Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Als het niet in de andere reisforums past of interregionaal is, hoort het hier, incl. reizen die deels door Canada gaan.
Plaats reactie
jitz
Amerika-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 21 jan 2023, 18:33
Aantal x V.S. bezocht: 5

Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door jitz »

Hoi Allemaal,

Komende zomer willen we weer terug naar Amerika, na afgelopen jaar de westkust gedaan te hebben, willen we nu de oostkust doen.
We reizen met 2 kinderen, 13 en 16 jaar oud.

Heb hier al veel zitten lezen en met wat ik gelezen en bekeken heb, kom ik tot het volgende traject:

21-07-2023: Vlucht van Amsterdam naar Washington Dulles
2 overnachtingen in Washington
23-07-2023: Auto ophalen in Washington
Overnachting in Williamsburg
24-07-2023: Overnachting in Kitty Hawk
25-07-2023: 2 overnachtingen in Wilmington
27-07-2023: Overnachting in Myrtle Beach
28-07-2023: 2 overnachtingen in Charleston
30-07-2023: Overnachting in Savannah
31-07-2023: Overnachting in Saint Augustine
01-08-2023: 3 overnachtingen in Orlando
04-08-2023: 2 overnachtingen in Crystal River
06-08-2023: Overnachting in Bonita Springs
07-08-2023: Overnachting in Florida City
08-08-2023: 2 overnachtingen in Key West
10-08-2023: 2 overnachtingen in Miami Beach
12-08-2023: Auto inleveren in Miami Intl Arpt

We starten in Washington aangezien we afgelopen jaar al in NY geweest zijn. Washington is inderdaad niet de mooiste stad, maar kinderen willen het graag zien.
Nu wilde ik graag aan de experts vragen wat ze hier van vinden, zijn er plekken die ik mis en absoluut moet doen?
Zijn de overnachtingen voldoende?
Het laatste stuk zat ik ook te denken om bijvoorbeeld van Crystal River nog een nacht Clearwater te doen en dan 2 nachten naar Vvero Beach om vanuit daar rechtstreeks naar Key West te rijden...
Iemand nog tips over de route?
Marielleh
Amerikafan
Berichten: 198
Lid geworden op: 19 aug 2018, 05:11
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Reis 2023 Jitz:Washington - Florida

Bericht door Marielleh »

Als je schrijft dat Washington niet de mooiste stad is maar “de kinderen willen het graag zien” klinkt het net of je het over een provinciestadje in de polder hebt :lol:
Wat de “mooiste” is weet ik niet, maar ik vind DC zeker een bezoek waard!!
Of twee nachten genoeg is hangt af van wat je er wilt doen. Je zou je er zeker langer kunnen vermaken maar dat gaat ten koste van wat anders neem ik aan en het zal ook een kwestie van prioriteiten zijn.

Op de mall liggen heel erg veel bezienswaardigheden op loop- of fietsafstand bij elkaar waardoor je, als je wilt, veel kunt zien qua highlights in een dag.
Overnachtingen; zoals overal te over in alle categorieën, prijsklasses, locaties etc. Hangt dus volledig af van je voorkeur(en).
Wij hadden een retourtje DC en sliepen na aankomst op loopafstand van de mall, een auto heb je dan echt niet nodig. Terug sliepen we uit het centrum en hadden we de auto gehouden om ook de bezienswaardigheden buiten de stad konden bekijken. Ik zou eerst bepalen wat je in/om de stad wilt en dan beslissen waar je slaapt en of je de auto al wilt hebben.

Op de rest van je route is mijn ervaring dusdanig lang geleden dat ik je niet kan helpen.
www.hamakyreis.wordpress.com

2000 Jaar au pair in CT en een trip van NY via Florida en het zuiden naar LA
2002 Noordoost VS Zuidoost Canada
2019 Zuidoosten
2020 ̶F̶l̶o̶r̶i̶d̶a̶
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 586
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis 2023 Jitz:Washington - Florida

Bericht door USAreiziger »

Hi Jitz,

Ik ben het helemaal met Marielle eens. Ik neem aan dat jullie nooit in Washington DC zijn geweest want het is een hele mooie stad met veel bezienswaardigheden ook buiten Washington DC. Washington DC bestaat niet alleen uit de Mall en Arlington maar je hebt de gezellige studente wijk/stad Gerogetown wat je niet mag missen. https://www.traveltousa.nl/georgetown/

Vanaf Washington DC kun je zowel met de auto als met de watertaxi of cruise over de Potomac naar Alexandria https://www.traveltousa.nl/alexandria/ of Mount Vernon. https://www.traveltousa.nl/mountvernon/

Ik ben zelf nog nooit in Kitty Hawk geweest en weet niet of dit de moeite waard is maar ik vind 1 dag of nacht in Williamsburg wel erg kort. Er is zo ontzettend veel te zien in deze omgeving je hebt niet alleen Williamsburg https://www.traveltousa.nl/williamsburg/ Yorktown is ook heel mooi https://www.traveltousa.nl/yorktown/ en wat leuk is voor de kinderen is Jamestown Settlement https://www.traveltousa.nl/jamestown/

Ik zou dus voor Williamsburg, Yorktown en Jamestown 2 dagen uittrekken.

Ben ook even nieuwsgierig waarom jullie voor Wilmington hebben gekozen? Is hier een speciale reden voor? Voor de kinderen is Myrtle Beach leuker ik zou dus 2 dagen Myrtle beach kiezen en Wilmington eruit halen. https://www.traveltousa.nl/myrtlebeach/

Crystal River is een keuze, ik ben hier ook geweest om met manatees te zwemmen dit was in de maand juni maar hebben amper een manatee gezien. Men zegt ook dat het piek seizoen tussen november en april ligt. Persoonlijk zou ik voor clearwater kiezen ook veel meer te doen voor de kinderen.
https://www.traveltousa.nl/clearwaterbeach/ dus Crystal River overslaan.

Wij vonden Sarasota erg leuk en mooi en helaas verwoest door de laatste storm ook Fort Myers Beach en Sanibel Island. Ik durf helaas niet te zeggen hoe ver men is met de opbouw van Fort Myers Beach. https://www.traveltousa.nl/sarasota/

Maar je gaat van west naar oost, ik ben zelf nooit in Vero Beach geweest dus kan hier ook geen advies over geven. Maar gezien de lange afstand naar key West is Fort Lauderdale aan de kust ook een optie. Maar dit zijn uiteraard keuzes en smaak.

Ook zou ik Florida City er tussenuit halen en meer aan kust verblijven.

Groetjes

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
jitz
Amerika-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 21 jan 2023, 18:33
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door jitz »

Oh wat lekker veel tips.
Het is inderdaad een eerste opzet, ik ben wel al een keer in washington geweest maar denk dat wij het verkeerde moment daar waren.
Het was toen druk veel protesten en veel politie op de been. Op veel plekken was toen beveiliging, dus denk dat we het verkeerde moment daar waren en dus de verkeerde indruk gekregen.
Dus dat moet dit jaar goed komen dan :)

Bedankt Monique voor de overige tips.. Er is geen echte reden om de trip zo te doen. Ik had een aantal plekken doorgegeven aan het reisburo en de rest hebben zij ingevuld. Ik ga al je tips nog eens rustig doorlezen en ga wat aanpassingen maken..
mtl
Amerika-expert
Berichten: 7555
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door mtl »

Een goed advies alvast: ga niet naar een reisburo! Hier vind je de expertise voor een goede vakantie.
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 586
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door USAreiziger »

Hi Jitz,

Ik sluit mij aan bij mtl, neem het advies van een reisbureau niet aan. Men koopt vaak goedkoop hotelkamers in plaatsen waar niet altijd veel te beleven valt of in al te toeristische plaatsen.

Kan het mij voorstellen als je een x op een plek bent geweest waar het extreem druk was dat je hier een ander beeld van hebt. Wij hadden dit toen in New York, hotel in midtown en werd gek van de drukte. Later in andere wijken een hotel geboekt en nu vinden wij deze stad geweldig.

Washington DC vanaf het water is ook erg bijzonder, dit is de watertaxi die ik al had benoemd. Ik vind het ook belangrijk dat je hotel in een leuke wijk staat zodat je Washington DC ook anders beleeft.

Zoals ik ook al had aangegeven is de regio rond Fort Myers behoorlijk beschadigd door de storm Ian. Ik weet niet hoe ver men is met de opbouw maar je hebt Bonita Springs in je route staan en deze plek is ook enorm geraakt. https://espnswfl.com/galleries/pictures ... icane-ian/

Misschien een idee om meer aan de oostkant te blijven van Florida. Wij vonden New Smyrna Beach erg leuk https://www.traveltousa.nl/newsmyrnabeach/ ligt een klein half uurtje van Daytona Beach en is hier veel rustiger dan Daytona Beach.

Succes

Groetjes

Monique
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
jitz
Amerika-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 21 jan 2023, 18:33
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door jitz »

Hoi Monique en Mtl

Uiteraard bedankt voor het advies.. We hadden een eerste advies gehad van Tioga ook om een beetje te kijken wat is nu mogelijk. We speelde inderdaad al met de gedachte om deze keer alles zelf te boeken. Maakt de vakantie ook wel leuker.
Ik begrijp wat je bedoelt ook met hotels, wij waren afgelopen jaar onderweg naar LA ook even gestopt in NY. Ik was daar al eerder geweest maar het leek er nu wel 2 keer zo druk. Als je dan in de drukte zit kom je nooit tot rust. We waren ook blij dat we weer weg waren. Volgende keer kiezen we ook een hotel in een rustigere omgeving.

Ik heb even met je adviezen gewerkt en zal zeker ook washington nog een goede kans geven :)
Maar zou je de westkan va florida helemaal overslaan ? En ook Clearwater overslaan ? Begreep dat die prima te doen is ?
Reden waarom ik orlando aan het einde nu heb is om dat men in de drukte kalender aangeeft dat het die weken erna een stuk rustiger is. Alhoewel rustig een relatief begrip is voor orlando...
Vlieg tickets zijn nog niet geboekt dus kan nog alle kanten op wat betreft terug vlucht

Uiteraard alle tips zijn welkom.

2 Nachten Washington
2 Nachten Williamsburg
1 Nacht Nags Head
1 Nacht Wilmington
2 Nachten Myrtle Beach
2 Nachten Charleston
1 Nacht Savannah
1 Nacht Saint Augustine
1 Nacht New Smyrna Beach
2 Nachten Miami
2 Nachten Key West
1 Nacht Fort Lauderdale
2 nachten Clearwater
3 nachten Orlando

Uiteraard allemaal super bedankt...
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 586
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door USAreiziger »

Hi Jitz,

Wij zijn ook niet van de extreme druktes dus ik begrijp helemaal wat je bedoeld. Als ik mijn advies mag geven zou ik het volgende doen.

Ik had al aangegeven dat ikzelf nooit in Kitty Hawk/Nags Head ben geweest maar denk dat er mooiere plekken zijn om te verblijven.

Wilmington ben ik in 2019 (voor corona) geweest. Ik heb deze nog niet op mijn website geplaatst omdat ik ontzettend twijfel. Het gezelligste gedeelte van Wilmington is de Riverwalk/Boardwalk aan de rivier Cape Fear. Dit gedeelte is klein en minder uitnodigend toen wij er waren. Het viel ons ook op dat er veel daklozen waren. Ik weet niet of meerdere mensen van dit forum hier ervaring mee hebben maar dit was onze ervaring, het viel ons erg tegen vandaar dat ik deze nog niet op mijn website heb geplaatst.

Vanaf Williamsburg naar Myrtle Beach is een enorme reis (bijna 6 uur). Wat een optie zou kunnen zijn is van Williamsburg naar Myrtle Beach te rijden en halverwege een tussenstop te doen bij Carolina Premium Outlets (tenminste als jullie van winkelen houden) dan kun je hier de benen strekken en lekker lunchen. https://www.premiumoutlets.com/outlet/carolina De afstand is 3 uur tussen Williamsburg en Myrtle Beach. Het outlet dorp ligt ook direct aan de i-95. Daarna kun je de reis vervolgen naar Myrtle Beach waar veel meer te doen is en ook erg leuk is voor de kinderen.

Dan zou je een extra nacht in Savannah kunnen verblijven want dit is een geweldige leuke stad om langer te verblijven.

Wat ook een aanrader is, is Hilton Head maar je zou ook een extra nacht in Florida kunnen boeken. https://www.traveltousa.nl/hiltonhead/

Clearwater Beach is te gek zeker de moeite waard. Dit is ook de hele westkust maar ik weet helaas niet hoever men is met de wederopbouw van de westkust. Ik heb begrepen dat Clearwater minder geraakt is dus minder schade en inderdaad goed te doen. Misschien een interessante film op youtube waarbij je kunt zien hoe de omgeving van Fort Myers er 2 weken geleden uit zag. www.youtube.com/watch?v=GwJHPTNmxh4

Orlando betwijfel ik over de drukte, ik ben hier in verschillende periodes geweest maar het blijft er druk zeker in een vakantie periode.

groetjes

Monique
Laatst gewijzigd door USAreiziger op 25 jan 2023, 23:23, 2 keer totaal gewijzigd.
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
tanteto
Amerikafan
Berichten: 202
Lid geworden op: 07 aug 2019, 20:51
Locatie: Bull City

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door tanteto »

Let op, Myrtle Beach en Hilton Head zijn allebei super toeristisch en druk.
Wat bedoel je precies met het ‘echte’ Amerika en een ‘gewone’ Amerikaan?
USAreiziger
Amerikakenner
Berichten: 586
Lid geworden op: 22 jan 2012, 19:54
Aantal x V.S. bezocht: 36
Locatie: Purmerend
Contacteer:

Re: Reis 2023 Jitz: Washington - Florida

Bericht door USAreiziger »

Wij vonden Hilton Head toen meevallen qua drukte, Myrtle beach kan druk zijn inderdaad en vooral in de weekenden maar wel heel erg veel te doen voor de kinderen.
Amerika Specialist http://www.traveltousa.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer