Op- en aanmerkingen gevraagd reisplanning

Voor algemene vragen over de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
wendyjol
Amerikakenner
Berichten: 1413
Lid geworden op: 21 jan 2004, 17:53
Locatie: Zuid west Drenthe

Op- en aanmerkingen gevraagd reisplanning

Bericht door wendyjol » 23 mei 2004, 08:50

Daar is ie dan.

De planning is klaar. Graag jullie op- en aanmerkingen, aanvullingen, tips en alles wat we nog toe moeten voegen.
Alvast heel erg bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Dag 1 (maandag 12 juli)
03.30 op en 04.00 uur rijden. 05.30 op Schiphol inchecken.
Vliegen. Aankomst 13.35, douane en auto ophalen. Vertrek luchthaven 16.00.
Naar AAA office voor de diverse tourbooks en plattegronden/kaarten in San Mateo.
De REI store in San Carlos voor een brandertje (open tot 21.00).
Dan naar het hotel. Daar in de buurt naar de supermarkt. Klantenkaart laten maken en een koelbox en lunch voor de volgende dag kopen.
Zwemmen en slapen.

• Dag 2 (dinsdag 13 juli)
Vroeg op en naar SF. Eerst naar het Visitor Center.: 900 market street. De 49 mile drive oppakken en naar de Golden Gate bridge en Lombard street. In Haight Ashbury kijken naar de Victorian houses. Naar Union square voor een ritje met de cable tram. Lunchen op de Fisherman’s Wharf en naar de zeeleeuwen kijken. Alcatraz (kaartjes gekocht via internet). Boot van 13.15 uur. Evt. naar China town en daar dineren.
Dan terug naar het hotel. Inpakken en slapen. (zie dag 17 bellen)

• Dag 3 (woensdag 14 juli)
Millbrae – Tracy 103 km
Tracy – Columbia 122 km
Columbia – Yosemite village 128 km totaal 355 km

Vertrek naar Yosemite. Eerste tussenstop in Tracy bij het Prime outlet store. Hier lunch kopen bij een supermarkt en evt. voor ’s avonds en snacks voor de komende dagen. Dan door naar het Columbia Historic State Park. Lunchen en bezoek. Verder naar het Yosemite village. Voor het park tanken. Visitor Center nog ’s avonds bezoeken.

• Dag 4 (donderdag 15 juli)
Vandaag een ritje naar Glacier point (1 uur). Dan een wandeling naar de Sentinel Dome of de Taft Dome (2 uur) en wat opdrachten voor de Junior badge. Wat drinken in het Ahwanee hotel en zwemmen. Suggestie forum Henk wrote: Wat je in yosemite NP ook kunt doen is in the village met de bus naar Glacier Point gaan en dan via de panorama trail naar nevada falls en
(het stuk rechts afdalen langs neveda fall is behoorlijk steil) via de mist trail weer naar Happy isle.

• Dag 5 (vrijdag 16 juli)
Yosemite Village – Bodie 180 km (retour 360 km)
Met de auto via de Tioga pass naar Bodie. Eerste stop Tuolumne meadows (90 km). Dan door via Lee Vining (supermarkt lunch? In Bodie is niets te koop) naar Bodie nog zo’n 90 km. Na bezoek Bodie langs de tufa’s (zoutpilaren) van het Mono Lake. Rond 16.00 terug langs helaas (of niet) dezelfde weg.

• Dag 6 (zaterdag 17 juli)
Vandaag een wandeling in het park. Vanuit de Valley de Mist trail naar de Vernal Falls. Afhankelijk van de warmte of dezelfde we terug of (uitgebreider) een stuk nog omhoog en dan een stuk van de John Muir trail (Mist trail uiteindelijk) weer naar beneden.

• Dag 7 (zondag 18 juli)
Yosemite Village – Grant Grove 250 km
Eerst via de Wawona road naar de Mariposa Grove. Kleine wandeling maken naar de Grizzly Giant. Rond lunchtijd naar de Yosemite Mountain Railroad. Daarna de weg vervolgen naar Sequoia. Evt. in of rond Fresno nog boodschappen doen.


• Dag 8 (maandag 19 juli)
Vandaag naar Giant Forrest om de grootste bomen te zien (General Sherman, Washington, President, Lincoln etc.). In Grant Grove staat de General Grant. Ritje door de Tunnel Log" located along the Crescent Meadow Road in Giant Forest. Eventueel ook nog naar Moro Rock. Veel trappen, maar spectaculair uitzicht. Evt. nog een junior ranger programma.

• Dag 9 (dinsdag 20 juli)
Grant Grove – Furnace Creek 575 km
Deze route vergt zeker 8 uur rijden. We kunnen de snellere route nemen (dan hebben we waarschijnlijk iets minder rijden, stop in de stad) of de langzame route (iets langer rijden, stop aan een meertje, mooiere uitzichten)
Snel via Visalia, Bakersfield, I-395 Olancha naar FC
Langzaam via Camp Nelson, Lake Isabella, de 178 en verder I-395 Olancha naar FC
Indien mogelijk na aankomst DV, nog voordat we inchecken Mosaïc Canyon en de Sand Dunes bezoeken (bij Stovepipe wells). ’s Avonds is het wat koeler.

• Dag 10 (woensdag 21 juli)
Vandaag zoveel mogelijk geairconditioned dingen doen. Naar de zuidelijke kant (via noord morgen naar LV). Zonsopgang op Zabriskie Point of op Dante’s View. De 20 Mule team canyon rijden met de auto. Dan nog voor het warm wordt de wandeling naar de Natural bridge, waarna een bezoek aan Badwater. Langs de Devil’s Golf Course en via de Artist Drive naar het zwembad.

• Dag 11 (donderdag 22 juli)
Furnace Creek – Las Vegas 325 km
Naar de Titus Canyon, dan naar de Ubehebe Crater. Dezelfde weg terug en via Rhyolite (Ghost town) en Beatty de I-95 volgen tot de splitsing met de 160. De 160 volgen en de noordelijke afslag (159) naar Red Rock Canyon nemen. Hier de 13 mile scenic drive rijden. Dan door naar het hotel aan de Strip.

• Dag 12 (vrijdag 23 juli)
Uitslapen en heerlijk relaxen in Wet ’n Wild. Daarna één van de bufetten gaan uitproberen. Na het bufet de Strip op (met de monorail??)
In ieder geval naar de Sirens show bij het Treasure Island hotel. Bij het Bellagio is de fonteinenshow en bij het Mirage de uitbarsting van een fontein.

• Dag 13 (zaterdag 24 juli)
Naar het Ceasar’s voor de forum shops. Naar het Mirage voor de tijgers en dolfijnen en naar het MGM voor de leeuwen. Naar het Venetian voor de gondels. Naar het Paris voor de Eiffeltoren. Naar Fremont Street etc. etc.

• Dag 14 (zondag 25 juli)
Las Vegas – Springdale 375 km
De I-15 op richting Utah. Na ongeveer 35 miles eraf (exit 75) naar het Valley of Fire state Park. Bij de ingang staat een visitor Center. Daarna verder richting Zion.
Eventueel een stop in St. George voor wat boodschappen en de Factory outlet Zion, 245 North Red Cliffs Drive. ’s Avonds eten met de fam. Spieker in de Lodge?


• Dag 15 (maandag 26 juli)
Eerst naar het visitor centre. Evt. tafel reserveren voor ’s avonds in de Lodge. In Zion met de bus de scenic route. Aan het einde de riverside walk. Langs de rivier lopen. Naar Weeping rock, daar wandelen. Indien nog zin en tijd naar de Narrows. Wel uitrusten voor morgen.

• Dag 16 (dinsdag 27 juli)
Vroeg weg richting oosten via de I-89. Ongeveer 200 km. tot de Wire Pass trailhead (eerst langs het ranger station). De wandeling naar the Wave en terug. Terug over de I-89 tot de Cottonwood road. Deze volgen stop bij de Grosvernor Arch en in het Kodachrome basin State Park. Overnachting in Rubys Inn.

• Dag 17 (woensdag 28 juli)
Eerst weer naar het visitor centre. Navajo loop gedeeltelijk naar beneden. Dit sluit ergens aan op de queen’s garden trail. Die kan je dan weer naar boven volgen. Naar inspiration point voor het uitzicht. ’s Avonds naar een rodeodinner. V.t.v. boeken For Country Rodeo tickets call: Toll Free - (866) 782-0002 or (435) 834-5341

• Dag 18 (donderdag 29 juli)
Nog een leuke wandeling op zoeken in het hiking boek of met de bus naar de diverse uitkijkpunten.

• Dag 19 (vrijdag 30 juli)
Vroeg op, lange rit. We gaan of weer via de Cottonwood road (140 km) of via de 12 en 89 (Mt. Carmel Jct, Kanab tot. 240 km) naar Page. Bezoek aan Antelope Canyon. Vanaf Page 89 en de 64 naar Tusayan 230 km. Hier gaan we de IMAX film bekijken en eten. Daarna naar de Maswik Lodge voor de overnachting.

• Dag 20 (zaterdag 31 juli)
Met de bus naar Hermits rest. Vanaf hier de Hermit trailhead oppakken en zover als mogelijk met de kids teruglopen over de Rim trail. Verder met de shuttle bussen alle view points van de Canyon af.

• Dag 21 (zondag 1 augustus)
Of naar het Slide Rock State Park, of nog een dag in de GC. Slide rock state park is via de 64 naar Williams, I-40 naar Flagstaff (inkopen voor de lunch) en dan de 89A richting Sedona (175 km). ’s Avonds overnachten op de KOA in Williams.

• Dag 22 (maandag 2 augustus)
Vandaag naar Montezuma’s Castle, Red Rock State Park en door de Oak Creek Canyon terug naar Williams. We nemen een scenic route vanuit Williams west op I-40, zuid op de 89 en dan de 89A naar Cottonwood. Bezoek aan Montezuma en de 179 naar Sedona, bezoek aan Sedona en het Red rock state park. Via de Oak Creek Canyon naar Williams terug (330 km)

• Dag 23 (dinsdag 3 augustus)
Williams – Blythe 500 km
Vertrek uit Williams via de I-40 Bij mile marker 139 eraf de route 66 op naar Seligman, Kingman. Dan naar Oatman (ezeltjes kijken) en Topock.
Via de 95 zuidwaarts richting de I-10. Late lunch bij Lake Havasu en overnachten in Blythe.

• Dag 24 (woensdag 4 augustus)
Blythe – Twentynine Palms 195 km
Twentynine Palms – LA 225 km
Van Blythe over de I-10 naar het Joshua Tree National Park. We rijden via de zuidelijke weg het park in noordwaarts. Bij Twentynine Palms bezoeken we het visitor Centre. Via Keys view en de Hidden Valley rijden we naar Joshua Tree. Van hier rijden we naar ons hotel in Los Angeles. We overnachten in de Sportmen’s Lodge.

• Dag 25 (donderdag 5 augustus)
Bezoek aan Universal studios (open 09.00-21.00 uur).

• Dag 26 (vrijdag 6 augustus)
Vandaag zoveel mogelijk zien van LA. We beginnen in Hollywood, walk of fame en de beroemde letters op de berg. Dan naar Olvera str. Na Olvera str. via Beverly Hills naar Santa Monica en Venice. Hier aan het strand eten.

• Dag 27 (zaterdag 7 augustus)
LA – Santa Maria 330 km
Vandaag langs de kustweg naar Santa Maria. Onderweg bezoeken we de Santa Barbara missiepost. Ook zullen we een paar uurtjes op een mooi strand gaan doorbrengen. In ieder geval kunnen we dan picknicken. Indien we tijd hebben kunnen we een stukje het binnenland in bij Los Olivos, hier is de Neverland Ranch van Michael Jackson.

• Dag 28 (zondag 8 augustus)
Santa Maria – Santa Cruz 350 km
Weer een dag kustweg naar het einde van de vakantie. Een stop gaan we maken in het Julia Pfeiffer State Park. Daar een korte wandeling maken naar de Pfeiffer Fall. Bij Big Sur in het Nepenthe restaurant drinken we wat.
We overnachten op de KOA vlak bij Santa Cruz. ’s Avonds nog even naar de boardwalk in Santa Cruz. De kids willen zeker in de Giant Dipper.

• Dag 29 (maandag 9 augustus)
Vandaag gaan we naar Monterey. We bezoeken Cannery Row en het aquarium. We gaan ook naar Carmel en we rijden de 17-mile drive. Indien nog tijd zullen we ook Point Lobos state reserve bezoeken.

• Dag 30 (dinsdag 10 augustus)
Santa Cruz – Millbrae 160 km
Vandaag langs de kust weer verder omhoog. Eerste stop zal het Ano Nuevo State reserve zijn. Hier een wandeling maken. Afhankelijk van het weer blijven we hier wat langer of gaan we naar het hotel om te zwemmen, of gaan we een paar uurtjes naar SF om de dingen te bezoeken die we de eerste dag niet hebben gezien.

• Dag 31 (woensdag 11 augustus)
Vandaag de laatste dag dat we San Francisco in zullen gaan. We bezoeken de dingen waar we nog niet aan toe zijn gekomen en we zullen nog wat gaan shoppen. ’s Avonds inpakken.
Onze laatste nacht in de Verenigde Staten.

• Dag 32 (donderdag 12 augustus)
We blijven lekker in het zwembad en doen nog wat laatste shopping. Als we om 12.00 uur van de kamer moeten, dan gaan we richting vliegveld om de auto in te leveren. We lunchen nog ergens onderweg.
Dan naar de incheck. Ons vliegtuig vertrekt om 16.45 uur.

• Dag 33 (vrijdag 13 augustus)
Om 15.35 uur zullen we weer voet op Hollandse bodem zetten. Helaas is het dan voorbij. Wat rest zullen de herinneringen zijn…………..


Groeten
Wendy

Gebruikersavatar
nicolay
Amerika-ontdekker
Berichten: 38
Lid geworden op: 05 nov 2003, 13:17
Locatie: Bladel
Contacteer:

Bericht door nicolay » 23 mei 2004, 10:01

Hoi Wendy,

Dit is een vrij gedetailleerde planning, route met heel veel bezienswaardigheden erin. Ik zie ook dat je ook naar Antelope Canyon gaat. Je hebt daar 2 mogelijkheden, de upper & de lower Antelope canyon, zie de volgende link http://www.americansouthwest.net/slot_c ... pe_canyon/
Wanneer je naar een waterpark Wet 'n Wild gaat vergeet dan niet om deze coupon te printen https://secure.wetnwildlv.com/tickets/coupon.cfm
Voor de kinderen is ook Hotel Circus-Circus leuk.

Veel plezier in de states.
Nicolay
I Love Las Vegas en jij?
Reisverslagen Las Vegas 2011 & 2006

Gebruikersavatar
Rob
Amerika-expert
Berichten: 14853
Lid geworden op: 06 feb 2004, 14:53
Partner van: Annie
Aantal x V.S. bezocht: 27
Locatie: Biggekerke ZLD
Contacteer:

Re: Op- en aanmerkingen gevraagd reisplanning

Bericht door Rob » 23 mei 2004, 18:28

wendyjol schreef: • Dag 14 (zondag 25 juli)
Las Vegas – Springdale 375 km
De I-15 op richting Utah. Na ongeveer 35 miles eraf (exit 75) naar het Valley of Fire state Park. Bij de ingang staat een visitor Center. Daarna verder richting Zion.
Eventueel een stop in St. George voor wat boodschappen en de Factory outlet Zion, 245 North Red Cliffs Drive. ’s Avonds eten met de fam. Spieker in de Lodge?


• Dag 15 (maandag 26 juli)
Eerst naar het visitor centre. Evt. tafel reserveren voor ’s avonds in de Lodge. In Zion met de bus de scenic route. Aan het einde de riverside walk. Langs de rivier lopen. Naar Weeping rock, daar wandelen. Indien nog zin en tijd naar de Narrows. Wel uitrusten voor morgen.

Groeten
Wendy
Hoi Wendy,

Je vind het Visitorcenter van Valley of Fire niet bij de ingang maar zo'n zeven mile verder aan de zijweg die naar White Domes gaat, deze weg zou ik zeker ook rijden want het is een schitterend gebied en tegenwoordig is deze weg helemaal geasfalteerd, vroeger was het vanaf Rainbow Vista nog een dirtroad, wij zijn er oktober 2003 voor het laatst geweest.

De Narrows ligt aan het eind van de Riversitewalk dus denk ik dat je de keuze om de narrows in te gaan erder zal moeten maken of je moet de Riversitawalk 2 X willen doen.

Gr.
Rob

freekb2
Amerikakenner
Berichten: 649
Lid geworden op: 08 dec 2003, 18:36
Locatie: Nederland

Re: Op- en aanmerkingen gevraagd reisplanning

Bericht door freekb2 » 23 mei 2004, 19:34

wendyjol schreef:Daar is ie dan.

De planning is klaar. Graag jullie op- en aanmerkingen, aanvullingen, tips en alles wat we nog toe moeten voegen.
Alvast heel erg bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Dag 1 (maandag 12 juli)
03.30 op en 04.00 uur rijden. 05.30 op Schiphol inchecken.
Vliegen. Aankomst 13.35, douane en auto ophalen. Vertrek luchthaven 16.00.
Naar AAA office voor de diverse tourbooks en plattegronden/kaarten in San Mateo.
De REI store in San Carlos voor een brandertje (open tot 21.00).
Dan naar het hotel. Daar in de buurt naar de supermarkt. Klantenkaart laten maken en een koelbox en lunch voor de volgende dag kopen.
Zwemmen en slapen.
in Canada is het zo dat verhuurbedrijven eisen dat je bent uitgerust van je vliegreis. Je kan daar dan ook niet altijd direct je auto mee nemen. Hoe het in de USA zit weet ik niet, maar hou er rekening mee (hier op Schiphol bestaat die regeling volgens mij ook). Daarnaast is het natuurlijk ook al wat, zou reis en dan in een vreemde auto in een vreemde stad.

Gebruikersavatar
Rob
Amerika-expert
Berichten: 14853
Lid geworden op: 06 feb 2004, 14:53
Partner van: Annie
Aantal x V.S. bezocht: 27
Locatie: Biggekerke ZLD
Contacteer:

Re: Op- en aanmerkingen gevraagd reisplanning

Bericht door Rob » 23 mei 2004, 19:49

freekb2 schreef:
in Canada is het zo dat verhuurbedrijven eisen dat je bent uitgerust van je vliegreis. Je kan daar dan ook niet altijd direct je auto mee nemen. Hoe het in de USA zit weet ik niet, maar hou er rekening mee (hier op Schiphol bestaat die regeling volgens mij ook). Daarnaast is het natuurlijk ook al wat, zou reis en dan in een vreemde auto in een vreemde stad.
In amerika geld dat alleen als je een camper huurt, een personenauto kan je rechtstreeks ophalen bij het verhuurstation op de luchthaven.
Gr.
Rob

Ten Speed

Bericht door Ten Speed » 23 mei 2004, 23:38

Kun je mij vertellen waar je de kaartjes voor Alcatraz hebt besteld?
Ik hoor het graag van jullie....

Gebruikersavatar
hekkie
Amerika-expert
Berichten: 14467
Lid geworden op: 31 mar 2004, 14:40
Partner van: Jhek
Aantal x V.S. bezocht: 20
Locatie: Assen
Contacteer:

Bericht door hekkie » 23 mei 2004, 23:54

Ten Speed schreef:Kun je mij vertellen waar je de kaartjes voor Alcatraz hebt besteld?
Ik hoor het graag van jullie....
Hallo Marc,

Op de volgende site heb ik m'n kaartjes besteld en ik geloof de meesten van ons (het forum). http://www.blueandgoldfleet.com/html/al ... rvice.html
Wij komen 24 juni aan in SF, maar dan ben jij al weer weg geloof ik.
Voor ons nog 3 nachtjes slapen en dan gaan we....;)

De grout'n

Marjan
Gr. Marjan

20 USA-reizen:

Sanny Rocks
Amerikafan
Berichten: 105
Lid geworden op: 16 feb 2004, 21:00
Locatie: Zaandam

Bericht door Sanny Rocks » 25 mei 2004, 11:47

Hoi Wendy,

Dat noem ik nou een planning, wow 8)

Het ziet er echt goed uit.

Ik heb nog ff goed je route bestudeerd maar wij komen elkaar net niet tegen. Op de dag dat jullie naar LA gaan, gaan wij net weg uit LA om naar San Diego te gaan. Maar ik had al ergens gelezen dat je veel forumdates hebt in Amerika, hahahaha echt grappig.

Ons schema is ook zo goed als af. Het is nu alleen nog maar aftellen. Nog 66 nachten en dan.................USA here we come!!!!

Groetjes Sanny

Girl_2004
Amerikakenner
Berichten: 685
Lid geworden op: 18 jan 2004, 16:51
Contacteer:

Bericht door Girl_2004 » 25 mei 2004, 12:44

Hoi Wendy

De monorail in Vegas is volgens een aantal ng van LV voorlopig nog niet open, ze denken van de zomer maar is nog niet zeker. Dus misschien hebben jullie een primeur.
Maar is verder een striptrolley ($ 1,75 gepast betalen) en een CAT bus ($2 gepast betalen) met een striproute... en je kan altijd nog de benenwagen nemen. Hier en daar tussen bepaalde hotels zoals b.v. bij het Excalibur en Mandalay Bay is ook een trammetje, maar momenteel is er veel onderhoud. Dus als jullie komen kan je over gebruik van maken, bofferds. Wij zullen wel lopen.

Groetjes
Groetjes, Nel

Girl_2004
Amerikakenner
Berichten: 685
Lid geworden op: 18 jan 2004, 16:51
Contacteer:

Bericht door Girl_2004 » 25 mei 2004, 12:48

Hoi Marjan


morgen is het zover.........heel veel plezier en kom gezond weer terug. Heb je je koffers als gepakt ?

Voor ons is het nog 8 dagjes...yes
Groetjes, Nel

Anita2
Amerikafan
Berichten: 119
Lid geworden op: 10 mar 2004, 13:01
Locatie: Antwerpen

Bericht door Anita2 » 25 mei 2004, 19:27

Hallo Wendy,

Ik heb je reisplanning gelezen en ontdekt dat wij meerdere keren op dezelfde dag op dezelfde plaats zijn.
Zo nemen wij ook op 13 juli om 13.15 h de boot naar Alcatraz, bezoeken ook Glacier Point op 15 juli en zijn op 5 augustus de ganse dag in de Universal Studio's in Hollywood.
En mijn zoon heet toevallig ook Yannick, maar is al wel 14 jaar.
Dit is wel grappig !

Groetjes

Anita

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19645
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Bericht door Petra/VS » 25 mei 2004, 20:30

Hoi Wendy,

Ik had nog geen tijd gehad je schema rustig door te nemen, dus een beetje laat. Maar toch een paar opmerkingen.

Een advies: probeer niet te veel in een dag te proppen. Als jullie kinderen zijn zoals de onze kunnen ze heel wat aan, maar als we te veel proberen te doen worden ze vervelend. Het is heel makkelijk je op de afstanden (zowel loop als rij) te verkijken.

Het valt me bijvoorbeeld op, dat jullie voor de uren na aankomst al heel wat gepland hebben (na het opstaan om 3:30 's ochtends). Hou er rekening mee, dat je na die lange vliegreis flink "gaar" bent en de kinderen zeker.

Het is dan wel 9 uur vroeger in California, maar tegen de tijd dat je van het vliegveld wegrijdt zijn jullie al bijna 24 uur onderweg.

Ik zou AAA, REI en de supermarkt voor de volgende dag houden. Je staat toch vroeg op door de jetlag en supermarkten zijn hier of 24 uurs of al heel vroeg open.

<fast forward>

Op dag 18 zoek je nog een leuke wandeling bij Bryce. Net voor je afslaat naar Ruby's Inn, buiten het park dus, staat een bordje met "Mossy Cave" en is een klein parkeerplaatsje. Daar vlakbij is ook een riviertje met een waterval. Kai en ik (de anderen hadden vreselijke spijt, dat ze hadden verkozen in het zwembad te gaan zwemmen) hebben ons daar uren in het riviertje vermaakt en Kai heeft bij de waterval gezwommen. Je hebt er heel mooi uitzicht op Hoodoos ook. Absoluut een aanrader! Het was er in het midden van de middag redelijk druk, maar na een uur of 4 werd het heel rustig en hadden we de rivier voor onszelf. De grot is wel grappig, maar de waterval is heerlijk in die hitte!

Je kunt ook fietsen huren en door de Red Canyon fietsen, iets wat wij, als we er ooit teruggaan zeker willen doen, we hadden er dit keer geen tijd voor.

Wat de Antelope Canyon betreft, bezoek de Upper canyon, daar heb je de mooiste lichtvallen en ga rond het middaguur.

In plaats van het Rim Trail te lopen met de kinderen zou ik vroeg opstaan en een stuk van het Bright Angel trail lopen. Pas dan krijg je echt een goed gevoel over hoe groot en stijl de Canyon is. En vergeet de zonsondergang bij Hopi Point niet!

Jullie zullen een fantastische reis hebben!
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

wendyjol
Amerikakenner
Berichten: 1413
Lid geworden op: 21 jan 2004, 17:53
Locatie: Zuid west Drenthe

Bericht door wendyjol » 25 mei 2004, 21:24

Tot nu toe allemaal bedankt voor jullie reacties. We zullen de tips zeker weer meenemen.

Petra: die wandeling (mossy cave) lijkt me heerlijk, zodra er water in de buurt is, zijn de kinderen altijd te porren voor alles.
Verder is wat je zegt over te veel doen zeker ook bij ons zo. De kids zijn het op een gegeven moment zat. Toch verbazen ze me altijd weer. Toen wij twee jaar geleden van de top van de Mont Blanc (4200 m) helemaal naar beneden naar Chamonix zijn gelopen (van 0 graden C tot aan het eind 35 graden C) hebben ze alleen maar plezier gehad. Ze vonden het geweldig. Hiermee wil ik eigenlijk zeggen dat ik vaak denk dat ze het nu wel helemaal gehad zullen hebben, maar dan zijn ze weer onvermoeibaar.
Verder hebben we natuurlijk heel veel op een dag gepropt, niet met de intentie om ook echt alles te moeten doen, maar meer met de intentie, dat we zeker weten dat we iets te doen hebben en niet daar straks staan met de vraag: wat zullen we nu eens gaan doen.

Anita2: Leuk dat we elkaar tegen gaan komen. Ik zal zeker naar jullie uitkijken. Mocht ik een Vlaams sprekende 14-jarige Yannick zien, dan zal ik mijn Yannick even op hem afsturen (houdt die van jou ook van voetbal??)

Groeten
Wendy

zeearend
Amerika-ontdekker
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 mei 2004, 16:53
Locatie: Gelderland

Bericht door zeearend » 25 mei 2004, 21:52

Hoi Wendy,


Wij gaan ook deze zomer met de kids 15 en 11 naar het zuid-westen, zo te zien aan de route kunnen we elkaar tegenkomen op de KOA in Williams.

By the way mijn vrouw is ook juf en heeft de opleiding in Meppel gedaan.


Wij gaan 10 juli voor 32 dagen
Klaas, Francisca, Remco en Michael

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19645
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Bericht door Petra/VS » 25 mei 2004, 22:34

Hoi Wendy,

Onze kinderen hebben ook uren en uren door de steden gelopen, New York, Parijs, New Orleans, keer op keer heb ik me erover verbaasd hoe er niet geklaagd werd.

Daarom zou ik ook de Bright Angel trail in de Grand Canyon aanraden, in gedachten houdend, dat je op de terugweg moet klimmen. Maar onze kinderen vonden het prachtig en praten er nu nog over, dat ze "in" de canyon zijn geweest.

Vergis je echter niet in de jetlag de eerste paar dagen en vooral de dag van aankomst. Dan zouden wij onze kinderen echt niet meer hoeven meeslepen naar allerlei winkels, dat zou ergernissen alom veroorzaken, want iedereen is moe en dat is geen leuk begin van de vakantie. Maar misschien zijn jullie daar inderdaad anders in.

Ik denk trouwens niet, dat je bang hoeft te zijn te weinig gepland te hebben. Onze ervaring in het zuidwesten was, dat er zoveel ongewone dingen/landschappen te zien waren, dat we veel vaker stopten dan ingecalculeerd was.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12835
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 28 mei 2004, 14:23

Hoi Wendy,

het gaat al lekker opschieten voor ons hé!
Even een vraagje; Je hebt op dag 17 bij Bryce Canyon staan : 's Avonds naar een rodeodinner.
Nu lijkt ons dat ook wel leuk maar ik kan op de site wel informatie over een Country Road Rodeo vinden en over restaurants/dinners maar niet over een combinatie van een rodeo en een dinner. :?
Wat bedoel jij precies met een rodeodinner?

Groetjes Marjon

Anita2
Amerikafan
Berichten: 119
Lid geworden op: 10 mar 2004, 13:01
Locatie: Antwerpen

Bericht door Anita2 » 28 mei 2004, 18:34

Wendy,

Mijn zoon houdt helemaal niet van voetbal, dus daar kan hij echt niet over praten. Hij speelt tennis.
In ieder geval, we komen jullie misschien wel tegen op weg naar Alcatraz.

Groetjes

Anita2
Amerikafan
Berichten: 119
Lid geworden op: 10 mar 2004, 13:01
Locatie: Antwerpen

Bericht door Anita2 » 28 mei 2004, 18:35

Wendy,

Mijn zoon houdt helemaal niet van voetbal, dus daar kan hij echt niet over praten. Hij speelt tennis.
In ieder geval, we komen jullie misschien wel tegen op weg naar Alcatraz.

Groetjes

Anita

rene.jager
Amerika-expert
Berichten: 1639
Lid geworden op: 30 mar 2004, 20:33
Locatie: Dronten
Contacteer:

Bericht door rene.jager » 28 mei 2004, 19:02

zeearend schreef:By the way mijn vrouw is ook juf en heeft de opleiding in Meppel gedaan.
Klein wereldje Klaas! Zowel mijn vrouw als ik hebben de PABO Meppel doorlopen. :wink:

Groeten René

wendyjol
Amerikakenner
Berichten: 1413
Lid geworden op: 21 jan 2004, 17:53
Locatie: Zuid west Drenthe

Bericht door wendyjol » 28 mei 2004, 21:50

En ook ik heb daar de opleiding gedaan en ik werk nu in het openbaar onderwijs Meppel..................

It's a small world after all

Groeten
Wendy

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer