Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 14 nov 2018, 20:58

Hallo,

Volgend jaar gaan we onze 3e reis maken door weer een ander deel(tje) van de USA.
Het eerste jaar deden we het klassieke rondje LV, Zion, Bryce, Page, GC, LV, DV, Yosemite NP, SF en LA. Prachtig mooi maar wat teveel km's vonden we zelf.
Het tweede jaar hebben we Arizona bezocht me prachtige pareltjes als Saguaro NP, Madera Canyon, Tombstone, Chiricahua NM, Petrified NF, Canyon de Chelly, Monument Valley en de streek rond Sedona. Echt genieten met veel minder km's. Less was ook echt more!

Volgend jaar, half juni willen we vanuit Denver (tickets hebben we al) naar het noorden met als hoofddoel RMNP, Medicine Bow NF, Grand Teton, Yellowstone NP, Blackhills en terug naar Denver. Dit alles met een camper.
Nu we ons meer aan het verdiepen zijn in afstanden en 'kleinere' bezienswaaridgheden valt het ons op dat de afstanden tussen Denver en YNP, YNP en Black Hills en Black Hills naar Denver toch wel redelijk fors zijn en vragen ons af of het onderweg ook interessant is.
Eerst haden we het idee om via Arches NP en SLC naar het noorden te rijden maar dan vinden we het rondje te groot worden.

Daarom willen we jullie de volgende vragen voorleggen:
1 Vanuit Medicine Bow NF willen we noordwestelijk doorsteken naar GT en YNP. Wat zijn de mooiste wegen om te rijden en wat mogen we langs deze wegen niet missen?
2 Vanuit Black Hills reizen we terug naar Denver. Wat zijn hier de mooiste wegen en niet te missen juweeltjes?
3 Zouden jullie een voorkeur hebben om dit rondje links of rechtsom te doen?

Vast bedankt weer voor jullie tips!!

tomhster
Amerikakenner
Berichten: 890
Lid geworden op: 09 okt 2015, 22:00
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Route tips Denver - YNP - Denver

Bericht door tomhster » 14 nov 2018, 21:15

Arches hebben jullie kennelijk nog niet gezien. Ik zou dat zeker in de route opnemen en dan omhoog de 191 naar Flaming Gorge. Erg mooi en rustig. Vervolgens via Rock Springs naar Jackson/Grand Teton. Die route is een absolute aanrader!

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1382
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Route tips Denver - YNP - Denver

Bericht door IngridZw » 14 nov 2018, 23:07

Omdat je de 1ste dagen al vroeg op bent zou ik eerst naar de Black Hills rijden omdat dit eigenlijk de minst aantrekkelijke route is die je moet overbruggen. Wij hebben dit stuk daarom één keer gereden. Wel met een huurauto. Onderweg dus niet echt dingen bezocht maar je zou een tussenstop kunnen maken in Fort Laramie. As je geïnteresseerd bent in de Indiaanse geschiedenis kun je bij Wounded Knee nog een tussenstop kunnen maken. Dit als je eerst Badlands wilt bezoeken. Maar persoonlijk zou ik zo snel mogelijk de afstand overbruggen. Er zijn naar mijn mening mooiere gebieden waar je je tijd aan kunt besteden.
Als je de camper hebt opgehaald kan je wellicht alvast een eind op weg gaan om te zien hoever je komt. Aan de I 25 richting Ford Collins is een Walmart (afslag 225). Wij hebben daar de boodschappen gehaald.

Rocky Mountains op het eind is sowieso praktischer zodat je al gewend bent aan het hoogteverschil. Als je het park gelijk aan het begin van de reis aandoet kun je daar wel degelijk last van ondervinden. Bijkomend voordeel is dat je het park via de prachtige Trail Ridge Road kunt binnenrijden. De route van Yellowstone/Grand Teton kun je inderdaad het beste doorkruizen via de weg die Tombster aangeeft.

Tussen de Black Hills richting Buffalo/Sheridan is Devil's Tower een aanrader. Je kunt er rondom een wandeling maken. In het Bighorn gebied, richting Cody, aan de US 14 liggen o.a. de Shell watervallen. Wij vonden dit ook echt de moeite waard.

Hoeveel dagen hebben jullie in totaal ?. Misschien dat Moab nog wel in te passen is.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Gebruikersavatar
Old Faithful
Amerika-expert
Berichten: 5667
Lid geworden op: 21 dec 2007, 14:38
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Old Faithful » 15 nov 2018, 13:21

je zou een tussenstop kunnen maken in Fort Laramie.
Scotts Bluff is een andere mogelijkheid.
In het Bighorn gebied, richting Cody, aan de US 14 liggen o.a. de Shell watervallen. Wij vonden dit ook echt de moeite waard.
Ook hier een mogelijk alternatief: wij reden via Us-14a met een tussenstop bij Devil's Canyon Overlook in Bighorn Canyon N.R.A.

Iets anders: als je op tijd in Cody arriveert heb je wat meer tijd voor de 5 museums van het Buffalo Bill Center Of The West (ze sluiten om 18.00u), in mijn ogen een aanrader.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
Groet,

Old Faithful

ingrid1955
Amerikakenner
Berichten: 819
Lid geworden op: 04 mei 2012, 20:08
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: sint pieters leeuw belgie

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door ingrid1955 » 15 nov 2018, 21:11

hallo,

in bighorn canyon ( Lovell), hebben we een bootje gehuurd en een dag in de canyon doorgebracht, zelfs tot in Montana gevaren. Was uniek dagje. een absolute aanrader, hopelijk waterpeil niet te veel gedaald zodat het nog mogelijk is.

Jacques

Gebruikersavatar
Felicitas
Amerika-expert
Berichten: 1612
Lid geworden op: 05 jan 2008, 10:19
Contacteer:

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Felicitas » 16 nov 2018, 09:29

Van RMNP naar Grand Teton zou je ook de route kunnen nemen via de Snowy Range Scenic Byway (WY 130 in Medicine Bow NF), Saratoga, Lander en Dubois.

Wij reden die route in omgekeerde richting in 2016 (dag 22 t/m 24). De Snowy Range is een lichtgrijze kwartsiet bergketen met tal van gletsjermeren. Stuk kleiner dan de Teton Range, maar prachtig!

Daarna rij je door het lege Wyoming. Eindeloos (shortgrass) prairie landschap. Wij houden er wel van. Veel pronghorns. Lander is een levendig plaatsje. Dit ligt vlakbij Sinks Canyon State Park.

Dubois ligt op een uurtje rijden van Grand Teton. Klein sfeervol western plaatsje: badlands, fish hatchery, petroglyphen, National Bighorn Sheep Center. De route van Dubois naar Grand Teton is fraai (Togwotee Pass). Je rijdt recht op de Teton Range af (zie verslag 2018). Onderweg kun je afslaan en een wandeling maken bij Brooks Lake. Een mooi meer in een groen gebied met imposante rotswanden.

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 17 nov 2018, 16:56

Hallo,

Bedankt iedereen voor de reacties so far.
@tomhster: We hebben overwogen om Arches erbij te nemen maar vinden dan uiteindelijk de route te lang worden omdat we ook Black Hills willen doen. In het gebied ten zuiden en zuidwesten van Denver is zoveel te zien, daar gaan we vast nog eens een keer terug naar toe.

@IngridZw: Bedankt voor de tips, we gaan deze zeker uitpluizen.
Effectief hebben we 19 dagen, de dag dat we de camper ophalen meegerekend. We hebben een early bird genomen dus hopelijk kunnen we die dag nog een heel eind komen richting Black Hills.

@Old Faithful en ingrid1955 : Bedankt voor de tips, we nemen ze mee in de planning.

@Felicitas: Zoals jij de weg beschrijft lijkt ons ideaal. De Snowy Range Scenic Byway had ik idd al op mijn lijstje staan. Dank voor de tips, die ga we zeker meer uitdiepen!
Laatst gewijzigd door Toon de Valck op 17 nov 2018, 20:36, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37049
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Martin & Marianne » 17 nov 2018, 17:40

Maak eens een planning per dag, dan kun je zien hoeveel ruimte je overal hebt. En dan kun je bijvoorbeeld in Yellowstone al eens naar campings gaan kijken.
Wij reden in 2017 van Yellowstone (Old Faithful) naar Casper. En vandaar naar RMNP. Casper was alleen vanwege de zonsverduistering. Toch was het een leuke route, zeker het eerste stuk naar Dody, maar ook de rest van de route viel niet tegen. De route zoals Felicitas die beschrijft is wel mooier denk ik (maar als je eerst South Dakota doet mis je het zicht op de Tetons).
Weet je al hoe je naar Yellowstone wilt rijden? Via welke ingang? Ik denk dat de Beartooth Hwy wel open zal zijn in juni; dan heb je een mooie rit en kun je via de noordoostingang het park binnen te rijden.
Misschien heb je voor Yellowstone en GT in juni iets aan ons 2015-verslag, en voor Yellowstone en RMNP ons 2017-verslag.

Marianne

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 17 nov 2018, 20:12

Hoi Marianne,

Die planning gaan we zeker maken en ter beoordeling hier plaatsen. We willen graag een paar uitgangspunten en ideeen voor het maken van zo'n planning en die hebben we nu wel aardig in beeld.
Is het nodig om de campings te reserveren in Yellowstone? Ook in GT en eventueel andere parken(RMNP)?
Hoe bedoel je dat we het zicht op de Tetons missen? We zijn daar nog niet vaak geweest, haha!
De Beartooth Highway staat al het lijstje en moet zeker in te passen zijn.
Je verslagen gaan we zeker lezen. Superleuk!
Bedankt voor de tips.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37049
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Martin & Marianne » 17 nov 2018, 23:33

Ik bedoelde dat als je de route tegen de wijzers van de klok rijdt je dus niet vanuit Dubois naar Grand Teton rijdt zoals Felicitas beschreef.
Campings reserveren is wel verstandig denk ik.

Marianne

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 18 nov 2018, 15:58

@Marianne,

Wellicht kunnen we dit oplossen door komende vanaf Yellowstone richting Jackson te rijden over de 390 en terug over de 191 en dan door rijden over de 26 riching Lander? Totaal zo'n 125km denk ik.

Bedoel je om alle campings in eerder genoemde parken te reserveren? Zou jammer zijn want we leggen het liefst niet teveel vast.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37049
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Martin & Marianne » 18 nov 2018, 17:52

Je kunt natuurlijk dezelfde route nemen, maar het uitzicht als je van GT naar Dubois rijdt is anders dan als je van Dubois naar GT rijdt omdat je de andere kant op rijdt.

Ik zie niet veel mogelijkheden om veel te gaan schuiven in je route, het lijkt me niet dat je te veel vastlegt als je Yellowstone en GT vastlegt. De campings in GT kunnen trouwens niet gereserveerd worden; alleen Colter Bay RV park kan gereserveerd worden.
Als je niets wilt vastleggen kijk dan regelmatig of het al volloopt. Maar het lijkt mij makkelijker om iets te annuleren dan ter plekke te moeten haasten nog ergens een plek te vinden.

Marianne

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 20 nov 2018, 20:21

Hoi,

Voor de beeldvorming heb ik een route in elkaar geknutseld(met voor ons acceptabele reistijden met een camper)om van daaruit verder te bouwen zoals Marianne aangaf. Zouden jullie suggesties, op,-en aanmerkingen toe willen voegen?
Zoals te zien is:
- zoeken we nog een tussenstop tussen Black Hils en Bighorn NF. Suggesties?
- hebben we nog een dag over. waar in te vullen?
- zoeken we nog een tussenstop tussen GT en MBNF. Suggesties?
Vast bedankt voor jullie input!

12-6 A'dam - Denver
13-6 Denver - Scott's Bluff
14-6 Scott's Bluff - Black Hills
15-6 Black Hills
16-6 Black Hills - ?
17-6 ? - Bigorn NF
18-6 Bighorn NF - Yellowstone
19-6
20-6 Yellowstone
21-6 Yellowstone
22-6 Yellowstone
23-6 Yellowstone - Grand Teton
24-6 Grand Teton
25-6 Grand Teton - ?
26-6 ? - Medicine Bow NF
27-6 Medicine Bow NF - Grand lake
28-6 Grand lake - RMNP
29-6 RMNP
30-6 RMNP - Golden Gate Canyon State Park
1-7 Golden Gate Canyon State Park
2-7 GGCSP - Denver - A'dam
3-7 Aankomst A'dam

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1382
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door IngridZw » 20 nov 2018, 22:38

In de Black Hills zou een extra overnachting niet verkeerd zijn. Tenminste als je naast Custer State Park ook Badlands NP wilt bezoeken. Je hebt dan wel in totaal 3 nachten nodig. Wij hebben de 3de nacht in Deadwood overnacht. Dit ligt al iets verder richting de Interstate. Deadwood is sowieso een erg leuk stadje om te bezoeken. De alt14 van Deadwood naar Spearfish aan de I 90 is ook een mooie scenic route.
Op de 2de volle dag zijn we van Keystone via Badlands naar Deadwood gereden.
Je zou ook van Scottsbluff eerst naar Interior (Badlands) kunnen rijden voor de 1ste overnachting.

Tussen de Black Hills en Yellowstone (via de Beartooth hgy ) zijn 2 overnachtingen wel aan te raden. Vooral met een camper. Dat geeft je meer tijd voor het Bighorn gebied. De meesten overnachten eerst in Sheridan, of in de buurt, en vervolgens in Cody.

Na de Black Hills is Devils Tower een mooie onderbreking. Is iets omrijden vanaf de Interstate maar de moeite waard.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Gebruikersavatar
Felicitas
Amerika-expert
Berichten: 1612
Lid geworden op: 05 jan 2008, 10:19
Contacteer:

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Felicitas » 21 nov 2018, 03:18

Toon de Valck schreef: ...
Zoeken we nog een tussenstop tussen GT en MBNF. Suggesties?
...
25-6 Grand Teton - ?
26-6 ? - Medicine Bow NF
27-6 Medicine Bow NF - Grand Lake
Een hele mooie bergketen in Medicine Bow NF ligt aan de Snowy Range Scenic Byway (WY 130). Maar deze weg ligt niet op de route naar Grand Lake. Je zou dan een omweg moeten maken. Misschien twee nachten (25 en 26 juni) verblijven rond Saratoga (WY), zodat je toch tijd hebt voor een bezoek/wandeling in dit gebied?

elles
Amerika-ontdekker
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 aug 2014, 11:56

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door elles » 25 nov 2018, 15:25

Ik zou inderdaad proberen de Badlands mee te nemen.
Wij zijn in 1 dag van black Hills, via devils tower, naar Cody gereden, maar zelfs met een auto is dit ver. Met een camper heb je een extra overnachting nodig. Devils tower is leuk, maar daarna is de weg vrij saai en wordt het pas mooier bij Bighorn nf.

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 26 nov 2018, 17:55

Bedankt weer voor de reacties.
@IngridZw:
Omdat we dit jaar al aardig wat 'Badlands' gezien hebben willen we die volgend jaar een keer overslaan. De Alt14 van Deadwood naar Spearfish gaan we zeker nemen. Devil's Tower hebben we nu ook ingepast zodat onze route daar er nu zo uitziet:
14-6 Scott's Bluff - Black Hills
15-6 Black Hills
16-6 Black Hills - Keyhole State park( via Alt14 en Devil's Tower)
17-6 Keyhole State park - Bighorn NF
18-6 Bighorn NF - Lovell
19-6 Lovell - Yellowstone(Cooke City)

@Felicitas:
De Snowy Range Scenic Byway had je idd al eerder genoemd en willen we zeker meenemen. We hadden het idee om deze vanaf Saratoga op te rijden en dan weer terug te rijden naar de 230 en deze in zuidelijke richting naar Grand Lake te vervolgen. Is heen en terug zo'n 100km

@Elles:
Zoals je hierboven ziet nemen we idd wat meer tijd voor de route tussen Deadwood en Lovell. Komt zo veel beter uit qua afstanden.

IngridZw
Amerikakenner
Berichten: 1382
Lid geworden op: 14 jan 2015, 14:41
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door IngridZw » 26 nov 2018, 23:36

De route van de Black Hills naar Yellowstone is heerlijk rustig op deze manier. Wel jammer dat je Lovell noemt en niet Cody. Ligt maar een uurtje verder. Lovell is namelijk een plek waar niets te beleven valt, terwijl Cody een veel leuker en gezelliger stadje is. En je hebt er o.a. het Buffalo Bill museum, echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in historie, cultuur en natuur.
2011: Zuidwesten
2015: Rondje Denver
2017: Zuidwesten
2018: Zuidelijke staten en Florida

Toon de Valck
Amerika-ontdekker
Berichten: 85
Lid geworden op: 02 jan 2016, 19:50
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Toon de Valck » 27 nov 2018, 20:07

@IngridZw: Is het niet logischer om vanaf Lovell over de 310 richting Red lodge te rijden en vervolgens de Beartooth Highway te nemen? Of is het ook goed te doen om vanaf Cody de 120 in noordelijke richting te nemen om vervolgens bij Belfry richting Red Lodge te rijden?
Welke weg is mooier?

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37049
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Toon de Valck: routetips Denver - YNP - Denver.

Bericht door Martin & Marianne » 27 nov 2018, 20:15

Wij reden vanuit Cody via de Chief Joseph Hwy naar de Beartooth Hwy richting Red Lodge en weer terug. Dat is ook nog een mogelijkheid. Je rijdt dan wel een groot stuk dubbel maar dat is geen straf.

Marianne

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer