Pagina 1 van 1

Re: Tips/advies autostoeltje kinderen camper

Geplaatst: 06 dec 2018, 09:53
door Marcopstal
Volgens mij is het onmogelijk om op een reglementaire en veilige wijze kinderstoeltjes in een camper te installeren. Vooral voor de 1-jarige is dit een probleem.

Californië en een aantal andere staten vereisen immers dat kinderen tot 2 jaar ruggelings vervoerd worden en met een heupgordel is het onmogelijk op een dergelijke wijze zo een kinderstoel te bevestigen. Als de airbag van de begeleider vooraan kan worden uitgeschakeld is dit de enige veilige en wettelijke optie. Kan dit niet dan is er geen optie in de camper. Wat ik je dan zou adviseren is om een kleine wagen te huren en samen met de kinderen achter de camper aan te rijden.

Algemeen genomen zijn de gordels in campers heel vaak ook niet getest op crashbestendigheid en dus niet echt veilig. Daar komt nog bij dat dit ook geld voor het gehele binnenwerk van een camper dat bij een ietwat zwaar ongeval loskomt en als projectielen doorheen de ruimte vliegt. Meer nog dan met een wagen moet je dus echt wel hopen dat je nooit in een ongeval betrokken geraakt.

Re: Tips/advies autostoeltje kinderen camper

Geplaatst: 06 dec 2018, 10:17
door Franciscus
MichelleFarlow schreef:Dag AA-Forummers, Wij gaan mei/juni een rondje West Amerika doen (LA-LA) met kleine kinderen (net 1 en bijna 4) in een camper. Nu vinden wij het heel lastig om de goede tips en adviezen voor wat betreft welke autostoeltjes benodigd zijn hier van het forum te achterhalen. Dus daarom zou ik hier nog eens willen vragen of mede forummers tips of een goed advies hebben welke type autostoeltje het beste gebruikt kan worden (m.n. die voor ons kleintje van net 1 jaar)?? Onze voorkeur heeft het om de stoeltjes in Amerika aan te schaffen om te voorkomen dat we ze vanaf NL hoeven mee te nemen. Ter info: we reizen in een camper van Cruise America en (zoals bekend) is er alleen een heupgordel in de camper. Alvast heel hartelijk dank voor jullie reactie!! Gerben
Dit is exact dezelfde vraag zoals gesteld in april 2017 viewtopic.php?f=7&t=67258
Beetje raar dus. Als het wel een serieuze vraag is lees dan dat draadje door en je wordt naar andere berichten verwezen.

Re: Tips/advies autostoeltje kinderen camper

Geplaatst: 06 dec 2018, 10:24
door Aricon
Inderdaad exact dezelfde vraag, zo te zien door dezelfde persoon gesteld. Bedankt, Franciscus, voor de opmerkzaamheid.
Hier gaat een slot op.


EDIT note mod psvwally…. ook dit was een spammer..