Poffertjes
Geplaatst: 29 dec 2006, 05:15
Hallo,
Op vakantie in Nederland maakt mijn echtgenote kennis met poffertjes. Ik weet niet of dat een oorspronkelijk Nederlands gerecht is, maar in de U.S. heb ik ze in ieder geval nog nooit gezien.
Het was al tijd geleden dat mijn vrouw poffertjes zag, maar kennelijk was ze de poffertjes nog niet vergeten. Onlangs kocht ze bij Dutch Delight (http://www.dutchstuff.com) in Californie een poffertjespan. Die poffertjespan werd geleverd met "Koopmans Mix voor Poffertjes". Binnenkort is die voorraad Koopmans uitgeput, en het is niet in de lokale supermarkt te koop.
Het meest voorkomende Engelstalige recept voor poffertjes heeft als ingredienten: 125 grams flour; 125 grams buckwheat flour; 300 ml lukewarm milk; 1 egg; 10 grams dried yeast.
Omdat dit mengsel gist bevat, moet het ongeveer 45 minuten rijzen. Die gist is een probleem, en ik ben op zoek naar een recept zonder gist. Kan het ook met baking powder, en moet de samenstelling van het basisrecept dan worden veranderd?
Bij voorbaat dank.
--john
Op vakantie in Nederland maakt mijn echtgenote kennis met poffertjes. Ik weet niet of dat een oorspronkelijk Nederlands gerecht is, maar in de U.S. heb ik ze in ieder geval nog nooit gezien.
Het was al tijd geleden dat mijn vrouw poffertjes zag, maar kennelijk was ze de poffertjes nog niet vergeten. Onlangs kocht ze bij Dutch Delight (http://www.dutchstuff.com) in Californie een poffertjespan. Die poffertjespan werd geleverd met "Koopmans Mix voor Poffertjes". Binnenkort is die voorraad Koopmans uitgeput, en het is niet in de lokale supermarkt te koop.
Het meest voorkomende Engelstalige recept voor poffertjes heeft als ingredienten: 125 grams flour; 125 grams buckwheat flour; 300 ml lukewarm milk; 1 egg; 10 grams dried yeast.
Omdat dit mengsel gist bevat, moet het ongeveer 45 minuten rijzen. Die gist is een probleem, en ik ben op zoek naar een recept zonder gist. Kan het ook met baking powder, en moet de samenstelling van het basisrecept dan worden veranderd?
Bij voorbaat dank.
--john