Western Union en Federal Prison

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Plaats reactie
PeterMensink
Amerika-ontdekker
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 dec 2013, 21:17

Western Union en Federal Prison

Bericht door PeterMensink » 07 mei 2020, 20:08

Hallo,

Sinds enige tijd correspondeer ik met een vrouw in een federale gevangenis, dit gaat via een vorm van email. Voor mij is het gratis, maar voor haar is het relatief erg prijzig. Zo betaalt ze per 5 minuten (!) bijna meer dan ze per uur verdient (12cent). Het is dan ook redelijk gebruikelijk dat je beetje helpt in de kosten. Alle inmates hebben een Western Union account. Via de US website staat er een heel handige link om een inmate te betalen. Alleen van een Nederlands account kun je wel naar een US account overmaken, maar niet naar een US inmate account.

Nou ben ik dus op zoek naar iemand met een amerikaanse rekening/creditcard die mij/ons even uit de brand wil helpen. Het gaat maar om een klein bedrag ( paar tientjes), maar we zouden er erg blij mee zijn. Vanzelfsprekend maak ik het bedrag eerst over op jouw rekening en daarna is het maar een kleine handeling. Als je al een WU account hebt is dat handig, maar het is ook binnen no-time aangemaakt. Wie strijkt even over zn hart?

Misschien even een reactie via PB?

Bij voorbaat dank!

Hockey
Amerika-expert
Berichten: 9725
Lid geworden op: 21 dec 2010, 15:59
Locatie: Nederland

Re: Western Union en Federal Prison

Bericht door Hockey » 08 mei 2020, 02:14

Jouw bericht roept best wel wat vragen op.
PeterMensink schreef:
07 mei 2020, 20:08
Zo betaalt ze per 5 minuten (!) bijna meer dan ze per uur verdient (12cent). Het is dan ook redelijk gebruikelijk dat je beetje helpt in de kosten.
Je bedoelt dat ze moet betalen om gebruik te mogen maken van die emailservice?
Aangaande beide gequote zinnen, heb je dit al via andere bronnen geverifieerd?

PeterMensink schreef:
07 mei 2020, 20:08
Alleen van een Nederlands account kun je wel naar een US account overmaken, maar niet naar een US inmate account.\
Heb je dit geverifieerd?
PeterMensink schreef:
07 mei 2020, 20:08
Wie strijkt even over zn hart?
En wordt aldus wellicht accomplice to a crime.
Ik bedenk nu het zwartste scenario, maar je vraagt hier of mensen hun WU account willen gebruiken om geld over te maken naar een veroordeelde crimineel die ze niet kennen, waarvan ze niet weten waarvoor die veroordeeld is en wat die ermee gaat doen, met dat geld. Oh ja, en ze kennen jou en de herkomst van het geld ook niet.
Wellicht denk ik nu teveel in doemscenario's, maar besef heel goed wat je iemand vraagt.

=======

Mijn vriendin heeft ooit geld naar me overgemaakt via Western Union toen ik mijn portemonnee was vergeten in een klein stadje in midden Californië, noch zij noch ik hadden een WU account. Maar wellicht dat het voor gevangenen met een account anders gaat en de verzender wel een account nodig heeft.

PeterMensink
Amerika-ontdekker
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 dec 2013, 21:17

Re: Western Union en Federal Prison

Bericht door PeterMensink » 08 mei 2020, 07:07

Hi Hockey,

Dank voor de snelle terugkoppeling en je hebt gelijk, ik kan wel even wat bronnen toevoegen. De emailservice die gebruikt wordt in gevangenissen heet Corrlinks. Als je het even googlet, komen ook de kosten voorbij.

How much does Corrlinks cost?
Inmates must pay $0.05 per minute for use of this computer system, and they may print messages at a cost of $0.15 per page. Sending a message to someone can cost up to $0.30. As a comparison, in many U.S. federal prisons, inmates wages start at $0.12 per hour.

https://www.westernunion.com/us/en/home.html

Onder menu vind je een link om een inmate te geld te geven.

https://www.westernunion.com/us/en/send ... nmatestart

Ik heb inderdaad even gebeld met WU Nederland en die zeggen dat het voor iemand met een Nederlands account/bankrekeningnummer de mogelijkheid om geld te geven aan an inmate niet bestaat.

Met geld op de WU-balans, kunnen ze dan bij de Commissary producten kopen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Prison_commissary

Op de wikipediapagina wordt ook aangegeven dat inmates niet met los cash geld op zak lopen maar een fund hebben, waar bij ze bv. hygiene producten of 'minuten' voor Corrlinks (volgens mij heten deze credits trulincs) van kunnen kopen.

WU, buiten de gevangenissen, heeft veel meer met echt cash geld te maken, zoals je zelf ook aangeeft in jouw voorbeeld. In gevangenissen willen ze dit natuurlijk niet en heb je dus een account waar je alleen op één specifieke plek wat producten kunt kopen. In de laatste alinea neemt je verhaal wellicht een erg sterke vlucht.

Wat mij verder opviel is dat ze behoorlijke retail betalen voor hun spullen. Voor een blokje zeep zag ik een prijs voorbij komen van 2.70 dollar. Met genoemde 12 dollarcent/ een uur, ben je dus een week bezig om een stukje zeep te kopen. Je bent dus sterk afhankelijk wat familie je via WU toestuurt. En familie heeft het vaak ook niet breed. Vandaar mijn vraag om wat hulp.

Gebruikersavatar
gera_r
Amerikafan
Berichten: 397
Lid geworden op: 16 nov 2010, 09:18
Aantal x V.S. bezocht: 8
Locatie: Gelderland

Re: Western Union en Federal Prison

Bericht door gera_r » 08 mei 2020, 16:19

Ik schrijf ook, hoewel niet naar federale gevangenissen. Maar is er geen mogelijkheid via https://www.jpay.com/ of https://web.connectnetwork.com/#get-started-cta bijvoorbeeld?
Onze laatste vakantie in het Noordwesten. https://johanengera2019.blogspot.com/20 ... veerd.html
Links naar onze voorgaande 7 vakanties zijn hier ook te vinden.

Bennogr
Amerika-expert
Berichten: 8172
Lid geworden op: 26 mar 2006, 07:13
Locatie: Hartsdale, NY

Re: Western Union en Federal Prison

Bericht door Bennogr » 08 mei 2020, 16:33

Als die dame een advocaat heeft, kan die wellicht helpen. En is waarschijnlijk beter in staat de situatie in te schatten. Als ze geen advocaat heeft, kan ze toch altijd gratis juridische hulp krijgen. Weet ik omdat ik wel eens met (gratis) advocaten werk voor Nederlandssprekende gevangenen.
Terug in de straten en huizen in de voorsteden (gelukkig niet al te ver van Brooklyn, Manhattan, de Bronx, Queens en Staten Island).

PeterMensink
Amerika-ontdekker
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 dec 2013, 21:17

Re: Western Union en Federal Prison

Bericht door PeterMensink » 08 mei 2020, 22:48

Hi gera,

Jpay heeft volgens mij geen contract met federale prisons in Florida.

Ik zal nog eens informeren. Anders wellicht via een foundation die gevangen helpt. Het is in ieder geval behoorlijk omslachtig. Er zal toch wel vaker van buiten de us naar een gevangene wat geld gestort worden?

Sullivan85
Amerika-newbie
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 apr 2020, 14:56
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Western Union en Federal Prison

Bericht door Sullivan85 » 25 jun 2020, 13:55

Het geld sturen naar haar familie en hun kunnen het op haar account zetten. Je kan haar familie contacten. JPay is er niet in federale gevangenissen...

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer