Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Plaats reactie
Lauden
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mar 2019, 16:09

Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Lauden » 10 mar 2019, 23:04

Hallo allemaal,

Allereerst, complimenten voor de toewijding waarmee jullie mensen helpen bij het vormen van hun reizen en de vragen die daarbij komen kijken. Daarmee zijn wij in ieder geval al een heel eind op weg geholpen.

Eind augustus t/m begin september 2019 zijn wij (stelletje van beide 28 rond die tijd) van plan om een rondreis te maken door het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Dit zal onze eerste keer in het Zuidwestelijke deel van de US zijn. Nu hebben we al veel gelezen, gezien en gehoord. Inmiddels ook regelmatig de topics op dit forum (Zuidwesten) afgestruind en daarmee veel relevante informatie vergaard.

Met deze informatie en de voorbeeldroute als basis zijn we nu gekomen tot een route waar we allebei enthousiast over zijn. Maar graag zouden we gebruik maken van jullie expertise en ervaringen, wat zijn jullie gedachtes over deze route en welke tips kunnen jullie ons meegeven?

Onderstaand onze beoogde route:
Dag Omschrijving
Dag 1 Aankomst San Francisco
Dag 2 San Francisco - Yosemite
Dag 3 Yosemite
Dag 4 Yosemite
Dag 5 Yosemite - Mammoth Lakes
Dag 6 Mammoth Lakes - Death Valley
Dag 7 Death Valley - Las Vegas
Dag 8 Las Vegas
Dag 9 Las Vegas - Zion
Dag 10 Zion
Dag 11 Zion - Bryce
Dag 12 Bryce - Page
Dag 13 Page - Grand Canyon
Dag 14 Grand Canyon - Kingman
Dag 15 Kingman - San Diego
Dag 16 San Diego
Dag 17 San Diego
Dag 18 San Diego - LA Anaheim
Dag 19 LA Anaheim
Dag 20 LA Anaheim - Pismo Beach
Dag 21 Pismo Beach - Monterey
Dag 22 Monterey - San Francisco
Dag 23 San Francisco
Dag 24 San Francisco
Dag 25 San Francisco - Vlucht naar huis
`
Belangrijke info:
- We zullen deze route afleggen met een huurauto. Overnachtingen in hotels en motels.
- Hebben geprobeerd een mooie balans te vinden tussen steden, natuur en andere bezienswaardigheden.
- In de natuur trekken we graag tijd uit voor mooie hikes (meerdere kleine of een langer van ongeveer 10km op een dag). We staan ook open voor andere leuke tips zoals kajakken of canyoning als dat nog in het schema past.
- LA Anaheim zal zijn voor een pretpark.
- LA zelf hebben we bewust geen overnachting gepland, trekt ons toch wat minder in vergelijking met de andere steden die we willen bezoeken.

Zoals we nu naar onze route en lijkt het ons goed te doen qua reistijd, op een enkele lange dag (Kingman – San Diego) rijden na.

Nu hebben we zelf ook al een aantal vragen, hopelijk kunnen jullie ons daarin van advies voorzien.

De eerste dag zullen we zoals het er nu naar uit zien ergens in de middag aankomen in San Francisco. Voordat we daadwerkelijk in de huurauto zitten schatten we in zo’n 2 uur verder te zijn. Hier zit onze eerste vraag naar advies, zeker met de lange reis die we dan achter de rug hebben. Zouden jullie adviseren om bij de luchthaven te overnachten (alvast wat proviand inslaan), toch alvast een stuk gaan rijden en onderweg overnachten (Modesto / Merced?) of toch direct doorrijden richting Yosemite NP? In Yosemite denken we er nu aan om te overnachten in El Portal, andere aanraders rondom accommodatie zijn natuurlijk welkom.

Zoals het er nu naar uit ziet hebben we bijna 3 volle dagen (afhankelijk of we eerste dag al direct doorrijden of niet) in Yosemite. Zoals ik het nu in gedachte heb is dat de eerste dag Sequoia’s (bijvoorbeeld in Mariposa Grove) en dan de 2e / 3e dag voor meerdere hikes. In combinatie met de eerste vraag, zouden jullie dit zo laten of eerder een nacht verderop in de route toevoegen?

Na Yosemite willen we graag via de Tioga Pass verder rijden en daarbij onderweg veel zien (o.a. ook Mono Lake). We denken er nu aan om dan tot en met Mammoth Lakes te rijden. Eventueel zou het ook een mogelijkheid zijn om naar Bishop of zelfs Lone Pine te rijden.

We willen graag via Death Valley naar Las Vegas. Afhankelijk van waar we gaan rijden zou dit dan een overnachting of een tussenstop worden. Wat zijn jullie gedachtes hierover?

Zoals jullie lezen, voornamelijk over de ‘efficiëntie’ van het eerste gedeelte zijn we dus nog aan het tobben.

Na Las Vegas, zouden jullie nog een andere plaats aandoen die nog niet op de planning staat? Eventueel ergens een extra nacht die we in een eerder stadium kunnen besparen?

Het stuk tussen Grand Canyon en San Diego, is voornamelijk het tweede deel een lang stuk rijden. We dachten er nu aan om via Kingman een stuk Route 66 westelijk te pakken tot Barstow en dan weer zuidelijk te gaan. Mochten jullie een ander inzicht hebben op voor Grand Canyon naar San Diego dan horen we het uiteraard graag.

San Diego naar uiteindelijk San Francisco lijkt ons goed in elkaar te zitten, zouden jullie dit gedeelte van de Reis nog zaken aanraden?

Voor nu zijn dit de vragen die naar boven komen, maar we sluiten niet uit dat er op basis van jullie input meer volgen. Generieke tips over deze route zijn ook altijd welkom!

Als er zaken onduidelijk zijn en toelichting behoeven, laat het vooral weten.

We kijken er naar uit om hiermee onze planning verder af te stemmen.
Alvast bedankt voor jullie hulp!

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19480
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door PSVwally » 11 mar 2019, 07:28

Prima route hoor.
Hoe laat is 'in de middag' aankomen? Ik zou denk ik zelf wel al een stukje naar het oosten rijden, maar ik kan niet bepalen of Modesto of Merced te ver is. Pak anders de middenweg en overnacht rond Livermore, dan ben je de volgende dag wel de files voor.

Dag 5 kan je de tioga pass doen en dan nog bodie ghost town en mono lake, dan is Mammoth Lakes prima. Trekt Bodie je niet dan zou je idd door kunnen rijden naar Bishop/Lone Pine.

Ik zou van Kingman route66 naar Needles pakken, dan vanaf daar Essex, Amboy, Palm Desert, vanuit daar de 74 richting Anza en dan naar San Diego. Probeer de oostkant van LA in ieder geval te vermijden.

LA overslaan (whaaaat?? :wink: ) houdt wel in dat je er dwars doorheen moet richting Pismo Beach. Reken dus op wat files en pak niet de tolweg van San Diego naar LA.

Nogmaals, verder prima route, maar leg snel hotels vast want je bent al aan de late kant hiermee

ingrid1955
Amerikakenner
Berichten: 819
Lid geworden op: 04 mei 2012, 20:08
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: sint pieters leeuw belgie

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door ingrid1955 » 11 mar 2019, 07:56

hallo,

zit goed in mekaar. Voor de aankomst in SFO zou ik rekening houden met eventuele vertraging en mikken op een rit tussen 1 en 2 uur. Door de jetlag zijn jullie de volgende dag heel vroeg op stap en ben je nog voor de middag of 's middags in Yosemite.

Die dagen Yosemite zeker behouden, is te prachtig. De eerste halve dag zou je bv Glacier Point Road en zijn korte trails kunnen doen, dag 2 de sequoia's en dag 3 de vallei/watervallen/trails, op dag 4 rijden jullie dan weg via de Tioga pass.

Tussen Bryce en Page : meedoen aan de loterij voor the wave? is uniek. of vanaf zelfde trailhead kan je naar slotcanyon. wat verder heb je de korte wandeling naar Toadstool, ook uniek gebiedje.

Zou toch proberen in Yosemite zelf te logeren, en aan Grand Canyon. Ook in Zion logeren is uniek.

Jacques

Gebruikersavatar
Markstaal
Moderator
Berichten: 1154
Lid geworden op: 31 jan 2014, 18:53
Aantal x V.S. bezocht: 7

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Markstaal » 11 mar 2019, 10:10

Mooie gebalanceerde route :thumbup:

Voor de eerste overnachting zou ik gewoon ergens in de buurt blijven van SF, zo'n reis maakt je toch wel vermoeid. Weet van mezelf dat ik op dat moment geen uren meer wil gaan rijden. De dag erna ben je vroeg wakker en heb je genoeg tijd om boodschappen te doen en naar Yosemite te gaan. Wat wij altijd wel fijn vinden is dat de eerste overnachting in een gebied is waar je er 's avonds nog wel even uit kan voor een hapje/drankje.

Het stuk Kingman - San Diego is inderdaad een behoorlijk stuk. Je zou kunnen overwegen om hier tussen een overnachting te plannen in Palm Springs/Palm Dessert. Dat geeft je wat meer rust en tijd om Joshua Tree NP te bekijken, wat ook een erg mooi park is. Wij deden dit 2 jaar geleden ook op deze manier en was toen prima te doen.

Zelf ben ik niet heel erg fan van LA (meer van San Diego), maar ik had de stad niet willen missen. Het is natuurlijk een afweging waarbij je er pas wat van kan vinden als je er daad werkelijk geweest bent.
2012: Florida
2014: Zuidwesten
2016: Texas
2017: Zuidwesten
2018: Zuidwesten Video
2019: Noordwesten Video
2019: Zuidwesten
2020: Deep South

Franciscus
Amerikakenner
Berichten: 444
Lid geworden op: 27 jun 2017, 21:00
Aantal x V.S. bezocht: 5

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Franciscus » 11 mar 2019, 11:10

Mooie route, niets meer aan doen! Advies voor de eerste dag is lastig te geven. Ik kom zelf altijd helemaal gesloopt uit het vliegtuig, doe dan zo weinig mogelijk en al helemaal niet ver met de auto rijden. Wij zorgen altijd dat we een fatsoenlijk hotel hebben, niet al te ver rijden van het vliegveld. Dan nog wat uurtjes aan het zwembad, eten en naar bed. De volgende ochtend vroeg wakker en voor de spits de weg op. In jullie geval ben je mooi op tijd bij Yosemite. Maar ik lees hier ook verhalen van mensen die uitgerust uit het vliegtuig komen en er hun hand niet voor omdraaien om nog een paar uur in de auto te zitten.
2017 juli/augustus: 6 weken Eclips-Roadtrip, grote ronde vanuit Portland
2014 april/mei: 3 weken ronde vanuit LA
2000 mei/juni: 4 weken Seattle - LA
1998 mei/juni: 3,5 week ronde vanuit Las Vegas
1997 mei: 2,5 week LA - SF en 1 week Miami / Florida Keys

josea
Amerikakenner
Berichten: 464
Lid geworden op: 15 dec 2014, 12:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Eindhoven

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door josea » 11 mar 2019, 11:59

Ik zou na aankomst niet meer het heel eind naar Yosemite willen rijden… een uurtje maximaal. Wij zijn wel altijd klaarwakker en hyper als we het vliegtuig uit komen en kunnen makkelijk nog een middag door SF struinen, maar uren autorijden vind ik iets anders. Je bent toch minder alert, ben ik bang, dus ik zou dat niet doen. Maar dat kan iedereen het beste voor zichzelf weten. Goede route verder, op basis van persoonlijke voorkeuren te finetunen.

Ik zou zelf een dag minder Yosemite doen. De eerste dag (is jouw dag 2; vanuit SF) binnenrijden vanuit het zuiden bij Oakhurst, die dag Mariposa Grove en Glacier Point meepakken. De tweede dag is voor de vallei, en de derde dag rij je via de Tioga pas het park uit, en neem je in de middag Bodie mee en tegen de avond Mono Lake.
Ik zou dan ook niet overnachten in El Portal, maar in de vallei, dan scheelt veel rijtijd.
Maar er zullen vast ook mensen zijn kiezen voor een dag langer in Yosemite.

De dag die je overhoudt zou je eventueel bij Page kunnen plakken, zodat je daar wat meer tijd hebt. Sowieso een slotcanyon doen (mijn voorkeur is niet één van de Antelopes, maar Canyon X, of Secret Canyon; véél rustiger). Als je iets bijzonders wilt zien, zou je die dag Page ook kunnen gebruiken om de Coyote Buttes South te bezoeken (=dagtocht) . Moet je wel tijdig een permit regelen en hopen dat je snel genoeg bent, want er zijn er tien per dag en ze zijn in vijf minuten weg. Mij is het in ieder geval wel gelukt. Je moet er wel met een jeeptour naartoe en die zijn prijzig, maar het is zóóó mooi, zeker een hoogtepunt!

Bij Death Valley zou ik kiezen voor een overnachting in het park. Dan kun je vroeg opstaan en eventueel een zonsopgang zien boven Zabriskie Point. En zonsondergang bij Artist's Drive....

Misschien vinden jullie het leuk om een fietstocht te doen in Zion? Fietsen huren, op de shuttlebus zetten naar boven en naar beneden fietsen. Wij vinden dat één van de leukste dingen in Zion omdat je tussen de diverse shuttlestops véél minder mensen tegen komt.

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1351
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door IngridZw » 11 mar 2019, 12:42

Ik zou gewoon de lange rit van Kingman naar San Diego voor lief nemen. Anders gaat het weer af van de tijd die je nu in San Diego hebt en dat zou jammer zijn. Zoveel te zien en te doen daar. Eventueel kan je i.p.v. Kingman nog doorrijden naar Needles voor een overnachting zodat je de mooie route 66 via Oatman alvast op dag 14 dag kunt meenemen. Dat kan prima en je hebt dan meer tijd voor de rit naar SD.

Als je besluit voor 1 overnachting tussen Yosemity en Las Vegas (bv in Bishop of Lone Pine) kan je Monument Valley eventueel toevoegen. Sedona toevoegen na Grand Canyon is ook een mooie optie.

Yosemity is te ver, maar als je in de loop van de middag aankomt in San Francisco is het best mogelijk om nog een stuk te rijden zodat je in ieder geval zorgt dat je de stad uit bent en boodschappen kunt doen. Buiten SF heb je ook goedkopere overnachtingsmogelijkheden.

Wij hadden in El Portal, Cedar Logde geboekt. Als je niet in de vallei overnacht is El Portal een heel goed alternatief. Ligt dichtbij de ingang van het park. Je moet dan wel snel kijken of er nog iets vrij is. Je kan nog overwegen om de 1ste nacht in Oakhurst te overnachten voor Mariposa Grove en de volgende dag doorrijden naar El Portal.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Lauden
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mar 2019, 16:09

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Lauden » 11 mar 2019, 23:08

Bedankt allemaal voor jullie vlotte en uitgebreide reacties!
Ik ga ze morgen of overmorgen stuk voor stuk van voor tot achter uitpluizen en bekijken wat het voor ons kan betekenen. Hoop dan ook meer informatie te hebben over de vlucht en dus de aankomsttijd de eerste dag.

Ik zag o.a. Coyote Buttes South / the wave voorbij komen. Wauw! Ga daar zeker ook verder induiken.

We zijn in ieder geval blij dat de algemene feedback over de route positief is!

Wilde voor nu even laten weten dat alle feedback gewaardeerd wordt!

josea
Amerikakenner
Berichten: 464
Lid geworden op: 15 dec 2014, 12:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Eindhoven

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door josea » 11 mar 2019, 23:33

Permits voor The Wave (Coyote Buttes North) zijn echter een stuk moeilijker te verkrijgen dan voor Coyote Buttes South. Die laatste zijn, op dit moment tenminste nog, zelf te regelen als je snel genoeg bent op het moment dat ”jouw maand” wordt vrijgegeven. Ik zou me in eerste instantie dus daarop richten, mocht je dat gebied willen bezoeken.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36917
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Martin & Marianne » 12 mar 2019, 07:21

De kans op permis voor de Wave is wel klein, maar ik zou het zeker proberen! Je moet dan in mei loten.
Een extra nacht Page is dan wel aan te raden. Ik vind de tijd voor het oostelijke deel sowieso wat kort vergeleken met de rest, terwijl je toch 25 dagen hebt. Eigenlijk zou een stop in Monument Valley ook wel mooi zijn.
Een overnachting in Death Valley is zeker aan te raden; ik was er in 2011 in september, misschien heb je iets aan mijn verslag (ook voor de Wave).

Liggen de vluchten al vast?

Marianne

Lauden
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mar 2019, 16:09

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Lauden » 30 mar 2019, 15:13

Hallo allemaal,

Door drukte helaas Iets langer dan verwacht.
Intussen staat de vlucht vast, gelukkig directe vluchten weten te boeken voor een mooie prijs.
We komen 19 augustus rond 5 uur aan (iets later dan gehoopt), tel daarbij tijd op het vliegveld en het ophalen van de rental car bij op. Dan is het al snel 7 uur. Daarna rijden naar Livermore of Modesto lijkt me dan inderdaad wel de max.

Voor de komende dagen is Yosemite Valley eigenlijk geen optie meer qua overnachting.
We neigen er erg naar om te gaan van 3 nachten naar 2 nachten bij Yosemite om zo een nacht later in de route te kunnen toevoegen.

Mocht het nodig zijn dan zouden we Mariposa Grove kunnen weglaten, zou wel jammer zijn aangezien we dan de Sequoia's missen. Echter levert dat wel een stuk tijdswinst op die we kunnen spenderen in Yosemite Valley.

Opties die we overwegen qua overnachting:
- El portal: Cedar Lodge. Ik zag Cedar Lodge al eens eerder voorbij komen, meer mensen daar ervaring mee?
- Fish Camp: Narrow Gauge Inn
- Mariposa: diverse mogelijkheden
- Oakhurst: diverse mogelijkheden

Wat is jullie kijk hierop? Intussen zoveel gezien en gelezen, ervaring vanuit jullie is van harte welkom.
Deze nachten zullen we z.s.m. gaan boeken zodat die in ieder geval vast staan en we de verdere punten kunnen vastleggen.

Als we een dag schrappen bij Yosemite dan komt er wel weer een dag vrij om verderop in de route in te passen.
Opties die we nu overwegen:
- Extra dag Page: Eventueel kanoën?
- Monument Valley
- Sedona
- LA (na Annaheim): Huidige gedachte hierbij: Hollywood sign (van een afstand), Hollywood Boulevard, the Walk of Fame. Eventueel dan naar Santa Monica (of Malibu) om de dag te eindigen, zijn we ook weer goed op weg voor de volgende dag.

Als het begin 'vast staat' zal de rest wat makkelijker volgen.
Daarin nemen we de gegeven tips uiteraard ook in mee, we zullen inderdaad via Oatman en Needles (eventueel daar overnachten i.p.v. Kingman).

Hartelijk dank alvast voor jullie feedback.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36917
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Martin & Marianne » 30 mar 2019, 16:02

Waarom is Yosemite Valley geen optie?

Marianne

josea
Amerikakenner
Berichten: 464
Lid geworden op: 15 dec 2014, 12:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Eindhoven

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door josea » 30 mar 2019, 16:41

Ik zou denk ik kiezen voor een nacht extra bij Page. En dan niet om te kanoën, maar om Coyotes Buttes South te bezoeken. Maar ik hou dan ook heel erg van dat soort landschappen. Verder zou ik een dag San Diego opofferen voor naar keuze Monument Valley of Sedona.

Voor overnachting in Yosemite zou ik toch zeker in de Valley proberen. Is er geen plaats meer?

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1351
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door IngridZw » 30 mar 2019, 18:08

Als je geen accommodatie hebt in Yosemite Village is El Portal het beste alternatief. Oakhurst en Mariposa liggen niet gunstig t.o.v. het park.
Als je Mariposa Grove wilt bezoeken dan kan dit ook op dag 2 alvorens je naar El Portal rijdt.

Op de volle dag Yosemite zou je de Panorama Trail kunnen lopen.(zie afbeeldingen) Echt een aanrader vooral als je van lange wandelingen houdt. Wij hebben hem (helaas) niet gelopen maar het schijnt dat je tijdens het wandelen het mooiste te zien krijgt van wat het park te bieden heeft. Spectaculaire vergezichten, watervallen etc.

San Diego zou ik persoonlijk wel zo houden. Velen gaan er naar toe vanwege Sea World maar de stad zelf heeft zoveel mooie bezienswaardigheden en stranden dat je je er zeker minstens 2 volle dagen kunt vermaken.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Lauden
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mar 2019, 16:09

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Lauden » 30 mar 2019, 18:25

Ik heb al veelvuldig gezocht maar kom qua hotel alleen Big Trees Lodge tegen als beschikbaar ( via boekingssites als bij de officiële site).

Wel een tent beschikbaar bij Half Dome Camp, dat zou ik zelf wellicht nog overwegen maar mijn vriendin is verre van enthousiast.

Mocht ik nog iets over hoofd zien (20 tm 22 aug) dan zijn suggesties welkom.
Ik verwacht op dit momemt dat het El Portal gaat worden.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36917
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Martin & Marianne » 31 mar 2019, 09:42

Wij vonden de tent in Half Dome Village niet gek (Zie ons 2015-verslag daarvoor en voor de Panorama Trail). De ligging is geweldig. Er staan gewone bedden. Je gebruikt het alleen maar om te slapen dus veel heb je niet nodig. Het is wel handig om te kiezen voor een heated tent omdat je dan een stopcontact hebt.
Buiten het park is El Portal de beste optie.

Marianne

Lauden
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mar 2019, 16:09

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Lauden » 06 apr 2019, 14:16

Inmiddels alweer een paar stappen verder.

Het is El Portal geworden. De Half Dome tent trok ons toch wat minder. Mooie blogs trouwens Marianne! Daar gaan we zeker plezier van hebben voor de invulling van de dagen.

Hotels tot en met Zion zijn geboekt.

Ik verwacht de eerste dag net voor de middag aan te komen bij Zion. Dan kunnen we dus al het een en ander van het park zien. Daarna dus nog 1 volle dag waar we vroeg het park in zullen gaan, we slapen dicht bij het park in Springdale. Die dag dus veel tijd voor het park.

De volgende dag denken we er over om niet in Bryce te overnachten, maar in Page. Idee zou dan zijn vroeg vanuit Springdale vertrekken en doorrijden met de auto naar t einde van Bryce NP en dan op de weg terug veel van de view points mee te pakken. Andere mogelijkheid zou zijn om maar enkele viewpoints te pakken maar dan wel een korte trail.
Op deze manier zouden we meer tijd hebben voor alles rondom Page, de overnachting mogelijkheden staan me wat meer aan en we blijven dan 2 nachten op dezelfde plek (toch fijn).
Hoe kijken jullie hier naar? Zou dit mogelijk zijn?

Daarnaast hebben we dus nog 1 nacht over ten opzichte van de originele planning.
We denken aan 1 nacht Santa Monica, waar we overdag dan zaken in LA gaan bezichtigen. Zijn we direct ook goed op weg voor de volgende dag.
Andere opties zijn Monument Valley, Sedona of eventueel nog Joshua Tree NP.
Wat zijn jullie gedachtes hier over?

Alle andere tips zijn natuurlijk ook welkom.
Als die extra nacht vast staat zal ik ook weer mijn aangepaste route schema posten.

Hartelijk dank alvast voor jullie reacties.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 36917
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Martin & Marianne » 06 apr 2019, 14:56

Op weg naar Zion zou je Valley of Fire nog kunnen bezoeken; dan ben je wel wat later in Zion.
Tussen Zion en Bryce rij je na de tunnel in Zion langs de trailhead voor de Canyon Overlook Trail. Dit is een mooie en niet te lange wandeling om nog even mee te nemen. Er zijn op dat stuk nog meer wandelingen mogelijk. Om daarna naar Bryce te gaan en nog door te rijden naar Page lijkt mij haastwerk. Bovendien zijn juist in Bryce de uren vlak voor zonsondergang en na zonsopkomst prachtig; ik zou daar zeker overnachten. De Lodge in het park is erg mooi (zie ons 2011- en 2013-verslag), op loopafstand van de rim, maar je kunt ook bij de ingang van het park overnachten (Ruby's, Bryce View Lodge), of in Tropic (zie ons 2015-verslag). Het is daar waarschijnlijke goedkoper dan in Page.
Ik zou ook zeker een stuk naar beneden lopen in Bryce, dan zie je het park heel anders dan vanaf de rand.
Op weg van Bryce naar Page is het mooi om de wandeling naar de Toadstool Hoodoo te maken.

Het is wel zo dat je dan elke nacht ergens anders slaapt. Maar daar zou je dan de extra nacht voor kunnen gebruiken zodat je toch twee nachten Page hebt.

Marianne

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1351
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door IngridZw » 06 apr 2019, 23:10

Bryce is zo'n uniek park, daar zou ik zeker een overnachting plannen. En dan niet alleen voor de viewpoints gaan. Als je het park echt wil ervaren dan is de Queens Garden Trail in combinatie met de Navajo Trail , waar je tussen de hoodoo's loopt, een aanrader.
Mocht je een extra dag willen besparen voor Page, dan kun je ook nog overwegen om op de 2de volle dag Yosemite 's middags alvast naar Mammoth Lakes te rijden. Je hebt dan de ochtend nog voor de vallei.
Lauden schreef:
06 apr 2019, 14:16
Daarnaast hebben we dus nog 1 nacht over ten opzichte van de originele planning.
We denken aan 1 nacht Santa Monica, waar we overdag dan zaken in LA gaan bezichtigen. Zijn we direct ook goed op weg voor de volgende dag.
Andere opties zijn Monument Valley, Sedona of eventueel nog Joshua Tree NP. Wat zijn jullie gedachtes hier over?
Met de reden die je zelf aangeeft lijkt me de 1ste optie, nl. een overnachting in de buurt van Santa Monica inderdaad een goed plan.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Lauden
Amerika-newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mar 2019, 16:09

Re: Reis Lauden: Rondreis Zuidwesten, wie helpt ons verder?

Bericht door Lauden » 09 apr 2019, 19:49

Overnachting in Bryce is geboekt, hadden we ook in het originele plan maar eenmaal aan het boeken begin je dan toch aan dingen te twijfelen. Bedankt voor de wijze raad en vooral ook de tips voor in het park en onderweg!

Overnachting in Page (1 nacht) staat ook vast.
We zien dat in Page de Antelope Canyon tours zich beginnen te vullen. Die zullen we dus ook snel gaan vastleggen. Op dit moment neigen we naar Lower Antelope, maar dat kan nog zomaar wisselen (of evt naar Canyon X of Secret Canyon). Plannen op de aankomstdag vanuit Bryce?


Verder zullen we dit weekend nog eens goed gaan kijken naar de huurauto. Daarvoor zal ik het autohuur topic nogmaals goed doorlezen om alle tips en adviezen te noteren.
We denken er aan om de dag van aankomst in San Francisco de huurauto te retourneren. Scheelt weer autohuur en parkeren. Daarnaast zijn de activiteiten die we willen doen voornamelijk te voet of op de fiets. Uiteraard zullen we dan met de BART en/of Uber ons moeten vervoeren. Nog nadelen die we over het hoofd zien?

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer