Reis Jerome: Canada en SF-LA

Vragen over specifieke reizen naar de zuidwestelijke staten: Californië, Nevada, Utah, Arizona, Colorado, New Mexico en Texas.
Jerome
Amerika-ontdekker
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 dec 2016, 12:28
Aantal x V.S. bezocht: 1

Reis Jerome: Canada en SF-LA

Berichtdoor Jerome » 12 okt 2018, 13:50

IK post een klein stukje van mijn route ook in deze groep omdat hier wat meer zuidwesten-experts op meelezen. Wij gaan zomer 2019 eerst Canada bezoeken en vliegen dan door naar de USA om nog een kleine oneway van SF naar LA te rijden over de Highway 1 (NB we hebben SF en LA al eerder bezocht, dus de beperkte tijd daar is OK). Mijn vraag betreft de tussenstops tussen SF en LA. Ik heb nu het volgende gepland:

Dag 17: Calgary - San Francisco
Dag 18: San Francisco
Dag 19: San Francisco - Big Sur
Dag 20: Big Sur - Santa Barbera
Dag 21: Santa Barbera - LA
Dag 22: LA
Dag 23: LA
Dag 24: LA - Amsterdam

Zijn dit logische plekken om de reis over Highway 1 op te delen en te overnachten? Ik zie ook in veel verslagen Monterey en Pismo Beach terugkomen, maar Monterey ligt nog wel behoorlijk dicht bij SF, daarom heb ik een plek iets verder op de route gezocht.
Tips voor must sees onderweg op de Highway 1 zijn ook welkom!

Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 33757
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Reis Jerome: Canada en SF-LA

Berichtdoor Martin & Marianne » 13 okt 2018, 11:07

Veel mensen kiezen voor Monterey omdat ze daar gaan whalewatchen en/of een bezoek brengen aan het aquarium. Met een stop in Monterey en in Pismo Beach is er ook ruim de tijd voor het mooie stuk bij Big Sur.
Maar overnachten in Big Sur is natuurlijk prachtig, zeker als je daar wit gaan wandelen. Bedenk wel dat overnachten daar erg prijzig is. Kijk eens wat je overal wilt doen, en pas daar je stops op aan.
Wij vonden bijvoorbeeld een bezoek aan Hearst Cstle erg leuk; dan is een overnachting bij San Simeon of Cambria wel handig.
Op de AA-site staat een artikel over Hwy 1.

Marianne