Reis JimiW: November California

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Reis JimiW: November California

Bericht door JimiW » 05 apr 2015, 21:52

Dames en Heren,

Na lang nagedacht te hebben overwegen we toch November een maand naar Amerika te gaan. Waren van plan op advies van hier te wachten tot Juli/Augustus, maar zoals het er nu uitziet lukt dat komende 2 jaar niet op het werk dus voor leven in de weg komt te staan gaan we maar gewoon.

Heb mooie privereizen gezien bij ..... (weet niet of ik namen mag noemen) die volledig aanpasbaar zijn met nachten verlengen etc etc...
2 hiervan spreken me enorm aan en gek genoeg is de kortste en de goedkoopste degene die alle hotspots afgaat die we graag willen zien. Maar de 2de is vast met een reden langer/duurder. Nu was ik benieuwd of jullie advies konden geven over de reis welke beetje goed overkomt.

Beide reizen wil ik sowieso uitbreiden tot 24-30 dagen. Mochten jullie zeggen van dit is echt niks, je kan beter tussendoor hotels boeken om de reis aangenamer te maken en meer onderweg mee te krijgen hoor ik het ook graag. Advies van mensen/bedrijven die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van efficiente en goede vakanties zijn welkom.

Ik heb booking.com erbij gepakt en denk namelijk dat ik bijna niet zelf goedkoper kan boeken dan de reisbureaus die groot kamers huren. Of zit ik ernaast?

Hierbij de 2 reizen:

San Francisco 2 Nachten
Modesto 1 Nacht
Visalia 1 Nacht
Death Valley 1 Nacht
Las Vegas 2 Nachten
Bryce 1 Nacht
Moab 2 Nachten
Mexican Hat 1 Nacht
Flagstaff 1 Nacht
Laughlin 1 Nacht
LA 2 Nachten


Of de wat langere:

San Francisco 2 Nachten
Pismo Beach 1 Nacht
LA 2 Nachten
Palm Springs 1 Nacht
Flagstaff 1 Nacht
Page 1 Nacht
Mexican Hat 1 Nacht
Cortez 1 Nacht
Moab 2 Nachten
Bryce 1 Nacht
Zion 1 Nacht
Las Vegas 2 Nachten
Bakersfield 1 Nacht
Yosemite 1 Nacht
San Francisco 1 Nacht

USInsider
Amerika-expert
Berichten: 7407
Lid geworden op: 22 dec 2004, 22:03
Contacteer:

Re: November California

Bericht door USInsider » 05 apr 2015, 23:06

Twee opm.
In Nov. kan het wat kouder zijn/worden.
Dagen zullen korter zijn dan in July/Aug.
Ik weet niet of er in Nov. al parken dicht zijn of beperktere openingstijden hebben ?
Laatst gewijzigd door USInsider op 06 apr 2015, 02:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37246
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: November California

Bericht door Martin & Marianne » 05 apr 2015, 23:50

Waarom niet zelf boeken? Dat kun je net zo goed koop of duur maken als je wilt. En je kunt overnachten waar je wilt. Ik zie bij deze reizen Flagstaff staan; is dat om de Grand Canyon te bezoeken? Kijk eens op googlemqps hoe ver je dan van Grand Cnayon Village af zit. Idem voor plaatsen als Modesto en Visalia; wa wil je daar doen?
Kijk eens wat je wilt zien en bekijk eens wat reisverslagen zodat je een idee krijgt van wat er mogelijk is op een dag. De meeste mensen trekken bijvoorbeeld 3 nachten/2 volle dagen uit voor Moab. In deze routes staan maar 2 nachten. Dat is weinig als je zowel Arches als Canyonlands wilt bezoeken.
In november zou ik zelf eerder de omgeving van Moab doen, en Zion, Death Valley en Joshua Tree. Bryce zal mooi zijn, maar hou er rekening mee dat er sneeuw kan liggen. De Tioga Pass en Glacier Point road zijn wellicht gesloten in november; dat maakt Yosemite iets minder aantrekkelijk. Heowel het met de droogte de laatste jaren heel goed mogelijk is dat beide wegen nog gewoon open zijn.

Marianne

JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: November California

Bericht door JimiW » 06 apr 2015, 08:49

Gisteren nog tot laat met de Directrice thuis zitten neuzen en lezen en zelf boeken is echt veel beter ja. Aantal hotels zijn zoals boven al aangegeven werd echt ver van de plekken waar je wil zijn. Zeker met de kortere dagen is dat onhandig. Ik zal lekker gaan speuren en beetje afkijken in andere reislogs en met een voorstel komen.

Tripadvisor forum al gespeurd en nagenoeg alles is nog open of het weer zou uitzonderlijk slecht moeten zijn, waar ik maar niet van uit ga. Zoals het nu uitziet is het nog net mogelijk voor ons om 20 Oktober al te vertrekken en dan maandje te blijven. Scheelt mss net weer met het weer.

Welke paginas gebruiken jullie voor de hotels meestal? Booking.com/Expedia? Of boeken jullie enkel de NP's vooruit en de rest gewoon op de dag zelf?

Gebruikersavatar
avusa
Amerikafan
Berichten: 158
Lid geworden op: 12 sep 2011, 20:10
Aantal x V.S. bezocht: 13
Contacteer:

Re: November California

Bericht door avusa » 06 apr 2015, 09:35

Wij zijn medio oktober 2013 een aantal dagen naar las Vegas en O.a. Zion NP geweest. Het weer was eigenlijk beter (25 c) dan in onze zomerreis alhoewel de Amerikanen het "chilly" :-) vonden. Ook in diverse State Parken waren de omstandigheden perfect. Hou wel in de gaten dat Bryce NP behoorlijk koud kan zijn gezien de hoogte van 2000m+. Voor het boeken van een hotel kan ook gekeken worden naar de bieding sites Hotwire of Priceline .com Je weet niet exact welk hotel je krijgt (wel sterren en locatie) maar wij zaten daar bv voor $80 in ***** Vdara direct aan de Las Vegas strip. Kan igg behoorlijk schelen dus.

Grtz AVusa

Kijk ook maar eens op http://pgusa2013.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19531
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: November California

Bericht door PSVwally » 06 apr 2015, 10:38

In Oktober/November zou ik persoonlijk lang niet alles vooraf boeken. Het hangt er een beetje vanaf wat de route gaat worden en vooral wat de startplek zal zijn. Als je bv in San Francisco start zou ik dan zo snel mogelijk naar Yosemite gaan in de hoop dat de passen nog open zin. De laatste paar jaar was het echt pas midden november dat de tioga pass sloot http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm

Ik zie in het begin wel steeds staan SF 2 nachten of LA 2 nachten, dat betekent eigenlijk dat je dan maar 1 dag voor die steden zou hebben wat erg kort is. Hou er in die periode, vooral richting midden November ook rekening mee dat er bij Bryce, Moab, Monument Valley en de Grand Canyon ook sneeuw kan vallen en het koud kan zijn, vooral 's nachts.

Ligt het trouwens aan mij of doen al die webcams van Yosemite het niet...allemaal op zwart bij mij?

Note Mod: Je mag overigens best de namen van organisaties die die 'privé reizen' aanbieden hoor. Dit is gewoon een openbaar forum en vergelijken is altijd leuk. Soms is het bv niet handig om een complete reis bij een reisbureau te boeken maar kun je met een fly en drive (auto en vlucht) goedkoper uit zijn. Hangt een beetje af van je eisen.

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37246
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: November California

Bericht door Martin & Marianne » 06 apr 2015, 10:54

Wij boeken vrijwel altijd rechtstreeks bij de motels. We zoeken via tripadvisor of google naar de mogelijkheden in een plaats. Ik vind het prettig als er geen schakels tussen zitten (het is bij ons eens misgegaan bij een boekingssite). Alleen als het via een boekingssite veel goedkoper is zou ik dat overwegen.
In de periode dat jullie gaan zou ik zoveel mogelijk open laten, dan kun je de route aanpassen aan de weersomstandigheden. Kijk wel of het in de weekenden vol zit; bij de Grand Canyon is het vaak wel volgeboekt, ook in het naseizoen. Zie daarvoor op http://www.grandcanyonlodges.com. en ik kan me voorstellen dat Zion ook nog populair is in een weekend. Maar in Springdale heb je voldoende keuze.

Marianne

Gebruikersavatar
Old Faithful
Amerika-expert
Berichten: 5714
Lid geworden op: 21 dec 2007, 14:38
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: November California

Bericht door Old Faithful » 06 apr 2015, 12:44

Wij reserveren hotels vaak op de site van de (keten)hotels zelf. Wij kiezen meestal voor het tarief met seniorenkorting dat eventueel kosteloos te annuleren is. Soms ook voor het tarief met AAA-korting. Voor dat laatste heb je een ANWB pas nodig, waar overigens zelden naar gevraagd wordt. Er is vaak een iets goedkoper prepaid tarief dat echter niet zonder kosten geannuleerd kan worden.

Enkele redelijk geprijsde hotelketens:
http://www.choicehotels.com/
http://www.motel6.com/
https://www.wyndhamrewards.com/
http://www.bestwestern.com/

Voor accommodatie in Yosemite N.P.: http://www.yosemitepark.com/Accommodations.aspx
Voor de Grand Canyon : http://www.grandcanyonlodges.com/
Voor enkele andere Nationale Parken: http://www.xanterra.com/


Je zou ook aan Priceline en /of Hotwire kunnen denken. Met name Priceline vergt echter nog wel wat "behendigheid" en je kunt vaak niet kosteloos annuleren.

Veel forumleden gebruiken een reserveringssite als booking.com en expedia.com. Let dan op of je kosteloos kunt annuleren.

Wij hebben soms alle overnachtingen vooraf geboekt. Voordeel is dat je gunstige accommodatie in parken als Yellowstone, Yosemite en Grand Canyon kunt kiezen. Nadeel is dat je er op tijd bij moet zijn en dat de route niet meer flexibel is, omdat je op bepaalde dagen in de genoemde parken moet zijn. We zorgen er wel altijd voor dat de hotels kosteloos geannuleerd kunnen worden.
In 2012 reserveerden wij in september 's avonds via internet hotels voor de volgende dag. Dat was geen probleem en het betekende dat wij van dag tot dag konden bekijken wat we gingen doen. Zo stond Crater Lake op het programma, maar bij slecht weer zouden we dat hebben overgeslagen. Gelukkig was er nauwelijks een wolkje te bekennen en hebben we van dit prachtige meer kunnen genieten. Het betekende echter ook dat wij in Seki niet in het park konden overnachten en uit moesten wijken naar Three Rivers.
Er zijn ook forumleden die niets reserveren en aan het eind van de dag op zoek gaan naar een kamer.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
Groet,

Old Faithful

Gebruikersavatar
Ruud2004
Amerika-expert
Berichten: 4103
Lid geworden op: 15 feb 2007, 10:21
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: 't Gooi

Re: November California

Bericht door Ruud2004 » 06 apr 2015, 13:39

Wij boeken meestal via Hotwire.com, maar wel na een goede vergelijking van "vergelijkbare" hotels in het door Hotwire aangegeven gebied. Die vergelijking start meestal met de vergelijkingssite Trivago. Via deze site kom je vaak wel bij de voordeligste aanbieder. Rechtstreeks bij het hotel (of hotelketen) kan, maar is maar zelden voordeliger.

Soms kan je het door Hotwire aangegeven hotel (via de aangeboden voorzieningen) eenvoudig terugvinden via Betterbiddings.com, zodat je kan vergelijken met hetgeen je via Trivago hebt gevonden.
2004 Chicago/Great Lakes
2005 Chicago/Florida
2007 Chicago/ LV-LA
2009 Chicago-NYC
2011/14/16 Florida
2012 ZW USA/Hawaii
2013 Canada/NO USA
2015 ZW/USA
2017 en 2019 ZW Canada/USA
2018 NO Canada/USA

Onze reisverslagen via http://ruud2004.com

JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: November California

Bericht door JimiW » 07 apr 2015, 17:46

Bedankt voor de goede tips allemaal. Vooral Hotwire is ideaal voor als je on the road bent en iets wil boeken denk.

Ga zo even alle hotspots op een rij zetten en strepen wat we wel en niet willen doen. Zodra ik mooi voorstel en route heb plaats ik hem zodat jullie desnoods kunnen adviseren/aanpassen

JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: November California

Bericht door JimiW » 07 apr 2015, 20:25

Zo na een hele vrije dag en avond met 2 laptops met de vrouw bezig te zijn geweest hebben we een voorlopige reis gemaakt.

Heb hem niet zelf gemaakt helemaal... forummember ingrid14 heeft tijd terug een voorstel gedaan op een vraag die ik had en deze heb ik minimaal aangepast. Paar dagen eruit gehaald en paar extra dagen op andere. Zitten paar lange reisdagen tussen , weet niet hoeveel de realiteit afwijkt van de Google maps, maar de reistijd leek ons zo ideaal.

Adviezen of tips zijn uiteraard welkom. Vooral stuk van SF > LA. Daar zie je veel mensen 2 nachten kust pakken. Pismo/Monterey/Santa Maria/Santa Barbara ze lijken me allemaal erg veel op elkaar en kies dan liever voor lekker door te knallen en dan 1 van die plekken te slapen en dan door naar LA. Advies hierover is welkom.

Regelmatig in 1 ruk naar Spanje gereden en Cote d'Azur dus stukje rijden kunnen we wel tegen.

Bewust gekozen om te startern in Las Vegas om zo vroeg mogelijk Yosemite te doen en dus de grootste kans dat Tioga Pass nog open is. Mijn vriendin en ik zijn gek op natuur maar zijn niet type mensen die heel lang naar 1 plek kunnen kijken, foto maken en goed opnemen in me en doorlopen. Zou de timing en tijd in de NP's hiermee voldoende zijn?


Bij deze de reis:

19-okt AMS - Las Vegas
20-okt Las Vegas
21-okt Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes
22-okt Mammoth Lakes - Yosemite
23-okt Yosemite
24-okt Yosemite - Sequoia
25-okt Sequoia
26-okt Sequoia - SF
27-okt SF
28-okt SF
29-okt SF - Pismo Beach/Santa Maria/Santa Barbara
30-okt ?? - LA
31-okt LA
1-nov LA - Joshua Tree - Kingman
2-nov Kingman - Grand Canyon
3-nov Grand Canyon - Page
4-nov Page - Lake Powell - Monument Valley - Moab
5-nov Moab (Arches,Canyonlands en Dead Horse)
6-nov Moab - Capitol Reef - Bryce
7-nov Bryce - Zion
8-nov Zion
9-nov Zion - Las Vegas
10-nov Las Vegas
11-nov Las Vegas
12-nov Las Vegas
13-nov Las Vegas - AMS
14-nov Thuis

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 37246
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: November California

Bericht door Martin & Marianne » 07 apr 2015, 21:42

JimiW schreef: Regelmatig in 1 ruk naar Spanje gereden en Cote d'Azur dus stukje rijden kunnen we wel tegen.
Iedereen kan wel een dag in de auto zitten, maar je wilt toch ook iets zien? Je maakt een rondreis, je gaat niet een lange rit maken en dan een tijd op dezelfde plaats zitten, maar je moet de voglende dag al weer verder.
Zo is de rit van Las Vegas naar Mammoth Lakes op zich wel te doen, maar het geeft je weinig tijd om iets in Death Valley te ondernemen (wat in die tijd van het jaar nu juist prima kan), of om bijvoorbeeld naar de Alabama Hills te gaan. Hou er ook rekening mee dat het in november erg vroeg donker is; en dat het jammer is als je niets van de omgeving ziet. Je hoeft niets te boeken, dus je kunt kijken hoe ver je komt.
Van Page via MV naar Moab kan ook prima qua reistijd, maar je mist zo in MV wel de mooiste uren. En wil je daar een tour doen, of wil je er alleen maar langsrijden? In Moab heb je vervolgens maar 1 dag; dat is bijzonder weinig. En daarna heb je weer een lange rijdag, zonder tijd voor bijvoorbeeld Goblin valley, Capitol Reef, en uitstapjes langs de mooie UT12.
Zijn die dagen Las Vegas een must of kunnen daar wel een of meer dagen van af?
Je zou kunnen overwegen om Sequoia over te slaan en die dagen bij Moab te gebruiken.

Marianne

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19531
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: November California

Bericht door PSVwally » 07 apr 2015, 21:52

Bewust gekozen om te startern in Las Vegas om zo vroeg mogelijk Yosemite te doen en dus de grootste kans dat Tioga Pass nog open is.
Dan zou je beter in SF starten.

Gebruikersavatar
RiverCola
Amerika-expert
Berichten: 6344
Lid geworden op: 16 nov 2007, 16:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Rotterdam

Re: November California

Bericht door RiverCola » 07 apr 2015, 21:54

Je kunt de route tussen SF en LA met gemak in 2 dagen doen hoor! (alhoewel legio mensen op dit forum daar anders over denken)

Wij reden hem destijds andersom en om je een idee te geven hoe onze dagen eruit zagen:

We vertrokken niet al te vroeg in de ochtend vanuit central LA en reden in 1 keer naar Santa Barbara (erg leuk/sfeervol stadje, dus als je kiest voor een tweede overnachting, doe die dan daar!). Daar zijn we gestopt voor lunch en een drankje en een kort wandelingetje. We waren er al eerder geweest dus we hebben er niet meer tijd doorgebracht dan nodig. Vanuit Santa Barbara reden we, met nog een korte stop onderweg bij een strand, naar Cambria. Daar kwamen we ruim voor het einde van de middag aan, zochten een motel en nadat we de spullen gedropt hadden zijn we naar het strand gegaan, waar we lekker gewandeld hebben tot de zon onderging. s' Avonds in het stadje gegeten en rondgewandeld.
De volgende ochtend vertrokken we op tijd en aan het begin van Big Sur (of, het mooie deel van de kustroute) zijn we gestopt voor ontbijt in een heel leuke diner. Daarna zijn we op ons gemakje verder gereden, met regelmatig een korte stop onderweg, tot we bij Julia Pfeiffer Burns kwamen. Daar hebben we de auto geparkeerd en hebben een korte wandeling in het park gemaakt. We vervolgden de route en al snel kwamen we bij Monterey aan, waar we gestopt zijn voor een late lunch en even een grote winkel ingedoken zijn. Toen zijn we via Santa Cruz langzaam aan naar SF gereden. In Santa Cruz zijn we nog gestopt en hebben we wat rondgewandeld, maar we vonden het er niet leuk, dus redelijk snel weer vertrokken. Nog voor een uur of 18.00 kwamen we aan in downtown SF.

Wat betreft de rest van je route vraag ik me af wat je denkt dat Sequoia NP precies gaat toevoegen. Het is toch een flinke rit en ja....de grote bomen zijn er ook in Yosemite NP. Ik denk dat LA wel 1 of 2 extra dagen verdient, zeker als je het ook zou gebruiken als een rustpunt in je reis. Je verblijf in Moab is zeer kort. Ik zou daar minstens 1, maar eigenlijk bij voorkeur 2, dagen aan toevoegen. De extra dagen in LA en Moab kun je winnen door Sequoia te skippen en evt 1 dag van Vegas af te halen. Ook kun je overwegen om in 1 keer van LA naar de Grand Canyon te rijden. Als jullie lange rijdagen gewend zijn moet dat geen enkel probleem zijn :wink:

JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: November California

Bericht door JimiW » 07 apr 2015, 22:26

Top tips iedereen!! Goblin Valley en Alabama Hills kende ik niet :). Ik wou enkel naar Sequioa voor de bomen, goed geraden dus die kon er uit ja. Heb even een aanpassing gedaan en een dagje LV eruit gehaald. Reis zou desnoods ook nog dagje of wat langer kunnen hoor.

19-okt AMS - Las Vegas
20-okt Las Vegas
21-okt Las Vegas - Death Valley - Alabama Hills
22-okt Alabama Hills - Mammoth Lakes - Yosemite
23-okt Yosemite
24-okt Yosemite - SF
25-okt SF
26-okt SF
27-okt SF - Pismo Beach/Santa Maria/Santa Barbara
28-okt ?? - LA
29-okt LA
30-okt LA
31-okt LA - Joshua Tree - Grand Canyon
1-nov Grand Canyon - Page
2-nov Page - Lake Powell - Monument Valley
3-nov Monument Valley - Moab
4-nov Moab (Arches)
5-nov Moab (Canyonlands en Dead Horse)
6-nov Moab - Goblin Valley - Capitol Reef
7-nov Captiol Reef - Bryce
8-nov Bryce - Zion
9-nov Zion
10-nov Zion - Las Vegas
11-nov Las Vegas
12-nov Las Vegas
13-nov Las Vegas - AMS
14-nov Thuis

Gebruikersavatar
RiverCola
Amerika-expert
Berichten: 6344
Lid geworden op: 16 nov 2007, 16:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Rotterdam

Re: November California

Bericht door RiverCola » 07 apr 2015, 22:45

Ziet er mooi uit zo!

Als ik jullie was zou ik aanraden om, mocht je dat nog niet gedaan hebben, je per plek die je gaat aandoen eens goed te lezen wat er allemaal te zien/doen/beleven is. Zo kun je je route misschien nog wat bijschaven op basis van je eigen voorkeuren. De één wil bijvoorbeeld het liefst een week in Yosemite NP doorbrengen en zo kort mogelijk in Vegas, terwijl de ander het andersom wil. Ik vind Vegas bijvoorbeeld niet het soort stad om meer dan 2 dagen te verblijven, maar vind LA geweldig! Persoonlijk vond ik Zion heerlijk en Yosemite, ondanks de schoonheid, wat minder. In Moab vond ik Canyonlands vele malen indrukwekkender dan Arches. Maar in Arches deden we wel de guided hike door Fierry Furnace, en dat vond ik weer heel erg leuk (als je die tour wilt doen, zoek dan even uit of het kan in die periode en of je vantevoren moet reserveren).

Ieder zijn ding, en je route is nu een goede route die iedereen zou passen. Maar misschien wil je hier en daar nog wel wat schuiven?

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19531
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: Reis JimiW: November California

Bericht door PSVwally » 08 apr 2015, 08:54

Nou, zo'n dag LA - Joshua Tree - Grand Canyon lijkt me toch wel erg extreem. Dat is zonder files LA uit en zonder uitgestapt te zijn in Joshua Tree en zonder eet, tank of plaspauzes al minimaal 8u pure rijtijd. En dan wil je een dag later al door naar Page. Ik zou na zo'n rijdag toch wel een volle dag bij de GC nemen.

In oktober/november lijkt het me nog leuker om in death valley te overnachten dan in de zomer. Ik zou daar zeker een nacht plannen en dan een dag later via Lone Pine (alabama hills), Mono Lake en Bodie ghost town naar Lee Vining rijden. Als je in Lone Pine overnacht, wat ook best kan hoor zou ik de dag erna ontbijten in de bakery van eric schat in Bishop.

De kustroute... Het hangt er compleet vanaf wat je er wilt doen. Wil je in Santa Cruz, Moss Landing of Monterey een walvistocht maken, of het aquarium zien of de 17-mile drive doen. Een wat langere wandeling bij Point Lobos SR of Julia Pfeiffer SP of Big Sur maken. Een lange lunch bij Nepenthe oid, Hearst Castle bezoeken, dan vergeet het maar dat je Santa Barbara haalt. Vooral als je er nog nooit bent geweest. Wij zijn bv pas net na de middag bij de Santa Monica pier weggereden en kwamen pas in het donker bij Pismo Beach omdat we in Malibu, Camarillo, Santa Barbara en Solvang ook nog gestopt zijn. Als je amper tot niet stopt is de kustroute ook in één dag te doen? Het hangt gewoon af van je eigen plan.

Als de reis een dagje ofwat langer zou kunnen zou ik iig de nacht Lone Pine naar Death Valley zetten en dan een nacht extra tussen DV en Yosemite plannen. Mede ook dat als de Tioga pass gesloten is je zowel op de route onderlangs als de langere route bovenlangs gewoon een complete rijdag hebt om in Yosemite te komen. En ik zou een nachtje extra rond de GC plaatsen. Bv door van LA via Joshua Tree naar Needles/Kingman te rijden en de dag erop door te gaan naar de GC.

Hou ook voor ogen dat het vroeg donker is in die tijd van het jaar en het is op sommige plekken gewoon zonde om in het donker te rijden.
Maar nogmaals, als je zo vroeg mogelijk in Yosemite wilt zijn, start je je rondje het beste in SF. En daar kun je itt Las Vegas ook nog eens direct op vliegen en je kan autokosten uitsparen omdat de 2e bestuurder gratis is in California en je hebt evt als je de laatste dagen in de stad bent niet eens persé een auto nodig.

JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Reis JimiW: November California

Bericht door JimiW » 08 apr 2015, 08:54

Toch nog wat aan rommelen geweest haha.

Dagje Yosemite toegevoegd, nu kan ik een hele dag rijden van LV door Death Valley en ergens slapen daar of in de buurt van Alabama Hills. Ochtend fris en fruitig op staan en Mammoth Lakes zien en dan Tioga Pass naar Yosemite

Ook een dagje LA toegevoegd, nu kan ik wederom vroeg weg rijden uit SF. Door Monterey en Big Sur en stoppen voor hapjes en rondkijken en zo ver doorrijden als comfortabel is en daar slapen. Vervolgns de hele dag de kustlijn ontdekken en lekker laat in LA aankomen desnoods want heb daar toch extra dagen om alles te zien.

Twijfel beetje over GC en Page of ik dat goed gedaan heb. Plan is lekker vroeg op en langs Joshua Tree rijden en kijken wat we willen zien en dan de lange rit door naar GC. Dag erop hele dag GC en helikopter vlucth en rondkijken. Zijn geen wandelaars dus lange wandeltochten zijn aan ons niet besteed. Dan in de auto en in de avond bij Page aankomen.
Page hele dag rondneuzen en dan rond de zonsondergang genieten van Monument Valley. Hele dag Monument Valley en op gemak naar Moab. Daar geen haast meer want heb dagen toegevoegd.

Extra dagje ingevoegd van Moab naar Capitol Reef ipv rechtstreeks door naar Bryce

Wat denken jullie experts. Beter zo? Nog te kort of te lang?

Vegas op einde zo lang is niet om te gokken maar om na een maandje van intensief reizen en 2 stressvolle banen die op wachten is het wel lekker om paar dagen aan zwembad te liggen en niks te doen behalve eten en drinken

Is het handig om de auto te houden in LV of al in te leveren? Helikopter vluchten GC vooraf boeken of kan dat op de bonnefooi gewoon?

19-okt AMS - Las Vegas
20-okt Las Vegas
21-okt Las Vegas - Death Valley - Alabama Hills
22-okt Alabama Hills - Mammoth Lakes - Tioga Pass - Yosemite
23-okt Yosemite
24-okt Yosemite
25-okt Yosemite - SF
26-okt SF
27-okt SF
28-okt SF - Monterey - Big Sur - Kust hotel
29-okt Kust hotel - Hearst Castle - Santa Barbara - LA
30-okt LA
31-okt LA
1-nov LA - Joshua Tree - Grand Canyon
2-nov Grand Canyon - Page
3-nov Page - Lake Powell - Monument Valley
4-nov Monument Valley - Moab
5-nov Moab (Arches)
6-nov Moab (Canyonlands en Dead Horse)
7-nov Moab - Goblin Valley - Capitol Reef
8-nov Captiol Reef - Bryce
9-nov Bryce - Zion
10-nov Zion
11-nov Zion - Las Vegas
12-nov Las Vegas
13-nov Las Vegas
14-nov Las Vegas
15-nov Las Vegas - AMS

JimiW
Amerika-ontdekker
Berichten: 99
Lid geworden op: 07 mar 2015, 12:21
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Reis JimiW: November California

Bericht door JimiW » 08 apr 2015, 09:25

Bedankt PSVwally. Postte tegelijk een antwoord. Grand canyon ga ik dan mss maar een extra nacht invoegen en 1 nacht LV opofferen.

Andere aanpassingen goed te doen toch?

Gebruikersavatar
PSVwally
Amerika-expert
Berichten: 19531
Lid geworden op: 09 sep 2010, 22:51
Aantal x V.S. bezocht: 5
Contacteer:

Re: Reis JimiW: November California

Bericht door PSVwally » 08 apr 2015, 09:57

In principe goed te doen.

Als je de kustroute in 2 dagen wilt doen dan is San Simeon/Cambria idd ongeveer de plaats om te overnachten.

Ik zeg niet dat dat wat je bij de GC van plan bent niet kan he, alleen nu heb je daar eigenlijk zeg maar 3/4e dag, omdat je ook nog naar Page moet rijden. De helitrip zal je zo'n 2u kosten (erheen rijden, inchecken, vlucht maken en buiten staan), dus dan blijft er zeg maar een halve dag over. Misschien heb je geluk dat je nog zonsondergang kan meepakken als je van LA naar de Grand Canyon gaat, maar in November (vroeg donker) lijkt me dat lastig worden met die afstand. Sommigen zouden dat genoeg tijd vinden, maar ik zou er toch zeker minimaal een halve dag meer voor uittrekken. Dat geeft je ook meer tijd voor Joshua Tree en evt route66 onderweg.
Hou er ook rekening mee dat Joshua Tree niet bepaald op de route ligt.
Als je een drukke route niet schuwt zou ik daarom dus van LA naar Joshua Tree rijden. Bij Yucca Valley/Joshua Tree het park in. Na de kruising rechts en dan na wat punten omdraaien en via Twentynine Palms het park verlaten. Dan via Amboy en route66 naar Needles rijden. Kijk in Needles of je die dag naar naar de GC wilt rijden of niet. Het is november, dus ik kan het me niet voorstellen dat het dan nog loeidruk is, dus je kan volgens mij best ergens waar je daar Wifi hebt een hotel boeken (of je moet gewoon langs hotels willen rijden natuurlijk).

Het mooiste is dan om naar Topock te rijden en dan via Oatman - Sitgreaves pass naar Kingman te rijden over de old route 66 ipv de snelweg. Volgens mij halen ze wel alle ezels in Oatman tegen 17u weg overigens. En dan vanaf Kingman of nog via route66 of via de snelweg naar Williams om af te slaan naar de GC

Mocht je bij Monument Valley niets kunnen vinden bij Gouldings Lodge of the View te duur vinden (is wel prachtig gelegen) kijk dan in Mexican Hat voor een hotel. Voor Zion kun je het beste in Springdale of Hurricane zitten.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer