Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Als het niet in de andere reisforums past of interregionaal is, hoort het hier, incl. reizen die deels door Canada gaan.
Plaats reactie
IngridUSA
Amerikakenner
Berichten: 670
Lid geworden op: 02 jun 2019, 13:15
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: West-Brabant

Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Bericht door IngridUSA »

Hallo allemaal,

Ik wil me gaan richten op een reis naar West-Canada in de zomer van 2022. We zijn een gezin met 2 kinderen die dan 20 en 17 zijn.

We gaan zeker wandelen in de mooie parken, maar we willen ook graag want andere leuke dingen erbij doen zoals bv. kabelbaan/gondel of een zipline. Of we nou het rondje rechtsom of linksom maken, ik heb wel een beetje het gevoel dat alle natuurschoon nu allemaal achter elkaar komt en de ‘bewoonde wereld’ zich alleen aan begin en eind van de reis bevindt. Maar daar ontkom je denk ik niet aan en het is eigenlijk een luxe probleem toch? Mijn route is als volgt:

Dag 1: Nederland - Vancouver
Dag 2: Vancouver - Whistler
Dag 3: Whistler
Dag 4: Whistler - Clearwater
Dag 5: Clearwater
Dag 6: Clearwater - Jasper
Dag 7: Jasper
Dag 8: Jasper
Dag 9: Jasper - Field (Yoho NP)
Dag 10: Yoho NP
Dag 11: Field - Banff
Dag 12: Banff
Dag 13: Banff - Revelstoke
Dag 14: Revelstoke
Dag 15: Revelstoke - Manning Park
Dag 16: Manning Park - Vancouver
Dag 17: Vancouver
Dag 18: Vancouver - Victoria
Dag 19: Victoria
Dag 20: Victoria - Vancouver
Dag 21: Vancouver – Nederland
Dag 22: Nederland aankomst

Ik twijfel eerlijk gezegd over Tofino, daarom heb ik het niet opgenomen. Of kan ik dan misschien beter ook Victoria skippen en die dagen onderweg inzetten? Verder denk ik dat er in de totale route nog wel een dagje bij kan, maar daarvoor wacht ik liever eerst even de reacties van de kenners af.

Maakt het verder voor Canada en de genoemde parken ook zo veel uit of je er in een weekend bent of door de week (net als in USA)?
IngridUSA
Amerikakenner
Berichten: 670
Lid geworden op: 02 jun 2019, 13:15
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: West-Brabant

Re: Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Bericht door IngridUSA »

Niemand? Dan heb ik nog wel een andere vraag/opmerking.

Het is me opgevallen dat vliegen op Edmonton een stuk voordeliger is dan via Vancouver en Calgary. Is het een optie om van daaruit een rondje te maken? Of dwalen we dan letterlijk te ver af...? Van Edmonton naar Jasper NP lijkt me best te kunnen qua afstand.

Het scheelt ruim 1200 euro voor ons gezelschap en dat vind ik wel de moeite van het onderzoek waard. Uiteraard zijn dit de tarieven van dit moment en ik ga ook voorlopig nog niet boeken, maar toch.
Gebruikersavatar
michelly
Amerika-expert
Berichten: 4674
Lid geworden op: 18 jun 2005, 12:18
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

Re: Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Bericht door michelly »

Wij vlogen in 2017 ook op Edmonton. Dat scheelde destijds ook in prijs. Is prima te doen!
FerryM
Amerikakenner
Berichten: 464
Lid geworden op: 19 okt 2008, 14:47
Aantal x V.S. bezocht: 7
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Bericht door FerryM »

Dag,

Ja, op zich kan Edmonton ook, dat ligt op 300 km van de Rockies en is wel te doen (3 uur rijden). En Edmonton is best leuk voor een dag, zie het verslag van 2008. Zou je niet one-way doen? Dat scheelt wel weer km's die je goed kunt gebruiken op de mooie plekken. Dus Edmonton of Calgary en dan naar Vancouver, weet alleen niet hoe duur de tickets dan zijn.

Je hele route is bekend, ben overal ook geweest. Kijk bij de reisverslagen en bij de pagina's Voorbereiding en Tips met heel veel info. Kun je echt wel wat uithalen, zowel natuur (bergwandelen) als de steden. Veel plezier!

Groet, Ferry
http://ferrymarquart.eu
Gebruikersavatar
AnnInBC
Amerikakenner
Berichten: 1193
Lid geworden op: 31 aug 2011, 07:07
Aantal x V.S. bezocht: 5
Locatie: Vancouver, BC, Canada
Contacteer:

Re: Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Bericht door AnnInBC »

Edmonton kan zeker in plaats van Calgary of Vancouver. Dan zou ik de volgende globale route doen: Edmonton naar Jasper, Wells Gray, Whistler, Vancouver Island, Vancouver, Revelstoke, Banff en zo terug via Jasper naar Edmonton.

Voor te ziplinen zou ik zeker eens kijken bij Whistler, Ziptrek Tours zijn goed. Verder heb je op Vancouver Island (en ook in Vancouver) ook WildPlay en dat is ook voor volwassenen waar je kan ziplinen of klimparcours kan doen. Bij Wildplay in Nanaimo is er ook een zipline parcour wat je kan doen: https://www.wildplay.com/nanaimo. In Vancouver kan je ook ziplinen boven op Grouse Mountain, maar dan moet je ook de gondola naar boven nemen en dat kan dan wel een prijzig iets worden: https://www.grousemountain.com/zipline/ziplines-tours. Andere mogelijkheden voor ziplinen heb je in de buurt van Kelowna: https://book.singenuity.com/10/activity, https://www.zipzone.ca/, https://www.oyamazipline.com/attractions/zipcourse

Verder is de gondel in Whistler (Peak 2 Peak) zeker de moeite waard, wel de duurste maar je krijgt wel waarde voor je geld. Verder is er een gondel langs de Sea To Sky Highway bij Squamish (niet ver van Whistler), je hebt de Grouse Mountain SkyRide in Vancouver, Sulphur Mountain Gondola in Banff, Lake Louise Gondola bij het Lake Louise ski oord en de Jasper AirTram in Jasper. Speed bootje huren in Vancouver voor een halve dag is ook heel leuk, of kayakken is ook een aangename bezigheid.

De nationale parken en andere bekende/toeristische plaatsen tijdens je reis zijn in het weekend meestal een stuk drukker vergeleken met door de week.
jojostravelusa
Amerikakenner
Berichten: 1464
Lid geworden op: 12 mar 2014, 12:46
Aantal x V.S. bezocht: 9
Contacteer:

Re: Reis IngridUSA: reisroute West-Canada zomer 2022.

Bericht door jojostravelusa »

In Clearwater kun je leuk raften. Hebben wij in 2019 gedaan.
https://www.interiorwhitewater.com/
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer