Het gebied rond Washington staat bekend om de "blue crabs", die in de Chesapeake Bay worden gevist. Authentiek is het om die te eten in een zogenaamde crab shack. Daar staan lange picknicktafels bekleed met bruin papier, een emmertje met hamertjes erin erop. Je bestelt dan crabben per half dozijn, dozijn of "all you can eat" (beste prijs). De vers gestoomde crabben met de typische Old Bay spice erop worden dan op je tafel gekieperd en dan begint het uitpluizen.
In Washington kun je de crabben zelf kopen, al gestoomd of nog levend, bij de
Maine Avenue vismarkt (ook zeer fotogeniek voor de fotografen onder ons en zonder krabben kopen een ervaring).
Gisteravond zijn we echter bij zo'n crab shack geweest, die dicht genoeg bij de stad ligt, om bij een stedenbezoek heen te gaan. Het restaurant heet
Quarterdeck en ligt aan Fort Myer Drive in Rosslyn. Reserveringen tijdens het crab seizoen zijn noodzakelijk. Het is niet goedkoop (voor all you can eat ($35) moet de hele tafel meedoen, anders kun je per half of vol dozijn bestellen), maar de ervaring zeker waard!
Onze maaltijd van gisteren
