Je Amerikaanse huis - show & tell

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Gebruikersavatar
bello
Amerikakenner
Berichten: 1189
Lid geworden op: 06 jan 2010, 20:28
Locatie: NL

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door bello » 09 mar 2015, 08:41

Haha, LittlePhoenix, jij kunt zo je eigen tv-show beginnen: Getting Real About Real Estate.

En die spiegels: wat is dat toch? Zoals iedere vrouw al dan niet terecht ooit te horen heeft gekregen dat 'horizontale strepen dik maken' (daarom dragen alleen Franse petites van die bretonse streepjestruien denk ik?), zo heeft iedere Amerikaan die ooit een huis betrok meegekregen dat 'spiegels een ruimte groter maken'.

Ik heb geen enkel probleem met mijn spiegelbeeld, maar iedere ochtend dat we wakker werden in ons Newyorkse huis, al kijkend naar mijn verlopen hoofd in de kamerbrede spiegelkast, neen. Zoals ik het ook in 'sjieke' restaurants vermijd om een tafeltje naast de spiegelmuur te kiezen. Wie wil nou zichzelf zien kauwen?

PS Nu ik eraan denk: in DC hadden we zo'n lelijk massief eiken bed met kastombouw met daarin een verlichte spiegel. (En de bijbehorende 92409324 kussens natuurlijk.) Enig voordeel was dat je jezelf normaal gesproken niet aankeek :D
2004: Rondje ZW 2005: NYC 2006/07: Hong Kong, Australië 2008: NYC, Toronto 2009/2010: LA, NYC 2010/11: NYC 2011: NYC, Toronto 2012: NYC 2012: Hong Kong, China, Macau 2012/13: Washington DC 2013: Las Vegas, DV, Yosemite, San Francisco 2015: Toronto, Vancouver, Seattle 2016/17: China, Hong Kong, Thailand

LittlePhoenix
Amerika-expert
Berichten: 2515
Lid geworden op: 11 apr 2008, 07:27
Locatie: Texas

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door LittlePhoenix » 09 mar 2015, 11:45

Nog veel irritanter dan overal spiegels: overal spiegels die een beetje verbogen zijn. Zo hebben we een hele hal met spiegels in onze slaapkamer. Allebei de inloopkasten hebben een spiegel, de linnenkast aan het ene eind, en de rotzooi kast aan de andere kant hebben spiegels en dan een hele muur spiegels achter de wasbakken. En alle kastdeuren zijn verbogen dus de weerspiegeling klopt niet helemaal. Zie je dus constant beweging waar je eigenlijk niets hoort te zien. Leuk als je net een griezelverhaal hebt gelezen!
Voordeel is dat je je achterkant kan zien wat handig is als je je haar doet of je kleding wilt checken :lol:

Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 3878
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door hemmie » 09 mar 2015, 14:43

Hier in Brazilie kunnen ze er ook wat van, wij hebben een hele spiegelwand in de woonkamer! Inmiddels begint hij al wat meer bedekt te raken (kalender, kunstwerken van de kinderen, foto's, we plakken er vanalles op), maar soms is het toch wel handig blijkbaar, peuter bewondert er regelmatig nieuwe kleding in die hij aan heeft en mijn man staat zich regelmatig voor die spiegel te scheren :-)
Terug in Texas!

LittlePhoenix
Amerika-expert
Berichten: 2515
Lid geworden op: 11 apr 2008, 07:27
Locatie: Texas

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door LittlePhoenix » 09 mar 2015, 17:51

USInsider schreef:Wat ik me overigens afvraag, hoe zeker ben je van je huur-huis ? Kan een verhuurder inderdaad van het ene op het andere moment de huur opzeggen - als je month-to-month huurt ? Of heb je enige bescherming als huurder in (sommige staten van) de US ?
Als huurder heb je hier veel minder rechten dan in Nederland. Zo moesten wij in Utah ineens op zoek naar een andere woning omdat de verhuurder het huis in de verkoop had gegooid zonder ons te informeren. Kwam ik achter omdat ik graag op realtor.com naar huizen kijk. Ik was 9 maanden zwanger en moest razendsnel op zoek naar iets anders. Omdat het nog binnen de zoveel maanden na PCS was hebben we er toen voor gekozen om te kopen.

Hier in de straat is een alleenstaande moeder ineens uit huis gezet omdat ze vanwege examens haar telefoon niet opnam, was de verhuurder boos over. En dat was nog geen 2 weken nadat de verhuurder naar het huis kwam voor controle en om het contract te verlengen. Ze had geloof ik 3 dagen om haar spullen uit het huis te halen. Hele rare situatie.

Da's dus ook 1 van de redenen waarom we niet al te veel eisen stellen aan de verhuurder. Alleen als er iets echt helemaal kapot is of als er water lekkage is vragen we of ze er iets aan wil doen. Ze weet van alle andere problemen, de mieren in de muren, de roest in de icemaker, de magnetron die steeds vaker niet werkt, de wasmachine die niet goed werkt, de droger die nauwelijks droogt, de waterheater die vervangen moet worden, de traptree die steeds loslaat, het hek en de schutting in de achtertuin die vervangen moeten worden, de garagedeur die regelmatig niet werkt, het gebarsten raam in onze slaapkamer...allemaal dingen waar iets aan gedaan moet worden, maar dat wil ze niet doen. Tja, kunnen we er ruzie over gaan maken en dan? Ik denk echt niet dat ze iets zal gaan vervangen of repareren, maar de kans is groot dat ze ons contract dan opzegt.

Heb met de vorige huurder gesproken toen hij de post kwam ophalen, en al die dingen waren al een probleem toen zij hier woonden. Zij hebben op eigen kosten een alarm instalatie laten aanleggen en een paar andere dingen gedaan. Tot ze eindelijk een bidding war wonen voor een koophuis.

En nog zoiets, huurders met handicaps hebben hier nog moeilijker. Een kennis in een rolstoel heeft zelf alle aanpassingen aan het huis moeten betalen, is er zonder duidelijke uitleg uitgegooid (maar kreeg wel tot eind van de maand, dus dat was al heel wat), en moest betalen om alle muren te laten verfen omdat ze er zogenaamd met haar rolstoel langsgeraced was. Nou, als je een mug doodmept richt je meer schade aan. Mens is LDS dus hartstikke OCD over schoonmaken en alles netjes houden.

Gebruikersavatar
Big_Mo
Amerika-expert
Berichten: 1548
Lid geworden op: 05 dec 2013, 19:03

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Big_Mo » 09 mar 2015, 18:38

Over huur gesproken. Ik heb zelf de afgelopen 5 jaar in een apartement gezeten en ik kan zeggen dat het gebouw klaar voor de sloop was of een goeie restauratie op zijn minst. Helaas heeft de staat van Illinois geen huur commite die je kan helpen met problemen.
Ons apartement had te maken met schimmel tussen de muren omdat er geen juiste ventilatie in het huis was (tijdens de winter had ik zelf de ramen open omdat het zo heet was binnen!). Heb vanalles geprobeerd zelf met de AC unit als dehumidifier te werken. Op een dag moesten er een paar panelen vervangen worden en ik zag de zwarte schimmel op het isolatie materiaal zitten. Vroeg of dat niet vervangen moest worden, nee hoor, drywall er over beetje verf en klaar. Nog geen maand verder was het probleem er al weer.
Kelder die met regelmaat onder liep, hoeveelheid aan spullen die ik wel niet heb weggegooid hier door. Alas het is gelukkig achter de rug en heb een aardig huisje nu in Des Plaines, Illinois. Vrij staande, 2 en half garage en een grote achter tuin voor mijn doen.
Zal eens proberen een foto te posten hier van. Oh het oude adres. 1664 Waukegan Road, Glenview Illinois. Ah nu ik het er toch over heb. De parkeerplaats was in zo'n slechte staat dat er gigantische gaten in het wegdek zaten. Kregen wij een giga huurs verhoging. Het vreemde hier van dat sommige buren ruim $200 minder betaalde dan wij deden!

smittenimmigrant
Amerikakenner
Berichten: 567
Lid geworden op: 02 feb 2012, 15:10
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door smittenimmigrant » 02 okt 2015, 18:50

Wij hebben een nieuwe 'casa'.

In Washington DC, niet bepaald in hartje centrum, maar wel met meerdere metrolijnen op loopafstand.

2 bed / 2 bath, 950 sq ft (dus ongeveer 85 M2 - lekker ruim).

Kosten: +- 2000 dollar per maand, zonder utilities, en dan kregen we nog een 'deal' met een gratis plekje in de parkeergarage. Normaal moet je daar ook nog 'ns 150 dollar p.m. voor neerleggen. Op basis van wat ik het afgelopen half jaar gezien heb, bungelen we aan het onderste randje van de prijs voor appartementen met twee slaapkamers en ik heb dan ook lang moeten zoeken. We zitten er nu twee dagen, en tot nu toe zijn we wel redelijk tevreden.

T ziet er zo uit:

Dulles
Amerikakenner
Berichten: 461
Lid geworden op: 06 nov 2014, 20:49

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Dulles » 05 okt 2015, 15:39

Proficiat! Leuke stad: DC! :clap:

smittenimmigrant
Amerikakenner
Berichten: 567
Lid geworden op: 02 feb 2012, 15:10
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door smittenimmigrant » 06 okt 2015, 21:08

Gezien je naam verbaasd het me niet dat je er zo over denkt. En, ik ben het ook zeker met je eens. Ik ben zo verguld met de staat van het OV hier! En seizoenen, woohoo!

Dulles
Amerikakenner
Berichten: 461
Lid geworden op: 06 nov 2014, 20:49

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Dulles » 06 okt 2015, 21:16

Ik vind geschiedenis ontzettend interessant en in DC kun je daar genoeg van vinden natuurlijk. :mrgreen:

Gast

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Gast » 06 okt 2015, 21:30

$2000 / maand ? :shock:

Dulles
Amerikakenner
Berichten: 461
Lid geworden op: 06 nov 2014, 20:49

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Dulles » 07 okt 2015, 18:51

DC is een dure stad. Tenzij je in een hele slechte (Afrikaanse) wijk gaat wonen (met gevaar voor eigen leven als niet-Afrikaan). :mrgreen:

Afbeelding
Blauw: Afrikaans; rood: blank.

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19651
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Petra/VS » 08 okt 2015, 20:36

Ah, leuk, "buren" :). DC is inderdaad leuk, maar duur! Wel lekker om dicht bij metrolijnen te wonen en inderdaad het openbaar vervoer in de stad is prima.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

smittenimmigrant
Amerikakenner
Berichten: 567
Lid geworden op: 02 feb 2012, 15:10
Aantal x V.S. bezocht: 4

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door smittenimmigrant » 08 okt 2015, 23:39

*zwaait naar Petra*

Ja, ik heb op jouw blog al veel teruggelezen om te zien wat jij hier in de buurt allemaal doet. Als we eenmaal gesetteld zijn, wil ik het hier echt goed verkennen.

@ eoms Ja, t is hier duur. Ik mis de Nederlandse woningmarkt wel eens een beetje. Volgens mij zou ik daar 40% minder betalen.

@ Dulles Ook de wijken waar wat minder over gedacht wordt vind ik alsnog erg aan de prijs. 'East of the River' is behoorlijk 'gentrified' aan het worden en Navy Yard en South West Waterfront zijn al helemaal ingehipsterd volgens mij. De dure exclusieve enclaves a la Georgetown blijf je natuurlijk wel houden, maar volgens mij raken steeds meer gebieden geïntegreerd. Ik vind het juist heel fijn dat ik diverse buren heb en alhoewel ik volgens jouw kaartje niet in een witte wijk woon, heb ik van vijandigheid (vooralsnog) niets gemerkt.

Dulles
Amerikakenner
Berichten: 461
Lid geworden op: 06 nov 2014, 20:49

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Dulles » 09 okt 2015, 01:44

Er zijn uiteraard ook heel aardige wijken / buurten maar je wil echt niet in een heroine buurt wonen.

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19651
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Petra/VS » 09 okt 2015, 04:36

En welke buurt is dat dan, Dulles? Washington is eigenlijk te duur voor dat soort dingen. Het gros van de misdaad is weg uit de stad. Natuurlijk blijft het een grote stad en altijd opletten, maar ik vind jouw opmerkingen merkwaardig op zijn zachtst
.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

ANY
Amerika-expert
Berichten: 3032
Lid geworden op: 09 mar 2004, 17:47
Locatie: Ithaca,NY

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door ANY » 09 okt 2015, 13:47

Er zijn websites, zoals deze http://www.crimedc.com/ waar op de kaart aangegeven is welke misdaad er gepleegd is (politie raporten van wat/waar zijn ook publiek en op andere websites te vinden). Dat het gros van de misdaad weg is uit de stad zou ik niet durven stellen. Het is geen moord hoofdstad meer, dat wel.
Zelfs hier in het kleine Ithaca is het heroine gebruik omhoog. Het is een goedkope drug of choice geworden.
Info Ithaca & Finger Lakes Regio: http://www.flregio.blogspot.com"
Mooie plekjes noordoosten: http://noordoosten.blogspot.com/"
http://www.annaharalson.com/

Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 19651
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Petra/VS » 09 okt 2015, 14:17

Ik vergelijk met de jaren tachtig, toen we hier kwamen wonen. Het blijft natuurlijk een grote stad, maar vroeger waren er heel wat buurten waar je niet wilde komen. Door "gentrification" is dat tegenwoordig heel anders. Vroeger moest je je auto op slot doen als je door een gemengde of "zwarte" buurt reed. Dat is nu echt niet meer zo. Zoals Smittenimmigrant ook schrijft, alleen omdat de buurt divers is wil niet meteen (meer) zeggen dat die ook gevaarlijker is dan de rest van de stad.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith

Gebruikersavatar
Dude
Moderator
Berichten: 7064
Lid geworden op: 22 dec 2007, 13:13
Locatie: Tucson, Arizona

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Dude » 24 okt 2015, 03:09

Om een beetje terug ontopic te gaan zal ik ons huis ook even 'showen'

Regio: Tucson Arizona, (west of I10)
Huur of koop: Koop
Soort huis: alles gelijkvloers, met 3 slaapkamers (waarvan de master eigenlijk een balzaal is), twee badkamers en een heel open concept tussen living en keuken.
Vloeroppervlak: 2600SqFt (garage inclusief)
Prijs per maand: /
Verdieping: 1 dus
Buitenruimte: Yep, veel ... 2 acres met veel cactussen erop en 2 patios aan het huis vast.
Soort bouw: hout/crepie , hier noemen ze het Santa Fe style of ook Southwestern style
Bouwjaar: Officieel van 84 maar helemaal afgebroken en weer opgebouwd in 2013, dus nieuw eigenlijk.
Buurt: Residentieel (?)
Bijzonderheden: Niet echt. Het is zeer rustig gelegen in een doodlopend straatje (dirtroad), precies wat we zochten.
Wie wonen er: twee volwassenen. Geen huisdieren op de gevoederde hummingbirds na en het vele wildlife zoals coyotes, Javalinas, tarantulas enz...
Bevalt het: Helemaal ! Zo leuk om weer ons eigen huis te hebben. Het is zeker nog niet helemaal klaar, zo moeten er nog blinds komen voor de ramen en wil de tegeltjes in de keuken nog vervangen op termijn en vooral buiten is er nog veel werk om alles een beetje gezelliger te maken maar daar zijn we aan het werken :wink:


Foto's: Jawel, meer op aanvraag

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Binnen:

Afbeelding

Afbeelding\

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Grts, Bart

You can't milk a cow with your hands in your pants

LittlePhoenix
Amerika-expert
Berichten: 2515
Lid geworden op: 11 apr 2008, 07:27
Locatie: Texas

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door LittlePhoenix » 24 okt 2015, 15:30

Leuk huis, en wat een mooie keuken!

Gast

Re: Je Amerikaanse huis - show & tell

Bericht door Gast » 24 okt 2015, 15:35

Wekelijks het gras maaien hoeft daar gelukkig niet :D

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer