Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Belg_in_SoCal
Amerika-ontdekker
Berichten: 40
Lid geworden op: 06 jul 2009, 21:13
Locatie: San Francisco, CA

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Belg_in_SoCal »

Zeg zeker niet tegen iemand van San Diego dat ze in "greater LA" wonen... :lol:
Hockey
Amerika-expert
Berichten: 10174
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Hockey »

@Visser, jij kan het wel vinden, maar de officiële definities vinden van niet. Zie bijvoorbeeld wikipedia.
Visser
Amerikafan
Berichten: 172
Lid geworden op: 05 mei 2018, 19:47
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Visser »

Rij I 15 maar eens, desnoods via GE. Niet voor niks minimaal 8 baans....
.
Gebruikersavatar
Almere vak V
Amerika-expert
Berichten: 3046
Lid geworden op: 23 jan 2017, 23:37

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Almere vak V »

Met de 15 heb je gelijk. Dat is bijna een aaneengesloten stuk. Ben ik met je eens.

Als je de 5 pakt niet. Dan is het van Dana Point tot Ocean Side redelijk rustig. En zeker niet volgebouwd zoals je op de 15 wel hebt.
Visser
Amerikafan
Berichten: 172
Lid geworden op: 05 mei 2018, 19:47
Aantal x V.S. bezocht: 1

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Visser »

Daar is een stuk on bebouwd en zal altijd zo blijven. Dat is een militaire basis, Camp Pendlton north. Daar oefenen ze oa amfibie landingen.
https://www.pendleton.marines.mil/

Als je in San Clemente de verkeerde kant in rij vanaf de interstate sta je gelijk bij de entrance. Zelf gedaan. Dat gebeurt iedere dag meerdere keren en ze laten je gelijk ,glimlachend, omdraaien. Wanneer je je fout ziet kun je niet meer omdraaien. :D :D :D
image.png
image.png (355.18 KiB) 1502 keer bekeken
.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2245
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Big Al »

Toch nog maar weer even deze discussie aanzwengelen, zeker nu we een socialistische federale regering hebben.

Kinderbijslag komt er nu voor iedereen aan. Was al zo rond de $2,000 per kind per jaar, maar dit bedrag werd afgetrokken van je totale aanslag. Nu wordt dat een rechtstreekse subsidie, ongeacht of je nu wel of geen inkomstenbelasting betaalt. Overigens betaalt bijna 50% van de Amerikanen geen federale inkomstenbelasting omdat ze beneden het vrijgestelde bedrag zitten.
RaphaelB schreef:
24 feb 2021, 17:00
vermogen kwijt aan boodschappen. De meeste goede producten zijn hier 3x duurder.
Ik zie eigenlijk niet zo'n groot verschil in de kosten van boodschappen. Maar we kopen dan ook eigenlijk alleen maar Amerikaanse verse producten en geen bijzondere groenten zoals witloof ($6 per pond...).
RaphaelB schreef:
24 feb 2021, 17:00
Aan energie betaal ik 300$ per maand. In Nederland betaalde ik nog geen 80€ per maand.
Dat hangt denk ik ook weer van het huis af. Voor Nederlandse begrippen wonen wij in een landhuis...
RaphaelB schreef:
24 feb 2021, 17:00
Je hebt hier dus bepaalde kosten die veel hoger zijn vergeleken met NL. En dan heb ik het nog niet eens over het achterlijke ziekenkosten verzekeringen stelsel. Ik heb 3 kinderen, kinderbijslag en toeslagen etc bestaan hier niet. Dus alles bij elkaar opgeteld heb ik niet echt het gevoel dat ik veel meer verdien vergeleken met NL. Het helpt ook niet mee dat mijn vrouw zonder werk zit. Maar ze kan in ieder geval op de kinderen passen.
Ik ken de situatie natuurlijk niet, maar wellicht zou je eens met een accountant moeten gaan praten. Ik deed altijd netjes mijn eigen belastingen, totdat we een lastige situatie hadden met de verkoop van een huis. De accountant kwam erachter dat we elk jaar duizenden dollars misliepen...
Overigens is mijn vrouw een voltijds "homemaker" en we hebben eigenlijk altijd maar één inkomen gehad. Het was geen vetpot toen ik nog bij een non-profit werkte maar het lukte toch redelijk. Nu ik in het bankwezen zit (ICT) wordt ik goed betaald en de secondaire voorwaarden zijn uitstekend.
RaphaelB schreef:
24 feb 2021, 17:00
Ik heb trouwens slechts 10 vakantiedagen per jaar. Hopelijk wordt dat in de toekomst wat meer. Op dit moment bouw ik 6uur per maand aan vakantie uren op, te triest voor woorden. Ik heb het gevoel dat je hier leeft om te werken, niet dat je werkt om te leven. Alle amerikanen werken zich hier de pleuris, er is geen work/life balance. Maar zij zijn het gewend en weten niet beter. Ze denken dat dit normaal is. Vandaar ook dat de gemiddelde amerikaan amper op vakantie gaat en de meesten nog nooit buiten de usa zijn geweest. Simpelweg geen vakantie dagen voor. Ik wil niet dramatisch of negatief doen maar ik heb dan liever minder salaris zodat ik meer van mijn kinderen en het leven kan genieten.
Eigenlijk heb ik altijd wel een redelijke hoeveelheid vakantiedagen gekregen. Begon met drie weken (plus 9 feestdagen, plus snipperdagen, plus 26 weken ziekteverlof). Ik kreeg er al vrij snel een week vakantie bij.

Bij mijn tweede baas begon ik met drie weken vakantie en na tien jaar zat ik op vijf. Daar kwamen dan nog 11 feestdagen plus snipperdagen bovenop. We mochten elk jaar anderhalf keer het maximum vakantiedagen sparen voor het volgende jaar.

Bij mijn huidige werkgever begon ik met drie weken vakantie en daar kreeg ik in het vierde jaar nog een bij. Dertien feestdagen en ook nog een paar snipperdagen. Elke werkdag voor een feestdag mogen we rond de lunch naar huis.

Het grootste probleem is dat het heel moeilijk is om al die dagen op te nemen. De werkdruk is vrij hoog. Ons wordt voortdurend gezegd dat we vakantie moeten nemen, maar als je drie of vier weken wil opnemen dan vinden de collega's dat maar niets en ik vermoed dat managers er ook niet gecharmeerd van zijn. Werknemers zijn ook vaak bang dat ze hun baan zullen kwijtraken als je lang op vakantie gaan. Niet zozeer dat ze ontslagen zullen worden, maar wel dat ze bovenaan de lijst komen te staan als het bedrijf moet inkrimpen.
ADE01 schreef:
24 feb 2021, 18:42
Water & riool vind ik wel duur en kraanwater is niet te drinken met een chloor smaak, maar dat zal allemaal erg lokaal zijn.
Die kosten verschillen heel veel per regio. Op het platteland is de kwaliteit van het water ook beter. Wij pompen nu al jaren ons eigen water op. Smaakt geweldig! Geen chloor, geen toevoegingen.
ADE01 schreef:
24 feb 2021, 23:52
Ja ok, op het hoogtepunt van de zomer tik ik ook de $300 aan met de AC en het zwembad op volle toeren.
Een zwembad zal je in Nederland niet zo snel bij mensen in de achtertuin zien...
ADE01 schreef:
24 feb 2021, 23:52
Voor de auto vergeliking moet je natuurlijk wel de BPM, wegenbelasting, parkeren, enz. meenemen wanneer je vergelijkt met NL. Auto rijden is hier in FL spot goedkoop naar mijn mening, ik betaal iets van $45 per jaar aan registratie voor een redelijk grote SUV. Geen wegenbelasting, geen keuring, benzine zit meestal tussen de $2 en $2.50 per gallon en betalen voor parkeren is echt alleen in de absolute binnenstad een ding. De wegen zijn meestal in prima staat want geen vorst. Er zijn wel wat tolwegen maar geen enkele echt verplicht, vaak is de tijdwinst minimaal.
Hetzelfde in Virginia. Sales Tax (~BTW) op auto's is 4,07% (en geen 21%!). We moeten wel elk jaar "personal property tax" voor de auto's aan het graafschap betalen - zo'n 3.5%.

Het is allemaal heel moeilijk te vergelijken. De belastingdruk voor de gemiddelde Nederlander ligt denk ik rond de 80%. In de V.S. is dat ongeveer 50%, al is het plaatje voor de minima nogal anders.
Gebruikersavatar
goldenhills
Amerika-expert
Berichten: 3216
Lid geworden op: 26 mar 2008, 08:04
Locatie: San Francisco Bay Area

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door goldenhills »

Ook maar eens terug naar de originele vraag:
Galanthus schreef:
23 feb 2021, 14:47
Wellicht zou iemand mij een goed antwoord kunnen geven. Wat ik eerlijk gezegd niet goed begrijp, is dat als je als front-end ontwikkelaar in Nederland met 10 jaar ervaring werkt. Krijg je een salaris van gemiddeld 3.300 euro brutto. Dan kom je uit op een totaal van 39.600 dit komt uit op ongeveer 2.500 euro netto.

Als ik dan kijk naar websites in Amerika voor een zelfde baan. Zit je met 10 jaar ervaring bij sommige bedrijven aan de 80, 90 en 100K.
Zelfs als je het argument voor hogere kosten in de VS als waar aanneemt dan lijkt het me nog steeds dat software developers in de VS relatief veel verdienen. Ik ben zelf van engineer bij een klein bedrijf overgestapt naar software developer bij een groot bedrijf, zelfde regio, en dat was een enorme stap vooruit in salaris en benefits. Veel software bedrijven hier verdienen geld als water met advertenties en hebben veel developers nodig, en dat drijft de salarissen op. Binnen die grote software bedrijven verdienen software developers en software engineering managers in de regel aanzienlijk meer dan veel andere banen binnen datzelfde bedrijf.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2245
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Big Al »

Een ander verschil is dat men hier niet echt wakker ligt van het gebrek aan nivellering. Het kan zomaar voorkomen dat een teamgenoot die hetzelfde werk doet meer verdient maar minder ervaring heeft.

Tussen haakjes, bij veel bedrijven komen er ook nog eens aardige bonussen bovenop het basissalaris. Soms worden die ook nog eens verhoogd met de verschuldigde inkomstenbelasting zodat je echt het bedrag krijgt waar je op rekent.

Bij mijn huidige werkgever worden we allemaal aangemoedigd om bonussen aan elkaar te geven. Een kleine bonus (een paar tientjes) hoeft niet eens goedgekeurd te worden door een manager. Die mogen op hun beurt weer tot een paar honderd gaan. Hogere bonussen komen ook redelijk vaak voor. Eenmaal per jaar krijgt elke werknemer ook nog de jaarlijkse bonus. Die is afhankelijk van de winst van het bedrijf alsmede de individuele prestaties. Dat kan al snel oplopen tot 10% van het basissalaris.

Dan hebben we nog de "401(k) match". Dat is een verdubbeling van de inleg van de werknemer voor de beleggingen voor het pensioen. Sommige bedrijven gaan wel tot 6% van het jaarsalaris. Ook krijg je bij sommige bedrijven wel een basisbedrag op de investeringsrekening, onafhankelijk van je eigen bijdrage.

Nieuwe (ervaren) werknemers bij grote bedrijven wordt ook veelal een bonus aangeboden als ze het arbeidscontract tekenen. Daarnaast is het ook niet ongebruikelijk dat de verhuiskosten betaald worden en soms wordt ook de aanbetaling van een huis nog gedekt. Zeker de verhuiskosten kunnen oplopen, met name vanwege de afstanden. Meestal worden de vliegtickets voor de hele familie ook vergoed, alsmede een hotel en een huurauto voor de eerste weken. Ook de zogenaamde "house-hunting trip" is vaak gedekt - vliegtickets, een huurauto en een hotel voor een weekje om een (huur)huis te vinden.
Bij elkaar opgeteld gaat het al snel om een bedrag dat bijna tweemaal zo hoog is als het salaris van een front-end ontwikkelaar in Nederland met 10 jaar ervaring...
Je moet dit bedrag (of een percentage) echter wel terug betalen als je voortijdig vertrekt. Afhankelijk van het bedrijf kan dat één, twee, of drie jaar zijn.

Al met al denk ik dat je bij grote bedrijven hier aanzienlijk meer verdient dan in Nederland mogelijk is. Met name tweeverdieners bij zulke bedrijven kunnen zeer royaal rondkomen (en sparen). Wij hebben er zelf voor gekozen dat mijn vrouw thuis blijft met de kinderen, wat natuurlijk een grote inkomstenderving betekent. Dat was soms best moeilijk toen ik nog bij een non-profit werkte, maar het is goed te doen nu ik in het bankwezen zit.
Gebruikersavatar
Big Al
Amerika-expert
Berichten: 2245
Lid geworden op: 26 jan 2006, 04:00
Aantal x V.S. bezocht: 999
Locatie: 8 jaar in Massachusetts, 12 jaar in Colorado, 8 jaar in Virginia

Re: Waarom verdienen developers veel meer in Amerika?

Bericht door Big Al »

Galanthus schreef:
23 feb 2021, 14:47
Als ik dan kijk naar websites in Amerika voor een zelfde baan. Zit je met 10 jaar ervaring bij sommige bedrijven aan de 80, 90 en 100K.
Bij sommige bedrijven en banen kan je al meteen na het afstuderen beginnen bij $80k of meer...
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer