mei 2018, 22:24
door MarcSt
Bedankt. We verdiepen ons even. We hebben de Belgische nationaliteit.
Idd Marianne we gingen vliegen maar na alle reacties nog eens goed overwogen en gelezen te hebben hebben we ons nog bedacht. We konden door te vliegen idd tijd besparen maar tja waarom gaan we ? Omdat we houden van het land en omdat we alles willen zien, proeven en beleven. Dat kan dus nog altijd het beste met de wagen zodat we kunnen gaan,staan en stoppen wanneer we willen.

Re: Van US naar Niagara Falls aan Canadese kant

Geplaatst: 03 mei 2018, 11:27
door roelb
Het is no biggie. Houd er inderdaad wel rekening mee dat je een aantal zaken niet mee de grens over mag nemen. Met name zaken die in je koeltas/koelbox zitten kunnen een issue zijn: groente, fruit, zuivel. Verder is het een kwestie van langs een grenswacht rijden, paspoorten afgeven, aangeven wat je komt doen en verklaren dat je niets bij hebt wat niet mag, en door. Soms zal er gevraagd om even in de kofferbak oid te kijken.

Met een huurauto van Alamo/National kun je sowieso Canada in, zonder verdere communicatie. Bij Hertz moet je het formeel melden, maar mijn ervaring (alweer een aantal jaar geleden) is dat ze niets met die melding doen en gewoon aangeven: sure, no problem.