Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 15 aug 2019, 15:50

Goedemiddag allemaal!

Ik wil volgend jaar met twee vriendinnen een reis maken door Zuidwest-Amerika. We hebben er alle drie erg veel zin in, maar echt geen idee met waar te beginnen met het maken van een reisschema, omdat alles voor ons nieuw is. Ik ben benieuwd of er hier mensen zijn die ons een beetje kunnen helpen met hoe dit aan te pakken.

Wanneer? April/mei 2020 (evt. staartje maart of begin juni ook prima).
Hoe lang? Tussen de 4 en 6 weken. Hebben relatief veel ruimte om hierin te schuiven.
Budget? +/- €5.000 p.p. Ook hierin hebben we nog wel wat speelruimte.

Dat geeft ons dus wel vrij veel mogelijkheden haha, dat maakt het allemaal nog een stukje moeilijker. We willen in ieder geval graag naar San Diego, Los Angeles, San Francisco. Eén van ons is minderjarig (<21) en heeft niet heeeel veel zin in Las Vegas, maar eigenlijk willen we daar toch wel langs, al hoeft dat geen week te zijn. Uiteraard willen we ook graag wat National Parken zien, want de natuur is daar natuurlijk prachtig. We zijn alle drie wel enthousiast, jong en fit, maar geen getrainde wandelaars, dus we hoeven geen hele dagen te wandelen. We houden alle drie van comfort, kamperen is niet per se aan ons besteed; maar als er echt iets prachtigs is wat we moeten zien en waarbij kamperen een vereiste is, maken we wel een uitzondering. We willen graag een goede afwisseling van stad/natuur, dus niet alleen maar steden of alleen maar parken aandoen. Plus, het blijft wel een beetje vakantie, dus we willen niet elke dag onderweg zijn (twee van de drie hebben een rijbewijs).

Ik ben benieuwd of jullie goede tips of suggesties voor ons hebben! Wat mogen we echt niet skippen? En hoeveel tijd moeten we overal een beetje voor uit trekken? We laten ons binnenkort ook nog informeren bij een reisbureau, maar ik ben wel graag voorbereid. Misschien ook nog goed om rekening mee te houden; ik houd ervan als alles in ieder geval een beetje vastligt, ga niet graag helemaal op de bonnefooi.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Gebruikersavatar
Mr. Patrick
Amerikafan
Berichten: 364
Lid geworden op: 02 aug 2016, 16:15
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door Mr. Patrick » 15 aug 2019, 16:10

Je kunt best deze reis als uitgangspunt nemen: viewtopic.php?f=36&t=58662
Dat is een reis van 3 weken en al een beetje racen. Door het net iets rustiger aan te doen en de suggesties op te volgen die er vaak in gedaan worden om extra's mee te nemen, zul je al makkelijk op 4 weken komen.
Kijk dan nog eens na of alles wat je zelf wilt er in zit (en kijk daarna op een kaart/Google maps) om te zien waar je dit het best in kunt passen, dan heb je de basis klaar.
Zet die route hier nog eens neer, dan krijg je daar vast nog 1.000 tips bij over hoe je de rest van de tijd kunt vullen.

Voor dit budget 6 weken gaan, betekent waarschijnlijk wel: tentkamperen. Voor hotels ben je al gauw $ 100 per nacht kwijt - en dan zit je nog niet op de goede locaties. Een vlucht tussen € 500-600 kun je waarschijnlijk wel vinden als je een beetje flexibel bent. Kijk daarvoor maar eens in de sectie Vervoer en het speciale topic. Idem voor de autohuur, daarover kun je ook in die sectie en het algemene autohuur topic vanalles vinden.
----------------------------------
Rondje Colorado-South Dakota-Wyoming-Utah (2019)
Rondje Zuid-Westen (2017)
New York (2009)

Gebruikersavatar
Tantelotje
Amerikafan
Berichten: 340
Lid geworden op: 26 mar 2015, 19:10
Aantal x V.S. bezocht: 8

Re: Eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door Tantelotje » 15 aug 2019, 16:19

Wat een superleuk vooruitzicht!

Heerlijk als je kunt beginnen met plannen voor zo'n reis. En ook erg prettig dat jullie lekker de tijd hebben.

Kijk eens naar de voorbeeldroute in het Zuidwest deel van het forum. Dat kan een mooi uitgangspunt zijn.
Hier en daar een dag erbij en je bent al een heel eind. San Diego kun je vrij makkelijk toevoegen; vonden wij een erg leuke stad :thumbup:
Verder vind ik omgeving Moab een absolute aanrader. Prachtige parken, leuk toeristisch plekje en genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. Ook met wat meer 'avontuurlijke' activiteiten. En met de tijd die jullie hebben kun je dat prima toevoegen.

Qua periode zou ik proberen 'zo laat mogelijk'. Dus liever eind mei/juni dan maart/april. Geeft minder kans op gesloten wegen door sneeuw.

Er zijn natuurlijk goede reisadviseurs/reisbureaus. Maar over het algemeen zal de gemiddelde forummer (is dat een woord?) je aanraden om zelf je reis te boeken. Of toch in ieder geval de overnachtingen. Dat geeft je vaak een beter tarief voor een betere plaats met betere voorwaarden dan wanneer je via een reisbureau boekt. Er kunnen honderd redenen zijn waarom je een geboekte overnachting toch wilt wijzigen. Als je boekt via een reisbureau kan dit niet meer.
Inmiddels doen we dit ook zelf, maar zeker de eerste jaren vonden we het prettig om de tickets en auto wel via het reisbureau te boeken. Als dat je een geruster gevoel geeft kun je dat natuurlijk ook doen.

Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie: lees lekker veel reisverslagen. Veel van de forumleden houden een (al dan niet live) blog bij van hun reizen. Kun je in ieder geval zien hoe zij zo'n reis aanpakken en krijg je gelijk wat do's en don't mee, alhoewel dat voor iedereen heel persoonlijk is.

Heel veel plezier met de voorbereiding!
Charlotte

2012: Rondje LA
2014: NO en Florida
2015: Rondje Denver
2016: Rondje LA
2017: Seattle - LV
2018: Hawaii SF - LV
2019: Seattle - LA
2020: Florida
2020: ZW Canada Iets in Europa

https://jurgenencharlotte.blogspot.com/

winterpark
Amerikakenner
Berichten: 1201
Lid geworden op: 29 jan 2017, 23:16
Aantal x V.S. bezocht: 50

Re: Eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door winterpark » 15 aug 2019, 16:24

Ik denk dat je prima 6 weken kunt gaan hoor, voor 5000 euro pp. Absoluut. Wij rekenen altijd 1000 euro per persoon per week, en dan delen we de auto met z'n 2en (of ja, we delen niks want we zijn getrouwd ;-)). Dus met zijn 3en komt dat wel goed als je niet te gek doet. Voor dat geld kun je prima in hotels/motels/airbnbs slapen. Zeker in april en mei waarin het geen hoogseizoen is.
April is trouwens een prachtige maand voor Texas, dus je zou ook nog een stukje Texas eraan vast kunnen knopen. Met een vriendin heb ik in 2010 een maand zuidwesten gedaan, en dan grofweg het rondje San Francisco - highway 1 - LA - Las Vegas - Salt Lake City - Sacramento/Noord Cali - San Francisco. Maar je kunt ook juist het stuk Moab nog meepakken bij het standaardrondje.

Marcopstal
Amerika-expert
Berichten: 7358
Lid geworden op: 04 feb 2014, 18:44
Aantal x V.S. bezocht: 28
Locatie: Zaventem

Re: Eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door Marcopstal » 15 aug 2019, 16:57

Ik lees ook jong. Is dit -25 ? Dan is de kans groot dat je fors meer betaald voor een huurwagen.

April in het zuidwesten betekent gesloten bergpassen, sneeuw op hoogte, ....
Zuidwesten: 95/96/96/97/98/99/05/06/10/14/15/16/19/20
Texas: 97/08
Florida: 98
Noordoosten: 01/03/04/09/12/13/15/17/18/20
Midwesten: 02
South: 07/11

lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 15 aug 2019, 20:46

Bedankt voor alle vlotte en onderbouwde reacties al! Ik ga jullie tips/adviezen even bekijken en zal dan met een gespecificeerder reisschema komen, zodat jullie gerichter tips en adviezen kunnen geven.

Verder vermaak ik me al de hele middag op het forum. Wat een enorme schat aan informatie! :D

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19496
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: Eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door PSVwally » 15 aug 2019, 23:43

Als je vanaf de vliegvelden vanaf de 5 grote steden in California/Nevada of Arizona huurt en je auto ook weer in één van die steden inlevert heb je geen dropoff kosten. Dat maakt het, ook al hebben jullie de tijd, vaak handiger om 'one-way' of 'multicity' tickets te boeken ipv een retour. San Francisco, LA, San Diego, Las Vegas en/of Phoenix zijn dan opties. Ik noem expres even geen Salt Lake City omdat je het echt specifiek over het zuidwesten hebt. Speel daar wat mee voor vliegricket en autohuur prijzen.

Ik heb het idee dat jullie allemaal -25 zijn, dus de autohuur zal voor 2 personen al heel duur zijn. Als de -21 toevallig één vd mensen met een rijbewijs is zou ik nog de andere persoon alles laten rijden.

Verder over het wandelen. Ik krijg af en toe het idee dat mensen denken dat er persé hele hikes gemaakt worden in het zuidwesten. Maar over het algemeen lopen de meesten echt alleen de makkelijkste paden en de stukken naar een viewpoint. Her en der heb je wat moeilijkere wandelingen, maar vaak merk je dan al snel dat je wat van de drukte wegloopt. Een km naar een waterval of door een canyon is al snel gedaan...en dat doe je al snel een aantal keer per dag. Ook in de steden loop je meer als dat je in eerste instantie denkt. Als je eenmaal een route hebt, tel er dan gerust 500km bij op wat je allemaal extra rijd in de steden en parken.

Let even op dat het reisbureau waar je heen gaat in eerste instantie puur voor informeren is, laat je niet direct vanalles aansmeren. Niet in alle gevallen, maar vaak wel bij de grote ketens, krijg je een reis voorgeschoteld met veel te veel op één dag wat volgens hun goed doenbaar zou moeten zijn (zoals van Bakersfield via Sequoia NP naar Yosemite en dan in Sonora overnachten bv. Overigens snap ik dat een eerste keer alles zelf boeken misschien spannend is, maar met hulp van dit forum prima te doen.

Ik hield tot een paar jaar geleden ook €1000 per persoon per week aan, maar ik zou het iets opschroeven als je zeker niet gaat kamperen en omdat jullie (waarschijnlijk) voor de autohuur meer kwijt gaan zijn door die underage fee.

Wat belangrijke zaken waar je mijns inziens vooraf wat rekening mee moet houden:
Ik zet de links er gedurende morgen even achter, want mijn Ipad is bijna leeg
- Lees je in over wat een ESTA is en zorg dat je deze invult op de officiele site
- Lees je goed in over de autohuur en evt underage fee en verzekeringen en zorg dat je of er in ieder geval minimaal 2 mensen een creditcard hebben. Zonder cc kan je eigenlijk geen auto huren. Zorg alleen wel dat je deze altijd in het zicht houdt.
En huur een ruime auto. Zeker iemand achterin met een koffer erlangs is niet handig voor de afstanden die je gaat afleggen. Vaak is het wel handig om een koelboxje ter plekke aan te schaffen voor koud eten en drinken onderweg.
- de meeste hotels hebben free wifi, wil je overdag ook wifi dan moet je een telefoonkaartje aanschaffen
- hoe vroeger je gaat, hoe meer kans op een gesloten Tioga en/of Sonora pass bij Yosemite. Hou hier dus wel een alternatief voor en zet Yosemite zo laat mogelijk in de reis.
- In Zion, Bryce, Grand Canyon, Page , Yosemite en Sequoia kan het 's avonds net als in LA en San Francisco nog frisjes worden. Hoe later je gaat hoe warmer het blijft natuurlijk. Maar neem dus een vest mee. Overdag zal het vanaf April op de meeste plekken gewoon tshirt en korte broeken weer zijn.
- Amerikanen houden van airco. In restaurants kan het behoorlijk fris zijn tov de buitentemperatuur.
- Shoppen is daar over het algemeen voordeliger dan hier, zorg dus voor ruimte in de koffer terug :wink:
- Niet op de bonnefooi kan ik begrijpen. Je kan ook enkele zaken boeken, bv de nachten in drukke steden en nationale parken. En dat je dan verder een tussennacht op de bonnefooi boekt. Ik doe dat vaak 's avonds voor ik ga slapen of bij het ontbijt op de dag zelf. Soms ergens onderweg in een supermarkt of Starbucks (zolang er maar wifi is) en zelfs een keer in de lobby en parkeerplaats voor het hotel.
-Eten en drinken kan je zo goedkoop maken als je zelf wilt. Je kan een fastfoodketen opzoeken, dan ben je voor $10pp klaar. De applebees en dergelijke zijn vaak iets duurder. Heb je een kamer met keuken/kitchenette of maagnetron dan kan je ook goedkoper eten. Verder zijn er in de steden vaak ook voldoende foodtrucks en dergelijke te vinden.

lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 17 aug 2019, 14:38

Oké, eerst even de vragen beantwoorden die hierboven zijn gesteld:
- Er zit echt nog wel wat speling in ons budget. We hebben nu alle drie zo'n €5.000 ter beschikking, maar er valt dus nog ruim acht maanden te sparen ;)
- Voor de volledigheid, we zijn met twee meiden van 25, eentje van 20. Beiden van 25 hebben een rijbewijs, al is er een nog onervaren, dus zal vooral de ander rijden.
- Ik had altijd het idee dat die parken heel veel wandelen was en alleen echt voor de getrainde liefhebber. Blij te horen dat het ook voor ongetrainde beginners goed te doen is haha. Zelf vorig jaar (ongetraind) een vrij pittige hike een berg op gedaan en dat viel behoorlijk tegen, vandaar dat ik het nog even specifiek benoemde.
- Reisbureau wordt gerund door een dame die zelf ook alle reizen heeft gedaan en is gespecialiseerd in USA. Het is in eerste instantie echt alleen een informatiegesprek. Ik ben door alle tips hier ook al goed voorbereid!
- ESTA ga ik even opzoeken.
- Het wordt waarschijnlijk mei 2020, als ik alle reacties hier zo lees.

lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 17 aug 2019, 14:41

Oké, we hebben even overlegd, het reisschema van deze site erbij gepakt en uit allerlei reisgidsen/websites informatie gehaald en zijn nu tot het volgende reisschema gekomen. Ik hoor graag tips! Zijn er dingen onlogisch/te krap/niet zo boeiend, laat het alsjeblieft weten :)

Dag 1: Amsterdam – San Francisco
Dag 2: San Francisco
Dag 3: San Francisco
Dag 4: San Francisco – Yosemite
Dag 5: Yosemite
Dag 6: Yosemite
Dag 7: Yosemite – Lone Pine (ervan uitgaande dat de Tioga Pass gesloten is)
Dag 8: Lone Pine – Death Valley
Dag 9: Death Valley
Dag 10: Death Valley – Las Vegas
Dag 11: Las Vegas
Dag 12: Las Vegas
Dag 13: Las Vegas – Zion National Park
Dag 14: Zion National Park
Dag 15: Zion National Park – Bryce Canyon
Dag 16: Bryce Canyon
Dag 17: Bryce Canyon – Capitol Reef National Park
Dag 18: Capitol Reef – Moab
Dag 19: Moab
Dag 20: Moab – Mesa Verde National Park
Dag 21: Mesa Verde National Park – Monument Valley
Dag 22: Monument Valley – Grand Canyon
Dag 23: Grand Canyon
Dag 24: Grand Canyon – Phoenix
Dag 25: Phoenix
Dag 26: Phoenix – Palm Springs
Dag 27: Palm Springs – San Diego
Dag 28: San Diego
Dag 29: San Diego – Los Angeles
Dag 30: Los Angeles
Dag 31: Los Angeles
Dag 32: Los Angeles – Amsterdam

Wel nog een specifieke vraag: Is het stuk LA - SF echt onmisbaar en heel mooi? Anders moeten we die ook nog toevoegen ;)

Alvast bedankt voor het meedenken!

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37012
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door Martin & Marianne » 17 aug 2019, 14:50

Even afhankelijk van wanneer je precies gaat; je zou de route andersom kunnen doen. De Tioga Pass zal een risico blijven maar wellicht kun je dan wel de Sonora Pass nemen. En de kans dat de Glacier Point Road open is is groter.
Ik zou denk ik sowieso de route omdraaien.
Voor Death Valley heb je nu wel veel tijd uitgetrokken. Zeker als je daarvoor al in Lone Pine zit.
Ik denk dat ik Mesa Verde zou schrappen voor een extra nacht Moab. Of doe een nacht minder in Bryce.
Ik zou zelf Phoenix overslaan of is dat heel bewust gekozen?

Is kamperen echt geen optie? Het scheelt ontzettend veel geld. Kijk eens naar ons 2017-verslag. Toen zijn we met onze dochters - van ongeveer jullie leeftijd - een aantal nachten wezen kamperen. Zij vonden het veel leuker dan ze van te voren hadden gedacht.

Marianne

lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 17 aug 2019, 22:47

O ja, route omdraaien is misschien wel een goeie! En doen we een dagje/nachtje minder Death Valley en een extra nacht Moab (ipv Mesa Verde).

Phoenix/Scottsdale leek ons leuk, maar wij houden sowieso erg van steden. Dus die zou ik er het liefst in houden.

En kamperen... Ja. Ik heb het als kind wel eens gedaan, maar het gedoe ervan; het opzetten van een tent, geen eigen sanitair, de wilde natuur om je heen, het spreekt mij (maar ons alle drie) echt niet aan. Dan betaal ik liever extra voor een goed bed en een toilet ;) I

Ik heb een aantal van je verslagen gelezen, en wat een mooie reizen hebben jullie gemaakt! En ook erg onderhoudend geschreven. Leuk.

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19496
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door PSVwally » 17 aug 2019, 23:02

Heerlijk als je zoveel tijd hebt. Mei 2020 zou ik de route ook beginnen in LA en eindigen in SF. Overigens wel even kijken waar je dan met memorial day weekend zit. Zeker Zion, Grand Canyon en Yosemite zijn dan heel erg druk.

Kustroute meepakken. Hangt er een beetje vanaf. Persoonlijk vind ik je route grotendeels zeer goed te doen en met niet meer dagen zou ik eerder opteren om
- idd minimaal een dag meer Moab (beste is 3n daar)
- ik zou een dag Bryce eraf halen voor een nacht Sedona tussen de GC en Phoenix.
- Phoenix kan je ook goed shoppen
- Ik zou zelf Lone Pine - Death Valley in 1 dag doen of met een nacht IN death valley. En dan een dag meer San Diego of tussen Yosemite en Lone Pine een nacht Mammoth Lakes doen of een nacht bij Palm Springs zetten. Pon je niet vast op alleen Palm Springs, maar bv ook Palm Desert of de Coachella Valley. Dan heb je ook tijd voor Joshua Tree NP

lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 17 aug 2019, 23:07

Oh, goed dat je het zegt van Memorial Day inderdaad! Daar zal ik eens naar kijken, of we daar een beetje omheen kunnen plannen.

Met jullie tips erbij genomen heb ik het schema weer aangepast en zit ik dan nu op het volgende:

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles
Dag 2: Los Angeles
Dag 3: Los Angeles (Hollywood)
Dag 4: Los Angeles (Universal Studio’s)
Dag 5: Los Angeles – San Diego
Dag 6: San Diego
Dag 7: San Diego – Palm Springs
Dag 8: Palm Springs – Phoenix
Dag 9: Phoenix
Dag 10: Phoenix – Sedona
Dag 11: Sedona – Grand Canyon
Dag 12: Grand Canyon
Dag 13: Grand Canyon – Monument Valley
Dag 14: Monument Valley – Moab
Dag 15: Moab
Dag 16: Moab
Dag 17: Moab – Capitol Reef
Dag 18: Capitol Reef – Bryce Canyon
Dag 19: Bryce Canyon
Dag 20: Bryce Canyon – Zion
Dag 21: Zion
Dag 22: Zion – Las Vegas
Dag 23: Las Vegas
Dag 24: Las Vegas
Dag 25: Las Vegas – Death Valley
Dag 26: Death Valley – Lone Pine
Dag 27: Lone Pine – Mammoth Lakes
Dag 28: Mammoth Lakes – Yosemite
Dag 29: Yosemite
Dag 30: Yosemite
Dag 31: Yosemite – San Francisco
Dag 32: San Francisco
Dag 32: San Francisco
Dag 34: San Francisco – Amsterdam

Mocht er nog ergens een overdreven overnachting of juist een krappe dagrit inzitten, hoor ik het uiteraard weer graag! Ik vind al deze tips echt top.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37012
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door Martin & Marianne » 17 aug 2019, 23:56

Ik mis Page (Lake Powell, Antelope Canyon, Horseshoe Bend). Misschien een dag Bryce of GC minder en Page toevoegen tussen de GC en MV?
Je zou ook in 1 dag van DV naar Mammoth Lakes kunnen rijden maar zo is het ook wel mooi. Zie ons 2013-verslag voor onze ervaring daar in mei. En ook ons 2015-verslag.

Marianne

josea
Amerikakenner
Berichten: 464
Lid geworden op: 15 dec 2014, 12:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Eindhoven

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door josea » 18 aug 2019, 00:07

Ik zou een dag Capitol Reef toevoegen in plaats van de extra dag in Bryce Canyon. Dan heb je van Moab naar CR tijd voor Little Wild Horse canyon en Goblin Valley. En van CR naar Bryce Canyon heb je tijd voor de Highway 12 en in de middag scenic drive bij Bryce Canyon. Volgende ochtend wandeling in Bryce en door naar Zion.

En inderdaad Page toevoegen en daarvoor de nacht bij Lone Pine inruilen. Of een dag langer blijven :wink:

lotusbloempje
Amerika-newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2019, 15:22
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door lotusbloempje » 18 aug 2019, 22:07

Oké duidelijk, ik neem Page erbij op in de route. Ik laat de dagen Death Valley - Lone Pine - Mammoth Lakes - Yosemite er even op die manier in, want dan hebben we nog genoeg ruimte om iets te schuiven mocht de Tioga Pass tegen half/eind mei nog niet open zijn. Voor een planner als ik is dat echt heel irritant :D

En ik zal een dag Bryce eruithalen en een dag CR toevoegen. Goh, ik word nu toch wel heel enthousiast al van alles opzoeken! Nog tips wanneer je het best hotels/motels etc. kunt boeken? Is nu wel erg vroeg denk ik, of is dat juist voordelig? Voor vliegtickets natuurlijk prima op tijd, dat gaan we z.s.m. doen, maar met hotels weet ik dat nooit zo goed. En ben helemaal niet bekend met Amerikaanse hotels/motels. Kan me voorstellen dat die rond de parken vaak redelijk vol zitten, dus dat je daar wel echt voor moet boeken. In de grote steden vind ik het wat minder spannend, daar heb je toch altijd keuze zat.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37012
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door Martin & Marianne » 18 aug 2019, 22:13

ALs je de route en de data kent dan kun je nu alvast boeken. In de parken is het snel vol, dus daar zou ik zo snel mogelijk naar kijken. ZIe bijvoorbeeld www.travelyosemite.com voor iets in Yosemite zelf. Accommodatie in de Grand Canyon (zie www.grandcanyonlodges.com) is ook altijd snel vol, zeker de betaalbare opties.
Je kunt vrijwel altijd gratis annuleren, soms tot een week voor aankomst, soms 24 uur voor aankomst, dus als je later iets ziet wat beter of goedkoper is kun je altijd weer annuleren.

Marianne

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1368
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door IngridZw » 19 aug 2019, 01:00

Ik zou ook niet te lang wachten met het boeken van hotels. Hoe langer je wacht hoe minder keuze want het gaat best wel snel. Onze ervaring is ook dat de prijzen van accommodaties zeker niet goedkoper worden na verloop van tijd. Eerder duurder.

Persoonlijk zou ik een dag Los Angeles inruilen voor een extra dag San Diego. Prachtige stad met veel bezienswaardigheden en mooie stranden. Bovendien een stuk relaxter dan LA. Wij hadden aan één dag genoeg om de bekende hotspots in LA, zoals Hollywood, Monica Beach, Beverly Hills etc. te bezoeken.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

ingrid1955
Amerikakenner
Berichten: 819
Lid geworden op: 04 mei 2012, 20:08
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: sint pieters leeuw belgie

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door ingrid1955 » 19 aug 2019, 06:33

hallo,
inderdaad nu al motels boeken, zeker in de parken of in de omgeving erbij. Enkel telkens checken dat je gratis kan annuleren. In de parken moet je meestal onmiddellijk de eerste nacht betalen maar bij annulatie wordt die volledig teruggestort, dus plannen kunnen nog altijd gewijzigd worden.

Net als voor vliegtickets zijn er voor de autohuur geregeld acties, dus even rustig uitkijken. Bij autohuur gaat gevraagd worden ( daar ter plaatse) of er een tweede bestuurder is, wat meestal extra kost per dag meebrengt. Dit ter info zodat jullie daar niet verrast worden. Wij houden het altijd bij 1 bestuurder alhoewel we soms wel eens afwisselen maar of dit nu een ,,goede" raad is.... We hebben nog nooit iets voor gehad en kennen dus de eventuele gevolgen niet, misschien kunnen anderen meer info geven. Rijden in de USA gebeurt , eenmaal buiten de steden, trouwens heel rustig.Ze gaan daar ter plaatse ook diverse extra verzekeringen aanbieden, goed vooraf informeren welke jullie nodig hebben. In ieder geval de CDW ( ongevalsverzekering), maar die is meestal al automatisch in het verhuurcontract.

Moest er nog een vierde mede-reizigster uit de lucht vallen : dat maakt motels/auto goedkoper per persoon. Alhoewel voor auto jullie dan waarschijnlijk naar een groter model moeten overstappen : met 3 kan je gedeelte bagage ( beetje ) op de vierde zetel zetten, met zijn vieren niet. De bagage deftig in de auto krijgen is al vlug een probleempje.

Wandelen doe je uiteraard zo veel/ zo weinig als je wenst. Uiteraard zie je tijdens de langere wandelingen prachtige zaken die je vanop de parking of de omgeving ervan niet ziet. Misschien toch enkele ,,superwandeling" uitkiezen ? En vergeet de zonsopgangen niet, vroeg uit bed vallen loont !!!!!!!!!!

Voor LA : in het weekend geen werkverkeer, al blijft het er geregeld druk. Rij toch liever in LA dan bv in Brussel. Wegens dag 2 heel vroeg wakker kan je dan eventueel verste verplaatsing maken voor de grootste drukte, bv naar santa Monica/venice Beach. Indien motel in omgeving Hollywood en Universal Studios kan je die dagen de files vermijden, bv Glendale is rustig en toch dichtbij.
San Franciso : kan je prima bezoeken zonder auto , eventueel checken prijsverschil indien je auto enkele dagen vroeger inlevert. Taxi van centrum naar vliegveld komt rond 70 us dollar.

Veel plezier, het wordt een superreis.

Jacques

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1368
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis lotusbloempje: eerste keer VS - wat op te nemen in route?

Bericht door IngridZw » 19 aug 2019, 13:22

Als je de auto huurt in Californië is de 2de bestuurder volgens mij gratis. Tenminste zo was het bij beide keren bij ons het geval.
Na afhandeling aan de balie bij het verhuurbedrijf wel even goed de bonnen nakijken. Wij hebben een keer meegemaakt dat een baliemedewerker van Dollar (kan ook ieder ander bedrijf zijn) ons stiekem een extra verzekering had aangesmeerd zonder ons daarvan in kennis te stellen. Helaas kwamen wij daar te laat achter. Gelukkig heeft Dollar ons het bedrag weer teruggestort, met excuses, wat wel weer netjes was.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer