Studeren in Amerika

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Plaats reactie
Emes1003
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2022, 16:51
Aantal x V.S. bezocht: 1

Studeren in Amerika

Bericht door Emes1003 »

Hallo allemaal,

Volgend jaar slaag ik nadat ik op de mavo heb gezeten en toen naar de havo ben gegaan. Ik ben 18 jaar. Ik wil dus gaan studeren in Amerika, ik heb daar alleen een paar vragen over.

- Vanaf wanneer kan je je aanmelden voor universiteiten in Amerika? Net zoals in Nederland voor 1 Mei of?
- Is het lastig om een visa te regelen hiervoor?
- Iemand die dit allemaal ooit gedaan heeft en met mij in contact kan komen?

Met vriendelijke groet,

Matthijs
Hockey
Amerika-expert
Berichten: 10045
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Hockey »

Mijn beste advies zou zijn om eerst wat tjd te steken in het zoeken naar soortgelijke topics hier op het forum, de zoekfunctie levert al heel veel resultaten op. Ik heb er - helaas voor jou - geen ervaring mee. Ik weet alleen dat het veel geld kost en je niet zomaar overal toegelaten wordt. Zeker niet met enkel een havo diploma. Dan zullen bepaalde universiteiten, zoals Harvard en Stanford, en wellicht ook UCLA, direct nee zeggen.
Bekijk ook eens wat websites van universiteiten en zoek daar op "international students".
Emes1003
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2022, 16:51
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Emes1003 »

Hallo,

Thanks voor de informatie.

Ik zit te kijken naar scholen zoals:

- University of North Texas
- University of North Carolina

Niet van de prestigieuse scholen zoals Harvard en Yale.
Hockey
Amerika-expert
Berichten: 10045
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Hockey »

Uhm, University of North Carolina is behoorlijk prestigieus. Het is een zogenaamde "public Ivy" en nog behoorlijk selectief. Staat ook hoger aangeschreven dan University of North Texas.

Edit: welke university of North Carolina doel je eigenlijk op? Chapel Hill? Dat is een public Ivy. Of een andere? Er zijn er meerdere namelijk.

Tweede aanvulling, wat zijn je plannen na je studie?
Emes1003
Amerika-newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2022, 16:51
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Emes1003 »

Hallo Hockey,

Ik bedoelde inderdaad University of NC Chapel Hill. Maar ik bedoel ook vooral scholen zoals UNT waar ik me wil aanmelden.

Mijn plannen voor na me studie zou zijn, naar Amerika toe emigreren. Ik weet het, DV of Werk of trouwen of iets anders, maar dat is mijn bedoeling voor na me studie.

Thanks voor je antwoorden tot nu toe :)
Hockey
Amerika-expert
Berichten: 10045
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Hockey »

1e tip, me is geen bezittelijk voornaamwoord. Mijn studie, niet me studie. 2e tip, bekijk per universiteit goed hoe selectief ze zijn en wat ze als eisen stellen. Bekijk daarvoor zowel de Wikipedia pagina als de website van de universiteit zelf. Op de website van de universiteit zelf kan je ook bekijken wat de kosten zijn, die zijn vaak (fors) hoger dan in Nederland.

Belangrijkste tip is vooral om de tijd die je nu hebt te gebruiken om je in te lezen, in te lezen op topics hier op het forum en andere bronnen zoals wikipedia en pagina's van de universiteiten zelf. Ik heb helaas niet echt tips meer en ook geen ervaring mee.

Benader ook gerust de universiteiten, maar wees voorbereid op "de zachte afwijzing". Als jij een mail met vragen stuurt en zij reageren met "wij nodigen u uit om u aan te melden" dan ben je niet aangenomen, maar zeggen ze enkel dat als jij het gehele pakket aan papieren instuurt je wordt meegenomen in het aanmeldproces, terwijl wij Nederlanders dan al denken "joepie, ze willen me hebben, ik mag beginnen". Dat is de zogenaamde "zachte afwijzing".
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 4417
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Studeren in Amerika

Bericht door hemmie »

Ik weet niet precies wat de mogelijkheden voor internationale studenten zijn, maar het hele proces van aanmelding en acceptatie start al in het vroege najaar. Uiteindelijk is het doel dat aankomend studenten op 1 mei hun definitieve keuze gemaakt hebben. Dus als je over ruim een jaar in de VS wil gaan studeren, dan zul je dat allemaal heel snel moeten gaan uitzoeken.

Verder sluit ik me aan bij de opmerkingen over het prijskaartje. Bijvoorbeeld University of North Texas kost bijna $40k per jaar voor out-of-state students. Tenzij je uutzonderlijke talenten hebt (heel goed in sport, enorm hoge cijfers op school), zul je waarschijnlijk de volle mep moeten betalen.
Terug in Texas!
Gebruikersavatar
Martin & Marianne
Amerika-expert
Berichten: 39042
Lid geworden op: 15 okt 2005, 15:30
Contacteer:

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Martin & Marianne »

Mijn dochter heeft een jaar in Amerika gestudeerd. Geen volledige studie, dat zou te duur geweest zijn. Het was sowieso wel duur - ze heeft haar hele middelbareschooltijd gewerkt om een deel te kunnen betalen.
Ze heeft een bureau gebruikt voor hulp bij het vinden van een universiteit, en hulp bij aanmelding, visum etc. Als je geïnteresseerd bent kan ik je de link sturen - ik denk dat het tegen de forumregels is om het hier te plaatsen.

Marianne
kwarktaart
Amerikafan
Berichten: 283
Lid geworden op: 21 jun 2021, 09:53
Aantal x V.S. bezocht: 56

Re: Studeren in Amerika

Bericht door kwarktaart »

@Martin & Marianne kun je mij de link in een dm sturen? Onze zoon overweegt dit ook.
Gebruikersavatar
Nagini
Amerikafan
Berichten: 315
Lid geworden op: 10 apr 2018, 09:12
Aantal x V.S. bezocht: 12
Locatie: Lewisburg, WV

Re: Studeren in Amerika

Bericht door Nagini »

Veel van de informatie die je zoekt is afhankelijk van de onderwijsinstelling waar je je aanmeld. Bijvoorbeeld inschrijf-deadlines zullen per instelling anders zijn, dat is niet centraal geregeld zoals in Nederland. Een google leert bijvoorbeeld dat voor UNC je je voor 15 Januari moet aanmelden, en dat het ook eerder kan als je sneller een antwoord wilt (https://admissions.unc.edu/apply/types- ... -students/).

De eisen die een universiteit stelt verschillen per instantie. Bovenstaande link brengt je naar een site die de eisen opsomt voor UNC. Vaak gaat het om je scores voor centrale examens zoals SAT of ACT en verklaringen van je docenten over je vaardigheden. Verder moet je als buitenlander vaak ook een IETS of TOEFL test overleggen. Houd er rekening mee dat in tegenstelling tot Nederland, je niet zeker wordt geaccepteerd als je aan de minimum eisen voldoet, zeker op de betere universiteiten is de selectie zeer strict.
Ik vond dit online: UNC-Chapel Hill received 53,775 first-year applications for fall 2021. The overall acceptance rate was 19.2 percent – 42.2 percent for North Carolina applicants and 10.5 percent for out-of-state applicants. Dat betekent dat van alle aanmeldingen van buiten NC (buitenlanders en Amerikanen uit andere staten) ze slechts 1 op de 10 studenten aannamen...

Over het algemeen is een visum makkelijk te krijgen (er van uitgaande dat je door de selectie komt). De meeste grote universiteiten hebben een International student-achtige organisatie die alles van je toelating tot je visum helpt regelen. Belangrijk is dat je voor deze studentenvisums meestal een bedrag op de spaarrekening moet hebben staan wat meestal minstens het eerste jaar dekt. Dit bedrag bevat zowel tuition als andere kosten, zoals huur, eten, vervoer, boeken, etc. UNC bijvoorbeeld schat de kosten op $54,352 voor 2022/2023 (per jaar, geloof ik. bron: https://studentaid.unc.edu/current/costs/ ). Vaak kun je niet of beperkt werken in je eerste jaar op een studentenvisum. Het is ook meestal lastig voor buitenlandse studenten om scholarships te krijgen.

Gezien de enorme verschillen tussen scholen (qua kosten, locatie, opleidingen etc) is het beter om je op een paar universiteiten te focussen, en dan op die manier informatie te winnen. Hun international-student organisaties zullen je kunnen helpen met visums en vragen, mits je wordt aangenomen.
babarage
Amerikakenner
Berichten: 1260
Lid geworden op: 29 mar 2011, 22:37
Aantal x V.S. bezocht: 21

Re: Studeren in Amerika

Bericht door babarage »

Je kunt ook overwegen om naar een echt kleinere universiteit of zelfs college te gaan en daar een “pre” programma te volgen. Op Amerikaanse universiteiten is er een soort standaard pakket aan vakken dat iedereen moet volgen. Denk aan Engels, wiskunde etc. Dat doe je in je eerste 1 a 2 jaar. Daarna ga je je meer specialiseren. Als je die vakken op een kleine universiteit of zelfs college volgt kun je daarna de overstap maken (transfer). Voordelen aan deze weg is dat acceptatie op zo’n eerste school makkelijker is. Waarschijnlijk zijn een toefl en je cijferlijsten genoeg. Kosten zijn ook iets gezelliger bij deze scholen.
89 highschool Mi 92 college Ga 97 uni Mi
99 Fl-Ca, 00 Ca - Wa, 01 Fl, 04 Va, 05 Co - Ca, 06 New England, 08 Fl, 08 BC - NS, 09 Wa - Nv, 10 Zuidoosten, 11 Route 66, 13 Noordoosten, 15 Wa, 16 Il - Ca, 17 Alaska, 18, 19 oostkust
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer