Campings boeken

Voor algemene vragen over de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Plaats reactie
Jeroenjm
Amerika-ontdekker
Berichten: 32
Lid geworden op: 06 sep 2017, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 0

Campings boeken

Bericht door Jeroenjm » 24 sep 2017, 09:09

Beste Amerika-gangers,

Volgend jaar gaan we onderstaande route met de camper doen. Het liefste willen we zo veel mogelijk in de National Parks staan. Het boeken van deze campings kan pas vanaf 6 maanden gerekend vanaf het moment van overnachting. En voor Yosemite valt deze op 15 maart om 15.00 open.

Is het nu verstandig om ook al de commerciële campings in de buurt van deze campings uit te zoeken en eventueel te boeken? Kun je dit gemakkelijk weer annuleren wanneer je alsnog een camping in het NP hebt kunnen boeken?

Hebben jullie ook aanbevelingen qua commerciële campings?

Hieronder onze route:


21 juli 2018 Vertrek Amsterdam naar San Francisco
22 juli 2018 San Francisco
23 juli 2018 Camper ophalen en van San Francisco naar Modesto
24 juli 2018 Van Modesto naar Yosemite NP (Mariposa Grove i.v.m. sequoia's)
25 juli 2018 Yosemite NP
26 juli 2018 Yosemite NP
27 juli 2018 Van Yosemite NP via Tioga Pass naar Mono lake
28 juli 2018 Van Mono Lake naar Las Vegas
29 juli 2018 Van Las Vegas naar Zion NP (via Valley of Fire State Park)
30 juli 2018 Zion NP
31 juli 2018 Van Zion NP naar Bryce Canyon NP
1 augustus 2018 Van Bryce Canyon NP naar Capitol Reef NP
2 augustus 2018 Van Capitol Reef NP naar Monument Valley
3 augustus 2018 Van Monument Valley naar Page
4 augustus 2018 Van Page naar Grand Canyon NP
5 augustus 2018 Grand Canyon NP
6 augustus 2018 Van Grand Canyon NP naar Lake Havasu (via Kingman/Oatman)
7 augustus 2018 Van Lake Havasu naar Los Angeles (via noordkant Joshua Tree NP)
8 augustus 2018 Los Angeles
9 augustus 2018 Van Los Angeles naar Pismo Beach
10 augustus 2018 Van Pismo Beach naar Carmel/Monterey (via kolonie zee-olifanten, Hw 101 en Julia Pfeiffer Burns State Park i.v.m. redwoods)
11 augustus 2018 Van Carmel/Monterey naar San Francisco, inleveren camper en naar luchthaven
12 augustus 2018 Aankomst Amsterdam

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groet Jeroen

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36935
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door Martin & Marianne » 24 sep 2017, 12:58

Mooie route!
Ik denk dat je per camping moet bekijken wat de annuleringsmogelijkheden zijn.
Vermoedelijk zul je alleen voor Yosemite en misschien ook Zion een back up nodig hebben. Voor Zion heb je een prima alternatief in Springdale. Voor Yosemite zijn er meerdere mogelijkheden. Naast de commerciële campings heb je ook nog mogelijkheden in de national forests. En natuurlijk ook nog de keuze tussen de verschillende toegangswegen. Ik neem aan dat jullie via de 41 het park binnen willen rijden? Kijk eens op deze site voor campings buiten Yosemite.

Marianne

jojostravelusa
Amerikakenner
Berichten: 946
Lid geworden op: 12 mar 2014, 12:46
Aantal x V.S. bezocht: 8
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door jojostravelusa » 24 sep 2017, 16:06

Wij boeken eigenlijk altijd vrijwel alle campings van tevoren. We hebben geen zin om ter plekke tijd te verliezen met het zoeken naar een camping waar nog plaats is en die dan ook nog bevalt. Thuis hebben we de voorpret en kunnen zo vaak zelfs het, naar onze mening, mooiste plekje reserveren. Dat hebben we zelfs gedaan in het zuiden (Yuma), waar we ongeveer alleen stonden i.v.m. laagseizoen in de zomer. Ze waren dolblij dat we er waren in elk geval :) In de parken is het vaak een absolute must. M.n. in Yosemite, maar ook de Watchman campground in Zion is meestal al vroeg vol. Het is een heel mooie camping, dus zeker een aanrader.
In Las Vegas hebben we nu 2x op Oasis Las Vegas RV Resort gestaan. http://www.oasislasvegasrvresort.com/Info-And-Rates.htm We hebben een standaardplek gereserveerd en daar een upgrade geregeld voor een DeLuxe-site. Dan heb je een stukje gras en schaduw! Niet onbelangrijk in die temperaturen. Camping is goed bevallen. Heeft een mooi zwembad en het is er best rustig. Vele jaren geleden hebben we op Circus Circus gestaan. Die is qua ligging gunstiger omdat die aan de Strip ligt, maar daar zit je echt 24 uur per dag in het lawaai. Het is een veredelde parkeerplaats. Niet iets om heel erg blij van te worden. Wij hebben de laatste keer de camper op de camping laten staan en een auto erbij gehuurd, waarmee we de stad in gegaan zijn, want de shuttle die de keer ervoor op de camping stopte, bestond niet meer.
In Bryce hebben we op Ruby's Inn gestaan. https://www.brycecanyoncampgrounds.com/ Prima camping. Van alle gemakken voorzien, maar wel redelijk prijzig, zo rond de $ 50,-
In Monument Valley vinden we Goulding's Lodge een mooie camping. Deze loopt tegen het eind van de middag meestal ook vol, dus zou ik zeker reserveren. Als je geluk hebt, heb je vanuit je camper zicht op de Mittens bij zonsondergang. En anders loop je even naar de weg en kun je het van daaruit zien. Er is een klein binnen zwembadje.
In Page stonden we op de Lake Powell Campground. http://www.pagecampground.com/ Op deze camping hebben we ervaring met annuleren. Dit hebben we zelfs ter plekke gedaan. We hadden in eerste instantie bedacht er 2 nachten te staan, maar bedachten daar dat we het programma toch om wilden gooien en hebben gevraagd of we de 2e nacht konden annuleren. Dat was geen probleem en er werden ook geen kosten in rekening gebracht. Dit zal niet altijd het geval zijn. Als je bv een camping in een national forest of national park reserveert via https://www.recreation.gov, dan gelden de volgende regels:
Campsite
Once your reservation has been created, there will be a $10.00 fee to cancel and a $10.00 fee to change your site or dates.
Cancellations made the day before, or up to the day after your arrival date will also be charged the first nights use fee.
No-shows are charged a $20 fee plus the first nights use fee.
If your reservation is for 1 night, and you have been charged the first nights use fee, there is no $10 service fee.

In de Grand Canyon hebben we de eerste keer op de Ten-X national forest camping gestaan. Dit is een mooie camping in het bos, maar ligt nog iets voor de Grand Canyon. Niet ver van het IMAX-theater. De 2e keer stonden we in het park zelf. Ik ben de naam even kwijt. Het viel een beetje tegen. Was niet zo mooi als veel andere parkcampings.

In onze verslagen noem ik vaak ook de campings waar we overnachten en soms met een opmerking erbij. Kijk maar eens, wie weet zie je nog iets waar je wat aan hebt. Succes!

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36935
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door Martin & Marianne » 24 sep 2017, 16:23

jojostravelusa schreef:In de Grand Canyon hebben we de eerste keer op de Ten-X national forest camping gestaan. Dit is een mooie camping in het bos, maar ligt nog iets voor de Grand Canyon. Niet ver van het IMAX-theater. De 2e keer stonden we in het park zelf. Ik ben de naam even kwijt. Het viel een beetje tegen. Was niet zo mooi als veel andere parkcampings.
Dat was vermoedelijk de Trailer Village? Je kunt ook voor Mather kiezen. Geen full hook ups, maar een prachtige, ruime camping.

Marianne

Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3729
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door Marenko » 24 sep 2017, 16:34

In de parken altijd reserveren, daarbuiten is vaak nog wel plek te vinden. Langs de kust in de weekenden staan de campings ook vaak vol.
Verder kun je een kijkje op onze website nemen. Hier heb ik van alle campings waar wij gestaan hebben een review staan vaak met foto's. Zie onderschrift
Onze favorieten: the view bij monument valley. Watchman in Zion, Mather in de Grand Canyon, Waeweep in Page en Point Mugu bij Ventura.
Je hebt in deze roue niet echt tijd voor een Whale watch tour. Dat is toch echt een aanrader en dan bij Sanctuary cruises in Moss Landing

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36935
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door Martin & Marianne » 24 sep 2017, 18:17

Zoals ik het begrijp is de vraag alleen of je voor de zekerheid alvast een camping buiten het park moet reserveren voor het geval het niet lukt om in het park iets te vinden.

Je kunt natuurlijk voor de zekerheid iets vastleggen, dat zou voor Yosemite misschien niet zo gek zijn wnat daar loopt het ook buiten het park vol (maar niet zo vroeg denk ik). Als je bijvoorbeeld naar Indian Flat kijkt zie je over cancellations het volgende:
Cancellations: All Cancellations within 48 hours will be charged a one night fee per sight.
(spelfout niet van mij :wink: )
Daar maak ik uit op dat je tot 48 uur van te voren gratis kunt annuleren.

En oefen een maand van te voren voor Yosemite, dat scheelt echt.

Marianne

Jeroenjm
Amerika-ontdekker
Berichten: 32
Lid geworden op: 06 sep 2017, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Campings boeken

Bericht door Jeroenjm » 09 okt 2017, 14:28

Bedankt voor al jullie reacties. We hebben al een paar campings en excursies geboekt. Dit gaat allemaal lekker soepel. De komende paar weken gaan we de laatste commerciële campings reserveren. Begin volgend jaar die van de Nationale Parken. Ik heb nog een aantal off topic vragen:

Wat voor tijdstip raden jullie aan om te rijden. Mijn gevoel zegt dat het verstandig is om steeds 's ochtends een trail te doen en dan 's middags in de "hitte" te rijden, maar wat zijn jullie ervaringen?

Is het ook verstandig om een Amerikaanse prepaid-kaart te kopen voor in de telefoon of is dit niet nodig?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet Jeroen

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36935
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door Martin & Marianne » 09 okt 2017, 22:44

Wij plannen nooit wanneer wij gaan rijden, maar kijken ter plekke wat we doen. Als je ergens twee nachten bent ligt het voor de hand dat je de volgende dag vroeg vertrekt.

Wat zou je me je telefoon willen doen? Wij gebruiken hem alleen als we ergens wifi hebben. Bellen doen we nooit.
Kijk eens in dit topic.

Marianne

Gebruikersavatar
Trails
Amerikakenner
Berichten: 1275
Lid geworden op: 25 apr 2011, 09:57
Aantal x V.S. bezocht: 18
Locatie: Vendée, Frankrijk
Contacteer:

Re: Campings boeken

Bericht door Trails » 11 okt 2017, 01:17

We zijn momenteel in het zuidwesten van de VS en zien dat veel campings al rond 4 uur 's middags vol zijn en niet eens alleen in de populaire parken. Vooral in de weekends stromen de campings vol met locals uit de buurt.
We zijn blij dat we al veel van tevoren hadden geboekt zodat we de hele dag kunnen spenderen aan leuke dingen. We zijn wel flexibel genoeg om eens een andere camping te nemen dan op onze planning staat. Een paar dollars meer maakt op het gehele kostenplaatje echt niet veel uit...
West USA: 1979, 1993, 2017, 2019
NYC: 1999, 2002, 2012, 2017
FL: 1986, 1992, 1997, 1998, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016
Georgia: 2014, 2016
Arizona: 2017; CA-NV-UT-CO-AZ: 2017
Colorado, Wyoming & Utah: 2019

http://www.schoutenjanssen.nl

Frank1967
Amerikafan
Berichten: 100
Lid geworden op: 08 jan 2017, 14:01
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Campings boeken

Bericht door Frank1967 » 11 okt 2017, 21:50

We zijn ruim een week terug van onze vakantie, prachtige ervaring was het. In totaal hebben we 15 campings bezocht, een aantal in de parken maar ook een paar er buiten. Alle campings vantevoren al gereserveerd en dat was erg prettig. Het idee dat je altijd plek heb op het einde van de dag is erg fijn. Bij een paar campings gehoord of gezien dat ze helemaal vol zaten, en dat mensen tevergeefs bij de receptie kwamen vragen of er annuleringen waren. Dus ik kan het iedereen aanbevelen als je in de zomermaanden gaat. En september is in het westen zeker ook nog hoogseizoen, dat hebben we gezien.
Een Amerikaanse sim kaart hebben we niet gepakt, bellen hebben we niet gedaan behalve 1 x kort naar camperverhuurder ivm afspraak ophalen camper. Op bijna elke camping heb je wifi dus wat wil je nog meer? En die paar dagen in Yellowstone en Grand Canyon zonder wifi hebben dat niet gemist. Ik snap nooit zo goed dat mensen in hun vakantie geen dag zonder telefoon kunnen :wink:
Camping aanbevelingen: Wahweap in Page, Gouldings in Monument Valley, Zion Canyon Campground in Springdale, Ruby’s Inn bij Bryce Canyon, Thousand Lakes RV park bij Capitol Reef, Mather Campground in Grand Canyon
Staten bezocht: CA, NE, UT, AR, CO, WY, ID

Fam munneke
Amerikafan
Berichten: 114
Lid geworden op: 14 feb 2005, 16:01

Re: Campings boeken

Bericht door Fam munneke » 28 okt 2017, 14:26

Prachtige route,

Wij hebben dezelfde route gereden in 2006.
We hadden langs de kust 1 locatie meer n.l. Santa Barbara.
Hou rekening met : de dag van Mono Lake naar Las Vegas is een lange dag op de weg, wij zijn via Benton (120) en dan via de 95 naar Las Vegas gereden.
Vooral de 95 is een lange saaie rechte twee baans weg (kennen wij niet in Europa)
Van Las Vegas naar Zion is een prachtige weg, Als je in Zion aankomt heb je een uur tijd verschil, het is daar een uur later.

veel plezier alvast

gr.

Tom.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer