Pagina 1 van 1

Werkt onze US Tv in Nederland?

Geplaatst: 18 apr 2019, 01:15
door Gast
We hebben een LG 42ML6200 Smart Tv in de VS en vroegen ons af of deze ook werkt in Nederland? Op de achterkant staat dat het werkt met 220V, maar hoe zit het met NTSC/PAL, is dat nog steeds een probleem?

Re: Werkt onze US Tv in Nederland?

Geplaatst: 18 apr 2019, 06:58
door Kevin77
Het tv signaal is digitaal tegenwoordig.
Je hebt dus een losse ontvanger (van de kabelmaatschappij) en een hdmi aansluiting nodig, of je kunt in sommige gevallen een ci module gebruiken.
Je tv zal hier dus wel werken.

Re: Werkt onze US Tv in Nederland?

Geplaatst: 18 apr 2019, 09:26
door roelb
Je TV werkt inderdaad wel, maar alleen als eenvoudige monitor. Dus met HDMI aan een settopbox.

TV's die in de USA verkocht worden ondersteunen over het algemeen geen DVB-x, de standaard die hier gehanteerd wordt voor digitale TV (DCB-C = kabel (Ziggo en wat andere partijen), DVB-T/T2 = ether, dus KPN digitenne, DVB-S = satelliet). In de US is de standaard ATSC, maar ook daar gebruikt het gros van de mensen de TV alleen als domme monitor en gebruikt een settopbox (van bijvoorbeeld DirecTV) als feitelijke tuner.

Datzelfde zul je dus hier moeten doen. Je hebt met een amerikaanse TV niet de mogelijkheid om de ingebouwde TV tuner te gebruiken. Dus altijd een extra afstandsbediening.

Re: Werkt onze US Tv in Nederland?

Geplaatst: 18 apr 2019, 10:22
door Terpies
Kijk even in je tv of je bij de instellingen van de tuner de frequentie en het netwerk-id kunt invullen.

Tegenwoordig heb je bij Ziggo geen fysieke CI+ modules of box meer nodig voor al je TV's.
Je kunt in de TV de vvolgende instellingen gebruiken om de TV te laten zoeken naar de kanalen van Ziggo:

Frequentie: 47400, 474000 of 474
Netwerk-ID: 4444 of 04444

Als dit niet werkt of ingesteld kunt worden kun je altijd zoals @roelb al aangeeft je TV gebruiken als 'domme' monitor en middels een provider set top box via HDMI je TV alsnog gebruiken. Als de TV op 220v werkt kun je hem iig werkend aansluiten.

Re: Werkt onze US Tv in Nederland?

Geplaatst: 18 apr 2019, 10:45
door roelb
@@Terpies De USA gebruikt een volledig ander systeem voor digitale televisie dan dat wij doen. Dat is ATSC, hier wordt DVB gebruikt, een ETSI standaard. DVB-C zie je eigenlijk alleen in Europa. DVB-T (digitale TV via de ether) is ook geexporteert naar een deel van Azie, naar Australie en naar twee of drie landen in Zuid Amerika. That's it. Mexico, de USA en Canada gebruiken de amerikaanse standaard (ATSC, al dan niet met Cablecard slot), de rest van de wereld gebruikt de Japanse standaard. Er is geen fabrikant die TV's fabriceert met een tuner die meerdere standaarden ondersteunt.

Re: Werkt onze US Tv in Nederland?

Geplaatst: 18 apr 2019, 21:05
door Galapogos
De extra afstandsbediening zal niet altijd nodig zijn. Middels HDMI-CEC kunnen via HDMI aangesloten apparaten elkaar besturen. Zo kan ik mijn tv en receiver bedienen met de afstandsbediening van mijn Apple TV. Alleen voor ‘speciale’ commando’s zoals het veranderen van TV-instellingen hoef ik de afstandsbediening van mijn TV te gebruiken.

En anders heb je ook altijd nog (slimme) universele afstandsbedieningen, zoals die van Logitech Harmony.