Rondreis Californië zomer 2004

Voor algemene vragen over de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
K@t
Amerika-ontdekker
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jan 2004, 23:34
Locatie: Zoersel (België)

Rondreis Californië zomer 2004

Bericht door K@t » 07 jan 2004, 23:44

Hallo,

in de zomer van 2004 willen wij een rondreis maken door Californië van een week of 3. Vliegen op LA, dan een huurauto en terugvliegen vanuit San Francisco, met ondertussen, niet te haastig, een aantal van de mooie plekjes.

Heeft er iemand tips hoe we hieraan kunnen beginnen?

Bestellen jullie vliegtickets apart of samen met huurauto in totaalpakket bij reisbureau? We hebben namelijk het vermoeden dat we vlucht moeten vastleggen nu en weten niet of we in functie van totaalpakket moeten kiezen of gewoon goedkoopste vliegtickets zoeken?

Alle tips zijn welkom...

K@t & boyfriend

Lei
Amerika-ontdekker
Berichten: 28
Lid geworden op: 07 dec 2003, 19:59
Contacteer:

Bericht door Lei » 08 jan 2004, 22:33

Hallo K@t,

Autohuur en vlucht als pakket boeken is bijna altijd voordeliger.
De auto rechtstreeks bij de verhuurder boeken is duurder dan
via een reisbureau.
Goedkope reizen kun je meestal pas enkele dagen voor vertrek boeken
maar de kans is klein dat je deze in de vakantiemaanden krijgt.
Ik heb hele goeie ervaringen met "maduro travel", dit reisbureau
biedt de huur en de vlucht als een pakket aan.

Op mijn site staat de link naar dit en andere reisbureaus.

Groetjes Lei
http://home.hetnet.nl/~lei-chip/index.html

K@t
Amerika-ontdekker
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jan 2004, 23:34
Locatie: Zoersel (België)

Bericht door K@t » 09 jan 2004, 16:12

Hallo Lei,

erg bedankt voor je antwoordje. Jammer genoeg zijn wij van België, dus zal het misschien wat moeilijk worden om alles te regelen via een reisbureau in Den Haag.
Ik heb in ieder geval je site onmiddellijk bij mijn favorieten geplaatst, met het voornemen al je links eens uitgebreid na te pluizen wanneer ik wat meer tijd heb.
Ik krijg er in ieder geval heel veel zin van om deze zomer zeker de reis te maken. Het zal enkel nog van het budget afhangen. We waren van plan straks al eens te gaan horen achter vluchten bij "Joker" (ik weet eigenlijk niet of ik hier namen van reisbureaus e.d. mag vermelden, indien niet, sorry moderator en wis maar). Maar blijkbaar kan ik beter nog eventjes wachten om al vast te leggen en nog even verder rond kijken, zeker ook naar reisbureaus die een pakket aanbieden.

Erg bedankt,

K@t

Sonia
Amerika-ontdekker
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 sep 2003, 22:36
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Bericht door Sonia » 09 jan 2004, 21:54

Dag K@t,
De brochures van touroperators die gespecialiseerd zijn in reizen naar andere continenten, o.m. naar Amerika, vind je vrijblijvend in de meeste reisbureaus. Hieruit kun je al heel wat suggesties halen over mogelijke routes, bezienswaardigheden, huren van een auto, enzovoort. Kortom, een eerste oriëntatie. Er zijn immers zoveel mogelijkheden, ook voor de niet doe-het-zelver. Zo is er naast het kant-en-klaar pakket bijvoorbeeld de mogelijkheid om een reis op maat te laten uitwerken.
Wij hebben twee jaar geleden zelf zo'n reis 'à la carte' geboekt en vonden dat een zeer goede formule: de reisroute, de overnachtingsplaatsen, de hotels/motels, enz. hebben we zelf uitgezocht, maar de practische kant van de zaak, met o.m. ook de nodige verzekeringen, het boeken van de vluchten, huurauto en gekozen hotels, hebben we overgelaten aan het reisbureau.
Nog een tip: wacht niet te lang met het vastleggen van je vluchten, zeker niet wanneer je gebonden bent aan bepaalde data, want tijdens het hoogseizoen zitten de vliegtuigen snel vol! Ook al ben je er nog niet helemaal uit wat de reisroute in Californië betreft, als je weet wanneer en waar je wil vertrekken/terugkomen, dan kun je de vliegtickets alvast bestellen! Nog veel plezier met de voorbereiding!
Sonia

Reiskriebel
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jan 2004, 17:11
Locatie: Deurne (België)

Bericht door Reiskriebel » 10 jan 2004, 17:21

Hey K@t,

Wij hebben net onze vliegtuigtickets naar LA geboekt! Wij gaan zelf met een groepje van vier mensen op ontdekking doorheen Californië. Ik heb zelf een hele zoektocht naar goedkope tickets achter de rug.... en om eerlijk te zijn, bij de bekendere reisagentschappen had ik voor dezelfde reisperiode soms geen plaatsen meer beschikbaar of wel tickets maar dan 150 tot 200 euro duurder...

Ik zou zeker niet meer te lang wachten om je tickets vast te leggen, de dollar staat momenteel gunstig, het is nog nooit zo 'goedkoop' geweest om te reizen in en naar dollarlanden. Met last-minutes moet je geluk hebben. Als je nog een maandje wacht met boeken, loop je het risico dat de vluchten vol zitten en je dus een duurder ticket of een andere vlucht moet kiezen. Ons reisbureau raadde aan nu reeds te boeken omdat de dollar nu laag staat maar snel weer in waarde kan stijgen.... dus aarzel niet als je op een goedkoop ticket stuit.

Wij plannen in juli rond te trekken voor drie weken. We zouden een auto of mobilhome willen huren... maar hou er ook rekening mee dat als je onder de 25 bent dat je dan meer moet betalen bij autohuur... Leg je auto het best vast bij het reisbureau, zij doen meerdere reservaties voor alle reislustigen en krijgen dus vaak hoeveelheidskortingen of loyaliteitsvergoedingen. Daar ter plekke als particulier een auto huren is heel duur...

onno
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jan 2004, 22:44

Rondreis Californië

Bericht door onno » 10 jan 2004, 22:57

Hallo K@t,

Ook wij hebben afgelopen zaterdag een reis naar Californië geboekt. Reis bestaat uit vlucht naar San Fransisco, camper voor 23 dagen en een terugvlucht vanuit Los Angeles.

Wij hebben de ervaring dat de vluchten zeer snel vol raken. De combinatie vlucht + camper + verzekeringen enz. is handig. Met name wordt er voor gewaarschuwd dat bij het ter plaatse huren van auto/camper er 'gerommeld' wordt met verzekeringen (bangmakerij). Als je van plan bent om te trekken huur dan met een onbeperkt mileage. Achteraf extra mijlen moeten betalen is zeer prijzig.

Wat betreft de leeftijd van de bestuurder het volgende. Bij een personenauto moet in de leeftijd van 21-25 jaar vaak een toeslag van $20 per dag (!!) worden betaald. Bij campers geldt dit echter niet (althans niet bij Cruise America of Moturis)

Ik zou overigens iedereen die die kant uitgaat adciseren om de Lannoo reisgids Californië en Zuidwest USA te kopen.

Succes allemaal.

Kenzotravel
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jan 2004, 20:09
Locatie: Gelderland, Nederland
Contacteer:

vliegtickets California

Bericht door Kenzotravel » 11 jan 2004, 20:15

Ook ik sluit me aan bij de rest: wacht echt niet te lang met het boeken van een vliegticket. Ik weet natuurlijk niet hoe het in Belgie gaat maar het zal wellicht niet veel verschillen met Nederland.
Gisteren heb ik voor een klant tickets geboekt naar Chicago in de zomer en de goedkoper tickets waren al niet meer beschikbaar. Bij tickets (en met name naar populaire bestemmingen) geldt het lastminute systeem niet of nauwelijks. Hier geldt juist: hoe eerder boeken hoe goedkoper. Op deze bestemmingen blijven geen stoelen vrij.
Het is i.d.d. vaak goedkoper om tickets samen met bijv. autohuur bij een reisbureau te boeken omdat zij groter inkopen en dan goedkoper kunnen doorverkopen. Wellicht hebben zij nog wat goedkopere tickets beschikbaar.

Wouter
Amerika-newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 jan 2004, 15:27
Locatie: Almelo

vliegtickets California

Bericht door Wouter » 12 jan 2004, 15:46

Het is meestal goedkoper om de vlucht en huurauto bij mekaar te boeken,
Je kunt een voordeel hebben om een vlucht te nemen met een tussenstop, het voordeel is dat je geen 12 uur hoeft te zitten, het nadeel is dat je er langer over doet.

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12834
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 12 jan 2004, 19:26

Hallo k@t

Wij gaan 15 juli met dekinderen voor 26 dagen naar de VS
We hebben onze tickets al geboekt in Oktober. Op de datum die we oorspronkelijk hadden waren de goedkopere stoelen al volgeboekt.

Volgens ons reisbureau zijn er op elke vlucht een aantal goedkopere stoelen, als die bezet zijn schuif je op naar een duurdere klasse, als die weer vol is schuif je weer door naar een duurdere klasse enz.
Uitzondering hierop zijn de Last Minute Aanbiedingen maar die zijn er vrijwel nooit in Juli.
Mijn tip is dan ook: Wat je ook van plan bent, boek zo snel mogelijk je ticket anders wordt het erg moeilijk en duur in het hoogseizoen!

Wij hebben alleen de tickets geboekt (retour San Francisco).
We zijn van plan een auto te huren vanuit Nederland en ook de eerste 2 nachten San Fransico willen we van te voren vastleggen.Verder gaan we een rondreis maken via o.a. L.A, San Diego ,Phoenix, Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite enz.

Het voordeel van het niet van te voren vastleggen van alle hotels vind ik dat je veel flexibeler bent. Bovendien kun je in Amerika altijd makkelijk een hotel/motel vinden, zelfs in het hoogseizoen, behalve bijv. in de parken .

K@t
Amerika-ontdekker
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jan 2004, 23:34
Locatie: Zoersel (België)

Bericht door K@t » 23 jan 2004, 15:58

Hallo allemaal,

heel erg bedankt voor alle geweldige tips. Hebben er gebruik van gemaakt en tickets geboekt. Prijs viel eigenlijk best mee (1400 euro met BA), heen naar LA, terug vanuit San Francisco. Nu enkel de huurauto nog. We zouden gaan van 19 juli tot 13 augustus. Ons plan was om onmiddellijk een huurauto te nemen (LA lijkt ons een niet erg aantrekkelijke stad) en deze 3 dagen voor vertrek terug in te leveren zodat we nog 3 dagen SF hebben (openbaar vervoer is daar goed genoeg geregeld, niet?).

Alle info, vooral over rondtrekken (wat jij ook gaat doen vana geloof ik) is erg welkom. Ik ben met name een beetje bang voor het vinden van hotels in het hoogseizoen. We gaan waarschijnlijk een tentje meenemen en slaapzakken, maar daar vind ik maar weinig info over.

Wij plannen eigenlijk enkel een rondje Californië en gaan bewust de Canyons en waarschijnlijk ook Las Vegas overslaan omdat we echt rustig op ons gemakje willen rondkijken. Mjn vriend heeft nog in San Jose gewoond en daar gaan we dus ook eens langs en dat willen we dus rustig doen. Daarom waarschijnlijk geen andere staten voor ons. We zouden we wat nationale parken willen doen en daar moeten we waarschijnlijk wel aan een plaatsje gaan reserveren, niet?

Al jullie tips en ervaringen zijn uiteraard van harte welkom... Ik heb eigenlijk zoveel vragen dat ik niet weet waar te beginnen, dus begin ik hier al maar mee, de rest volgt nog wel eens.

Groetjes en alvast bedankt,

K@t

Girl_2004
Amerikakenner
Berichten: 685
Lid geworden op: 18 jan 2004, 16:51
Contacteer:

Bericht door Girl_2004 » 23 jan 2004, 21:50

Hoi K@t
Vraagje :is die ticketprijs een totaalprijs of p.p. ? Wij waren € 803 p.p. kwijt, van Adam-Las-Vegas-Hawaii-Los Angeles-Amsterdam.
Je vermeld dat je weinig info ziet over kamperen, maar is er geen kampeer.pagina.nl of iets dergelijks.
Groetjes
Groetjes, Nel

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12834
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 23 jan 2004, 22:11

Hoi K@t,
leuk dat jullie de tickets geboekt hebben.
Wij waren ongeveer hetzelfde bedrag kwijt ook bij BA, alleen wij landen op San Francisco en vertrekken daar ook weer vandaan.

Wij maken wel een rondeis o.a.langs de Canyons . Ik ben niet bang dat we geen motels vinden onderweg, dat schijnt geen probleem te zijn, ook niet in het hoogseizoen.
Alleen als je in de Nationale parken wilt verblijven moet je van tevoren reserveren.

Voor als je gaat kamperen: Ik heb goede berichten gehoord over de KOA campgrounds ,kijk eens op hun site.

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12834
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 23 jan 2004, 22:31

Wij hebben trouwens al heel veel informatie van internet gehaald .Ik heb al heel veel reisverhalen gelezen oa. op deze site en ook op het reisweb.nl

Je kunt ook kijken op de reisverhalen.startkabel.nl er is ook een belgische site: reisverhalen.2link.be

En op : forums.startkabel.nl kun je heel veel informatie over Amerika halen en ook reisverhalen.

Wij hebben in grote lijnen onze route al bepaald. Wij huren een auto vanuit Nederland en overnachten in motels.

wendyjol
Amerikakenner
Berichten: 1413
Lid geworden op: 21 jan 2004, 17:53
Locatie: Zuid west Drenthe

Bericht door wendyjol » 24 jan 2004, 15:09

Hoi Vana,

Ik las dat jullie ook deze zomer met de kids naar en van SF vliegen.
Wij gaan 12 juli die kant op met twee kinderen van 11 en 9. Op 12 augustus vliegen we terug.
Ook wij hebben tot nu toe alleen de tickets en een aantal overnachtingen in de NP's geboekt.
Wij boekten 20 december via internet. Wij vliegen British Airways met een tussenstop in London. Voor z'n vieren (met kinderkorting à 25% per kind), inclusief de luchthavenbelasting waren wij € 2021 kwijt.
De auto hebben we nog niet gehuurd, maar voor die periode hebben wij een premium op het oog. Deze zou ons voor 31 dagen € 1266 gaan kosten.
Wij overnachten ook een paar keer in een cabin op een KOA camping. Dit is niet duur en ziet er heel gezellig uit.
Voor de kids lijkt mij dit heel leuk. Ik verwacht daar meer families.
Hoe oud zijn jullie kids en waar gaan jullie allemaal heen?

Groeten,
Wendy, Cor, Fabienne en Yannick

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12834
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 24 jan 2004, 17:00

Hoi Wendy
Wat leuk dat jullie ook die kant opgaan .
Wij gaan iets korter dan jullie, wij gaan van 15 juli tot 10 augustus.

We beginnen in San Francisco, gaan dan de kust omlaag naar Los Angeles voor Unversal en Disney. Dan omlaag naar San Diego ( o.a. Sea World)
Vanaf San Diego willen we in een paar dagen naar Flagstaff rijden maar welke route dat weten we nog niet helemaal. Misschien via Tucson en dan omhoog via Phoenix. Maar de route via Palm Springs en dan binnendoor via Prescott naar Flagstaff lijkt me ook leuk.
Dan natuurlijk de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion en Las Vegas waar we een paar dagen willen blijven.
Vervolgens naar Yosemite ( waarschijnlijk via Death Valley) waar we ook 2 dagen willen blijven, en eventueel nog naar Lake Tahoe voor we weer naar SF gaan. Daar blijven we dan de laatste 2 of 3 dagen.

Hebben jullie al een beetje een route gepland?
Wij hebben in grote lijnen bovenstaande route uitgezet maar omdat we bijna niets van te voren vastleggen kunnen we daar natuurlijk makkelijk van afwijken.

Mag ik vragen waar en hoe jullie die auto boeken . Ik heb bij Alamo en Herz gekeken op internet maar daar was ik toch aanzienlijk meer kwijt. Ik kwam op zo'n 350 euro per week voor een premium!
Is dat bedrag wat je noemt inclusief alle verzekeringen?

Wij willen misschien ook een paar nachten op een KOA campground overnachten, lijkt ons erg leuk.
Hoe doen jullie dat, nemen jullie slaapzakken en kussens mee uit Nederland?

Wij hebben trouwens een zoon van 15 en een dochter van bijna 13.
Vandaar dat we dus ook gedwongen zijn in het hoogseizoen op reis te gaan ( lekker warm )

Groetjes Vana.

wendyjol
Amerikakenner
Berichten: 1413
Lid geworden op: 21 jan 2004, 17:53
Locatie: Zuid west Drenthe

Bericht door wendyjol » 24 jan 2004, 18:15

Hoi Vana,

Wij nemen slaapzakken mee. Geen kussens, maar wel kussenslopen. We gebruiken gewoon een paar handdoeken of truien als kussen (stoppen we in de slopen).
Het gaat tenslotte niet om alle nachten.

Wat betreft de auto: dit is een Alamo, verzekeringen erbij. Geen gold pakket, want dat is niet nodig als je in Calif. huurt. In Calif. is automatisch een tweede bestuurder meegerekend. Dus Alamo fully inclusive en wel bij (ik hoop dat dit mag van de moderator en als hij het weg streept moet je me maar persoonlijk mailen jol@tiscali.nl) http://www.netvacations.nl

Groeten
Wendy

PS keep in touch, ben benieuwd hoe jullie je verder voorbereiden.
PS waar zitten jullie in Nederland of België??

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12834
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 24 jan 2004, 20:55

Hoi Wendy,

De tarieven die ik gevonden had waren voor een Gold Pakket. Inderdaad is het All-inclusive pakket een stuk goedkoper.
Weet je zeker dat all-inclusive voldoende is. Er staat wel dat een 2e bestuurder in California meeverzekerd is, maar weet je zeker dat je dan ook meeverzekerd bent als je door Nevada, Utah en Arizona reist?
Dat kan ik namelijk niet helemaal opmaken uit de informatie.

Hoe neem jij trouwens die slaapzakken mee? In je koffer?
Ik heb trouwens een brochure van de KOA Campgrounds meegenomen op de vakantiebeurs en dat ziet er heel leuk uit.

Het hotel waar jullie gaan logeren lijkt me voor de eerste nacht wel heel leuk, maar wij willen aan het eind van de trip nog een nacht of drie doorbrengen in San Francisco en dan lijkt het me prettiger om in het centrum te zitten . Dat Muyaki hotel ziet er leuk uit.
Trouwens of een zwembad belangrijk is in SF weet ik eigenlijk niet want het schijnt er ook in het midden van de zomer aardig fris en mistig te kunnen zijn.

Groetjes Vana
PS I will keep in touch.
PS we wonen in IJmuiden

wendyjol
Amerikakenner
Berichten: 1413
Lid geworden op: 21 jan 2004, 17:53
Locatie: Zuid west Drenthe

Bericht door wendyjol » 25 jan 2004, 21:44

Hoi Vana,

Ik heb van het reisbureau begrepen, dat het niet uitmaakt waar je naar toe rijdt, zolang de auto in Calif. is gehuurd, ben je automatisch verzekerd voor 2 bestuurders.
Voor die volle tank ga ik dus geen dure verzekering nemen.

De slaapzakken rollen we per 2 heel strak op. Riempjes er omheen en in een hele goedkope reistas (8 euro) van de Scapino.
Je mag op intercontinentale vluchten p.p. 2 tassen meenemen à 32 kg.
Dus bagage is geen probleem.

Groeten
Wendy

K@t
Amerika-ontdekker
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jan 2004, 23:34
Locatie: Zoersel (België)

Bericht door K@t » 25 jan 2004, 23:44

Hallo vana,

even een kleine tip in verband met de autohuur.

Wij wilden dus voor een drietal weken een auto huren bij Alamo (pick up in LA, drop off San Francisco - twee bestuurders).
Volgens hun site moesten we voor deze periode een 1100 $ (we zijn met zijn tweetjes, dus compact-klasse is ok) rekenen, maar dat is dus wanneer je rechtstreeks bij hen boekt. Toeroperators of reisbureaus kunnen speciale prijzen bedingen ('broker'-prijzen) en we zijn uiteindlijk voor 800 € gesteld geraakt. (Ik weet trouwens niet of de Internet-prijs de Gold-verzekering inhield).
Een tweede bestuurder is geen probleem, drop off op een andere locatie in Californië ook niet. Voor de andere staten weet ik het niet, aangezien wij enkel in Californië zullen blijven.
Wij hebben wel van iedereen de raad gekregen een Gold te nemen (ons reisbureau communiceert aan de mensen zelfs geen andere prijzen dan de Gold). Dan ben je echt voor en tegen alles verzekern (tegen derden, persoonlijke schade + aan bagage...).
Wij plannen om toch op een aantal plaatsen te gaan kamperen en willen dus zelfs een tentje en slaapzakken meenemen. Wij vliegen met British Airways en ook daar geldt de "2piece"-regel voor de bagage (elke reiziger mag twee suks bagage + handbagage meenemen). In de praktijk mag elk stuk zelfs een 30 kg wegen (dus 60 kg per persoon). Waar wij eerst nog twijfelden over het tentje, gaan we het nu zeker meenemen.
Wat betreft de slaapzakken, wij hebben (vroeger reeds) een speciaal zakje gekocht om slaapzakken in op te bergen bij een kampeerwinkel (ik heb daar zelfs al een 1-persoonsdonsdeken in meegenomen op het vliegtuig): het is een zakje waar je de slaapzak inpropt en dan langs alle kanten de (kruiselingse) riempjes straktrekt. Je zult niet weten wat je ziet als je dat doet... Dat een slaapzak zo klein kon worden! Misschien eens een kampeerwinkel binnenstappen (ze zijn zelfs niet erg duur)!
Ik vind het wel fijn dat we allen in dezelfde periode naar Calidornië trekken: wij weliswaar zonder kinderen en met een andere reisroute, maar toch...

Groetjes, K@t

Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12834
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door vana » 26 jan 2004, 10:24

Hoi K@t,

Bedankt voor de tips.
Ik ga binnenkort eens rondsnuffelen in een kampeerwinkel.
Wij vliegen ook met Britisch Airways dus mogen hetzelfde aantal koffers meenemen.

Wat betreft de autohuur: als je direkt via de site van Alamo boekt ben je inderdaad veel meer geld kwijt. Maar ik heb gekeken op Netvacations, en daar betaal je veel minder.Daar zou jij van 19 juli tot 10 Augustus 756 euro kwijt zijn voor een compact ( Gold ) dus ongeveer net zo veel als bij een reisbureau.
Volgens mij komen er bij een reisbureau nog reserveringskosten bij.

Bij een all-inclusive verzekering is ook alles meeverzekerd : lokale belastingen, schade aan derden tot 1 miljoen enz. net als bij de Gold, het enige verschil met een Gold is dat in andere staten dan meerdere bestuurders zijn meeverzekerd. In California zijn die al meeverzekerd dus heb je de Gold niet nodig.
Reisbureaus verkopen echter vaak alleen maar de Gold verzekering die hebben vaak geen All inclusive tarieven.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer