Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Als het niet in de andere reisforums past of interregionaal is, hoort het hier, incl. reizen die deels door Canada gaan.
Plaats reactie
statler
Amerika-ontdekker
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 jan 2012, 15:13
Aantal x V.S. bezocht: 2

Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door statler » 13 jul 2019, 10:45

Dag iedereen,

Nu de kindjes wat ouder worden (4 en 6) lijkt ons de moment gekomen om terug wat verder te reizen. De VS en Canada lijken ons dan ook de perfecte eerste verre reis met de kindjes.
We denken er meer en meer aan om naar Canada te gaan en dan meerbepaald Oost-Canada (rondje Toronto-Montreal-Quebeq).

Wat zijn jullie ervaringen omtrent deze regio? Is de natuur buiten deze grootsteden ook de moeite?

Ik vraag dit omdat ik op het forum bijna iedereen reizen zie plannen in West-Canada (regio Vancouver) en bijna niemand Oost-Canada. Wat is de reden hier voor? 😁

Alvast bedankt voor jullie feedback!

mtl
Amerika-expert
Berichten: 6307
Lid geworden op: 08 nov 2009, 10:22

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door mtl » 13 jul 2019, 11:00

Heel simpel: in West Canada is het landschap veel aantrekkelijker dan in Oost-Canada.

Gebruikersavatar
Ruud2004
Amerika-expert
Berichten: 4104
Lid geworden op: 15 feb 2007, 10:21
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: 't Gooi

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door Ruud2004 » 13 jul 2019, 13:22

Wij hebben ons vorig jaar in NO Canada bijzonder goed (zie reisverslag 2018) vermaakt, wel heel anders dan de Rocky Mountains en midden Canada.(Ontario). De Rocky Mountains zijn ruiger/wilder en daar hebben we ons dit jaar weer geweldig goed vermaakt.
2004 Chicago/Great Lakes
2005 Chicago/Florida
2007 Chicago/ LV-LA
2009 Chicago-NYC
2011/14/16 Florida
2012 ZW USA/Hawaii
2013 Canada/NO USA
2015 ZW/USA
2017 en 2019 ZW Canada/USA
2018 NO Canada/USA

Onze reisverslagen via http://ruud2004.com

tomhster
Amerikakenner
Berichten: 897
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door tomhster » 13 jul 2019, 19:57

Ook op dit forum barst het van de schapen die allemaal hetzelfde doen. Oost-Canada is hartstikke leuk en mooi. Neem bijvoorbeeld Ottawa, Algonquin en de 1000 islands.

Een ding waar het oosten wel meer last van heeft dan het westen: Muggen en ander insectentuig. In mei en juni moet je daar wel rekening mee houden.

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8886
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door markro » 14 jul 2019, 06:45

Niet echt een reisverslag, maar een aantal reiservaringen heb ik genoteerd van het Canadagedeelte van onze in 2016 gecombineerde USA/Oost-Canadareis, zie http://www.dutchmarco.com/reisverslag/u ... dadeel.htm

En een reisverslag van onze rondreis vanuit Calgary: http://www.dutchmarco.com/reisverslag/c ... _index.htm

Aan de westkant van Canada is de natuur veel diverser en spectaculairder.
Misschien doe je er ideeën uit op.
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

stegeman
Amerikakenner
Berichten: 906
Lid geworden op: 05 apr 2018, 11:59
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door stegeman » 14 jul 2019, 07:55

Heb oosten niet gezien. West Canada wel. En kan alleen maar zeggen dat het daar fantastisch is. De familie en kennissen die beide hebben gezien zeggen allen: West Canada zoveel mooier.
Ik denk dat je voor jezelf moet weten of je voornamelijk voor de natuur gaat of de steden. In het laatste geval is Oost Canada prima.
Voor mij geldt dat ik liever een schaap ben (zoals hier ergens genoemd) en ergens ben waar het prachtig is. West Canada is groot genoeg om op sommige plekken helemaal alleen te zijn.
Mocht je niet kunnen kiezen zou je nog van Oost naar West kunnen trekken. Zou ivm km niet mijn voorkeur hebben, maar kennissen die dat deden vonden dat ook mooi. Je hebt wel enkele saaie stukken te rijden dan.

tomhster
Amerikakenner
Berichten: 897
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door tomhster » 14 jul 2019, 14:07

Ik heb echt geen zin om lelijk te doen, maar je bevestigt alleen de vooroordelen. Je geeft zelf aan er nooit geweest te zijn, dus wat je dan aan dit topic toe te voegen hebt is mij een raadsel. Ik ben er zeker zeven keer geweest en zeker niet alleen om de steden. De omgeving biedt alles voor een fantastische vakantie. Twee dingen hebben ze echter niet in vergelijk met West-Canada: Grizzlyberen en enorme hordes bussen met Aziaten.

West-Canada is erg mooi, maar het oosten op een andere manier net zo goed. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar Newfoundland. Met kleintjes lijkt mij trouwens een rondje waar Niagara Falls in zit een must. Bovendien heeft Toronto als aanvlieghaven het grote voordeel dat het je opgeteld snel 7 uur vliegtijd scheelt. Minder verschil in tijdzones betekent minder jetlag. Je kunt ook prima een combinatie maken met de US. Bijvoorbeeld de omgeving van Lake Placid is heel mooi.

stegeman
Amerikakenner
Berichten: 906
Lid geworden op: 05 apr 2018, 11:59
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door stegeman » 14 jul 2019, 16:41

Ik heb er toch heel duidelijk bij staan dat Mn familie en bekenden die er WEL zijn geweest dit duidelijk aangeven. En we hebben zelf een dikke maand rondgetrokken door West Canada (en stukje Amerika) en zijn overtuigd geraakt dat we waar we ook heen gaan ter wereld we het ongetwijfeld nergens mooier gaan vinden dan daar. (Maar je wilt ook wat anders zien). De prachtige natuur, het afwisselende, mooie steden...de spanning van elk moment een beer, elk of wat ook tegen kunt komen..., prachtige watervallen..
Zeggen dat ik niks toe te voegen heb aan dit forum/dit topic vind ik niet oke en gemeen ook. Doe net als een ander mijn best te verwoorden wat onze ervaring was in het Westen en daarin meegenomen de ervaring van mijn naaste familie en vrienden in het Oosten die beide hebben gezien en allen zeggen dat het Westen veel mooier is. Dat mag ik toch gewoon benoemen. Ik gaf nog de tip mee dat de optie van beide wat er ook nog was. Waarom nog de moeite nemen te reageren als ik zulke reacties krijg. Als het niet gewaardeerd wordt dat ik meedenk dan schrijf mij maar uit!!
Niet iedereen is overal geweest. Financieel hadden wij dat geluk niet. Als iemand een route heeft bijv Denver- Yellowstone zou ik dus niet mogen zeggen hoe geweldig Yellowstone is wat we goed gezien hebben omdat we Denver niet hebben gezien? Moet ik dan alles zelf hebben gezien om iets te mogen zeggen?

statler
Amerika-ontdekker
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 jan 2012, 15:13
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door statler » 14 jul 2019, 20:47

Alvast bedankt voor jullie reacties. Aangezien we nog met 2 kleine kinderen zitten (4 en 6) op het moment van de reis denk ik dat het Oosten misschien wat makkelijker is. Trektochten en lange wandeltochten in de natuur is nu echt nog geen optie. Naar wat ik hoor is het Westen vooral fantastisch om vooral in de natuur dingen te doen. Met de kinderen zijn daguitstapjes naar natuurparken natuurlijk wel mogelijk en in steden zijn er altijd wel leuke dingen te vinden voor kinderen.
Ook is het wat minder lang vliegen en het tijdsverschil is wat minder. Niet onbelangrijk met kinderen. Vandaar dat ik neigde naar het Oosten.

Ik ben wel wat afgeschrikt van de muggen. Ik heb wat gelezen op het internet en dit kan blijkbaar wel een echte plaag zijn... Is dit dan vooral in de natuurparken vlakbik bij meren of is dit gewoon overal ( ook in de steden)?

tomhster
Amerikakenner
Berichten: 897
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door tomhster » 15 jul 2019, 00:46

In de buurt bij stilstaand water, in de steden merk je er niks van. In de natuur moet je goed smeren en zorgen dat je ruim voor schemer binnen bent. Verder hopen dat het een beetje waait. De muggen worden afgelost door andere soorten prikkers, maar met bovenstaande tips is het goed te doen zolang je geen weken in een huisje aan een meer gaat zitten.

Bibu
Amerikafan
Berichten: 113
Lid geworden op: 06 okt 2009, 10:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door Bibu » 15 jul 2019, 15:49

Wij zijn net terug van een rondje in Oost Canada. Toronto - Montreal - Quebec - Mont Tremblant park - Ottawa - Algonquin Provincial park - Toronto

Wij vonden dit een erg mooie regio. Mont Tremblant is denk ik ook leuk voor kinderen. Je hebt daar een park waar je kan wandelen en kanoën. En in het plaatsje zelf zijn leuke activiteiten voor kinderen (trampolines, met een soort karretjes van de berg naar beneden rijden, minigolf, met de kabelbaan naar de top van de berg enz.) Wij zaten net buiten Mont Tremblant in een leuk complex met een zwembad en een eigen meertje met zandstrandje. Algonquin vonden wij ook erg mooi. Ook daar kan je kano's huren en heb je leuke strandjes. En de natuur daar is echt schitterend. Toronto zelf zijn wij niet in geweest, was voor ons de plek om heen te vliegen. Montreal is ontzettend druk qua verkeer. Dit vonden wij de minste stad. Quebec is een mooie stad, met leuke straatjes om door te slenteren. Ook Ottawa vonden wij mooi. In Ottawa en Quebec hebben wij een rondleiding met een gids gedaan. Die vertelt je dan toch dingen die niet in de boekjes staan. Mocht ik de reis nog een keer maken, zou ik een kleine aanpassing doen. Ik zou Montreal overslaan en dan een one-way doen. Toronto - Algonquin - Ottawa - Mont Tremblant - Quebec (of natuurlijk andersom). Scheelt je een hoop kilometers.
Wij hebben voor het oosten gekozen, omdat wij gehoord hebben dat het in het westen erg druk is. Dat je 's ochtends heel vroeg in het park moet zijn, omdat er anders geen parkeerplek meer is. Daar houden wij niet van, wij vinden het niet erg om andere mensen tegen te komen, maar willen niet met hordes mensen staan :) En ook voor ons speelde de vluchttijd een rol, wij vonden de 8 uur vliegen lang genoeg.

Gebruikersavatar
Ruud2004
Amerika-expert
Berichten: 4104
Lid geworden op: 15 feb 2007, 10:21
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: 't Gooi

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door Ruud2004 » 17 jul 2019, 14:06

Maar je kan nog Oostelijker en daar hebben wij het in de zomer 2018 erg naar de zin gehad. Ik heb het dan over Montreal en Quebec (eens met Bibu) ook over New Brunswick, Prins Edward Island en Nova Scotia. (zie reisverslag 2018) In juni 2018 prima weer gehad, geen enkele mug of prikker gezien, prachtige natuur, bijzonder vriendelijke Canadezen, veel ruimte en aanzienlijk minder druk dan het Noordwesten. Wel minder "ruig/wild", maar dat schreef ik al.
2004 Chicago/Great Lakes
2005 Chicago/Florida
2007 Chicago/ LV-LA
2009 Chicago-NYC
2011/14/16 Florida
2012 ZW USA/Hawaii
2013 Canada/NO USA
2015 ZW/USA
2017 en 2019 ZW Canada/USA
2018 NO Canada/USA

Onze reisverslagen via http://ruud2004.com

Gebruikersavatar
Tipsy_1
Amerika-expert
Berichten: 4187
Lid geworden op: 14 jan 2010, 15:03
Aantal x V.S. bezocht: 20
Locatie: New Jersey, USA
Contacteer:

Re: Rondreis Canada zomer 2020 : welke regio?

Bericht door Tipsy_1 » 17 jul 2019, 14:20

In het oosten is trouwens ook enorm veel wildlife hoor!
In New Foundland (echt schitterend, en meer "off the beaten path") stikte het van de moosen en zagen we walvissen gewoon al wandelend op de kade en kliffen. Heel spectaculair. En dat geldt zeker ook voor andere gebieden.
Twee weken terug waren we in de provincie New Brunswick ergens aan de kust en daar stak een beer de straat over vlak achter ons!

Niagara Falls is echt tof (je moet er wel voor open staan, het is een beetje kermis, maar als je er voldoende tijd voorziet kan je je hier echt heel goed vermaken met de kinderen (ik vind 2 nachten wel een must).
Toronto vond ik zelf wat minder (de moeite hoor, maar ik vond 1 dag genoeg). Montreal is weer heel anders.

Nova Scotia en de rivier waar de Beluga's zitten staan hoop op mijn wishlist, misschien voor volgende zomer.

Overigens zijn wij ook helemaal weg van West-Canada. Vancouver vind ik nog steeds de mooiste stad die ik ken. De orka's aan vancouver island zijn subliem en de rockies prachtig (je kan de drukte best ontlopen hoor als je wat moeite doet). Wij hebben ook mooie herinneringen aan de Inside passage en de combinatie met het doorrijden naar het puntje van Alaska (vanaf het einde van de Inside passage) naar Hyder waar de grizzly's in Hyder Creek de zalmen aan je voeten opeten.
Mijn reisverslagen: http://reisverhalenhomepage.webs.com/ (sorry je moet soms een paar keer refreshen ivm foutmeldingen)
Na heel wat roadtrips verhuisd naar de East Coast in Oct 2018.
Wij hebben alle staten (behalve Hawai...) van de USA bezocht!

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer