Pagina 1 van 1

Waar overnachten in Parijs (en andere adresjes)

Geplaatst: 31 jan 2019, 00:53
door kastelke
Bezoek aan Belgie geboekt voor laatste weken van mei. We vliegen op Parijs, en aangezien mijn reisgenoot nog nooit in Parijs geweest is, spenderen we 3 dagen daar.
Iemand recent nog daar geweest, die handige tips heeft? Bijvoorbeeld waar overnachten? Leuke cafeetjes of restaurants? Of iets leuks te bezoeken dat niet in elke reisgids staat?

Re: Waar overnachten in Parijs (en andere adresjes)

Geplaatst: 31 jan 2019, 01:30
door Gast
Parijs is zo groot, ligt er ook helemaal aan wat je allemaal wilt zien. Wij hadden twee jaar geleden een AirBnB in het 19e arrondisement.

Re: Waar overnachten in Parijs (en andere adresjes)

Geplaatst: 31 jan 2019, 03:50
door kastelke
Logies: Liefst van al ergens rond het centrum. Binnen RER zone 1 & 2.

We doen sowieso de 'klassiekers'. Was meer op zoek naar 'originele' dingetjes. Zo ging ik altijd graag naar de Arena de Lutece https://en.wikipedia.org/wiki/Arènes_de_Lutèce en het vlakbij gelegen Institut du monde Arabe. https://www.pinterest.ca/sysop75/instit ... nde-arabe/
Niet echt een klassieker, maar voor mij toch wel waard om er langs te gaan. Het is dus naar dergelijke tips dat ik zoek.

Re: Waar overnachten in Parijs (en andere adresjes)

Geplaatst: 31 jan 2019, 07:35
door PSVwally
Ik sliep laatst in http://www.hotelbelfastparis.com/ vlakbij de arc de triomf. Ik had uitzicht op zowel de boog als 's avonds op de eiffeltoren. Zat ook prima onbijt bij in. Een beetje klassiek meets modern.

Re: Waar overnachten in Parijs (en andere adresjes)

Geplaatst: 31 jan 2019, 10:36
door chell
Wij vinden dit een heel fijn hotel: http://www.arthotelbatignolles.com/en/. Hotel is betaalbaar en functioneel, verder niet heel bijzonder, maar de service is er goed.
De wijk is niet heel bekend, maar echt érg leuk! Het ligt vlakbij Montmartre en het stikt er van de leuke winkeltjes en restaurantjes.