Reis Tomm: California/Nevada maart 2018

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
tomm
Amerika-ontdekker
Berichten: 34
Lid geworden op: 18 apr 2010, 13:37
Aantal x V.S. bezocht: 4

Reis Tomm: California/Nevada maart 2018

Berichtdoor tomm » 18 sep 2017, 02:20

Na dit jaar geen USA plannen te hebben ivm een verhuizing, begon het toch weer te kriebelen toen de bekende KLM werelddealweken voorbij kwamen. Het is dus gebeurd, we hebben geboekt voor volgend jaar maart! :thumbup:

We vertrekken op 11 maart vanaf Amsterdam naar San Francisco en vliegen op 1 april van San Francisco weer terug naar Amsterdam.
Een mooie drie weken hebben we te besteden dus!

San Francisco als stad heb ik inmiddels al 4 maal bezocht en m'n vriendin 2 keer, we hebben dan ook besloten San Francisco zelf niet te bezoeken. Het plan is voor nu dan ook om bij aankomst de auto op te halen en iets noordelijker van San Francisco een hotel te boeken in bijvoorbeeld Mill Valley. Vanaf hier zijn alle opties open, één en ander uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Gezien de tijd van het jaar lijkt het ons dan ook zeker wel een optie om de meeste hotels ter plekke pas te boeken, zodat we aardig wat vrijheid hebben in onze route.

De nadruk van onze reis zal (zoals meestal) liggen op de natuur. We zouden graag Sequoia NP bezoeken, maar dit is ontzettend afhankelijk van het weer. Verdere "musts" die we sowieso in onze route opnemen:

- Highway 1, Big Sur
Vorig jaar in September was helaas een hoop bos "dicht" ten oosten van de highway one ivm de Soberanes Fire. Sowieso zit het die regio momenteel niet mee met de nasleep nog van deze immense brand en daarnaast de mud creek landslide en niet te vergeten de pfeiffer canyon bridge. Alhoewel de brug volgend jaar toch wel af zal zijn.

Ook zuidelijker, ten hoogte van Ragged Point hebben we het ontzettend naar ons zin gehad, een beetje afhankelijk van de mogelijkheden zouden we bijvoorbeeld 2 overnachtingen in Big Sur en 2 overnachtingen nabij Ragged Point doen.

- Death Valley
Twee jaar terug in februari geweest, ontzettend goed weer gehad en meerdere mooie wandelingen kunnen maken. Vorig jaar in September geweest, ook weer veel mooie dingen gezien, maar de temperatuur limiteerde ons uiteraard wat qua ondernemingen op de dag :) wel bijzonder om die temperaturen van 48gr te ervaren.

Ook zijn we toen op weg naar Las Vegas gestopt in het Ash Meadows Wildlife Refuge, ontzettend mooi en stil, maar eigenlijk te heet op dat moment om echt goed rond te kijken.

- Joshua Tree NP
Ik persoonlijk ben gek op de woestijn, en hier zijn we beide nog nooit geweest dus deze komt er zeker in.

- Zion (weersafhankelijk)
Nét in Utah, maar op dit National Park raken we maar niet uitgekeken, nog genoeg te ontdekken en te zien. Vorig jaar september twee volle dagen doorgebracht door de weeks waarin het goed te doen was op diverse trails. Vervolgens in het weekend doorheen "terug" gereden, en toen toch wel geschrokken van de gigantische drukte daar. In Maart in elk geval geen last van overvolle trails hoop ik!

Via dit topic willen we jullie een beetje op de hoogte houden van onze planning, dingen waar we tegen aan lopen en ongetwijfeld wat vragen stellen.
We hebben er zin in!
2010 - solo reis zuid-west USA: California, Nevada, Utah, Arizona + 5 dagen New York
2011 - zuid-west USA: California, Nevada, Utah
2015 - zuid-west USA revisited: California, Nevada, Utah, Arizona.
2016 - zuid-west USA + Yellowstone