Negatieve ervaringen El Monte?

Hier kun je alles bedicussiëren over vervoer in en naar Amerika: vliegtickets, auto- en camperhuur, en openbaar vervoer.
Plaats reactie
Mila2306!
Amerika-ontdekker
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 jan 2023, 20:05
Aantal x V.S. bezocht: 0

Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door Mila2306! »

Hi allemaal,

Onze laatste dag van onze geweldige reis in Zuid-West Amerika is aangebroken. We hebben het heerlijk gehad en tegelijkertijd vonden we het reizen met een camper op sommige punten uitdagend. We zijn benieuwd naar hoe anderen dit ervaren en of dit een kwestie is van smaak (keuze voor comfort en luxe).

We hebben onze C-Medium camper bij El Monte gehuurd. We kregen een camper mee uit welliswaar 2022 die er op het oog vrij nieuw uitzag. Echter hebben we gemerkt dat we gaandeweg de weken we zagen dat de camper van binnenuit uit elkaar aan het vallen was.
Bijvoorbeeld;
- koelkast klemt en ging op een gegeven moment bijna helemaal niet meer dicht.
- tafel kon niet goed vastgezet worden met als gevolg dat deze naar beneden zakte, waardoor onze dochter in haar autostoel klem kwam te zitten tijdens het rijden met haar beentjes.
- badkamerdeur ging niet dicht dus vloog tijdens rijden steeds open.
- keukenkastjes liet bij 2 kastjes de bodem los of ging niet meer dicht.
- sensoren van de sewers lijken wisselende indicaties te geven (soms met halve dag al vol, soms na 3 dagen ondanks weinig gebruik)
- badkamermeubel laat los waardoor muur kapot wordt getrokken.
- zijkant bank kapot, zo te zien vaker geprobeerd te repareren
- emergency exit kapot waardoor deze bijna niet open gaat
- airco of verwarming is alleen mogelijk terwijl deze keihard blaast waardoor een gesprek voeren of slapen niet mogelijk is (dit besproken met road assistance maar volgens hun is dit normaal)
- gordijnen bij cabine niet aanwezig dus deze moesten we elke avond afdekken met een deken.
- overige gordijnen lichtgrijs waardoor elke ochtend om 5 uur licht. Deze met vuilniszakken en aluminiumfolie moeten toedekken.

Zo waren er nog wel wat meer dingen. We hadden het gevoel dat de camper bij normaal gebruik uit elkaar aan het vallen was, dit maakt dat je op eieren gaat lopen om niks verder kapot te maken.

Is dit iets wat jullie herkennen of hoort dit een beetje bij de ontberingen die horen bij het kamperen? We willen ooit nog wel eens zo een reis maken, maar zouden dan wel meer comfort willen dus vandaar de vraag. Moeten we in dat geval een wat luxere en duurdere variant huren?

Dank!
Gebruikersavatar
Pete.Z
Amerika-expert
Berichten: 7739
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door Pete.Z »

Zelf geen ervaring mee, maar ik meen eerder gehoord te hebben dat el Monte een wat mindere kwaliteit levert dan b.v. Road Bear, maar dat ze daardoor ook goedkoper zijn.
paulr
Amerikakenner
Berichten: 838
Lid geworden op: 08 nov 2021, 23:36
Aantal x V.S. bezocht: 14

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door paulr »

Volgens mij maakt het allemaal niet zoveel meer uit. Wij hebben afgelopen jaren 2 x cruise america, 1 x canadream en laatste keer Roadbear gehad. Roadbear had wat meer “luxe” dingen aan boord, maar het blijft natuurlijk een doos van lawaaibomenhout…. Kortom, wij gaan gewoon voor de prijs. Over 3 weken een truck-camper (canadream), die is iets compacter en daardoor wellicht wat steviger en mogelijk dat daar dus minder mankementen mee zullen zijn….
Elendan
Amerikakenner
Berichten: 585
Lid geworden op: 30 mar 2015, 12:59
Aantal x V.S. bezocht: 6

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door Elendan »

Zoveel problemen als jullie hebben ondervonden is volgens mij ook bovengemiddeld. We hebben bijna altijd Cruise America gehuurd en zonder problemen. Ook een keer El Monte maar die vonden we niet echt beter of slechter. Voor ons is de prijs het belangrijkste. We zijn de hele dag op pad en als het bed goed ligt, alles schoon is dan vinden we het goed.
Als zaken stuk gaan onderweg en je bent tijd kwijt aan reparaties dan kun je dit melden bij het inleveren en compenseren ze het meestal wel . Of El Monte beter is, wel duurder, weet ik niet. Over elke verhuurder kun je negatieve en positieve ervaringen lezen. Dat telt allemaal niet als jij net een slecht model meekrijgt
reisverslag 2023 Chicago-Las Vegas
reisverslag 2022 rondje Phoenix
reisverslag 2019 Noord Californië + Oregon
reisverslag 2017 rondje Las Vegas
reisverslag 2015 Chicago-Denver
link naar verslagen: https://www.pindat.com/reisblog/ellens.reizen
Gebruikersavatar
BonnyR
Amerika-expert
Berichten: 1527
Lid geworden op: 31 jan 2015, 15:34
Aantal x V.S. bezocht: 10

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door BonnyR »

Vroeger stond El Monte bekend als een duurdere en wat betere verhuurder. Zelf geen ervaring met El Monte.
In een camper dat dingen minder goed sluiten of opengaan is vaak wel een dingetje, maar dingen die van een muur loskomen is wel van een andere orde.
En alleen gordijnen? Geen verduisteringsscreens, die je naar beneden kon trekken? Je zou bijna denken dat de camper ooit betrokken is geweest bij een ongeluk en hier en daar ontwricht is of zo.
Mijn man had altijd een gereedschapset mee en ductape 😃. Onderweg vaak kleine reparaties uitgevoerd, zelfs met de paar maanden oude camper van de laatste keer. Die dingen maken natuurlijk ontzettend veel kilometers en niet iedereen gaat er zorgvuldig mee om.

Maar al met al, jullie hebben wel veel pech gehad op dit gebied.
90 - Fl naar CA
91 - CA rondje W-kust ( Seattle)
92 - FL tot Atlanta
94 - Canada
96 - Alaska + MS Rdam
99 - FL + Keys
2004 - W-kust
2016 - O-kust
2018 - NY
2019 - W-kust
jojostravelusa
Amerika-expert
Berichten: 1878
Lid geworden op: 12 mar 2014, 12:46
Aantal x V.S. bezocht: 12
Contacteer:

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door jojostravelusa »

Het klinkt een beetje als de El Monte die wij in 2018 hadden, maar dat was een wegbrenger en dan kan er van alles aan mankeren. Was toen niet erg, want de prijs was er ook naar, maar het viel ons wel op dat de afwerking erg slordig was. En dat was een compleet nieuwe tenslotte.
Corv
Amerikakenner
Berichten: 594
Lid geworden op: 03 jun 2020, 20:01

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door Corv »

In 2017 El Monte C28 wegbrengcamper gedaan. Ruim 7000km mee gereden (was eerste rv roadtrip) en heb alleen de hordeur zelf afgesteld omdat deze niet goed dicht ging na een paar dagen. Kwestie van schroefjes losdraaien en paar millimeter verzetten. Verder geen problemen gehad. Ik vond hem geweldig en hij had verder geen gebreken.
jojostravelusa
Amerika-expert
Berichten: 1878
Lid geworden op: 12 mar 2014, 12:46
Aantal x V.S. bezocht: 12
Contacteer:

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door jojostravelusa »

Normaal is het eigen risico met een wegbrenger dat je gebreken tegen kunt komen. Daar krijg je in principe ook niets voor terug, maar bij ons vond ze het zoveel dat we de teveel gereden kilometers niet hoefden te betalen. Dat was toch $ 156,-. En wij hebben er helemaal niet mee gezeten. We zouden het zo weer doen.
Mila2306!
Amerika-ontdekker
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 jan 2023, 20:05
Aantal x V.S. bezocht: 0

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door Mila2306! »

Bedankt allemaal voor jullie reacties. We hebben het besproken met de touroperator en die geeft ook aan dat hij zo veel klachten nog nooit eerder heeft meegemaakt dus lijkt er inderdaad op dat we een minder model hebben meegekregen. Stelt ons toch wel gerust dat we ooit nog een keer zo een reis kunnen maken in de toekomst.
IngridUSA
Amerikakenner
Berichten: 1039
Lid geworden op: 02 jun 2019, 13:15
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: West-Brabant

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door IngridUSA »

Geen enkele vorm van compensatie gehad of zo? Uit commercieel oogpunt en klantbelang lijkt me dat best netjes.
Gebruikersavatar
Almere vak V
Amerika-expert
Berichten: 2948
Lid geworden op: 23 jan 2017, 23:37

Re: Negatieve ervaringen El Monte?

Bericht door Almere vak V »

Tsja, het blijft kramperen wat mij betreft...

Maar dit is wel heel erg! Benieuwd wat de reactie was van de verhuurder/operator. Die zijn meestal niet blij met dit soort zaken en bieden meestal wel een vorm van compensatie.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer