Pagina 1 van 1

Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 00:08
door LittlePhoenix
Zoonlief heeft een bakesale op school deze week en deze school accepteert home made goods! In Florida mochten ze niets zelfgemaakts meebrengen dus dit is een fijne verrassing.

Maar....mijn kookboek is netjes ingepakt in een doos die nog in opslag staat. Heeft iemand een recept voor boterkoek met Amerikaanse maten? M'n weegschaal zit in een andere doos in de opslag.

Re: Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 00:19
door guinevere

Re: Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 01:47
door babarage
Dit is mijn standaard recept (uit de nrc next), ik voeg vaak wel een snuf zout toe en/of citroenrasp

250 gram gesmolten roomboter (2 sticks + 2 tablespoons)
250 gram witte basterdsuiker (of gewone suiker en scheut honing, 1,25 cup totaal)
250 gram bloem (2 cups)
2 eieren
verder: een boterkoekvorm, ingevet met boter (ik gebruik een glazen schaal met op de bodem bakpapier)

Verwarm de oven op 175 graden. Laat de boter rustig smelten in een pannetje. Meng de suiker en bloem in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en mix met een elektrische mixer door elkaar. Voeg 1 ei toe en blijf 5 minuten mixen tot een gladde, maar wat plakkerige deegbal ontstaat. Stort het deeg in de vorm en strijk glad. Klop het tweede ei los en bestrijk het deeg er lichtjes (!) mee. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Het is belangrijk om de boterkoek volledig te laten afkoelen voor je hem aansnijdt.

Re: Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 01:57
door hemmie
Ik gebruik dit recept, het staat er wat ingewikkeld, dus ik gebruik deze hoeveelheden, maar kwak het gewoon bij elkaar zeg maar :-)

Ik mag toevallig deze week ook aan de bak voor een bakesale, vorige week ook zelf de cupcakes voor een verjaardagstraktatie gemaakt. Even van genieten, dat is over 2 maanden weer voorbij. Ben dus erg verbaasd dat dit mag bij jullie!

Re: Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 05:23
door Gast

Re: Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 07:03
door gastxyz

Re: Boterkoek in Amerika

Geplaatst: 19 okt 2015, 17:07
door LittlePhoenix
Bedankt allemaal. Recepten met gram heb ik tijdelijk niets aan want ik heb geen weegschaal.

Denk dat ik het recept van de Dutch Table ga proberen omdat er geen almond in zit. Al zijn ze hier lang niet zo fanatiek tegen noten als in Florida.