Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Plaats reactie
HoBli
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 sep 2019, 12:04
Aantal x V.S. bezocht: 0

Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door HoBli » 22 sep 2019, 12:47

Hoi,

In Juni 2020 willen wij voor het allereerst gaan reizen. Ons doel was om 21 dagen te gaan, maar dit kan evt verlengd worden naar 22dg.
Wij reizen met ons tweeën, houden zeker van de natuurparken, maar we zijn niet van plan om hele hikes te gaan doen. Een wandeling van een aantal km kan prima. Wij vinden het lastig om ons schema helemaal in te plannen en tijden in te schatten, dus wij hopen dat jullie een paar goede tips en adviezen voor ons hebben.

We hebben ervoor gekozen om in SF te beginnen en via LA richting de nationalen parken te gaan, om de kans van gesloten wegen wat te verlagen omdat we hier pas later in Juni langskomen. Verder hebben wij vaak een hele dag gerekend als ‘reisdag’. Misschien is dit in sommige gevallen te uitgestrekt en kan er wat meer in een dag gepland worden?
Is er een fijne mogelijkheid om Monument Valley nog in te plannen?

Verder zijn alle tips welkom, wat we misschien op een route missen, of welke plaatsen we beter aan kunnen doen. :idea:

Dag 1 NL > SF
Dag 2 SF
Dag 3 SF > Pismo
Dag 4 Pismo > LA
Dag 5 LA
Dag 6 LA > Kingman Via Johsua tree park/Te lange rit ?
Dag 7 Kingman > GC
Dag 8 GC te lange dag ? Schrappen ?
Dag 9 GC > Page Via Horseshoe
Dag 10 Page Antelope
Dag 11 Page > Bryce
Dag 12 Brycee
Dag 13 Bryce > Zion Wat verder doen deze dag ??
Dag 14 Zion
Dag 15 Zion > LV Via valley of fire state park
Dag 16 LV
Dag 17 LV > Death valley Waar overnachten ?
Dag 18 Death valley > Yosemite Te lange rit ?
Dag 19 Yosemite
Dag 20 Yosemite > SF
Dag 21 SF
Dag 22 SF > NL

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1372
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door IngridZw » 23 sep 2019, 00:03

Mooie plannen. Ik zou beide dagen SF op het eind zetten. Vanwege de jetlag ben je de 1ste ochtend al vroeg klaarwakker. Wij vinden het altijd wel prettig om dan gelijk op pad te gaan. Het hangt er ook vanaf hoe Las Vegas valt. In het weekend zijn de prijzen daar vaak 2 keer zo duur.

Voor meer tijd langs de kust worden 2 overnachtingen aangeraden. De 1ste nacht bv in Monterey. Je zou daarvoor de extra overnachting in de Grand Canyon kunnen schrappen. Als je alleen voor de uitzichtpunten gaat en niet naar beneden wandelt is één nacht daar voldoende. De rit van LA naar Kingman incl de route door Joshua Tree is prima te doen op één reisdag. Vanwege de hitte zal je er waarschijnlijk toch geen wandelingen maken. Je kan ook nog besluiten om in Needles te overnachten zodat je de volgende dag op weg naar GC via Oatman (route '66) kunt rijden. Mooie route en een leuke onderbreking.

Ook Bryce NP volstaat met 1 nacht. Je hebt zelfs tijd genoeg om in de namiddag of alvorens je naar Zion rijdt een wandeling te maken tussen de hoodoo's. De Navajo Trail eventueel in combinatie met de Queen Garden Trail is prachtig. Die extra nacht kun je gebruiken voor een overnachting in Mammoth Lakes zodat je tussen LV en Yosemite 2 overnachtingen hebt.
Als je kiest voor 1 overnachting op dat stuk kun je beter via Death Valley (met een aantal tussenstops) doorrijden naar Bishop voor een overnachting. De afstand naar Yosemite is dan een stuk korter.
Je hebt dan ook de mogelijkheid om Monument Valley toe te voegen.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

HoBli
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 sep 2019, 12:04
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door HoBli » 23 sep 2019, 19:44

We hebben wat aanpassingen gemaakt op onze planning naar aanleiding van jouw tips. SF inderdaad naar het einde vanwege de jetlag en Monterey toegevoegd.

Tussen LV en Yosemite willen we toch maar 1 overnachting (In Bishop, of ergens eerder) zodat we evt Monument Valley kunnen bezoeken. Mede doordat we mammoth lakes meer zien als alleen een overnachtingsplaats.
Ons idee was om hiervoor een extra overnachting in Page te doen, om vervolgens overdag een 'dagtrip' te maken richting Monument Valley. Of zien jullie hier nog andere opties, het ligt eigenlijk net buiten de route. Maar het lijkt ons wel leuk om deze mee te pikken.

Dag 1 NL > SF
Dag 2 SF > Monterey
Dag 3 Monterey > Pismo
Dag 4 Pismo > LA
Dag 5 LA
Dag 6 LA > Kingman of Needles
Dag 7 Kingman of Needles > GC
Dag 8 GC > Page
Dag 9 Page (Antelope bezoeken)
Dag 10 Page <> Monument Valley
Dag 11 Page > Bryce
Dag 12 Bryce > Zion
Dag 13 Zion
Dag 14 Zion > LV
Dag 15 LV
Dag 16 LV > Bishop
Dag 17 Bishop > Yosemite
Dag 18 Yosemite
Dag 19 Yosemite > SF
Dag 20 SF
Dag 21 SF
Dag 22 SF > NL

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37016
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door Martin & Marianne » 24 sep 2019, 05:22

In juni is een extra dag in Yosemite wel aan te raden. Alle watervallen zijn dan prachtig. Een extra overnachting geeft je tijd om ook naar de Mariposa Grove en Glacier Point te gaan.
Voor Page heb je aan 1 nacht voldoende als je alleen Antelope Canyon en Horseshoe Bend wilt doen. Monument Valley is het mooiste rond zonsondergang en zonsopkomst dus dat zou ik zeker niet vanuit Page doen. Je rijdt dan ook extra kilometers. De logische volgorde is GC-MV-Page.
Je schrijft dat je geen hele hikes wilt doen, maar wel wandelingenvan een paar kilometer. Ik zie het verschil niet zo. :wink: Bedenk dat een wandeling van 2 km in de bergen en in de hitte al snel een uur of meer kost. Kijk voor ideeën eens op mijn wandelsite. En die echt een aantal wandelingen per park. Dat is de beste en leukste manier om de parken te ervaren.

Marianne

HoBli
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 sep 2019, 12:04
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door HoBli » 28 sep 2019, 15:33

Thanks voor de tips! ik heb wat wandelingen opgeslagen! :thumbup:

Wij zijn er over na aan het denken om een hele dag Page te schrappen, en daarvoor nog een dag Yosemite te pakken. Echter valt LV dan helemaal in het weekend en vanwege de kosten was dit eigenlijk niet de bedoeling.

De andere optie is om die dag Page te ruilen voor Monument Valley, maar dan kan die extra dag Yosemite niet...

Moeilijke keuze dus, verder zijn wij eigenlijk een beetje bang dat dit reisschema te druk is voor een allereerste keer roadtrippen. Hoe denken jullie hierover?

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37016
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door Martin & Marianne » 28 sep 2019, 15:54

Het weekend in Las Vegas kun je inderdaad beter vermijden. Je kunt natuurlijk ook het rondje andersom doen, of vliegen op Las Vegas of LA. Of doe Las Vegas tussen LA en de GC. Maar dan zou ik wel een overnachting in Death Valley doen, je rijdt dan van Zion naar DV. Sowieso zijn twee nachten op dat stuk wel mooi. Mammoth Lakes (of Lee VIning) is dan inderdaad alleen maar een overnachtingsplaats, maar je hebt dan ook tijd voor Bodie en Mono Lake, en meer tijd voor de Tioga Pass.
Op zich is deze route te doen, maar ik ben zelf altijd wel een voorstander van meer tijd voor minder parken/steden. Is natuurlijk ook afhankelijk van wat je allemaal wilt doen en of je verwacht nog eens terug te komen.

Marianne

Franciscus
Amerikakenner
Berichten: 444
Lid geworden op: 27 jun 2017, 21:00
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door Franciscus » 29 sep 2019, 09:34

Moeilijke keuze dus, verder zijn wij eigenlijk een beetje bang dat dit reisschema te druk is voor een allereerste keer roadtrippen. Hoe denken jullie hierover?
De route is wel te doen. Ik zou het niet meer uitbreiden met Monument Valley. Dat is natuurlijk jammer maar soms is minder beter. Tijdens onze eerste reis hebben wij ook ontzettend zitten dubben en uiteindelijk met veel moeite MV geschrapt maar dat bleek achteraf een goede keuze.
2017 juli/augustus: 6 weken Eclips-Roadtrip, grote ronde vanuit Portland
2014 april/mei: 3 weken ronde vanuit LA
2000 mei/juni: 4 weken Seattle - LA
1998 mei/juni: 3,5 week ronde vanuit Las Vegas
1997 mei: 2,5 week LA - SF en 1 week Miami / Florida Keys

stegeman
Amerikakenner
Berichten: 892
Lid geworden op: 05 apr 2018, 11:59
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door stegeman » 29 sep 2019, 11:07

Wij deden dit rondje net. Zijn net een klein weekje terug. Is ons heel goed bevallen. We hadden wel 24 nachten. (Zelfde route maar dan DV ertussen en MV) en sliepen Mammoth Lakes daarom ipv Bishop) Ik zou daarom Monument Valley vergeten als ik jou was. En tja iedereen is anders. Wij vonden SF aan begin meerdere dagen juist heerlijk. Ben dan niet vroeg wakker zoals veel anderen blijkbaar ivm jetlag. Ik ben door de ‘jetleg’ wat van slag en heb graag rust aan het begin. Nu 2x ervaren en blij met de keuze van rust aan het begin. Maar veel mensen hier reizen juist liever direct hoor. Maar je zou kunnen kijken hoe je dan met weekenden zit. Zonder MV is de route wel te doen.
Peroonslijk vonden wij de overnachting in DV, waar we niet veel van verwachtten, een van de mooiste. Alhoewel we veel geluk hadden met de gratis upgrade. We reden vanaf LV onderlangs DV in via Shoshone. Prachtige route! En sliepen in Furnace Creek. Als je nou ergens een extra nachtje kunt toevoegen? We vonden furnace creek DV tot aan Mammoth Lakes namelijk erg tegenvallen kwa afstand. Je wilt zoveel zien. Het is zo’n mooi stuk. Vooral het stuk DV uit stijgt nogal.we wilden zien De zandduinen in DV, Father Crowley Point en hopen op een straaljager, Mobius arch trail gelopen bij Lone Pine en de little lakes Valley trail gelopen bij Bishop. Een erg volle dag maar er is hier zoveel moois te zien! Mammoth Lakes is ook super.

Wat je opmerking over ‘reisdag’ betreft. We deden op die dagen ook korte wandelingen of stops onderweg en dat wil prima.
Zeker langs hw1 of bijv als je van bryce naar Zion rijdt de overlook trail vlak voor de tunnel bij Zion (waar je hierna niet meer langs komt). Zeker onderweg doen en niet vanaf een overnachtingsplek. Gebruik een reisdag ook voor mooie dingen zien. Je mist anders onderweg veel. Dus rijdt vooral niet alleen van a naar b maar zoek vooraf online de mooie dingen onderweg vast op die je evt zou willen doen
Laatst gewijzigd door stegeman op 30 sep 2019, 11:19, 2 keer totaal gewijzigd.

Annemarie1376
Amerika-ontdekker
Berichten: 32
Lid geworden op: 01 jan 2019, 20:20
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door Annemarie1376 » 30 sep 2019, 04:50

Wij zitten momenteel twee nachten in Mammoth Lakes en hebben hiervoor een nacht in Lone Pine geslapen. Persoonlijk vind ik dit gedeelte (tussen Lone Pine en ML) bijna het mooiste van onze hele reis :P ! Monument Valley vond ik mooi maar niet het mooiste. Lastig he, al die meningen! :D

HoBli
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 sep 2019, 12:04
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door HoBli » 18 okt 2019, 19:38

De tickets zijn inmiddels geboekt, en we zijn mede door jullie al een stuk wijzer geworden. :thumbup:
- Monument Valley hebben we van onze lijst geschrapt, jammer, maar wat relaxter rondreizen heeft toch de voorkeur.
Het is inderdaad erg lastig met al die meningen

We zitten vooral met het stuk tussen LV en Yosemite te stuntelen. Daar kunnen we twee nachten tussen plannen, we zitten te denken om rondom Lone pine te gaan zitten en vervolgens Mammoth lakes / Lee vinning. Ergens zijn we ook bang dat in Juni de temperaturen in DV te hoog zijn, en we daarom er te weinig van kunnen 'genieten'. Eerlijk weten we ook niet goed wat we op dit stuk kunnen verwachten en wat we er precies willen...

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37016
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door Martin & Marianne » 18 okt 2019, 20:43

Wij hebben het stuk tussen Yosemite en Las Vegas in zowel 2013 als 2015 in mei en juni gedaan. Misschien heb je iets aan aan onze reisverslagen om een idee te krijgen.
Het is zeker heet in DV maar dat heeft ook wel iets. Er blijft genoeg te doen. Een overnachting in het park geeft je de gelegenheid om het park tijdens de mooiste uren te zien maar Lone Pine is ook leuk. En goedkoper.
Wij zaten daar in 2013 en dit jaar ook weer.

Marianne

Franciscus
Amerikakenner
Berichten: 444
Lid geworden op: 27 jun 2017, 21:00
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Reis Hobli: SF- SF 21 dagen, jullie mening/advies ?

Bericht door Franciscus » 20 okt 2019, 16:33

Van LV naar Lone Pine en de tweede overnachting in Lee Vining is prima. Je kunt dan 'op je gemak' door Death Valley heen en de dag van Lone Pine naar Lee Vining krijg je ook gemakkelijk vol!
2017 juli/augustus: 6 weken Eclips-Roadtrip, grote ronde vanuit Portland
2014 april/mei: 3 weken ronde vanuit LA
2000 mei/juni: 4 weken Seattle - LA
1998 mei/juni: 3,5 week ronde vanuit Las Vegas
1997 mei: 2,5 week LA - SF en 1 week Miami / Florida Keys

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer