Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Hier kun je alles bedicussiëren over vervoer in en naar Amerika: vliegtickets, auto- en camperhuur, en openbaar vervoer.
Gebruikersavatar
Hinko
Amerika-expert
Berichten: 4805
Lid geworden op: 01 aug 2011, 21:12
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Groningen
Contacteer:

Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Hinko » 11 jun 2017, 07:51

Vervolg van het Autohuur voor Amerika vragentopic, dat hier te vinden is. Hier kun je al je vragen mbt autohuur kwijt.

Informatie vind je ook op: http://www.allesamerika.com/autohuur-amerika.html

Verschillende verhuurders
De belangrijkste verhuurders zijn in willekeurige volgorde:
 • Alamo
 • Hertz
 • National
 • Avis
 • Budget
 • Dollar
 • Sixt

Verzekeringen
Twee “verzekeringen” zijn belangrijk. Schadeverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.
De schadeverzekering, vaak genoemd als CDW / LDW dekt schade aan of diefstal van de huurauto. Je hebt geen eigen risico voor de autohuur in de V.S. Extra verzekering om het eigen risico te verlagen, zoals door sommige websites soms aangeboden, is NIET nodig!

De aansprakelijkheidsverzekering, vaak genoemd als SLI of LI heeft een dekking tot 1 miljoen dollar. Voor normale vakantiegangers is dit voldoende.

Deze twee verzekeringen zitten er standaard bij als je boekt bij een Europese broker, of bij de verhuurder zelf mits je aangeeft dat je uit een Europees land komt. Controleer het voor de zekerheid in de details voor je de reservering bevestigt.

Optionele verzekeringen
Ter plaatste kun je twee extra verzekeringen afsluiten: Road Assistance en een persoons- en bezittingenverzekering.

Road Assistance is handig voor het vervangen van lekke banden, indien je vergeten bent om te tanken of je de sleutels in de auto laat zitten.
Ben je ANWB / Touring lid dan heb je recht op 90 dagen Basic Road Assistance via AAA (Amerikaanse wegenwacht, vooraf even informatie opvragen).

Een persoons- en bezittingenverzekering (inzittende en bagageverzekering), meestal genoemd als Personal Accident Insurance / Personal Effects Coverage. Indien je een goede reisverzekering incl. medische kosten in USA hebt is deze overbodig

Type auto
Onderstaande autotypes kun je huren bij de verhuurmaatschappij.
 • Economy: 2 volwassenen, 2 kinderen, 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Kia Rio
 • Compact: 2 volwassenen, 2 kinderen, 1 grote koffer, 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Nissan Versa
 • Midsize: 2 volwassenen, 3 kinderen, 2 grote en 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Toyota Corolla
 • Standaard: 2 volwassenen, 3 kinderen, 2 grote koffers, 3 kleine koffers; bijvoorbeeld Buick Verona
 • Fullsize: 3 volwassenen, 2 kinderen, 2 grote koffers, 3 kleine koffers; bijvoorbeeld Ford Fusion
 • Premium: 5 volwassenen 3 grote koffers, 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Chrysler 300
 • Luxury: 6 volwassenen, 4 grote en 2 kleine koffers; Cadillac bijvoorbeeld ATS
 • Small Minivan: 7 volwassenen, 3 grote en 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Dodge Caravan
 • Large Minivan: 8 volwassenen, 4 grote en 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Toyota Sienna
 • Mid Size Suv: 4 volwassenen, 2 grote en 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Toyota Rav4
 • Standaard Size Suv: 5 volwassenen; 3 grote koffers en 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Hyundai Santa Fe
 • Full Size Suv: 7 volwassenen; 4 grote koffers en 3 kleine koffers; bijvoorbeeld Chevy Tahoe
 • Premium SUV: 7 volwassen; 5 grote koffers en 3 kleine koffers; bijvoorbeeld GMC Yukon
 • Convertible: 2 volwassenen, 2 kinderen, 2 kleine koffers; bijvoorbeeld Ford Mustang

One way toeslag
Lever je de auto in op een andere plek dan waar je de auto hebt opgehaald dan moet je waarschijnlijk een one way (dropoff fee) toeslag betalen. Deze toeslag is afhankelijk van de verhuurder en de afstanden tussen de plaatsen. De kosten hiervan variëren van 99 dollar tot wel 500 dollar.
Bepaalde verhuurders en brokers hebben wel uitzonderingen waarbij deze toeslag vervalt. Het loont om in zo'n geval verschillende te vergelijken!

Under Age (-25) toeslag
Je moet 21 jaar of ouder zijn om een auto te huren in de V.S. Voor personen onder de 25 komt er wel een toeslag bij, de zogenaamde “under age fee”. Deze toeslag kan verschillen naar gelang de verhuurder en de broker. Meestal kan je bij de broker wel prijzen opvragen voor “under age drivers”.

(gratis) Tweede bestuurder
Er zijn diverse mogelijkheden om niet te hoeven betalen voor een tweede bestuurder. De normale kosten bedragen ongeveer 10 dollar per dag.

In Californië, Illinois, Missouri, Nevada, Oregon and Wisconsin is de spouse automatisch een bevoegde bestuurder. Deze hoef je normaal niet als extra bestuurder te registeren, maar meestal wordt wel het rijbewijs gecontroleerd. Best controleren in de voorwaarden van de verhuurder of ter plaatse navragen, maar laat je niet afschepen door overijverige sales medewerkers.

Huren via Avis en Budget, volgens de voorwaarden is de spouse gratis, ongeacht de staat.
(Spouse: Partner waarmee je bent getrouwd of samenwoont.)

Lid worden van Emerald Club van National of Hertz Gold Rewards. De tweede bestuurder is dan gratis wanneer je boekt rechtstreeks via de maatschappij.

Sommigen tariefpakketten bij brokers voorzien in 1 of meer additionele bestuurders, dit staat meestal duidelijk aangegeven. Die pakketten voorzien soms ook in een vooraf betaalde tank brandstof.

Dirtroads en verantwoordelijkheid
Officieel is het niet toegestaan om met een huurauto een dirtroad te rijden. Heb je schade omdat je onverantwoord en roekeloos op een dirtroad hebt gereden, dan heb je grote kans dat de schade niet wordt vergoed door de verzekering. Beslis voor jezelf of jet het risisco wel nemen maar rijdt in ieder geval voorzichtig.

Extra (zoals tolwegen, tankbeleid en babyzitjes)
In het gehele land kunnen er stukken tolweg op de grote autosnelwegen zijn, maar aan de oostkust komt dit veelvuldig voor. Bovendien zijn er bruggen waar tol voor wordt geheven.
Deze tolwegen kunnen meestal met (gepaste) munt betaald worden, maar er zijn er ook waar het tolsysteem enkel nog elektronisch verloopt. In deze staten biedt de autoverhuurder meestal (voor een kleine toeslag) een elektronisch tolsysteem voor de huurwagen aan, dat gaat van een bakje voor in de auto tot een inschrijving voor toll-by-plate. Informeer bij de verhuurder ter plaatse.

Uitgezonderd bij speciale tarieven met een tank brandstof inbegrepen dien je ofwel de auto terug met volle tank in te leveren (met ticket van benzinepomp in de buurt als bewijs) of je betaalt voor deze tank op voorhand aan een schappelijk tarief en mag dan zo leeg mogelijk inleveren. Wanneer je kiest om niet op voorhand te betalen maar je brengt toch leeg in, dan wordt de tank brandstof aan een duur tarief aangerekend op je kredietkaart.
Babyzitjes zijn ter plaatse, of soms op voorhand te reserveren voor een toeslag.

Ophaallocatie
Bijna alle verhuurders die bovenaan genoemd zijn hebben locaties op de meeste vliegvelden in de VS. Deze locaties zijn vaak groot met veel keuze qua auto’s. Je mag, zeker op grote locaties, dikwijls een auto uitkiezen uit jouw gereserveerde klasse. Zo niet dan wordt er een auto toegewezen.

Je kunt er ook voor kiezen om je auto op te halen in bijvoorbeeld het centrum van een stad. Deze locaties zijn vaak klein, het kan er erg druk zijn, met lange wachtrijen tot gevolg. Ook is de keuze niet zo groot als bij de locaties op de luchthavens. Tarieven kunnen wel verschillen naar gelang de locatie.

Prijzen
Er is niet te zeggen wanneer het goede moment is om je huurauto vast te leggen. Zorg dat je de reservering altijd kunt annuleren, vaak tot 48 uur voor vertrek. Controleer regelmatig de prijzen en boek opnieuw als je een lagere prijs ziet.

Er is ter plaatse steeds een kredietkaart nodig als borg voor iedere autohuur. Naar gelang de methode van verrekening van tarief (pre-pay of achteraf) kan er een groot bedrag gereserveerd worden op je kredietkaart.

Internationaal rijbewijs
Het is niet nodig om een International rijbewijs aan te schaffen / mee te nemen. Een Europees rijbewijs is voldoende.

Disclaimer
AllesAmerika is niet aansprakelijk voor enige schade welke is of kan ontstaan door gebruik van deze gegevens en informatie. Indien gebruik wordt gemaakt van de informatie en gegevens uit dit topic vindt dat geheel voor eigen risico plaats. Er kunnen geen rechten aan de informatie uit dit topic worden ontleend.

Laatst bijgewerkt op 21 januari 2016
Verzamelsite met onze reisverslagen: Our trips
Mijn foto's op Flickr

Gebruikersavatar
elninjoo
Amerikakenner
Berichten: 1456
Lid geworden op: 29 mei 2009, 08:49
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door elninjoo » 11 jun 2017, 08:45

Ik herhaal mijn vraag uit vorig topic nog maar n keer:
Hoe toch skip the line bij Alamo regelen als rentalcars je terugmailt dat dat via hen niet kan? Dit terwijl anderen aangeven hier wel gebruik van gemaakt te hebben met n rentalcars boeking.

Gebruikersavatar
Souraia
Amerika-expert
Berichten: 2032
Lid geworden op: 03 jan 2005, 12:00
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Souraia » 11 jun 2017, 10:55

Ik heb gisteren op de site van Alamo mijn gegevens al vast ingevoerd. Nu zie ik onderaan nog het huurbedrag staan als totaal estimated. Echter dit bedrag is al betaald aan Alamo.co.uk.
Tweede vraag is hiermee dan ook gelijk skip the counter geregeld? ik kan namelijk het hele woordje skip the counter namelijk niet zien.

Gebruikersavatar
Bushmaster
Amerika-expert
Berichten: 2410
Lid geworden op: 29 jul 2004, 11:56

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Bushmaster » 11 jun 2017, 11:07

zie onderstaande quote
(gekopieerd van van Trails)
Kortweg: ga naar je boeking op alamo.com, en open dan de opgegeven link, zonder het alamo-boeking-scherm te sluiten
Ik heb bij CarDelMar geboekt en op de voucher voor Alamo stond hun referentienummer met de letters "count" eraan vast.
Je moet alleen de cijfers gebruiken om in te loggen bij Alamo.
Als je daarmee klaar bent het volgende in je balk typen:
https://www.alamo.com/en_US/car-rental/ ... ypass.html

Belangrijk: voor de by-pass: NIET de vorige pagina afsluiten of in een andere pagina invoeren. Je blijft waar je bent!!!

Hier staat de volledige omschrijving (is wel in het Duits):
http://www.sylvia-schulze.net/tipps-inf ... etime.html

8. der wichtigste Punkt:
In die Adresszeile fügt man jetzt, ohne alamo.com vorher zu verlassen,
folgende Url ein:
https://www.alamo.com/en_US/car-rental/ ... ypass.html

Gebruikersavatar
elninjoo
Amerikakenner
Berichten: 1456
Lid geworden op: 29 mei 2009, 08:49
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door elninjoo » 11 jun 2017, 11:15

Okee, dat Alamo nummer met 'count' heb ik gevonden. Hoe lang van te voren kun je je aanmelden voor skip the counter? Maanden op voorhand of pas 'n paar dagen voor vertrek?

Gebruikersavatar
Bushmaster
Amerika-expert
Berichten: 2410
Lid geworden op: 29 jul 2004, 11:56

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Bushmaster » 11 jun 2017, 11:24

als je boeking compleet is. Ik zou zeggen probeer het gewoon.

Gebruikersavatar
Souraia
Amerika-expert
Berichten: 2032
Lid geworden op: 03 jan 2005, 12:00
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Souraia » 11 jun 2017, 11:33

De links werken helaas niet meer.

Vito
Amerika-expert
Berichten: 3000
Lid geworden op: 11 okt 2007, 17:32
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Nederland

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Vito » 11 jun 2017, 11:57

Volgens mij heb ik hier of op het Floridaforum gelezen dat Alamo heeft aangegeven dat er op dit moment idd een probleem is met Skip the counter en dat er aan gewerkt wordt.

inenoutburger
Amerika-ontdekker
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 jun 2017, 13:45
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door inenoutburger » 11 jun 2017, 14:21

Via rentalcars bij Alamo een Fullsize SUV gereserveerd gedurende 14 dagen voor ongeveer 970 euro excl under age fee. Hiervoor hebben wij nog een aantal vragen over:
 • Hoeveel euro (aan wat voor bedragen moeten we aan denken?) wordt er in beslag genomen op de creditcard van de hoofdbestuurder?
 • Ik lees dat veel mensen graag gebruik willen maken van de service ''skip the counter". Wat houdt dit precies in en is het aan te raden voor iemand die nog nooit eerder in Amerika is geweest?
 • Is de boven genoemde prijs redelijk of ligt het ver boven het gemiddelde? Ik kon de afgelopen weken niet veel goedkopers vinden. Tevens heb ik al een start bedrag betaald van 150 euro bij rentalcars. Als ik annuleer krijg ik dat het volledige bedrag teruggestort of ben ik dan die 150 euro kwijt?
 • Naast de under age fee komen er nog andere kosten bij kijken als we bij de balie zijn ivm onverwachte kosten? Ik lees veel dat andere verzekeringen onnodig zijn, deze moet men dus afwijzen.

bzawity
Amerika-ontdekker
Berichten: 37
Lid geworden op: 18 mei 2017, 14:46

Een auto gevonden

Bericht door bzawity » 11 jun 2017, 14:22

Hi allemaal, ik wil vandaag graag een auto boeken voor mijn vakantie naar los angeles eind september voor 3 weken en kreeg eerder het advies hier om naar skyscanner.nl te kijken.

Nou kom ik de volgende auto tegen: http://imgur.com/a/4sUo0

Zit hier alles compleet bijals jullie dit zo bekijken? Of zijn er nog zaken die ik erbij moet nemen?

Gebruikersavatar
Hinko
Amerika-expert
Berichten: 4805
Lid geworden op: 01 aug 2011, 21:12
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Hinko » 11 jun 2017, 14:26

Lijkt allemaal in orde hoor.
Verzamelsite met onze reisverslagen: Our trips
Mijn foto's op Flickr

bzawity
Amerika-ontdekker
Berichten: 37
Lid geworden op: 18 mei 2017, 14:46

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door bzawity » 11 jun 2017, 14:30

Hinko schreef:Lijkt allemaal in orde hoor.
Bedankt! Dit is allemaal wat er inbegrepen is als ik kijk op de website van arguscarhire:


Luchthavenbelasting
Toeslag jonge bestuurder
Wegenbelasting
Belasting
Onbeperkt aantal kilometers
Verzekering van aanrijdingsschade (CDW) zonder eigen risico
Diefstalverzekering (TW)
Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA)

inenoutburger
Amerika-ontdekker
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 jun 2017, 13:45
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door inenoutburger » 11 jun 2017, 15:35

Hoeveel euro wordt er in beslag genomen op de creditcard van de hoofdbestuurder bij Amalo?

Ing
Amerikakenner
Berichten: 678
Lid geworden op: 28 jun 2010, 20:33
Aantal x V.S. bezocht: 14
Locatie: Rotterdam

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Ing » 11 jun 2017, 19:49

Vito schreef:Volgens mij heb ik hier of op het Floridaforum gelezen dat Alamo heeft aangegeven dat er op dit moment idd een probleem is met Skip the counter en dat er aan gewerkt wordt.
Vandaag online ingecheckt en skip the counter gedaan. Werkte allebei perfect. We kunnen zo doorlopen naar de garage en onze auto uitzoeken, wat een luxe. Ideaal.
AL, AZ, CA, CO, CT, DE, FL, GA, ID, IL, IN, LA, ME, MD, MA, MI, MN, MS, MT, NV, NH, NJ, NM, NY, ND, OK, PA, RI, SC, SD, TN, TX, UT, VT, VA, WA, WC, WI, WY

Up next
April 2020: CA, AZ & NM
Zomer 2020: Canada, Oregon & Washington

Gebruikersavatar
dejong89
Amerikakenner
Berichten: 708
Lid geworden op: 18 jan 2015, 15:21
Aantal x V.S. bezocht: 9

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door dejong89 » 12 jun 2017, 07:21

Ik zal nog even mijn ervaring delen met betrekking tot het omwisselen, zoals in deel 5 beschreven.

600 km verder en zonder meldingen. Maar toch zijn we vanavond naar het vliegveld van salt lake gereden. Ik wil niet met pech in Yellowstone staan.

het was geen enkel probleem om hem om te wisselen. We moesten ons bij de balie melden nadat we de auto bij de return hadden gebracht.
Ik zal mijn uitgebreide ervaring in het daarvoor bestemde topic delen , maar na 1 rokers auto en 1 karig uitgevoerde wagen, kregen we uiteindelijk een gloed nieuwe ford explorer limited 4wd mee met 5000 miles op de teller. :thumbup:

Gebruikersavatar
markro
Moderator
Berichten: 8886
Lid geworden op: 06 apr 2004, 20:58
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Hilversum, NL
Contacteer:

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door markro » 12 jun 2017, 07:44

@ dejong89: fijn dat het omwisselen van de auto niet al te veel problemen heeft opgeleverd.
Goede reis en een fijne vakantie verder.
Marco.

Voor onze Amerikareisverslagen: klik hier.

Gebruikersavatar
Trails
Amerikakenner
Berichten: 1321
Lid geworden op: 25 apr 2011, 09:57
Aantal x V.S. bezocht: 18
Locatie: Vendée, Frankrijk
Contacteer:

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Trails » 12 jun 2017, 07:55

Deze link doet het wel voor "Skip the counter" van Alamo:
http://www.sylvia-schulze.net/tipps-inf ... etime.html
West USA: 1979, 1993, 2017, 2019
NYC: 1999, 2002, 2012, 2017
FL: 1986, 1992, 1997, 1998, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016
Georgia: 2014, 2016
Arizona: 2017; CA-NV-UT-CO-AZ: 2017
Colorado, Wyoming & Utah: 2019

http://www.schoutenjanssen.nl

MikeAmerika
Amerikafan
Berichten: 197
Lid geworden op: 18 nov 2014, 13:50
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door MikeAmerika » 12 jun 2017, 11:27

Geboekt via alamo.co.uk/brits en vandaag ingecheckt en skip the counter gebruikt. Werkt naar behoren :thumbup:
2015 Rondje Zuidwesten
2017 Rondje Zuid westen + Yellowstone
2018 Rondje Miami en Keys
2019 Texas New Mexico

Tolgaarde35
Amerika-newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2017, 12:11
Aantal x V.S. bezocht: 1

Auto gehuurd, goeie deal?

Bericht door Tolgaarde35 » 12 jun 2017, 12:27

Dag Forum leden,

Afgelopen week hebben ik en mijn vriendin een auto gehuurd via vipcars.com voor onze rondreis in Canada. Hieronder de gegevens:

Pick up locatie: Vancouver Airport
Drop off locatie: Vancouver Airport
Aantal dagen: 15 dagen, gratis annuleren tot 24 uur van te voren
Kosten: 508,- EUR, 81,- vooruit betaald
Car Type: Jeep Grand Cherokee or similar
Geboekt via: http://www.vipcars.com
Afhalen bij: Alamo

Inclusief de boeking:
- Free Cancellation
- 24/7 Customer Support
- Manage Booking
- Unlimited Mileage
- Collision Damage Waiver(CDW)
- Theft Waiver (THW)
- Taxes

Exclusief in de boeking:
- Airport Fee

Insurance Coverage

Collision Damage Waiver (CDW)
It is included in your rental amount.
Collision Damage Waiver reduces the client's financial responsibility for damage to the vehicle.
The excess amount depend upon the vehicle groups and can be confirmed at the rental desk.

Theft Waiver (THW)
It is included in your rental amount.
It reduces the client's financial responsibility for loss or theft to the vehicle to the sum of the deductible.
The excess amount depend upon the vehicle groups and can be confirmed at the rental desk.

Deposit:
Deposit between 200 CAD and 500 CAD or the cost of the rental, whichever is greater, will be taken and the funds will not be available for your use until after the vehicle has been returned.

Mijn vraag, heb ik hier een goede deal aan? Of zit er ergens nog een addertje onder het gras? En is iemand bekend met vipcars.com en hun voorwaarden? En hoeveel 'Airport fee' gaat er voor mij nog bijkomen aangezien deze boeking excuslief 'Airport Fee' is?

Ik verneem graag van jullie! Bedankt!

Gebruikersavatar
Souraia
Amerika-expert
Berichten: 2032
Lid geworden op: 03 jan 2005, 12:00
Aantal x V.S. bezocht: 10
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Autohuur voor Amerika vragentopic deel 6

Bericht door Souraia » 12 jun 2017, 14:08

Bij mij werkt die helaas nog steeds niet. Het kan komen doordat ik nog een openstaand bedrag zie terwijl deze al betaald is. Ik heb Alamo al gemaild.

Gesloten
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer